Parhaat Suomalaiset Osakkeet toukokuu 2024 – Katso Lista!

Suomalaiset osakkeet ovat nousseet suuren kansan suosioon viimeisen vuoden aikana. Jopa ne, jotka eivät vielä vuonna 2020 olleet kiinnostuneita osakesijoittamisesta, eivät voineet olla huomaamatta vuoden 2024 alun osakemarkkinoiden hulabaloota, kun Gamestop -osake ja Reddit -sijoittajat saivat markkinat sekaisin. Alkuvuoden hämminki sai myös suomalaiset osakkeet, kuten Finnairin ja Nokian yllättävään lentoon. Ja vaikka se kaikki olikin vain väliaikaista, koko sotku teki selväksi sen, että sijoittaminen ei ole enää tänä päivänä vain rikkaiden ja etuoikeutettujen leikkikenttä.  

Vuosi 2024 onkin toivottanut tervetulleeksi miljoonittain uusia sijoittajia netin kaupankäyntialustoille sijoittamaan ja kokeilemaan siipiään aktiivisen kaupankäynnin saralla. Ja suomalaiset osakkeet ovat tottakai saaneet tästä kaikesta oman siivunsa kakkua. Mutta mitkä ovat ne parhaat suomalaiset osakkeet ja missä niihin kannattaa sijoittaa? Moni sijoittaisi varmaan pankkinsa kautta, mutta me suosittelemme sijoittamista aivan muita reittejä, jotka ovat helpompia, halvempia ja huomattavasti tuottavampia. 

Osta osakkeita täältä Pääomasi on vaarassa.

Osta osakkeita helposti ja nopeasti syksyllä 2024

 1. Rekisteröidy eToron kaupankäyntialustalle – Luo tili tänään!
 2. Talleta avatulle tilillesi rahaa (minimitalletus on vain 200 dollaria)
 3. Hae haluamasi osake (esimerkiksi Fortum) yläreunan hakukentästä
 4. Klikkaa ‘Käy Kauppaa’ -painiketta, kirjaa sijoitettava summa ja avaa kauppa
 5. Sijoita eTorossa osakkeisiin 0€ välityspalkkiolla!
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Osto-opas: Osta suomalaisia osakkeita kolmella askeleella

Jos olet vasta aloittelija osakesijoittamisen saralla, suosittelemme, että ennen sijoittamista seuraat jonkin aikaa markkinoita. Esimerkiksi Googlesta näet tietyn osakkeen kurssin reaaliajassa sekä pitkällä aikavälillä. Lisäksi kannattaa perehtyä hieman kyseisen pörssiyhtiön taustoihin, esimerkiksi siihen, mitä kyseinen yhtiö tekee ja millaiset sen kasvunäkymät ovat. Tällöin pystyt paremmin päättelemään, onko kyseiselle osakkeelle jatkossakin kysyntää, ja onko siinä potentiaalia kasvaa.

Kun olet tehnyt taustatutkimusta, ja päättänyt, mikä osake on se juuri sinulle sopiva sijoituskohde, on aika ostaa suomalaiset osakkeet! Seuraavaksi käymme askel askeleelta läpi miten osakkeisiin sijoittaminen aloitetaan, ja näiden vaiheiden jälkeen oletkin tämän suomalaisten osakkeiden onnellinen omistaja.

Valitse paras kaupankäyntialusta

Vuonna 2024 sijoittaminen ja aktiivinen kaupankäynti tapahtuu netissä. Aloita osakesijoittaminen markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

eToron alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, myös sosiaalisesti. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta suomalaiset osakkeet eTorossa näin:

Luo tili ja talleta rahaa

Untitled design

eToroon rekisteröityminen on lasten leikkiä. Sivustolla ollessasi näet oikeassa yläkulmassa ’Rekisteröidy’ -painikkeen. Siitä pääset luomaan itsellesi tilin. Tilin avaaminen on täysin ilmaista, ja se käy erityisen nopeasti esimerkiksi Google- tai Facebook-tilisi kautta. Huomaa, että eToro vahvistaa henkilöllisyytesi rekisteröitymisen yhteydessä, mikä tekee sijoittamisesta sen alustalla turvallisempaa kuin monilla sen kilpailijoilla.

Kun tilisi on auki ja olet tunnistautunut palveluun, sinun on vielä siirrettävä uudelle tilillesi rahaa, ennen kuin voit ostaa osakkeita. Kun olet kirjautuneena tilillesi, vasemmassa alakulmassa on ’Talleta varoja’ -valikko, josta pääset valitsemaan maksuvälineen (luotto- tai pankkikortti, tilisiirto tai PayPal), sekä kirjaamaan summan, jolla olet aikeissa sijoittaa. Kun rahat ovat siirtyneet eToro-tilillesi, on aika lähteä sijoittamaan, suomalaiset osakkeet odottavat!

Osta suomalaisia osakkeita

fort

Aloita suomalaisten osakkeiden ostaminen hakemalla yläreunan hakukentästä haluamasi osake. Jos haluat sijoittaa esimerkiksi Fortumin osakkeeseen, kirjoitat hakukenttään Fortum. Klikkaa itsesi osakkeen sijoitussivulle, josta löydät erinomaisen valikoiman erilaisia raportteja, kurssitaulukoita sekä sosiaalisessa mediassa kyseisestä osakkeesta käytävää keskustelua. Nämä some-keskustelut voivat tarjota sinulle ensikäden sijoitusvinkkejä, joten kannattaa välillä lueskella niitä.

Oikeassa yläkulmassa on ’Käy kauppaa’ -painike, josta pääset ostamaan osaketta. Klikkaa sitä, kirjaa lomakkeelle haluamasi sijoitussumma ja Avaa kauppa. Osakesijoituksesi saldo näkyy tämän jälkeen sivuston alareunassa. Lisäksi näet sieltä miten paljon sijoituksesi on kasvanut tai laskenut, sekä miten paljon sinulla on tilillä vielä rahaa sijoitettavaksi.

Miksi osakkeisiin kannattaa sijoittaa?

Osakesijoittaminen ja erityisesti niillä kaupankäynti on nostanut suosiotaan viime aikoina, eikä ihmekään! Alkuvuoden Gamestop -osakkeen draama teki monista piensijoittajista erittäin rikkaita samalla kun ammattilaiset hedge-rahastosijoittajat jäivät nuolemaan näppejään. Tämä tottakai inspiroi monia sellaisia apajille, jotka eivät olleet sijoittaneet rahaa vielä koskaan ennen. 

parhaat suomalaiset osakkeet

Vaikka tänä päivänä sijoituskohteiden kavalkadi on erittäin laaja ja monimuotoinen, osakkeet ovat meistä monista se tutuin ja turvallisin vaihtoehto. Erityisesti suomalaiset osakkeet, koska kyseiset yhtiöt ovat meille vähintään uutisista tuttuja. Sijoittamisessa sääntö numero yksi on tuntea se kohde, johon olet sijoittamassa. Eli jos olet sijoittamassa jonkin yrityksen osakkeeseen, sinun tulee ymmärtää mitä kyseinen yritys tekee, miten sillä on liiketoiminnan saralla mennyt viime vuosina, ja minkälaiset tulevaisuuden näkymät sillä on. 

Kun sijoituskohde on sijoittajalle tuttu, se pääsyy sijoittamiseen on tottakai oman pääoman kasvattaminen. Vaikka suomalaiset osakkeet eivät voi taata kenellekään tuottoa, osaketuotot ovat silti todennäköisempi tulonlähde, kuin se säästötilin parin prosentin vuosikorko. Osakkeissa keskimääräinen vuosituotto on kuitenkin 10 prosentin luokkaa.

Suomalaiset osakkeet ovat monelle passiivinen tapa kasvattaa esimerkiksi eläkekassaa tai matkakassaa ensi talvea varten. Eläkekassan kerryttäminen vaatii tietenkin pitkän aikavälin sijoittamista, jolloin ne varmat pelurit markkinoilla ovat parhaita vaihtoehtoja. Muista kuitenkin, että markkinat reagoivat tänä päivänä hyvin herkästi mitä erikoisempiin asioihin, joten mikään osake ei loppujen lopuksi ole täysin varma tapaus. Aloita sijoittaminen pienillä summilla ja kasvata sijoitettavan pääoman määrää pikkuhiljaa kun huomaat, mitkä ovat ne parhaat suomalaiset osakkeet. 

Osingot pähkinänkuoressa

Yksi tapa tienata osakkeilla vuosittain tai jopa useamman kerran vuodessa, on ostaa osakkeita, joista maksetaan osinkoja. Huomaa, että kaikki osakeyhtiöt eivät maksa osinkoja, joten jos osinkosijoittaminen on juuri se, mikä sinua kiinnostaa, varmista, että valitset oikean yrityksen osakkeet sijoitettavaksi. Pähkinänkuoressa selitettynä osinko-osakkeet eroavat perinteisistä osakkeista siinä, että näistä osakkeista maksetaan sijoittajille vuosittain osinkoa. 

Lue lisää osinko-osakkeista täällä.

Osinko-osakeyhtiöihin sijoittamalla pystyt siis tavallaan ansaitsemaan ylimääräistä sen normaalin arvon kasvun päälle, joten niitä kannattaa ottaa osaksi sijoitusstrategiaasi. Osingot voi sitten käyttää haluamallaan tavalla: joko sijoittaa ne uudestaan samaan yhtiöön (verovapaa vaihtoehto) tai nostaa osinkojen tuotot tilille (verotettavaa tuloa). Osinko-osakkeissa on myös se kulma, että ne tuottavat sinulle parhaiten tuloa pitkällä aikavälillä. Jos esimerkiksi käyt aktiivisesti kauppaa osakkeilla, ne eivät ehdi tuottaa sinulle osinkoa, jota maksetaan usein yksi tai kaksi kertaa vuodessa.

Parhaat suomalaiset osakkeet toukokuu 2024

In many ways, Finland has had an interesting year, especially in the field of equities. In 2021, many interesting new names will be listed on the stock exchange, in addition to which a whole new generation of investors has rushed to invest their savings instead of keeping them in a bank account unnecessarily. Now there is definitely an investor market, Finnish equities offer a few really interesting investment targets for 2021. Here are the best Finnish equities in 2021:

Sampo 

sam

Sampo on jättimäinen, pohjoismaalainen vakuutuskonserni, jonka tytäryhtiöihin kuuluu esimerkiksi vakuutusyhtiö If. Sammon osakekurssi tipahti isosti koronan iskiessä Eurooppaan, mutta on sen jälkeen jatkanut tasaista nousuaan tähän päivään asti. Ja nousu näkyy vain jatkuvan. 

In May 2021, after a boom year, Sampo paid a dividend of EUR 1.70 per share to its investors, an increase of EUR 0.20 on the previous year’s dividend. In the case of Sampo, it is worth noting in particular that the interest rate pandemic has boosted the demand for insurance, and at least this development is not yet slowing down.

OSTA SAMPO-OSAKKEITA Pääomasi on vaarassa.

Spinnova 

parhaat suomalaiset osakkeet

Originating in Jyväskylä, Spinnova, a world pioneer in the recycling of clothing fibers, was listed on the Helsinki Stock Exchange at the end of June 2021. Its technological innovation in converting cellulose into fiber has been recognized worldwide, and Spinnova  

Koska yritys on vasta listautunut, se ei tietenkään ole vielä maksanut osinkoja. Mutta listautuessan Spinnovasta tuli välittömästi yksi suomalaisten eniten omistamista osakkeista. Siitä eteenpäin Spinnovan osakekurssi on noussut maltillista vauhtia, ja sen osake on juuri nyt erinomaisen hintainen. 

OSTA SPINNOVA-OSAKKEITA Pääomasi on vaarassa.

Fortum 

parhaat suomalaiset osakkeet

Fortum is one of Finland’s largest global energy companies, the largest owner of which is the Finnish state. Most of its businesses are located in the Nordic countries, the Baltic countries and India, and the company specializes in large power plants. Fortum’s share price has risen sharply over the past year, despite the interest rate pandemic, which has also been reflected in the dividends it paid in the spring of 2021.

In April 2021, Fortum paid a dividend of as much as EUR 1.12 to its investors, which was slightly less than 5 percent. Fortum’s dividend payment has been steady for years, and the price of dividends has remained almost the same. It is therefore a high-growth company that pays a steady dividend, a good option for those looking for a stable and safe investment.

OSTA FORTUM-OSAKKEITA Pääomasi on vaarassa.

Nokia

parhaat suomalaiset osakkeet

Nokia on jokaisen suomalaisen tuntema tietoliikenne ja -teknologiayhtiö, jonka pitkä historia on yhtä vuoristorataa. Jättiyhtiö on onnistunut nousemaan feeniksin lailla surkuhupaisasta matkapuhelinliiketoiminnan myymisestä Microsoftille, ja on jo monta vuotta ollut yksi parhaista suomalaisista osakkeista. Koronapandemia sai yhtiön kurssin dippaamaan oikein urakalla, mutta sen jälkeen yhtiö on tehnyt erinomaisen korjausliikkeen, joka on edelleen noususuhteinen.

Nokia maksaa yleensä osinkoja kaksi kertaa vuodessa, mutta vuodelta 2020 se päätti olla maksamatta osinkoja lainkaan, ja sen sijaan investoi varat yhtiön toiminnan kehittämiseen. Vuosi 2021 on kuitenkin ollut Nokialle menestyksekäs, joten moni odottaa osinkojen maksamisen jatkuvan taas vuonna 2024. 

OSTA NOKIA-OSAKKEITA Pääomasi on vaarassa.

Mitä ottaa huomioon osakkeisiin sijoittaessa?

Suomalaiset osakkeet ovat erinomainen tapa kasvattaa varallisuuttaan sekä passiivisesti (pitkäaikainen sijoittaminen) tai käymällä aktiivisesti kauppaa niillä (lyhytaikainen sijoittaminen). Molemmissa on omat plussansa ja miinuksensa, ja se, mikä tapa sijoittaa suomalaisiin osakkeisiin on sinulle paras, riippuu siitä, mitä olet hakemassa osakesijoittamiselta. Kun olet aikeissa sijoittaa osakkeisiin, ota huomioon nämä asiat ennen rahan laittamista mihinkään:

Laadi itsellesi sijoitusstrategia

Sijoitusstrategia voi sinällään kuulostaa monimutkaiselta ja vaivaa vaativalta toiminnalta, mutta itse asiassa näin ei ole. Ja se, lähdetkö sijoittamaan sijoitusstrategialla vai ilman voi vaikuttaa hyvinkin paljon siihen, miten sijoituksillesi käy. Kysy siis heti aluksi itseltäsi, miksi haluat sijoittaa? Oletko sijoittamassa pitkällä aikavälillä, vai uskotko jonkin yhtiön kurssin liitävän vain parin kuukauden sisällä, ja olet sijoittamassa pikavoittojen toivossa? Vai onko aikeissasi käydä aktiivisesti kauppaa osakkeilla?

sto

Pitkän aikavälin sijoittamiseen sijoitusstrategiasi voisi olla niinkin yksinkertainen, kuin hyvien kasvuyritysten löytäminen ja niihin sijoittaminen sen mukaan, minkä niistä uskot kasvavan eniten esimerkiksi seuraavan 5 – 10 vuoden aikana. Lyhyen aikavälin sijoittaminen taas toimisi aivan päinvastoin, eli tällöin strategiasi on laittaa rahaa sellaisen yhtiön osakkeisiin, jonka uskot menestyvän vain muutaman kuukauden, ehkä vain muutaman päivän kuluessa. 

Kuten huomaat, sijoitusstrategian ei tarvitse sisältää monimutkaisia kaavioita ja laskelmia todennäköisyyksistä, vaan kyse on kylmästä logiikasta, ja määrittämäsi logiikan seuraamisesta. Loppupeleissä siis voidaan sanoa, että sijoitusstrategioita löytyy yhtä monta erilaista, kuin sijoittajiakin. 

Se tärkein asia on muistaa, että sijoittaessa ei koskaan kannata laittaa rahaa mihinkään vain siksi, että joku muu suositteli tai ehdotti sitä. Kaiken täytyy lähteä aina sinusta itsestäsi, joten muista pitää pää kylmänä, maalaisjärjellä pääsee sijoittaessakin pitkälle.

Riskien hajauttaminen

Jos sijoittamisen sääntö numero yksi on sijoittaa vain ja ainoastaan sellaisiin kohteisiin, jotka tunnet, niin sääntö numero kaksi on sijoitusten hajauttaminen. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sen sijaan, että kippaisit koko pääomasi yhden osakeyhtiön laariin, valitset vähintään 3 – 5 eri yhtiötä, ja sijoitat saman summan niistä jokaiseen. Vielä paremman hajautuksen saat jos valitset sijoitettavaksi suomalaiset osakkeet sekä aivan muita sijoituskohteita, kuten indeksirahastoja. 

Hajauttamisen pointtina on laskea sijoittamisen riskitasoa. Mitä useammassa kohteessa pääomasi on kiinni, sitä paremmassa turvassa ne ovat, sillä on hyvin epätodennäköistä, että ne kaikki romahtaisivat kerralla. Kyllä, näin tapahtui maaliskuussa 2020 kun koronapandemia iski Eurooppaan, mutta jos ollaan realistisia, niin tällainen on äärimmäisen harvinaista. Ja aina väliaikaista. Huomaa myös, että indeksirahastoihin sijoittamalla tulet automaattisesti hajauttaneeksi salkkusi sisältöä: indeksirahasto sijoittaa kerralla useisiin osakkeisiin. Tällöin et tosin itse pääse päättämään mistä osakkeista on kyse. 

Osaketuottojen verotus

Suomalaiset osakkeet, samoin kuin kaikki muutkin sijoittamisesta saadut tuotot ovat Suomessa verotettavaa tuloa, ja ne menevät pääomatuloveron alle. Tämä tarkoittaa, että sijoitustuottojasi verotetaan 30 prosenttia 30 000 euroon asti, ja 34 prosenttia tuon määrän yli menevästä osasta. Sen sijaan osinkotuottoja verotetaan vain 25 prosenttia. Otetaan tähän yksinkertainen esimerkki osaketuottojen verotuksesta Suomessa:

Jos ostit kuukausi sitten eToron kaupankäyntialustalla osakkeita 1000 eurolla ja myyt ne tänään 2000 eurolla, teet 1000 euroa voittoa. eToro ei veloita lainkaan välityspalkkiota osakekaupankäynnistä, joten niitä ei tarvitse harkita, eli sinua verotetaan 30 prosenttia tuosta ansaitsemastasi tuhannen euron tuotosta. Tällöin sinulle jää käteen 700 euroa tuottoa.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä osakkeet ovat?

Osake on pörssiyhtiön omistusosuus, johon meillä kuluttajillakin on osto-oikeus. Voimme siis osakkeen kautta ostaa palan pörssiyhtiötä.

Mistä osakkeita kannattaa ostaa?

Osta suomalaiset osakkeet helposti ja halvalla eToron kaupankäyntialustalla. Kaupankäynti osakkeilla on eTorossa ilmaista.

Mitkä ovat parhaat suomalaiset osakkeet?

Osakemarkkinat muuttuvat jatkuvasti, mutta tästä artikkelista löydät päivittyvän listan parhaista suomalaisista osakkeista.

Miten osakkeilla voi ansaita rahaa?

Osakkeilla voi ansaita pitkällä aikavälillä osakkeen kasvun ja osinkotuottojen kautta, ja lyhyellä aikavälillä käymässä aktiivisesti kauppaa osakkeilla. 

Ovatko suomalaiset osakkeet kannattava sijoitus?

Suomalaiset osakkeet ovat vuonna 2021 erinomainen sijoituskohde. Suomessa on paljon vakaita suuryhtiöitä, sekä nuoria kasvuyrityksiä. 

Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria