eToro kaupankäyntialusta (2021) Aloittelijan opas

Jos olet viime aikoina googletellut sijoittamiseen tai sen aloittamiseen liittyviä asioita, olet saattanut törmätä eToro -nimeen. Jos nimi on kuitenkin sinulle täysin vieras, ei hätää! Tästä artikkelista löydät kaiken tarpeellisen tiedon siitä, mikä eToro on, mihin sitä käytetään, sekä miten juuri sinä voit hyötyä sen käytöstä. eToroon kannattaa tutustua nyt, sillä se on yksi maailman suosituimmista ja halvimmista sijoittamisen mahdollistavista kaupankäyntialustoista netissä.

Sijoittaminen ei ole koskaan kiinnostanut meitä normikuluttajia niin paljon kuin juuri nyt. Tämän trendin nousuun on kaksi suurta syytä: alkuvuoden Gamestop-draama ja sen jälkipuinti, sekä jo pitkään jatkunut työmarkkinoiden hajautuminen ja epävarmuus. Enää emme voi luottaa siihen, että löytäisimme vakinaisen työpaikan, jossa pysymme loppuelämämme. Sen sijaan rahalle täytyy löytää muita sisääntuloväyliä. Ja onko mitään parempaa ja helpompaa väylää kuin sijoittaminen?

eToro tarjoaa sinulle helpon ja nopean tavan päästä kiinni juuri sinua kiinnostaviin markkinoihin joko meillä Suomessa tai muualla. Olit sitten kiinnostunut osakkeista, kryptovaluutoista, kullasta, tai vaikka markkinoiden shorttaamisesta, eToro on tähän kaikkeen erinomainen palvelu.

Osta osakkeita täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Aloita sijoittaminen eTorossa näistä syistä:

 • Osakekaupankäynti sekä tilin avaaminen on ilmaista
 • eToro tarjoaa yli 200 erilaista sijoituskohdetta osakkeista ja kryptovaluutoista indeksirahastoihin
 • Omistat itse esim. ostamasi osakkeet ja kryptovaluutat
 • eToron kännykkäsovelluksen kautta voit sijoittaa missä ja milloin vain
 • Aloita sijoittaminen vain 200 eurolla nopeasti – REKISTERÖIDY ETOROON
 • Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 3000 CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  Tutustu täällä Capital.com 73,81% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Helppo sijoitusopas eToroon:

Yksi suurimmista syistä valita eToro, kun olet aloittamassa sijoittamisen, on sen helppous ja selkeys. Vaikka palvelu on ulkomaista perua, se on saatavana suomenkielisenä, minkä lisäksi se tarjoaa hyvän valikoiman suomalaisia osakkeita. Jokainen sivustolla ottamasi askel on selkeästi selitetty, eli sinulla ei koskaan mene sormi suuhun, vaikka olisit ensimmäistä kertaa sijoittamassa rahaa.

Itse sijoittaminen eTorossa on erittäin helppoa ja nopeaa toimintaa, minkä jälkeen pystyt koko ajan seuraamaan sijoitustesi kehitystä reaaliajassa salkussasi. Ja kun homman aloittaminen on niin helppoa, niin äkkiäkös sitä lähtee myös laajentamaan sijoitusportfoliotaan. Mutta ei mennä asioiden edelle! Tässä sinulle aloittelijan sijoitusopas, jonka avulla pääset eToron kaupankäyntipalvelussa alkuun.

Syitä valita eToro kupankäyntialustaksesi

Sijoittamista aloittaessa, ensimmäinen tärkeä huomioon otettava asia on se, missä lähdet sijoittamaan. Ennen vanhaan sijoitettiin pankin kautta, mutta nyt eletään 2020-lukua, ja on aika siirtyä sen aikaisiin menetelmiin. Haluamme myös huomauttaa, että se rahan määrä, jonka hukkaat sijoittaessasi pankkisi kautta on stratosfäärinen. Sen sijaan internet tarjoaa hyvän valikoiman erityyppisiä, turvallisia ja kansainvälisiä kaupankäyntialustoja, ja yksi niistä suurimmista ja suosituimmista on eToro.

eTorossa voit käydä kauppaa sekä suomalaisilla, että ulkomaisilla osakkeilla, kryptovaluutalla, hyödykkeillä, ja tietenkin sijoittaa valuuttoihin sekä rahastoihin. eToron kautta pystyt sijoittamaan huomattavasti monipuolisemmin ja vapaammin kuin pankissa. Lisäksi eTorossa sijoittaminen on halpaa! Esimerkiksi osakekaupankäynnistä ei veloiteta lainkaan välityspalkkiota. eToro on ollut toiminnassa jo vuodesta 2007, eikä sen palveluihin ole koskaan päästy murtautumaan, eli kyseessä on erittäin turvallinen, lisenssoitu kaupankäyntialusta.

eToro on erityisen hyvä valinta aloittelijoille, sillä sen sivusto on erittäin yksinkertainen, eikä kielimuuristakaan tarvitse huolehtia: eToro on saatavana suomen kielisenä. Lisäksi eTorossa sinun ei koskaan tarvitse sijoittaa yksin, vaan yksi alustan parhaita ominaisuuksia on sen sosiaalinen puoli: voit kopioida muiden sijoittajien salkkuja suoraan, tai keskustella sijoituskohteista muiden sijoittajien kanssa. Tämä antaa sinulle huiman etulyöntiaseman sijoittajana, ja erottaa eToron kilpailijoistaan. Näin aloitat sijoittamisen palvelussa:

Rekisteröidy palveluun ja talleta rahaa

Jotta pääset sijoittamaan eToron kautta, sinun on ensimmäiseksi rekisteröidyttävä palveluun. Tämä käy helposti ja nopeasti! eToro sivuston yläreunassa on ’Rekisteröidy’ -painike, josta pääset luomaan tilin. Sinulla on myös mahdollisuus luoda tili suoraan Google- tai Facebook -tunnuksillasi. Rekisteröitymisen yhteydessä sinun tulee täyttää nopea kysely, minkä perusteella eToro analysoi tasosi sijoittajana. Tämä auttaa palvelua määrittämään, millaisista palveluista hyödyt alustalla eniten. eToro myös vahvistaa henkilöllisyytesi rekisteröityessäsi.

Rekisteröidy palveluun ja talleta rahaa

Kun tilisi on auki, olet jo melkein valmis sijoittamaan. Jäljellä on ainoastaan rahan siirtäminen uudelle tilillesi. eTorossa sijoittaessasi et pysty sijoittamaan suoraan omalta pankkitililtäsi, minkä vuoksi raha on siirrettävä ensin eToron alustalle. Tämä käy todella nopeasti. Tilisi vasemmassa alareunassa on ’Talleta varoja’ -painike, josta pääset määrittämään haluamasi maksuvälineen, sekä summan, jolla haluat aloittaa sijoittamisen. Kun olet siirtänyt rahaa, voit ostaa esimerkiksi osakkeita.

Osta osakkeita tai muita sijoituskohteita

Sijoittajan tärkein muistettava oppi on se, että koskaan ei kannata sijoittaa kohteeseen, jota ei ymmärrä tai tunne. Mutta kun mielessäsi on esimerkiksi osake, jonka uskot kasvavan pitkällä aikavälillä, ja näin tuottavan sinulle tuottoa, voit ostaa kyseistä osaketta näin. Käytämme tässä esimerkkinä Nokia Oyj osaketta.

Sinun on oltava kirjautuneena eToro -tilillesi kun aloitat sijoittamisen. Tilisi oikeassa yläreunassa on hakuvalikko, josta haet haluamasi osakkeen, eli tässä tapauksessa Nokia. Klikkaa osaketta valikosta. Tällöin tulet kyseisen osakkeen sijoitussivulle, jossa sinulle on tarjolla paljon tietoa. Näet esimerkiksi osakkeen reaaliaikaisen kurssitaulukon, sen hinnan, sekä kyseisestä osakkeesta Twitterissä käytävää keskustelua. Voit myös halutessasi tarkastella osakkeen tilastoja ja raportteja. Jos taas haluat suoraan asiaan, yläreunassa on Käy kauppaa -painike sinua odottamassa.

Osta osakkeita tai muita sijoituskohteita

Klikkaa sitä ja eteesi avautuu sijoituslomake. Tähän sinun ei tarvitse kirjata muuta kuin haluamasi sijoitussumma ja klikkaat ’Avaa kauppa’ -painiketta. Näet ostamasi osakkeet välittömästi salkkusi alareunassa, jossa voit reaaliajassa seurata, kuinka paljon sijoituksesi on tuottanut tuottoa. Jos pelkkä sijoittaminen tuntuu liian yksinkertaiselta, eTorossa pystyt käymään osakkeilla myös CFD-kauppaa, myymään lyhyeksi, sekä kopioimaan muiden sijoittajien sijoituksia (CopyTrading). Kaikki tämä on erittäin kustannustehokasta, sillä mistään näistä ei veloiteta välityspalkkiota lainkaan.

Osta osakkeita täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Laajenna sijoitusportfoliotasi

Toinen ohje, joka jokaisen sijoittajan kannattaa painaa mieleensä, on se, että sijoittaminen vain yhteen kohteeseen on aina riskaabelimpaa. Sen sijaan sijoitustensa hajauttaminen on huomattavasti tuottoisampi ja varmempi tapa laittaa rahansa kasvamaan. Kun olet sijoittanut yhteen kohteeseen, kannattaa alkaa miettiä sijoitusportfolion laajentamista. Käytännössä tämä tarkoittaa sijoittamista useampaan kohteeseen, olivat ne sitten kaikki osakkeita, tai eri sijoituskohteita, kuten kryptovaluuttoja.

Laajentamalla sijoitusportfoliotasi vähennät riskiäsi hävitä rahaa, jos yksi sijoitus yllättäen syöksyisikin. Fiksuin tapa hajauttaa sijoituksiaan on sijoittaa sekä pitkän aikavälin kohteisiin, että nopeammin tuottaviin kohteisiin. Jos sinulla on siis sijoitettavana 1000 euroa, voit laittaa puolet siitä kasvamaan osakkeisiin, ja puolet indeksirahastoihin, jolloin myös lisäät mahdollisuuksiasi saada tuottoa. Mitä laajempi sijoitusjakaumasi on, sitä vakaampi salkkusi on.

Mitä sijoittaminen eTorossa maksaa?

Kuten jo aiemmin mainitsimme, sijoittaminen eTorossa on huomattavasti halvempaa kuin esimerkiksi pankkisi kautta. Myös moniin muihin netin kaupankäyntialustoihin verrattuna eToro on erittäin huokea vaihtoehto. Esimerkiksi osakkeiden ostamisesta ei oteta lainkaan välityspalkkiota, minkä lisäksi tilin avaaminen ja kaikki rahansiirrot ovat ilmaisia, ja turvallisia. Myös silloin, kun sijoitat ulkomaisiin osakkeisiin! eTorossa sinulla on siis erinomainen mahdollisuus tehdä rahaa kansainvälisillä markkinoilla.

Osakkeiden lisäksi eTorosta löytyy kuitenkin myös huomattavasti monimutkaisempia sijoituskohteita, kuten kryptovaluutat. Niihin sijoittaminen sinänsä ei maksa sinulle mitään, mutta esimerkiksi jos myyt ja ostat kryptovaluuttaa, eli käyt niillä kauppaa eTorossa, sinulta veloitetaan kaupankäynnin hinnan väliin jäävä spread. Indeksirahastot eroavat kaikista muista sijoituskohteista eTorossa siinä, että niiden kohdalla joudut maksamaan välityspalkkion. Tässä nopea läpileikkaus eToro -hinnoista:

 • Välityspalkkio 0€
 • Spread: alk. 0,75%
 • Tilin avaaminen: 0€
 • Nostokulu: 5€

eToro sijoituskohteet

Kuten olemme jo aiemmin tässä artikkelissa maininneet, eToron sijoituskohdevalikoima on erinomaisena laaja ja monipuolinen. Jos puhutaan pelkästään osakkeista, sinulla on jo mahdollisuus valita kaikkien Suomen, Pohjoismaiden sekä kansainvälisten suuryritysten osakkeiden välillä. Kaikki osakeovet eovat Torossa sinulle avoinna, sillä eToro toimii siltanasi jopa neljääntoista eri pörssiin ympäri maailman.

Aiemmin puhuimme sijoittamisen hinnoista, ja tosiaan perinteinen sijoittaminen itsessään ei maksa sinulle mitään. Mutta kun aletaan puhua kaupankäynnistä, asiaan tulee muutos. Seuraavien sijoituskohteiden kohdalla kannattaa siis ottaa erityyppiset kustannukset huomioon, jos aikomuksenasi on käydä niillä kauppaa.

Kryptovaluutat

Kryptovaluutat ovat vuoden 2021 alusta olleet melkein jokaisen huulilla, tai jos eivät kryptot kokonaisuudessan, niin ainakin se kryptojen kunkku, Bitcoin. Nyt edes ne pahimmat epäilijätkään eivät voi enää kieltää, etteivätkö Bitcoin ja muut kryptovaluutat tulisi lähiaikoina valloittamaan maailmaa isosti. Siksi näihin uuden ajan valuuttoihin kannattaakin tutustua, ja varsinkin sijoittaa nyt kun niiden arvo ei ole vielä karannut käsistä.

Kryptovaluutat

Bitcoinin lisäksi suuria nimiä kryptomarkkinoilla ovat Ethereum, Ripple ja DogeCoin. Jokainen kryptovaluutta on luotu eri tarkoitusta varten, ja kaikista niistä ei koskaan tule käyttövaluuttaa. Kryptovaluuttoihin voit tutustua tässä artikkelissa.

Monet netin kaupankäyntialustat eivät edelleenkään tarjoa kryptovaluuttoja, ja esimerkiksi pankkisi sijoittaa niihin huimia summia rahaa, mutta ei tarjoa niihin sijoittamista sinulle. Onneksi on eToro! Sen kautta kryptovaluuttojen ostaminen on yhtä helppoa ja nopeaa kuin osakkeiden ostaminen. Ja niin kauan kun vain sijoitat niihin rahaa, ilman vaihto-oikeutta, sijoittaminen on täysin ilmaista.

Hyödykkeet

Kryptovaluutoista päästään hienolla aasinsillalla hyödykkeisiin, sillä Bitcoinia kutsutaan usein kryptovaluuttojen kullaksi. Mutta itse asiassa Bitcoin on jo ylittänyt kullan arvon. Kulta on kuitenkin edelleen hyödykkeistä arvokkain sijoituskohde. Sen rinnalla voit sijoittaa esimerkiksi hopeaan, puuvillaan, öljyyn sekä maakaasuun. Valinta on täysin sinun!

Hyödykkeet ovat erittäin mielenkiintoinen sijoituskohde, mikä näkyy esimerkiksi öljyn hinnan viimeaikaisissa, jopa yllätyksellisissä muutoksissa. Lisäksi esimerkiksi puuvilla on jättimäisen vaatealan eniten käyttämä raaka-aine, minkä kasvatustavat ovat viime aikoina johtaneet kohusta toiseen maailmalla. Näitä kannattaa siis seurata markkinoilla tarkasti, jos niihin mielii sijoittaa. Muista kuitenkin, että hyödykkeet ovat sinänsä suuremman riskin sijoituskohde kuin esimerkiksi osakkeet.

Valuutat

Jos eToro tarjoaa kryptovaluuttoja, niin täytyyhän sen tarjota myös perinteisiä valuuttoja. Ja kyllä vaan, eTorossa voit tienata hyvin nopeastikin tuottoa rahoillesi Forex kaupankäynnin kautta. Valuuttakaupankäynnissä kauppaa käydään aina kahden valuutan välillä, ja se on erittäin spekulatiivista kaupankäyntiä, minkä vuoksi sitä on joskus verrattu myös vedonlyöntiin.

Maailman suurimmat valuutat, joilla myös käydään eniten valuuttakauppaa ovat Euro, Yhdysvaltain dollari, sekä Japanin yen. Näiden lisäksi eToro tarjoaa kuitenkin monia muitakin suuria valuuttoja, kuten Englannin punnan. Jos haluat tuoda vähän lisäjännitystä valuuttakaupankäyntiin, sinulla on eTorossa myös mahdollisuus lisätä kaupankäynnin vipuvaikutusta, jolloin riskisi, mutta myös mahdolliset tuottosi kasvavat.

etoro kaupankäyntialusta

Indeksirahastot

Suomalaiset ovat aina olleet kova kansa sijoittamaan rahastoihin. Melkein jokaisen suvusta löytyy ainakin joku, joka on jossain vaiheessa elämäänsä sijoittanut rahastoihin, sillä ne ovat yksi pankkien eniten asiakkailleen myymä sijoitustuote. Mutta kuten aiemmin mainitsimme, olemme nyt 2020-luvulla, ja on aika siirtyä isojen poikien hiekkalaatikolle. Indeksirahastot ovat sinulle erinomainen sijoituskohde varsinkin jos haet pitkäaikaista sijoituskohdetta.

Indeksirahastot ovat huomattavasti mielenkiintoisempi sijoituskohde, kuin yksittäiset pankkien tarjoamat rahastot. Indeksirahastot niputtavat yhteen esimerkiksi joukon maailman suurimpia yrityksiä, eli ne heijastavat markkinoiden kokonaiskuvaa. Indeksirahastoista tunnetuin on SP500-indeksi. Sen voi olettaa olevan hyvä sijoituskohde jo pelkästään siksi, että siihen sijoittaa, ja sen puolesta puhuu esimerkiksi maailman suurimpana sijoittajana tunnettu Warren Buffet. eToro tarjoaa kuitenkin paljon laajemman skaalan erilaisia indeksirahastoja, joihin sijoittaa, kuin vain SP500.

ETF:t

ETF (eng. Exchange Trade Fund) eli suomeksi pörssissä noteerattu rahasto tunnetaan myös nimellä kohde-etuus. ETF:t ovat sijoituskohteita, joiden arvo seuraa jotain indeksiä, oli se sitten tietty hyödyke tai kokonainen markkinasektori, kuten kannabis. Itse sijoittaminen ETF:iin on eTorossa maksutonta, mutta jos käyt niillä kauppaa, sinulta veloitetaan välityspalkkio.

Yksi eToron tarjoamista ETF:stä on erittäin mielenkiintoinen Horizons Marijuana Life Sciences Index ETF. Se on ETF, joka seuraa koko Pohjois-Amerikan pörssiin listattujen kannabisyritysten indeksiä. Kannabiksen käyttö sekä viihdekäytössä, että lääkekäytössä on täysin laillista Kanadassa, sekä monessa Yhdysvaltain osavaltiossa, ja sen suosio vain lisääntyy vuosi vuodelta. Optimistisimmat odottavat Joe Bidenin ottavan kannabiksen pois Yhdysvaltain A-luokan huumeiden listalta, mikä saisi kannabiksen arvon huimaan nousuun. Kannattaa siis tutustua tähän.

Osta osakkeita täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Kaikki eToron palvelut

eTorossa on yksi positiivinen piirre, joka käy sinulle välittömästi selväksi: sen sivusto on erittäin helppokäyttöinen ja yksinkertainen ymmärtää. Tätä tietenkin tukee myös se, että voit kääntää sivuston suomeksi vain nopealla klikkauksella sivuston oikeasta yläkulmasta kielivalikosta. Se, että palvelu on salkkua myöden saatavana suomeksi on omiaan vähentämään sijoitusriskejäsi, sillä sinulla ei sijoittaessa mene missään kohtaa sormi suuhun.

Sijoittaminen eTorossa on oikeasti helppoa ja nopeaa. Kaikki on vain parin klikkauksen päässä, minkä lisäksi eToron tarjoama sijoitusyhteisö toimii tukenasi koko ajan. Monilla alustoilla asiakaspalveluun voi olla vaikea saada yhteyttä, mutta eTorossa moniin kysymyksiin saa vastauksen jo sen somen kautta. Lisäksi eToron sijoittajayhteistö tarjoaa sinulle sijoitusvinkkejä, jollaisia et löydä mistään muualta.

Sijoituskohdeluettelo

Kun avaat itsellesi eToroon tilin ja kirjaudut sisään, ensimmäinen asia, jonka huomaat on lista erilaisia sijoituskohteita. Tätä kutsutaan seurantaluetteloksi, ja siinä edessäsi on jokaisesta kohderyhmästä ne suurimmat nimet. Lisäksi näet kyseisten kohteiden hinnat, sekä kuinka paljon niitä tällä hetkellä ostetaan tai myydään. Voit lähteä sijoittamaan suoraan tämän listan kautta, jos niin haluat.

Seurantaluettelo on myös siitä mukava, että pystyt muokkaamaan sen aivan omanlaiseksi. Jos esimerkiksi haluat nähdä ainoastaan kryptovaluuttojen parhaimmiston ja niiden hinnat, suodatat listalta pois kaikki muut paitsi kryptot. Halutessasi voit myös sekoittaa listalle eri kohteita, kuten tiettyjä kryptoja ja hyödykkeitä, jos haluat saada selville miten niiden kurssit liikkuvat ennen kuin sijoitat. Tämän vuoksi seurantalista on erinomainen ja tärkeä työkalu sinulle sijoittajana, ja eToro on tehnyt elämäsi erittäin helpoksi laittamalla listan suoraan salkkusi etusivulle.

eToro kaupankäyntialusta

Sijoitussalkku

Ennen muinoin sijoitussalkku oli konkreettinen salkku, jossa kulkivat mukana arvopaperit. Tänä päivänä sijoitussalkkusi on netissä, mikä tarkoittaa, että se on huomattavasti laajempi palvelu. Esimerkiksi eToron salkku sisältää sijoituskohteidesi lisäksi kaikki kohteet, joihin voit halutessasi sijoittaa, pääsyn monien muiden salkkuihin, sekä niiden kopiointiin, sekä uutisia ja raportteja loputtomiin.

Jokaisen sijoituskohteen takaa löytyy raportointeja, tilastoja, analysointityökaluja sekä some-keskustelua, minkä lisäksi pysyt reaaliajassa perillä kaikkien haluamiesi kohteiden hinnoista, sekä omien sijoitustesi tilasta. Tämän päivän sijoitussalkku on siis digitaalinen lompakko, joka sisältää yhtä paljon ominaisuuksia kuin älypuhelimesi.

eToro uutiset

eToron uutisfiidi on se paikka, jossa pääset parhaiten seuraamaan eri sijoituskohteista käytävää keskustelua. Uutiset löytyvät eToron vasemmanpuoleisesta valikosta, ja siellä voit joko suodattaa itsellesi vain sellaiset keskustelut, jotka koskevat omia sijoituskohteitasi, tai sellaisia kohteita, joihin harkitset sijoittamista.

Huomaa kuitenkin, että uutissyöte kannattaa jättää englanninkieliseksi. Tämä johtuu siitä, että jos käännät sen suomeksi, menetät todella paljon kohteista käytävää keskustelua ja vinkkejä. Kansainvälisillä markkinoilla nimittäin käydään kauppaa huomattavasti suuremmilla volyymeillä kuin meillä Suomessa. Voit myös itse osallistua halutessasi keskusteluun, mutta uutissyötteen päätarkoitus on pitää sinut asioista perillä helposti ja reaaliajassa.

Valitse haluamasi markkinat

Salkkusi vasemman reunan valikosta pääset myös käymään kauppaa haluamillasi markkinoilla. Täällä pystyt luomaan erilaisia markkinoiden läpileikkauksia sen mukaan, mitkä markkinat sinua eniten kiinnostavat. Olit sitten kiinnostunut kryptovaluutoista, suomalaisista osakkeista tai ETF:istä, saat valittua näkyviin näiden ryhmien yleiskuvan, minkä jälkeen eToro luo sinulle listan sen markkinan suosituimmista sijoituskohteista.

Markkinoiden listaukset ovat täysin sinun muokattavissasi, eli saat reaaliaikaista tietoa juuri niistä sijoituskohteista, jotka sinua eniten kiinnostavat. Kokeile tätä ominaisuutta varsinkin siinä vaiheessa, kun et osaa päättää mikä kohde tietyllä markkinalla olisi seuraava hyvä sijoitus. Tämäkin ominaisuus on omiaan antamaan sinulle etulyöntiaseman sijoittajana.

CopyTrading – kopioi ammattisijoittajien sijoituksia

Kopioi ihmisiä tarkoittaa juuri sitä, mitä etiketissä lukee. Se on myös erinomainen lisäetu, sillä CopyTrading ei sinänsä vaadi sinulta sijoittamisen tietotaitoa, vaan voit nimen mukaisesti kopioida ammattisijoittajien sijoituksia omaan salkkuusi. CopyTrading on itse asiassa palvelu, jota muut kaupankäyntipalvelut eivät tarjoa, joten tässä on hyvä syy aloittaa sijoittaminen nimenomaan eTorossa.

Varsinkin aloittelijoille CopyTrading antaa mahdollisuuden saada lentävä alku sijoittamisuralleen ilman, että opiskelet sijoittamisen ja eri markkinoiden hienouksia. eTorossa on ammattitreidaajia, jotka tekevät hulvattomia tuottoja sijoituksillaan koska he osaavat reagoida markkinoiden muutoksiin juuri oikeilla tavoilla. Ja kun sinä kopioit heidän sijoituksiaan, saat kaiken hyödyn irti heidän asianatuntemuksestaan. Voit suodattaa CopyTradingissa itsellesi juuri sellaiset kohteet, joista olet kiinnostunut, ja luottaa siihen, että rahasi sijoittaa asiansa osaava henkilö.

eToro kaupankäyntialusta

Huomaa kuitenkin, että CopyTradingissa kaikki päätösvalta sijoituksesta on kyseisellä sijoittajalla, jota kopioit. Et voi itse päättää mihin rahasi sijoitetaan, vaan seuraat vain vierestä miten käy. CopyTrading ei myöskään ole ilmainen palvelu, vaan sijoittajalla, jota kopioit, on oikeus veloittaa sinulta kopiointimaksu. Sinun ei kuitenkaan tarvitse tietenkään sijoittaa samalla summalla kuin kopioimasi sijoittaja. Sijoitussumman päätät itse. Ja ajan myötä voit antaa myös oman salkkusi sisällön kopioitavaksi.

CopyPortfolio – kopioi kokonaisia sijoitussalkkuja

CopyTrading tarkoittaa siis tiettyjen sijoituskohteiden kopiointia. Mutta eToro tarjoaa sinulle myös mahdollisuuden kopioida kokonaisia sijoitussalkkuja! Tätä kutsutaan CopyPortfolioksi, ja siinä valitset sijoittajan, jonka koko sijoitussalkun sisältö vastaa haluamiasi sijoituskohteita, ja kopioit koko höskän.

Tässäkin sinun tulee muistaa, että tällöin sinun salkkusi sisältö (kopioidulta osalta) ei ole sinun kontrollissasi, vaan valta sijoituskohteista on kopioimallasi sijoittajalla. Mutta jälleen sijoitussummat ovat sinun itsesi päätettävissä. CopyPortfolio on siitä mielenkiintoinen vaihtoehto, että se antaa sinulle mahdollisuuden kopioida oikeasti isoja nimiä. Esimerkiksi supersijoittaja Warren Buffetilla on salkku eTorossa, jonka voit kopioida. Mikä voisi tehdä sijoittamisesta jännittävämpää ja samalla opettavaista?

eToron mobiilisovellus

Tänä päivänä kaikki netissä tapahtuva on reaaliaikaista ja kaikesta täytyy pystyä huolehtimaan vaikka työmatkan aikana. Siksi kaupankäyntipalvelu, joka ei tarjoa mobiilisovellusta on melko turha. Tämän vuoksi eTorolta löytyy tottakai erittäin monipuolinen ja helppokäyttöinen mobiilisovellus. Sen kautta sijoitussalkkusi on aina taskussasi. eToron sovellus tarjoaa sinulle myös kryptovaluuttalompakon, joka useilla muilla palveluilla on erillinen ominaisuus.

eToro kaupankäyntialusta

eToro sovellus löytyy kaikkien suurimpien käyttöjärjestelmien sovelluskaupasta, joten sinun tarvitsee vain ladata se sieltä kännykkääsi. Sovelluksen helppokäyttöisyys perustuu siihen, että se on täysin samanlainen kuin tietokoneen näytöllä oleva salkkusi. Kaikki löytyy siis samasta paikasta ja askelmerkit esimerkiksi osakkeiden ostamiseen ovat täysin samat sekä sovelluksessa, että läppärillä. eTorolla on ymmärretty se, että helppokäyttöisyys lisää myös sijoittajan turvallisuutta sekä palvelun tarjoajan luotettavuutta. Kun olet aloittamassa sijoittamista, suosittelemme tekemään sen ihan aluksi kuitenkin koneella, ei mobiilisovelluksessa.

eToron ominaisuudet – kannattaako sinun kirjautua?

Tähän mennessä olemme tehneet kokonaisvaltaisen läpileikkauksen eToron palveluihin ja niiden käyttöön. Mutta entäs ne kaikkein tärkeimmät asiat, luotettavuus ja turvallisuus? Netin kaupankäyntialustoja on joka lähtöön, joten mistä voi tietää mikä niistä on oikeasti hyvä?

eToron puolesta puhuu jo alustan pitkä kokemus (perustettu vuonna 2007) sekä sen kansainvälinen suuri suosio. Palvelun suuruus tuo tietenkin mukanaan omanlaisiaan haasteita, kuten asiakaspalvelun hitaus, mutta loppujen lopuksi asiakaspalvelun ripeyttä tärkeämpää on se, ovatko rahasi ja sijoituksesi turvassa. Katsotaanpa, miten eToro pärjää turvallisuudessa.

Osta osakkeita täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Onko eToro luotettava?

eToron perustajalla oli kaupankäyntipalvelua perustaessaan halu palvella sijoittamisesta kiinnostuneita kuluttajia huomattavasti suuremmalla skaalalla, kuin mitä ennen oli tehty. Ja siinä yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on tietenkin luoda kaupakäyntipalvelu, joka on luotettava. Pienikin virhe alustan toiminnassa, tai asiakkaiden henkilötietojen tai rahojen vaaraan saattaminen voi kostautua eksponentiaalisesti tänä päivänä. eTorolla tämä tiedetään, ja luotettavuuteen on panostettu isosti.

Ensinnäkin eToro toimii yleisten sijoittamista koskevien kansainvälisten säädösten ja lainsäädännön alla. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että alustalla ei ole oikeutta veloittaa sinulta välityspalkkioita, joita se ei pysty läpinäkyvästi perustelemaan. Asiakkaana tällainen tietenkin miellyttää meitä kaikkia. Loppupeleissä erilaiset säädökset voivat pahimmillaan hidastaa kaupankäyntialustan toimintaa, esimerkiksi siinä vaiheessa kun haluat nostaa varat tilillesi, mutta kannattaa pitää mielessä, että rajoitukset ja säädökset ovat olemassa juuri sinun parhaaksi.

Onko eToro luotettava?

Luotettavuutta eToron palvelussa lisää myös se, että se on panostanut hurjasti palveluidensa helppokäyttöisyyteen. Tämä on omiaan lisäämään koko palvelun turvallisuutta, kun sinulla ei ole mahdollisuutta tehdä ymmärryksen puutteesta johtuvia huteja. Ja itse asiassa pystyt myös itse vaikuttamaan palvelun luotettavuuteen tekemällä kaikki sen suosittelemat varotoimenpiteet, kuten tunnistautumiset sun muut. Nämä ovat kaikki sinun parhaaksesi, ja loppupeleissä helpottavat sijoittamistasi.

Onko eToro turvallinen?

Toinen eTorolle alusta asti erittäin tärkeä ominaisuus on tottakai ollut turvallisuus. Internet on täynnä hakkereita ja kaiken maailman huijaria, jotka keksivät mitä ihmeellisempiä keinoja kalastella sinulta tietoja, tai suoraan jopa rahaa tililtäsi. Kaikki netissä olevat palvelut ovat aina suuren riskin edessä, minkä vuoksi ennaltaehkäisevät turvatoimet ovat toivottuja. eTorolla tämäkään ei ole mennyt ohi.

Sekä henkilötietojesi, että rahojesi turvallisuus on palvelussa taattu monin eri keinoin. Esimerkiksi rekisteröityessäsi tunnistautuminen on yksi suuri osa paremman turvallisuuden takaamista, sillä sitä kautta estetään tuntemattomien pääsy tietoihisi. Lisäksi kaikki rahansiirrot on eTorossa turvattu SSL-teknologialla, minkä lisäksi eToro tarjoaa esimerkiksi kryptovaluutoillesi erillistä walletia, eli lompakkoa, jossa kryptosi ovat vieläkin paremmassa turvassa kuin alustalla.

Onko eToro turvallinen?

Monet eToron käyttäjät kiittelevät palvelua juuri sen yksinkertaisesta käyttökokemuksesta, mikä lisää luotettavuuden lisäksi myös sinun turvallisuuttasi. Ja samalla kun eToron suosio markkinoilla kasvaa, se pystyy koko ajan parantamaan alustansa ja palveluidensa turvallisuutta, sillä loppupeleissä ne ovat yksi netin kaupankäyntialustojen parhaista kilpailueduista. Kukapa ei haluaisi sijoittaa palvelussa, johon voi oikeasti luottaa enemmän kuin omaan pankkiinsa!

eToro IPO 2021 – Mikä se on?

Marraskuussa 2021 eToro ilmoitti julkaisevansa IPO:nsa (eng. Initial Public Offering), eli listautumisantinsa vielä tämän vuoden puolelle. Mikä listautumisanti on? Se on yrityksen pörssiin listautumista edeltävä julkinen osakeanti, jonka tarkoituksena on kerätä rahaa juuri ennen pörssiin listautumista. Pörssiin listautuminen tapahtuu useimmiten vain muutama päivä IPO:n julkaisemisen jälkeen. Valitettavasti sinulla ei ole mahdollisuutta osallistua itse IPO:on, mutta osakkeita voit ostaa heti kun ne tulevat pörssiin.

eTorosta on nopeasti kasvanut yksi maailman suurimmista kaupankäyntialustoista, ja sen toimitusjohtaja, Yoni Assia on sitä mieltä, että listautumalla yritys pystyy entistä vakaammin ja paremmin palvelemaan asiakkaitaan. Erikoista listautumisessa on se, että eToro päätyi hoitamaan listautumisen SPAC-sulautumisen kautta sen sijaan, että se olisi listautunut perinteistä reittiä, sijoitusrahaston tai -pankin kautta.

eToro IPO

SPAC-sulautumisella viitataan kahden yrityksen fuusioitumiseen niin, että SPAC-yritys on vain rahoitusta hakeva ja tarjoava, jo pörssiin listautunut yritys, jolla ei ole omaa liiketoimintaa. Kirjainlyhenne tarkoittaa special purpose acquisition companya, eli erityisaloihin erikoistunutta hankintayritystä. eToron tapauksessa tämä SPAC-yritys on nimeltään FinTech Acquisition Corp ja yhdistyessään eToron kanssa listautumisen yhteydessä, uuden yrityksen nimeksi tulee eToro Group. SPAC:in etuja eToron tapauksessa on se, että se saa pääomaa käyttöön huomattavasti nopeammin kuin perinteisen listautumisannin kautta.

eToro osake hinta

eToron IPO:n on markkinoilla arveltu olevan noin 10,4 miljardin dollarin arvoinen kun se listautuu. Tämä tarkoittaisi listautumisantien kesken erittäin suurta valuaatiota. Valuaatio perustuu siihen, että markkinoilla on tiedettävästi jopa 650 miljoonan dollarin edestä sijoittajia (yrityksiä, rahastoja, pankkeja, jne.), jotka ovat sitoutuneet sijoittamaan eToron listautumisantiin.

Mutta mitä tämä tarkoittaa itse eToron osakkeen kohdalla? Tällä hetkellä arvioidaan, että yksi eToron osake olisi noin kymmenen dollarin arvoinen sen listautuessa NASDAQ:n pörssiin. Lopullinen hinta on kuitenkin vielä vain arvailujen varassa, sillä kuten markkinoilla alkuvuodesta nähtiin, IPO:jen hinta-arviot eivät aina mene sinne päinkään todellisuudessa.

eToro ei ole vielä antanut tarkkaa listautumisannin päivämäärää, mutta se tiedotti maaliskuussa 2021, että listautumisanti tapahtuisi vuoden kolmannella neljänneksellä, eli alkusyksystä. Pidä siis tätä silmällä!

Usein kysytyt kysymykset

eToro on netin kaupankäyntialusta, jossa voit käydä kauppaa sekä suomalaisilla, että ulkomaisilla osakkeilla, kryptovaluutalla, hyödykkeillä, sekä valuutoilla.

eToro on erittäin helppokäyttöinen kaupankäyntialusta, johon rekisteröityminen on nopeaa, ja jolla sijoittaminen yksinkertaista ja halpaa.

eToro ei ole huijaus, vaan luotettava ja turvallinen kaupankäyntialusta, joka on käytössä 140 eri maassa.

eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista kaupankäyntialustoista netissä. Sen palveluihin ei ole koskaan murtauduttu.

eToron listautumisanti (IPO) uskotaan tapahtuvan vuoden 2021 kolmannella neljänneksellä, mutta tarkkaa päivämäärää ei ole vielä ilmoitettu.

eToro osake uskotaan olevan noin kymmenen dollarin arvoinen kun se listautuu pörssiin.

Vastuuvapauslauseke

eToro on monen kohde-etuuden alusta, joka tarjoaa sekä osakkeisiin, että kryptovaluuttoihin sijoittamista, sekä CFD -kauppaa.

Huomaa, että CFD:t ovat monimutkaisia sijoituskohteita, ja niiden kohdalla riski menettää rahaa on suuri korkean vipuvaikutuksen vuoksi. 67% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa. Sinun on itse harkittava, ymmärrätkö, miten CFD:t toimivat ja onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää pääomaa.

Historian tuotot eivät takaa tulevia tuottoja. Kaupankäynnin historia kuvaa aina alle viittä kokonaista vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen tekemisen perustaksi.

Copy trading on sijoitussalkun hallintapalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin sääntelemä ja valtuuttama.

Kryptovaluutat ovat erittäin epävakaita sijoituskohteita, jotka voivat vaihdella suuresti hyvin lyhyessä ajassa, joten ne eivät sovellu kaikille sijoittajille. Kryptovaluutoilla käytävää kauppaa ei säännellä muulloin, kuin CFD -sopimuksilla kauppaa käydessä, joten mikään EU:n sääntelyelin ei sääntele niitä.