eToro Arvostelu 2023: Plussat, Miinukset ja Kokemuksia

Tämä eToro arvostelu esittelee yhden maailman suosituimmista ja suurimmista kaupankäyntialustoista. Tämä nettipalvelu tarjoaa kaiken tarvittavan sekä sijoittamista vasta aloitteleville, että aktiivisesti treidaaville sijoittajille maustettuna yli 5 000 erityyppisellä sijoituskohteella. Näihin sijoituskohteisiin sisältyy yli 2 000 osaketta, joiden joukossa on myös laaja valikoima suomalaisia osakkeita. Lue koko eToro arvostelu, jotta tiedät onko tämä paras paikka sinulle sijoittaa.

Osta osakkeita täältä Pääomasi on vaarassa.

5.0

Meidän arvosanamme

eTorossa voit sijoittaa ja käydä kauppaa osakkeilla ja ETF:illä vain 10 euron aloitussummalla. Tämä innovatiivinen kaupankäyntialusta tarjoaa sijoittajille myös mahdollisuuden kopioida muiden, menestyvien sijoittajien salkkuja joko yksi sijoituskohde kerrallaan, tai koko salkku yhdellä rykäyksellä.

Katso alta esittelyvideo eToro-alustalle, tai siirry suoraan arvosteluumme.

 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

eToro Arvostelu – Yleiskatsaus

eToro on vuonna 2007 Israelissa lanseerattu online-sijoituspalvelu, joka on kasvanut nopeasti yhdeksi globaaliksi johtajaksi sijoitusmarkkinoilla. Sen nopeaa kasvua ovat avittaneet sen laaja valikoima sijoitustuotteita, jotka antavat sijoittajille pääsyn useille markkinoille ympäri maailman. Näihin sijoitustuotteisiin sisältyvät esimerkiksi osakkeet, indeksit, valuutat ja paljon muuta.

Tänä päivänä eToron alustalla sijoittaa aktiivisesti jopa 20 miljoonaa sijoittajaa yli 140 eri maasta. Se on myös yksi harvoja kaupankäyntialustoja, jotka käyttävät hyväksi yhteisöllistä, eli sosiaalista sijoittamista: CopyTrading on eToron kehittämä sijoittamisen muoto. Sen kautta alustan käyttäjät voivat kopioida haluamiensa sijoittajien kaupankäyntistrategioita ja sijoituksia, sekä käydä keskusteluja ja vaihtaa sijoitusvinkkejä aivan, kuin sosiaalisessa mediassa.

eToro verrattuna muihin online-välittäjiin

eToron suurimpiin vahvuuksiin kuuluu sen helppokäyttöisyys. Siksi se sopii erityisen hyvin aloittelijoille, mikä on tottakai auttanut alustaa kasvamaan yhdeksi markkinoiden johtavaksi kaupankäyntialustaksi. Sen alustalta käyttäjät löytävät haluamansa sijoituskohteet helposti ja nopeasti, voivat aloittaa sijoittamisen vain muutamalla klikkauksella ja pystyvät helposti seuraamaan sijoitustensa kuntoa ja kehitystä. Lisäksi eTorosta löytyy kattavat infopaketit jokaisesta sijoituskohteesta, kuten esimerkiksi osakeyhtiöistä. 

Kun eToroa verrataan moniin muihin johtaviin netin kaupankäyntialustoihin, eToro pärjää vertailuissa erinomaisesti. Yksi asia, joka varmasti kiinnostaa sijoittajia näissä vertailuissa on se, että eToro tarjoaa osakesijoittamista täysin ilman välityspalkkioita. Tämä on asia, johon et ihan heti tule törmäämään suomalaisilla, tai edes pohjoismaisilla sijoitusalustoilla. Kun kaupankäyntialusta veloittaa korkeita välityspalkkioita, se tarkoittaa sijoittajan kannalta sitä, että sijoitustuotot jäävät tällöin huomattavasti pienemmiksi. 

Tämä eToro arvostelu osoittaa, että eToron alusta on markkinoiden halvimpia erityisesti osakkeiden kaupankäynnin saralla. Tämä koskee tottakai sekä kansainvälisiä osakkeita, kuten Apple, Microsoft ja Tesla, että suomalaisia ​​osakkeita, kuten Fortum, Nordea tai KONE.

eToro vs. Nordnet

Suomalaisten suosima sijoitusalusta netissä on luonnollisesti Pohjoismaalaisille suunnattu Nordnet. Siksi tämä eToro arvostelu vertailee ensimmäiseksi näitä kahta suomalaisten suosikkia. 

Yleisesti ottaen molemmat alustat ovat hyvin toimivia, turvallisia ja tarjoavat hyvät sijoituskohteiden valikoimat, sekä sijoittamisen työkalut. Sijoitusvalikoimien välinen suurin eroavaisuus on kuitenkin se, että Nordnet ei tarjoa lainkaan. Näiden alustojen välillä on myös muutama muu huomioon otettavan arvoinen eroavaisuus:

eToro

 • Suurin valikoima kansainvälisiä osakkeita 
 • Ei veloita välityspalkkiota osakkeiden ostosta
 • Voit kopioida muita sijoittajia (CopyTrading)
 • Erinomaiset kaupankäynnin työkalut

Nordnet

 • Suurin valikoima suomalaisia ​​ja pohjoismaalaisia ​​osakkeita
 • Alkaen 3€ välityspalkkio osakkeiden osto- ja myyntitapahtumista
 • Suomalainen asiakaspalvelu
Osta osakkeita täältä Pääomasi on vaarassa.

Sijoittaminen eToro-alustalla

eToron verkkopohjaisen alustan ja hyvin suunnitellun mobiilisovelluksen ansiosta sijoittamisen aloittaminen eTorossa on todella helppoa. Alusta tarjoaa myös laajan valikoiman vaihtoehtoja rahansiirtoihin, mikä tekee esimerkiksi talletuksen tekemisestä ja tuottojen nostamisesta tilille sujuvaa.

Kun tähän lisätään alhaiset kustannukset (osakekaupankäynti 0% välityspalkkiolla), mahdollisuus aloittaa sijoittaminen pienillä summilla sekä alustan käyttäjäystävällisyys, niin voidaan todeta, että eToron käyttäjäkokemus on korkealaatuinen. Kaikki sijoitustuotteet on helppo löytää omista luokistaan, suodattaa haluamansa tyyppiset tuotteet markkinan tai sektorin perusteella, tai hakea haluamasi kohde suoraan hakuvalikon kautta. Monet ovat myös innokkaita kokeilemaan eToron CopyTrading ominaisuutta, jonka avulla voit kopioida menestyvien sijoittajien salkkuja tai yksittäisiä sijoituksia. 

Siksi tämä eToro arvostelu on tullut siihen päätelmään, että verrattuna muihin sijoitusmarkkinoiden suuriin tekijöihin, eToro on tehnyt sijoittamisen aloittamisesta ensikertalaisille erittäin helppoa. Lisäksi se tarjoaa aktiivisesti kauppaa käyville sijoittajille kaikki heidän tarvitsemansa työkalut, tekniset analyysit ja raportit, vaikka ne eivät välttämättä ole ihan yhtä hienostuneita, kuin aktiivista kaupankäyntiä korostavilla alustoilla. 

Plussat

 • Laaja sijoitusvalikoima: Yli 5 000 erilaista sijoituskohdetta. Valikoima sisältää osakkeet, ETF:t, indeksirahastot, hyödykkeet ja valuutat.
 • 0€ välityspalkkio: Et maksa välityspalkkiota osakkeiden tai ETF:ien ostamisesta. eToro tarjoaa erittäin kilpailukykyiset hinnat kaupankävijöille.
 • Sijoita yhdessä ammattilaisten kanssa: Mahdollisuus kopioida menestyviä sijoittajia eToron CopyTrading-ominaisuuden kautta.
 • Maailman suurin sosiaalinen kaupankäyntialusta: osallistu heidän sosiaaliseen verkostoonsa, jossa voit jakaa ideoita, kaupankäyntistrategioita, ja saada paljon hyödyllisiä vinkkejä.

Miinukset

 • Pitkä odotusaika asiakastuessa: Monet käyttäjät ovat kokeneet, että vastauksen saaminen asiakaspalvelusta kestää kauan. Asiakaspalvelua ei ole suomeksi.
 • Korkeat maksut valuutta- ja hyödykekaupankäynnissä: Alusta veloittaa suhteellisen korkean maksun valuuttoihin ja hyödykkeisiin sijoittamisesta
 • Muuntomaksu: eToro käyttää Yhdysvaltain dollareita, minkä vuoksi pankkisi veloittaa valuutanvaihdosta talletusten ja nostojen yhteydessä maksun.

eToro osakkeet

eToro tarjoaa sijoittajille yli 2 000 osaketta 17 pörssistä ympäri maailman. Näihin kuuluu myös laaja lista suomalaisia huippuosakkeita. Tällaisen valikoiman myötä kenen vain on helppo rakentaa monipuolinen sijoitussalkku paikallisten ja globaalien osakkeiden avulla. eToro ei myöskään veloita välityspalkkiota, kun ostat tai myyt omistamasi osakkeet. 

Kun sijoitat osakkeisiin eTorossa, saat kaikki nämä edut:

 • Omistat ostamasi sijoituskohteet: Tämä tarkoittaa, että olet osaomistaja yrityksessä, johon sijoitat.
 • Osinkojenmaksu: Osinko on osuus osakeyhtiön voitosta, jonka yritys päättää maksaa osakkeenomistajille. Kun yhtiö, johon olet sijoittanut, jakaa osinkoa, saat sijoittajana oman osasi osingoista.
 • Sijoittamisen voi aloittaa vain 10 dollarilla, mikä vastaa noin 9 euroa.

Avaa itsellesi eToro-tili

Profiilin luominen eToron alustalle on erittäin helppoa ja vie vain muutaman minuutin. Palvelu on erittäin käyttäjäystävällinen ja helppokäyttöinen riippumatta siitä, oletko vasta aloittamassa sijoittamista, vai jo kokenut kauppias.

Tilin pääset luomaan eToron etusivun oikeasta yläkulmasta “Rekisteröidy” -painikkeesta. Luo itsellesi tili näin:

 1. Rekisteröidy ja vahvista tilisi tunnistautumalla
 2. Tee ensimmäinen talletus
 3. Etsi osakkeet, joihin haluat sijoittaa
 4. Kirjaa sijoitussumma ja avaa kauppa.

Huomaa rekisteröitymisvaiheessa tarkistaa sähköpostisi: eToro lähettää sinulle vahvistuslinkin, jota sinun on klikattava. Tämä on tehtävä ennen, kuin pääset tekemään talletuksen avatulle tilillesi. Kun tili on vahvistettu, talletuksen voi tehdä joko suoraan luottokortilla, PayPalin kautta tai suoralla tilisiirrolla. Pankkikortilta ja PayPalista tehtäessä vähimmäistalletus on 50 dollaria, kun taas pankkisiirroissa vaaditaan vähintään 500 dollarin talletus. Huomaa, että pankkisiirroissa voi kulua useampi päivä.

Osta osakkeita täältä Pääomasi on vaarassa.

eToro kokemuksia – Mitä mieltä me olemme?

Tämä eToro arvostelu on käynyt läpi tämän online-palvelun sijoituskohteiden sekä sijoitustyökalujen valikoimaa, sekä sen teknistä puolta. Kaiken edellä mainitun perusteella voimme todeta, että eToron nousu yhdeksi markkinoiden suosituimmaksi palveluksi, ei ole lainkaan yllättävää. Sen suosio on laajaa sekä Suomessa, että maailmanlaajuisesti, minkä todistaa sen käyttäjien hajonta yli 140 maahan. Harva netin sijoituspalvelu pystyy kilpailemaan eToron kanssa sijoituskohteiden valikoiman, helppokäyttöisyyden ja hintojen saralla, minkä lisäksi eToron CopyTrading-ominaisuus on tällä hetkellä ainutlaatuinen. 

Vaikka voimmekin lämpimästi suositella eToroa sijoituspalveluksesi kaikentyyppiseen sijoittamiseen, alustalla on tietenkin muutama miinuspuoli, jotka kannattaa ottaa huomioon. Ensinnäkin palvelun valtava suosio aiheuttaa sen, että asiakakaspalvelusta voi joskus kestää hyvinkin kauan saada vastausta. Tämän vuoksi eToro on kerännyt sivustolleen kattavasti usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin. Sivusto tarjoaa myös videokoulutusmateriaaleja sijoittamisen tueksi. 

Jos haluat ennen kaikkea keskittyä suomalaisiin ja pohjoismaalaisiin sijoituskohteisiin, Nordnet saattaa palvella sinua paremmin. Mutta jos suomalaisten jättiyhtiöiden osakkeiden lisäksi sinua kiinnostaa sijoitussalkun laaja hajauttaminen, eToro on ehdottomasti paras vaihtoehto tähän. Sijoitussalkun laaja hajauttaminen erityyppisten sijoituskohteiden kautta on aina suositeltua, sillä se laskee sijoittamisen riskejä. 

Huomattavaa on myös se, että eToro veloittaa valuutta- ja hyödykekaupasta suhteellisen korkeita maksuja. Jos siis olet ennen kaikkea kiinnostunut valuuttakaupasta, Pepperstone saattaa olla parempi vaihtoehto sinulle. Tässäkin tulee harkita sitä, haluatko koota kaikki sijoitukset yhteen paikkaan, vai keskittää tietyt sijoitukset eri alustoille. 

Yhteenvetona voimme todeta, että eToro on meidän ensisijainen valintamme arvopapereihin sijoittamisessa.

eToro Suomi – etusi suomalaisena sijoittajana

Suomalaisena sijoittajana sinulle on tarjolla useita etuja eToron käyttämisestä. Ensinnäkin eTorolla on käyttäjilleen oma jäsenklubi, jonka kautta pääset käsiksi luentoihin, oppaisiin, asiakastukeen ja paljoon muuhun. Sieltä saat myös opastusta, jonka avulla sinusta tulee entistä parempi sijoittaja.

Lisäksi voit olla suoraan yhteydessä sijoittamisen asiantuntijoihin. eTorossa voit keskustella suoraan muiden sijoittajien kanssa markkina-analyyseista, strategioista, ja saada parhaat vinkit vahvan portfolion rakentamiseen.

Valitse haluamasi markkinat

Salkkusi vasemman reunan valikosta pääset myös käymään kauppaa haluamillasi markkinoilla. Täällä pystyt luomaan erilaisia markkinoiden läpileikkauksia sen mukaan, mitkä markkinat sinua eniten kiinnostavat. Olit sitten kiinnostunut suomalaisista osakkeista tai ETF:istä, saat valittua näkyviin näiden ryhmien yleiskuvan, minkä jälkeen eToro luo sinulle listan sen markkinan suosituimmista sijoituskohteista.

Markkinoiden listaukset ovat täysin sinun muokattavissasi, eli saat reaaliaikaista tietoa juuri niistä sijoituskohteista, jotka sinua eniten kiinnostavat. Kokeile tätä ominaisuutta varsinkin siinä vaiheessa, kun et osaa päättää mikä kohde tietyllä markkinalla olisi seuraava hyvä sijoitus. Tämäkin ominaisuus on omiaan antamaan sinulle etulyöntiaseman sijoittajana.

Osta osakkeita täältä Pääomasi on vaarassa.

Onko eToro huijaus?

Yksinkertainen vastaus tähän kysymykseen on ei. Netistä, esimerkiksi Trustpilotista, voit löytää useita negatiivisia arvosteluja eTorolle, mutta huomaat niitä lukiessa hyvin äkkiä, että vika ei välttämättä olekaan ollut eTorossa, vaan:

 • Sijoittaja on unohtanut vahvistaa tilinsä, minkä vuoksi hän ei ole voinut nostaa tuottoja tililleen. Tämä johtuu EU:n rahanpesulaista, jota eToro noudattaa suojellakseen käyttäjiään.
 • Sijoitukset ovat johtaneet tappioihin. Tämä riski on aina olemassa riippumatta siitä, mitä alustaa käytät, ja tämä riski on tärkeää ymmärtää ja hyväksyä. 
 • Hyvin toimeen tulevien yritysten aggressiivinen markkinointi alustalla.

Koska suurin osa negatiivisista eToro arvosteluista kiteytyy edellä mainittuihin syihin, huonoille arvosanoille tai huijausväitteille ei ole oikeita perusteluita. Kunhan noudatat kaikkia ohjeita ja täytät profiilisi niinkuin kuuluu, voit rauhassa tehdä talletuksia ja nostoja, sekä sijoittaa juuri niinkuin itse haluat.

eToron verotus – Kuinka sijoituksiasi verotetaan?

Verotus on aina Suomessa se asia, jota monet meistä stressaavat. Ja kuten moni varmasti tietää, myös sijoittamisesta saatavat tuotot ovat verotettavaa tuloa. Mutta koska eToro ei ole Suomeen rekisteröity yritys, sinun on itse raportoitava verotettavat tuottosi Suomen verottajalle. 

Tämä on onneksi tehty erittäin helpoksi sekä eToron, että Suomen verottajan puolelta. Voit yksinkertaisesti ladata vuosikertomuksesi eTorosta ja kirjata tarvitsemasi tiedot siitä suoraan OmaVeroon. Voit lisäksi liittää vuosikertomuksen veroilmoitukseen mukaan. Lue lisää sijoitustuottojen verotuksesta täällä

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on eToro?

eToro on netin kaupankäyntialusta, jossa voit käydä kauppaa sekä suomalaisilla, että ulkomaisilla osakkeilla, kryptovaluutalla, hyödykkeillä, sekä valuutoilla.

Miten eToro toimii?

eToro on erittäin helppokäyttöinen kaupankäyntialusta, johon rekisteröityminen on nopeaa, ja jolla sijoittaminen yksinkertaista ja halpaa.

Onko eToro huijaus?

eToro ei ole huijaus, vaan luotettava ja turvallinen kaupankäyntialusta, joka on käytössä 140 eri maassa.

Onko eToro turvallinen?

eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista kaupankäyntialustoista netissä. Sen palveluihin ei ole koskaan murtauduttu.

Kannattaako sijoittaa eToron vai Nordnetin kautta?

Molemmat ovat hyviä alustoja sijoittamiseen. eToro tarjoaa pääsyn kansainvälisille osakemarkkinoille sekä mahdollisuuden sijoittaa yli 40 kryptovaluuttaan.

Miten sijoittamista verotetaan?

Voit helposti ladata vuosikertomuksesi eToron sivustolta, ja siitä löydät kaikki tarvitsemasi tiedot. Voit kirjoittaa nämä tiedot helposti veroilmoitukseesi, ja liittää sen mukaan. 

eToro on moniarvoinen alusta, joka tarjoaa sekä osakkeisiin ja kryptoassetteihin sijoittamista että kaupankäyntiä.
CFD-kaupankäyntiä.

Huomaa, että CFD:t ovat monimutkaisia instrumentteja, ja niihin liittyy suuri riski menettää rahaa nopeasti, koska ne
vipuvaikutuksen vuoksi. 80,2% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään CFD-kaupankäyntiä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulisi
harkita, ymmärrätkö, miten CFD:t toimivat, ja onko sinulla varaa ottaa suuri riski, joka liittyy
menettää rahasi.

Aiempi suorituskyky ei ole osoitus tulevista tuloksista. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle 5 täydellinen
vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perustaksi.

Kopiokauppa on salkunhoitopalvelu, jota tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on valtuutettu ja
Kyproksen arvopaperi- ja pörssikomission valtuuttama ja sääntelemä.

Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria