Sykliset osakkeet 2023 – Parhaat vinkit syklisiin osakkeisiin sijoittamiseen

Sykliset osakkeet, mitä ne ovat, ja mistä tietää, mitkä ovat nimenomaan ne parhaat sykliset osakkeet? No, tämän artikkelin luettuasi homma alkaa olla pihvi, sillä tältä sivulta löydät kaiken tarvitsemasi tiedon ymmärtääksesi syklisten osakkeiden toimintalogiikan, minkä lisäksi tarjoamme listan niistä mielenkiintoisimmista syklisistä osakkeista juuri nyt. 

Osakkeisiin sijoittaminen on kasvattanut suosiotaan viimeisen parin vuoden aikana runsaasti varsinkin nuorempien sukupolvien keskuudessa. Siinä missä varttuneemmat sijoittajat etsivät pitkän aikavälin sijoituskohteita, joissa on hyvä kasvupotentiaali, nuorempia sijoittajia kiinnostaa aktiivinen kaupankäynti, sekä uudet teknologiat sijoittamisen saralla (kuten sijoitussovellukset). Sen perinteisen osakesijoittamisen rinnalla sykliset osakkeet tarjoavat mielenkiintoisen lyhyemmän aikavälin omaisuuserän: 

Syklisten osakkeiden kohdalla sijoittajien kannattaa tarkastella talouden tilaa yleisesti ottaen, ei pelkästään yhden toimialan saralla. Syklisten osakkeiden kohdalla on tärkeää osata erottaa joukosta ne, joihin talouden lähitulevaisuuden kehitys vaikuttaa voimakkaimmin riippumatta siitä, onko tuleva trendi kyseisen osakkeen kohdalla laskeva vai nouseva. Ja jotta syklisiin osakkeisiin sijoittamisesta saisi kaiken ilon irti, kannattaa valita kaupankäyntialusta huolella. 

OSTA KASVUOSAKKEITA TÄSTÄ Pääomasi on vaarassa.

Osta sykliset osakkeet helposti 2024

Sykliset osakkeet ovat monille tällä hetkellä se mielenkiintoisempi sijoituskohde, kuin perinteinen, pitkän aikavälin osakesijoittaminen. Varsinkin silloin, kun osakemarkkinat laahaavat, pitkän aikavälin sijoittaminen tuntuu erityisen turhauttavalta. Sykliset osakkeet taas mahdollistavat kaupankäynnin siitä huolimatta, olivatko osakemarkkinat laskussa vai nousussa. Tärkeintä niiden kohdalla on saada ajoitus tismalleen oikein. 

Seuraavaksi tarjoamme sinulle oppaan, jonka avulla voit ostaa parhaat sykliset osakkeet vaikka heti tänään, ja aloittaa aktiivisen kaupankäynnin niillä. Syklisiä osakkeita voi esimerkiksi myydä lyhyeksi, ja käydä osakekauppaa monella muullakin tavalla. Huomaa kuitenkin, että tämä osto-opas pätee myös muiden omaisuuserien ostamiseen, sillä prosessi on kaiken kaikkiaan yksinkertainen.

OSTA KASVUOSAKKEITA TÄSTÄ Pääomasi on vaarassa.

Vaihe 1 – Valitse hyvä kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Pankkien sijasta sijoittaminen hoidetaan nykyään netissä!

Sijoittamisen aloittaminen kannattaa tehdä markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, kuten myydä lyhyeksi tai harjoittaa CopyTradingia alustan sosiaalisen kaupankäynnin kautta. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakesijoittaminen on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta sykliset osakkeet eTorossa näin:

 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Vaihe 2 – Luo tili ja siirrä rahaa

tilille

eToroon rekisteröityminen on lasten leikkiä. Sivustolla ollessasi näet oikeassa yläkulmassa ’Rekisteröidy’ -painikkeen. Siitä pääset luomaan itsellesi tilin. Tilin avaaminen on täysin ilmaista, ja se käy erityisen nopeasti esimerkiksi Google- tai Facebook-tilisi kautta. Huomaa, että eToro vahvistaa henkilöllisyytesi rekisteröitymisen yhteydessä, mikä tekee sijoittamisesta sen alustalla turvallisempaa kuin monilla sen kilpailijoilla.

Kun tilisi on auki ja olet tunnistautunut palveluun, sinun on vielä siirrettävä uudelle tilillesi rahaa, ennen kuin voit ostaa syklisiä osakkeita. Kun olet kirjautuneena tilillesi, vasemmassa alakulmassa on ’Talleta varoja’ -valikko, josta pääset valitsemaan maksuvälineen (luotto- tai pankkikortti, tilisiirto tai PayPal), sekä kirjaamaan summan, jolla olet aikeissa sijoittaa. Kun rahat ovat siirtyneet eToro-tilillesi, on aika lähteä sijoittamaan. Nyt olet valmis, osta parhaat sykliset osakkeet!

Vaihe 3 – Osta sykliset osakkeet

Aloita osakesijoittaminen tietenkin ostamalla syklisiä osakkeita. Hae ensin yläreunan hakukentästä haluamasi osake. Jos haluat sijoittaa esimerkiksi Amazonin osakkeeseen, kirjoitat hakukenttään Amazon. Klikkaa itsesi osakkeen sijoitussivulle, josta löydät erinomaisen valikoiman erilaisia raportteja, kurssitaulukoita sekä sosiaalisessa mediassa kyseisestä osakkeesta käytävää keskustelua. Nämä some-keskustelut voivat tarjota sinulle ensikäden sijoitusvinkkejä, joten kannattaa välillä lueskella niitä.

Oikeassa yläkulmassa on ’Käy kauppaa’ -painike, josta pääset ostamaan osaketta. Klikkaa sitä, kirjaa lomakkeelle haluamasi sijoitussumma ja Avaa kauppa. Osakesijoituksesi saldo näkyy tämän jälkeen sivuston alareunassa. Lisäksi näet sieltä miten paljon sijoituksesi on kasvanut tai laskenut, sekä miten paljon sinulla on tilillä vielä rahaa sijoitettavaksi.

Vaihe 4 – Käy kauppaa

Kun ensimmäinen sijoituksesi on tehty, olet varmasti ymmärtänyt miten helppoa homma on. Tässä vaiheessa on hyvä muistaa, että mitä hajautetumpi sijoitussalkkusi on, sitä alhaisempi salkkusi riskitaso on. Siksi suosittelemme sijoittamista aloittaessasi jaottelemaan sijoitusbudjettisi muutaman eri sijoituskohteen välillä. Osakkeiden lisäksi voit ostaa esimerkiksi indeksirahastoja, jotka yhden sijoituksen myötä lisäävät salkkusi hajautusta huomattavasti.

Ja kun osakesijoittamisen perusteet ovat hallussa, voit myös alkaa käydä kauppaa syklisillä osakkeilla. eToro tarjoaa aktiiviseen kaupankäyntiin erinomaiset puitteet, sillä voit lyhyeksi myymisen ja CFD -kaupan lisäksi kopioida suoraan ammattisijoittajien salkkujen sisältöjä ja strategioita. Ammattitason osakesijoittaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Mitä sykliset osakkeet ovat?

Sykliset osakkeet ovat sinällään täysin normaaleja osakeyhtiöiden julkisesti myynnissä olevia osakkeita. Mutta ne ovat ansainneet nimityksen “syklinen” nimenomaan siksi, että kyseessä ovat sellaisten yhtiöiden osakkeet, joiden osakekurssit heittelehtivät runsaastikin riippuen siitä, miten taloudella yleisesti menee. Yleisesti ottaen voidaan siis todeta, että sykliset osakkeet ovat useimmiten suurten yhtiöiden osakkeita. 

sykliset osakkeet

Mitä tulee syklisten osakkeiden toimialahajontaan, se voi olla valtava. Kyseessä voivat olla matkustukseen, elektroniikkaan, vaatteisiin tai urheiluvälineisiin liittyvät osakeyhtiöt. Yleisesti ottaen syklisiä osakkeita yhdistää kuitenkin se, että kyseisten osakeyhtiöiden tuotteet ja palvelut ovat sellaisia, joihin kuluttajat eivät käytä paljoa rahaa huonoina aikoina, mutta joihin he voivat tuhlata paljonkin hyvinä aikoina. Esimerkiksi maailman suurin verkkokauppajätti, Amazon, on hyvä esimerkki syklisestä osakeyhtiöstä:  

Amazon erikoistuu erittäin halpojen tuotteiden myymiseen ja toimittamiseen, mikä tietenkin tarkoittaa, että kuluttajat käyttävät sen alustalla taloudellisen taantuman aikana paljon rahaa “tarjousten” perässä juostessa, ja nousukauden aikaan taas huomattavasti vähemmän. Tämä tekee kyseisen yhtiön osakkeesta volatiilin, ja erityisen herkän reagoimaan talouden muutoksiin. Silloin, kun taloudessa menee huonommin, se heijastuu erityisen vahvasti syklisiin osakkeisiin ja niiden osakekursseihin. Niihin sijoittaminen vaatii siksi erityistä tarkkaavaisuutta sijoittajalta. 

Näin löydät parhaat sykliset osakkeet

Sykliset osakkeet ovat erityisen mielenkiintoinen sijoituskohde niille, jotka haluavat käydä aktiivisesti kauppaa, ja joita kiinnostaa markkinoiden liikkeiden seuraaminen ja analysointi. Mutta miten löytää ne parhaat sykliset osakkeet? Yleisesti ottaen syklisiä osakkeita metsästäessä kannattaa keskittyä suuriin osakeyhtiöihin sekä Suomessa, että muualla, joiden toimialojen muutoksia pystytään edes jollain tasolla ennakoimaan. Jos osaat ennakoida jonkin tietyn osakkeen toimialan lyhyen aikavälin muutokset oikein, voit tienata hyvää tuottoa hyvinkin nopeasti. 

Tässä lista toimialoista, joilta löytyy erityisen hyviä syklisiä osakkeita:

 • Matkailuyritykset (esim. Finnair)
 • Jälleenmyynti (esim. Amazon)
 • Pankit (esim. Nordea)
 • Teknologia (esim. Samsung)
 • Muoti (esim. LVMH)

Näitä aloja kannattaa lähteä tutkimaan, jotta löydät niiltä ne parhaat sykliset osakkeet. Huomaa kuitenkin, että edellä oleva lista ei ole suositus, vaan läpileikkaus juuri tämän hetken mahdollisista, hyvistä syklisistä osakkeista. Syklisiin osakkeisiin sijoittaminen vaatii kuitenkin aina tutkimustyötä itse sijoittajalta, sillä markkinoilla on liikehdintää koko ajan, ja se syklinen osake, joka tänään on erinomainen kaupankäynnin kohde, ei välttämättä enää huomenna ole sitä. 

Parhaat sykliset osakkeet 2024

Parhaat sykliset osakkeet on sinällään paradoksi, että tänään hyvä syklinen osake, ei välttämättä enää huomenna ole se paras vaihtoehto. Siksi haluamme korostaa, että ennen kuin lähdet sijoittamaan syklisiin osakkeisiin, teet itse tutkimustyötä ja arvioit, mihin niistä liittyy hyvät tuottomahdollisuudet, ja minkä tyyppisellä kaupankäynnillä kyseiset tuotot voidaan saavuttaa.

Seuraavaksi listaamme muutamia mielenkiintoisia syklisiä osakkeita, joihin voit lähteä tutustumaan tarkemmin, ja selvittää, missä niistä on juuri nyt potentiaalia hyväksi sykliseksi osakkeeksi:

Apple osake

app

Apple on yksi niistä yrityksistä, joihin yhteiskunnan taloudellinen tilanne voi vaikuttaa voimakkaastikin. Tämä kaikkien tuntema teknologiayhtiö valmistaa tuotteita, joiden hintaluokka on korkeaa tasoa, mikä tarkoittaa sitä, että kun taloudessa on huonot ajat, tämän yhtiön tuotteet jäävät ensimmäisten joukossa pois kuluttajien ostoslistoilta. Ja päinvastoin hyvinä aikoina kuluttajat voivat jopa priorisoida tällaisen brändituotteen ostamisen. Applen kurssi on siksi herkkä reagoimaan talouden muuttuviin tiloihin.

Nordea osake

nordea

Myös Nordea osakkeet voidaan laskea syklisten osakkeiden klaaniin. Yleisesti ottaen kaikkien pankkien osakkeisiin vaikuttaa se, onko taloudessa parhaillaan käynnissä taantuma tai noususuhdanne. Taantuma tottakai vaikuttaa tällaisten rahoituslaitosten osakkeisiin negatiivisesti, kun taas nousukausi voi nostaa niiden kursseja roimasti. Nordean lisäksi syklisiin pankkiosakkeisiin voidaan siksi luetella myös muun muassa Danske Bank ja OP.

BMW osake

bmw logo

BMW on yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista automerkeistä, mikä tekee jälleen tämän brändin osakkeista syklisiä: kun kuluttajilla on vähemmän rahaa käytössään talouden kovina aikoina, BMW:lle ei pahemmin löydy ostajia, kun taas hyvinä aikoina pröystäilyyn on tottakai varaa, jolloin myynti kasvaa. Automerkkeihin kannattaa siis myös tutustua, kun hakusessa ovat ne parhaat sykliset osakkeet.

Samsung osake

samsung logo png 7

Samsungin osakkeet voidaan myös lukea syklisten osakkeiden joukkoon. Näin tietenkin siksi, että se on yksi niistä osakeyhtiöistä, joihin yhteiskunnan talouden tila voi vaikuttaa radikaalistikin. Koska Samsung Electronics kehittää ja tuottaa ensisijaisesti teknologiatuotteita, se on yksi niistä toimialoista, joiden positiivinen versus negatiivinen kehitys riippuu vahvasti kuluttajien ostovoimasta. Kuluttajien ostovoima taas riippuu siitä, kuinka paljon heille jää palkasta päivittäisten menojen jälkeen käteen missäkin kuussa.

Sykliset osakkeet Helsingin pörssissä

Helsingin OMX25 -indeksistä löytyy tottakai myös useita erinomaisia syklisiä osakkeita, joita kannattaa tarkastella lähemmin. Suomalaisinahan meidän kannattaisi tukea suomalaista myös sijoittamisen saralla, eikös vain? OMX25-indeksi on tietenkin Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen indeksi, johon sijoittamalla sijoitat kertoheitolla kaikkiin 25 osakeyhtiöön. Sijoitussalkun hajautus tulee tällöin hoidettua samalla kertaa. 

Kuten tässä artikkelissa on mainittu, sykliset osakkeet ovat osakkeita, joihin koko yhteiskunnan taloudellinen tila vaikuttaa sekä positiivisessa, että negatiivisessa mielessä riippuen siitä, onko tällä hetkellä menossa noususuhdanne vai taantuma. Siksi haluamme mainita tässä kohtaa muutaman OMX25-indeksin syklisistä osakkeista, jotka saattaisivat kiinnostaa sinua, ja joihin kannattaa siksi tutustua tarkemmin.

 • Fortum
 • Nordea
 • UPM-Kymmene
 • Kemira
 • Cargotec

Kannattaako syklisiin osakkeisiin sijoittaa?

Se, sopivatko sykliset osakkeet juuri sinulle, riippuu täysin siitä, minkä tyyppistä sijoittamista olet aikeissa harjoittaa: kiinnostaako sinua pitkän aikavälin sijoittaminen esimerkiksi eläkekassan kerryttämisen saralla, vai etsitkö hyviä sijoituskohteita aktiiviseen kaupankäyntiin. Sykliset osakkeet sopivat ennen kaikkea aktiiviseen kaupankäyntiin, koska ne ovat niin herkkiä reagoimaan yhteiskunnan taloudellisen tilan muutoksiin. 

Kaikkein tärkeintä syklisiin osakkeisiin sijoittaessa on se, että teet kunnolla tutkimustyötä kyseisestä osakkeesta ja yhtiöstä ennen, kuin laitat siihen rahaa kiinni. Lisäksi sinun tulee olla perillä talouden tämän hetken tilanteesta, sekä siitä, mihin kyseinen tilanne on lähiaikoina kehittymässä: onko edessä noususuhdanne vai taantuma? Me suosittelemme, että varmistat sijoitussalkkusi hajautuksen ennen syklisiin osakkeisiin sijoittamista. Esimerkiksi jos salkustasi löytyy hyvän kasvupotentiaalin omaavia pitkän aikavälin osakkeita, ja indeksejä, syklisten osakkeiden mukanaan tuomat riskit ovat hieman pienemmät.

 

Plussat

 • Sykliset osakkeet soveltuvat erinomaisesti lyhyen aikavälin aktiiviseen kaupankäyntiin
 • Syklisiin osakkeisiin luetaan usein suuret osakeyhtiöt, joiden osakekurssit reagoivat herkästi yhteiskunnan taloudellisen tilanteen kehitykseen
 • Sykliset osakkeet voivat tuoda mukavaa ekstratuloa hyvinkin lyhyellä aikavälillä, jos osaat löytää juuri ne oikeat sykliset osakkeet juuri oikeaan aikaan

Miinukset

 • Syklisiin osakkeisiin sijoittaminen vaatii melko paljon tutkimustyötä, jotta voit löytää ne parhaat osakkeet sijoitettavaksi
 • Talouden tila voi aina muuttua arvaamattomasti, mikä tekee syklisistä osakkeista korkean riskin sijoituskohteita.
OSTA KASVUOSAKKEITA TÄSTÄ Pääomasi on vaarassa.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä sykliset osakkeet ovat?

Syklisiin osakkeisiin luetaan usein suuret osakeyhtiöt, joiden osakekurssit reagoivat herkästi yhteiskunnan taloudellisen tilanteen kehitykseen.

Kannattaako syklisiin osakkeisiin sijoittaa?

Sykliset osakkeet soveltuvat erinomaisesti lyhyen aikavälin aktiiviseen kaupankäyntiin.

Mitkä ovat parhaat sykliset osakkeet?

Parhaat sykliset osakkeet on sinällään paradoksi, että tänään hyvä syklinen osake, ei välttämättä huomenna ole se paras vaihtoehto. Teet itse tutkimustyötä ja katso lista mielenkiintoisista syklisistä osakkeista täältä.

Miten syklisiä osakkeita voi ostaa?

Osta sykliset osakkeet helposti ja nopeasti eToron monipuoliselta ja helppokäyttöiseltä kaupankäyntialustalta: rekisteröidy, talleta sijoituspääomaa ja osta sykliset osakkeet. 

Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria