Bitcoin Kurssi Reaaliaikainen (BCH / EUR)

bitcoin
bitcoin

Bitcoin (BTC)

Price
21.491,52

Bitcoin kurssin kehitys

 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10
 • pepperstone toplist stb 1
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Tarjoaa yli 70 valuuttaparia
  • Jopa 30:1 vipuvaikutus
  • Tukee MetaTraderia ja cTraderia
  Kauppakohtainen hinta Alk. 0,03 euroa Tilimaksu 0 euroa / vuosi Mobiilisovelluksen pisteet
  9/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 77.5% yksityissijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän välittäjän kanssa.

Mistä asioista Bitcoin kurssi on riippuvainen?

Bitcoin on uudenlainen valuutta, ja monet epäröivät siihen sijoittamista edelleen. Siitäkin huolimatta, että Bitcoin kurssi lähti huimaan nousuun vuoden 2020 lopulla ja on jatkanut liitoaan siitä lähtien. Tiedämme siis, että ne, jotka osasivat sijoittaa Bitcoiniin vain muutama vuosi sitten, voivat tänä päivänä olla miljonäärejä. Se mikä Bitcoinissa monia arveluttaa on sen hinnan volatiilisuuden lisäksi nimenomaan tämän valuutan vieraus. Joten tutustutaampa hieman siihen, miten Bitcoin kurssi muodostuu ja mistä sen arvo on riippuvainen.

Bitcoin on kryptovaluutta, eikä sitä täten kannata laittaa osakkeisiin sijoittamisen kanssa samaan kastiin. Vaikka siihen sijoittaminen toimii täysin samalla tavalla, Bitcoin kurssi on riippuvainen aivan eri asioista kuin osakkeiden kurssit. Kryptovaluutat perustuvat aina lohkoketjuteknologiaan. Lohkoketjut ovat verkkoja, joiden toimintaa rahoitetaan kunkin lohkoketjun natiivivaluutalla. Bitcoin on siis oman Bitcoin-lohkoketjunsa natiivivaluutta.

bitcoin kurssi

Kryptovaluutoissa on hyvä ymmärtää se, että niiden arvo nojaa suuresti nimenomaan niiden lohkoketjujen suosioon: mitä enemmän jonkin kryptovaluutan verkolla, eli lohkoketjulla on käyttäjiä, sitä arvokkaampi kyseinen kryptovaluutta on. Tämä on täysin verrattavissa kysynnän ja tarjonnan lakiin, eli myös Bitcoin kurssi nousee, mitä suositumpi se on, ja laskee, kun sen suosio laskee. Esimerkkejä sen suosion nousun ja laskun suhteen voivat olla esimerkiksi julkkisten twiitit, jotka houkuttelevat uusia sijoittajia apajille, tai mahdolliset hakkerihyökkäykset, jotka taas karkottavat sijoittajia.

Kysynnän ja tarjonnan lisäksi Bitcoinin arvoon vaikuttavat myös sen eksklusiivisuus sekä louhinta. Eksklusiivisuudella tarkoitetaan sitä, että Bitcoineja on maailmassa olemassa vain rajoitettu määrä. Bitcoinin perustaja, Satoshi Nakamoto, kirjasi Bitcoin-lohkoketjun koodiin muuttamattoman osan, jonka perusteella Bitcoinien määrä rajoittuu 21 miljoonaan Bitcoin-kolikkoon. Bitcoin-kolikoita on louhittu vuodesta 2009 lähtien ja tänä päivänä Bitcoineja on kierrossa jo yli 18,6 miljoonaa kolikkoa, eli yli 90 prosenttia. Kuten tiedämme, jonkin asian rajoitettu määrä lisää sen kiinnostavuutta ja haluttavuutta.

Miten Bitcoin louhinta vaikuttaa hintaan?

Kuten aiemmin mainittiin, Bitcoineja luodaa louhimalla. Mutta mitä se louhinta sitten tarkoittaa? Louhinta viittaa taas Bitcoinin perustana toimivaan lohkoketjuun, johon louhitaan verkossa koko ajan uusia lohkoja. Jokainen uusi lohko on yhtä kuin uusi Bitcoin. Kyse ei kuitenkaan ole konkreettisesta ihmisvoimaa vaativasta työstä, vaan nimenomaan tietokoneella tehtävä data-louhinta.

split

Bitcoinin louhintaa pystyvät suorittamaan ainoastaan supertehokkaat tietokoneet, jotka pystyvät ratkaisemaan erittäin haastavia laskutoimituksia mahdollisimman nopeasti. Jokainen ratkaistu laskutoimitus vahvistaa kyseistä lohkoketjua. Näitä tietokoneita kutsutaan kaivostyöläisiksi, ja keskiverto kaivostyöläinen louhii tällä hetkellä noin kahdeksan dollarin edestä Bitcoinia päivässä. Kun mietit, miten paljon yksi Bitcoin tällä hetkellä maksaa, ymmärrät miten vaativasta ja hitaasta prosessista louhinnassa on kyse.

Bitcoinin louhinta on siis vaativaa ja kovaa työtä, joten siitä täytyy tottakai saada myös palkinto. Jokainen kaivostyöläinen palkitaankin työstään Bitcoineilla. Mutta miten ihmeessä louhinta ja Bitcoin kurssi liittyvät toisiinsa? Itse asiassa louhinnan avulla voidaan kasvattaa Bitcoinin arvoa, samalla tavalla kuin sen määrää. Jotta homma ei kuitenkaan kävisi liian helpoksi, Bitcoin puolitetaan tietyin väliajoin.

Bitcoinin puolittaminen

Bitcoin on koodattu niin, että joka neljäs vuosi se puolitetaan. Tällöin markkinoille tulee tupla-annos Bitcoineja, joiden arvo on tottakai silloin myös matalampi kuin entisen, kokonaisen Bitcoinin arvo. Tämä logiikka perustuu keinotekoiseen niukkuuteen, joka hidastaa Bitcoinien luomisvauhtia, ja nostaa samalla sen arvoa. Viimeisin kerta, kun Bitcoin puolitettiin oli viime vuonna (2020), ja sen vaikutukset Bitcoinin hintaan ovat olleet ennennäkemättömät. Toki kurssinousuun ovat vaikuttaneet myös muut asiat, mutta puolittamisen logiikan toimivuutta ei voida kieltää.

Käytännössä homma toimii niin, että 21 miljoonasta Bitcoinista puolet luotiin vain neljässä vuodessa. Tämän jälkeen Bitcoin on puolitettu joka neljäs vuosi, mikä tarkoittaa, että viimeiset Bitcoinit louhitaan vasta noin vuonna 2140. Joka kerta, kun Bitcoin puolitetaan, se tarkoittaa louhijoille myös joka kerta pienenevää palkkiota, joka lopulta kuihtuu nollaan. Bitcoinin arvon nousu puolittamisten jälkeen pitää homman kuitenkin sen verran tasapainossa ja palkitsevana, että motivoituneita louhijoita riittää loppuun asti.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä Bitcoin on?

Bitcoin on ensimmäinen markkinoille tuotu ja arvokkain kryptovaluutta, jota voi jo käyttää maksuvälineenä esimerkiksi joissain verkkokaupoissa.

Mihin Bitcoin kurssi perustuu?

Bitcoinin arvo koostuu sen lohkoketjun arvosta, sen kysynnästä ja tarjonnasta, sekä sen rajoitetusta määrästä, mikä tekee siitä kiinnostavan sijoituskohteen.

Onko Bitcoin hyvä sijoitus?

Bitcoin on kryptovaluutta, mikä tekee siitä hyvin volatiilin sijoituskohteen. Mutta Bitcoinin arvon ennustetaan jatkavan nousuaan kiihtyvään tahtiin.

Mikä on Bitcoinin hinta?

Bitcoinin hinta voi muuttua rajustikin vain yhden päivän aikana, joten tarkista aina reaaliaikainen Bitcoin arvo esimerkiksi tämän artikkelin kaaviosta.

Lähteet ja hyödyllisiä linkkejä, joista voit lukea lisää. bulp
Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria