Reaaliaikainen Bitcoin kurssi 2022

bitcoin
bitcoin

Bitcoin (BTC)

Price
30.601,99

Osta Bitcoin täältä Kryptovaluuttoihin sijoittaminen on sääntelemätöntä joissain EU-maissa sekä Iso-Britanniassa.
Ei kuluttajansuojaa. Pääomasi on vaarassa.

Bitcoin kurssin kehitys

 • Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 3000 CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO 73,81% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Mistä asioista Bitcoin kurssi on riippuvainen?

Bitcoin on uudenlainen valuutta, ja monet epäröivät siihen sijoittamista edelleen. Siitäkin huolimatta, että Bitcoin kurssi lähti huimaan nousuun vuoden 2020 lopulla ja on jatkanut liitoaan siitä lähtien. Tiedämme siis, että ne, jotka osasivat sijoittaa Bitcoiniin vain muutama vuosi sitten, voivat tänä päivänä olla miljonäärejä. Se mikä Bitcoinissa monia arveluttaa on sen hinnan volatiilisuuden lisäksi nimenomaan tämän valuutan vieraus. Joten tutustutaampa hieman siihen, miten Bitcoin kurssi muodostuu ja mistä sen arvo on riippuvainen.

Bitcoin on kryptovaluutta, eikä sitä täten kannata laittaa osakkeisiin sijoittamisen kanssa samaan kastiin. Vaikka siihen sijoittaminen toimii täysin samalla tavalla, Bitcoin kurssi on riippuvainen aivan eri asioista kuin osakkeiden kurssit. Kryptovaluutat perustuvat aina lohkoketjuteknologiaan. Lohkoketjut ovat verkkoja, joiden toimintaa rahoitetaan kunkin lohkoketjun natiivivaluutalla. Bitcoin on siis oman Bitcoin-lohkoketjunsa natiivivaluutta.

bitcoin kurssi

Kryptovaluutoissa on hyvä ymmärtää se, että niiden arvo nojaa suuresti nimenomaan niiden lohkoketjujen suosioon: mitä enemmän jonkin kryptovaluutan verkolla, eli lohkoketjulla on käyttäjiä, sitä arvokkaampi kyseinen kryptovaluutta on. Tämä on täysin verrattavissa kysynnän ja tarjonnan lakiin, eli myös Bitcoin kurssi nousee, mitä suositumpi se on, ja laskee, kun sen suosio laskee. Esimerkkejä sen suosion nousun ja laskun suhteen voivat olla esimerkiksi julkkisten twiitit, jotka houkuttelevat uusia sijoittajia apajille, tai mahdolliset hakkerihyökkäykset, jotka taas karkottavat sijoittajia.

Kysynnän ja tarjonnan lisäksi Bitcoinin arvoon vaikuttavat myös sen eksklusiivisuus sekä louhinta. Eksklusiivisuudella tarkoitetaan sitä, että Bitcoineja on maailmassa olemassa vain rajoitettu määrä. Bitcoinin perustaja, Satoshi Nakamoto, kirjasi Bitcoin-lohkoketjun koodiin muuttamattoman osan, jonka perusteella Bitcoinien määrä rajoittuu 21 miljoonaan Bitcoin-kolikkoon. Bitcoin-kolikoita on louhittu vuodesta 2009 lähtien ja tänä päivänä Bitcoineja on kierrossa jo yli 18,6 miljoonaa kolikkoa, eli yli 90 prosenttia. Kuten tiedämme, jonkin asian rajoitettu määrä lisää sen kiinnostavuutta ja haluttavuutta.

Miten Bitcoin louhinta vaikuttaa hintaan?

Kuten aiemmin mainittiin, Bitcoineja luodaa louhimalla. Mutta mitä se louhinta sitten tarkoittaa? Louhinta viittaa taas Bitcoinin perustana toimivaan lohkoketjuun, johon louhitaan verkossa koko ajan uusia lohkoja. Jokainen uusi lohko on yhtä kuin uusi Bitcoin. Kyse ei kuitenkaan ole konkreettisesta ihmisvoimaa vaativasta työstä, vaan nimenomaan tietokoneella tehtävä data-louhinta.

Bitcoinin louhintaa pystyvät suorittamaan ainoastaan supertehokkaat tietokoneet, jotka pystyvät ratkaisemaan erittäin haastavia laskutoimituksia mahdollisimman nopeasti. Jokainen ratkaistu laskutoimitus vahvistaa kyseistä lohkoketjua. Näitä tietokoneita kutsutaan kaivostyöläisiksi, ja keskiverto kaivostyöläinen louhii tällä hetkellä noin kahdeksan dollarin edestä Bitcoinia päivässä. Kun mietit, miten paljon yksi Bitcoin tällä hetkellä maksaa, ymmärrät miten vaativasta ja hitaasta prosessista louhinnassa on kyse.

Bitcoinin louhinta on siis vaativaa ja kovaa työtä, joten siitä täytyy tottakai saada myös palkinto. Jokainen kaivostyöläinen palkitaankin työstään Bitcoineilla. Mutta miten ihmeessä louhinta ja Bitcoin kurssi liittyvät toisiinsa? Itse asiassa louhinnan avulla voidaan kasvattaa Bitcoinin arvoa, samalla tavalla kuin sen määrää. Jotta homma ei kuitenkaan kävisi liian helpoksi, Bitcoin puolitetaan tietyin väliajoin.

Bitcoinin puolittaminen

Bitcoin on koodattu niin, että joka neljäs vuosi se puolitetaan. Tällöin markkinoille tulee tupla-annos Bitcoineja, joiden arvo on tottakai silloin myös matalampi kuin entisen, kokonaisen Bitcoinin arvo. Tämä logiikka perustuu keinotekoiseen niukkuuteen, joka hidastaa Bitcoinien luomisvauhtia, ja nostaa samalla sen arvoa. Viimeisin kerta, kun Bitcoin puolitettiin oli viime vuonna (2020), ja sen vaikutukset Bitcoinin hintaan ovat olleet ennennäkemättömät. Toki kurssinousuun ovat vaikuttaneet myös muut asiat, mutta puolittamisen logiikan toimivuutta ei voida kieltää.

Käytännössä homma toimii niin, että 21 miljoonasta Bitcoinista puolet luotiin vain neljässä vuodessa. Tämän jälkeen Bitcoin on puolitettu joka neljäs vuosi, mikä tarkoittaa, että viimeiset Bitcoinit louhitaan vasta noin vuonna 2140. Joka kerta, kun Bitcoin puolitetaan, se tarkoittaa louhijoille myös joka kerta pienenevää palkkiota, joka lopulta kuihtuu nollaan. Bitcoinin arvon nousu puolittamisten jälkeen pitää homman kuitenkin sen verran tasapainossa ja palkitsevana, että motivoituneita louhijoita riittää loppuun asti.

Usein kysytyt kysymykset