Nordnet Arvostelu 2024

Nordnet on sekä suomalaisten, että kaikkien pohjoismaalaisten suosituin sijoituspalvelu ja kaupankäyntialusta. Siinä missä pankkien kautta sijoittamiseen liittyvät palvelut ovat hyvin suppeita, kalliita ja jäykkiä, netin kaupankäyntialustat ovat onnistuneet kasvattamaan sekä suosiotaan, että käyttäjiensä määrää viimeisen parin vuoden aikana roimasti. Tänä päivänä sijoittaja haluaa päästä mahdollisimman pienellä vaivalla, ja kaapia kasaan mahdollisimmat suuret tuotot, ja tämä ei valitettavasti ole pankin kautta sijoitettaessa mahdollista. Onneksi meillä on internet, ja sen mukanaan tuomat kaupankäyntialusta, kuten Nordnet.

Tämä Nordnet arvostelu tarjoaa syväluotaavan katsauksen tähän Pohjoismaiden suosituimpaan kaupankäyntialustaan. Käymme läpi Nordnetin taustaa, sen palvelutarjontaa, ja ominaisuuksia, sekä tietenkin turvallisuutta ja käyttäjäystävällisyyttä. Lisäksi tarjoamme kattavan katsauksen kaikkiin Nordnetin tarjoamiin palveluihin, jotka ovat niitä juuri suomalaisten suosimia tapoja sijoittaa rahaa. Lisäksi tämä Nordnet arvostelu auttaa sinua kädestä pitäen rekisteröitymään palveluun. Siirrytään siis suoraan asiaan!

Mikä on Nordnet

Nordnet oli maailman ensimmäinen internetiin perustetuista reaaliaikaisen pörssikaupan ja sijoittamisen mahdollistavista palveluista. Ruotsissa perustettu online-pörssivälittäjä, Nordnet, aloitti toimintansa jo vuonna 1996, mutta Suomeen se saapui vasta 2005. Sen suosio on Suomessa kasvanut viimeisen viiden vuoden aikana huimasti. Helmikuussa 2021 alusta kertoi ylittäneensä jopa 400 000 aktiivisen suomalaisen sijoittajan rajapyykin ja keväällä 2023 se odottaa yli miljoonan osakesijoittajan rajan rikkoutuvan. 

Nimenomaan suomalaisia Nordnetissa kiinnostaa tottakai sen paikallisuus, onhan Ruotsi meille yhtä tuttua ja läheistä seutua, kuin omat nurkkamme. Lisäksi palvelu on tottakai saatavilla kokonaan suomenkielellä, minkä lisäksi sen sijoituskohteiden valikoimasta löytyvät kaikki suomalaisten haluamat sijoituskohteet. Niiden lisäksi suomalaisilla sijoittajilla on Nordnetin kautta suora tie myös Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Saksan markkinoille. 

Nordnet arvostelu

Erikoista Nordnetissa onkin se, että laajalle levittäytymisen ja aktiivisen tuotekehityksen sijasta, se on keskittynyt vain harvoille ja valituille markkinoille. Nämä markkinat ovat Pohjoismaat, sekä Euroopan suurimmat talousmahdit. Tämä strategia on ollut Nordnetille tuottoisa, mikä on näkynyt sen käyttäjämäärien radikaalina kasvuna kaikkialla Pohjolassa. Lisäksi pienemmälle markkina-alueelle keskittyminen on vapauttanut paljon resursseja, jotka Nordnet on voinut sitten ohjata entistä innovatiivisempien tuotteiden kehittämiseen. Tänä päivänä Nordnetilla onkin paljon tuotteita, joita ei löydy miltään toiselta kaupankäyntialustalta.

Tällaisia innovatiivisia palveluita ovat esimerkiksi kuukausisäästötili, lainapalvelut sekä se suomalaisten suosikki: eläkesäästötili. Tämä Nordnet arvostelu pureutuu tarkemmin näistä jokaiseen alempana tässä artikkelissa. Nämä kaikki palvelut tarjoavat joka tapauksessa huomattavasti enemmän, kuin ne pankin kautta tutuksi tulleet samannimiset palvelut. Innovatiivisen palvelutarjontansa vuoksi Nordnet on onnistunut nousemaan yksityissijoittajien saralla Pohjoismaiden ykköseksi. 

Nordnetin liiketoiminta perustuu hyvin vahvasti siihen, että asiakkaan tarpeet ja halut täytetään mahdollisimman tarkasti. Ei siis ihme, että pohjoismaalaiset omista oikeuksistaan tarkat kuluttajat ovat löytäneet sen niin sankoin joukoin. Nordnetin liiketoiminnan pääpainopisteet ovat sijoituksissa, lainoissa ja eläkkeissä. Sijoituksissa suurin painopiste on osakkeissa ja sijoitusrahastoissa, mutta se tarjoaa myös runsaasti optioita ja futuurikauppaa. Kaiken kaikkiaan Nordnet on siis oiva vaihtoehto niille, jotka etsivät monipuolista, ja mahdollisimman paikallista paikka sijoittaa rahansa. Seuraavaksi Nordnet arvostelu keskittyy siihen, miten Nordnetissa sijoittamisen voi aloittaa:

Miten Nordnet toimii – Helppo ja nopea opas

Nordnet arvostelu ilman palvelun käyttöopasta olisi kuin auto ilman kaasupoljinta. Voimme heti aluksi mainita, että Nordnetin käyttöön ottaminen on helppoa ja nopeaa, eikä vaadi sen suurempia kommervenkkejä. Jo melkein miljoona suomalaista osakesijoittajaa toimii hyvänä esimerkkinä siitä, että Nordnet on nimenomaan suomalaisille erinomaisesti sopiva palvelu sijoitusten hoitamiseen.

Jotta pääset ottamaan kaiken ilon irti Nordnetin tarjoamista hyödyllisistä palveluista, kuten eläkesäästötilistä ja mielenkiintoisimmista osakkeista, sinun on luotava palveluun itsellesi tili. Tämän helpon oppaan avulla olet pelissä mukana alta aikayksikön.

Rekisteröidy palveluun

Nordnet

Netissä sijoittaminen alkaa aina siitä, että luot valitsemaasi palveluun itsellesi tilin. Nordnetin etusivulla näet heti sivun alussa, sekä oikeassa yläkulmassa Tule asiakkaaksi -painikkeen, josta pääset luomaan tilin. Eteesi avautuu rekisteröintilomake, johon täytät kaikki tarvittavat tiedot, ja tunnistaudut palveluun pankkitunnuksilla. 

Rekisteröitymisen yhteydessä sinun on myös valittava minkä tyyppisen tilin haluat itsellesi avata: Osake- ja rahastosalkku vai Osakesäästötili. Ole siis tarkkana, että valitset oikein. 

Talleta rahaa

Kun tilin avaaminen Nordnetiin on hoidettu pois alta, sinun tarvitsee vielä siirtää upouudelle tilillesi rahaa, jota voit sitten sijoittaa eteenpäin. Toisin kuin monilla muilla kaupankäyntialustoilla, Nordnetilla ei ole lainkaan minimitalletuksen rajaa. Sen sijaan sen alustalla voit esimerkiksi ostaa rahastoja vain 20 eurolla halutessasi. 

Nordnet toimii yhdessä suomalaisten pankkien kanssa, joten rahaa voi tallettaa Nordnet-tilillesi suoraan verkkopankista tai pankki/luottokortilta. Tällöin raha siirtyy Nordnet-tilillesi välittömästi. 

Nordnet

Aloita sijoittaminen Nordnetissä

Nordnet Arvostelu

Nyt kaikki on valmista, ja voit aloittaa sijoittamisen! Tutkaile ensin Nordnetin sijoituskohteiden valikoimaa Pörssit ja markkinat -valikosta, jos et vielä ole varma, mihin haluat sijoittaa. Jos taas tiedät, mihin haluat rahasi laittaa, voit hakea kyseisen sijoituskohteen tilisi yläreunassa olevan hakukentän kautta. Kyseisen sijoituskohteen sivulla klikkaat vain kaupankäyntilomakkeen auki, täytät lomakkeelle sijoitettavan summan ja avaat kaupan. Yksinkertaista, eikö?

Pitääksesi sijoitustesi kehitystä aktiivisesti silmällä, suosittelemme lataamaan Nordnet-sovelluksen puhelimeesi. Tällöin sijoitussalkkusi kulkee mukanasi kaikkialle. 

Nordnetin palvelut ja ominaisuudet

Kuten olemme jo pariin kertaan maininneet, Nordnet tarjoaa erittäin laajan valikoiman nimenomaan pohjoismaalaiseen makuun sopivia sijoituskohteita. Tämä Nordnet arvostelu pureutuu seuraavaksi tarkemmin näihin sijoittamisen vaihtoehtoihin tarkemmin, ja erityisesti niihin aiemmin mainittuihin innovatiivisiin tuotteisiin, joita et löydä muualta. 

Laaja sijoituskohteiden valikoima

Ihan ensimmäiseksi täytyy tietenkin käydä läpi ne kaikkein yleisimmät ja suosituimmat sijoituskohteet, joita Nordnetista löytyy. Nordnetin kautta sinulla on ensinnäkin mahdollisuus sijoittaa osakkeisiin hyvin laajalla skaalalla, myös kansainvälisesti. Jos olet haaveillut Norjan öljy-yhtiöihin sijoittamisesta, niin Nordnetin kautta se on nyt helppoa. 

Mutta osakkeiden lisäksi Nordnet tarjoaa myös niitä suomalaisten rakastamia sijoitusrahastoja, sekä indeksejä, futuureja, optioita ja ETF:iä. Jokaiselle löytyy jotakin, olit sitten hakemassa pitkän aikavälin sijoituskohdetta tai aloittamassa aktiivista treidaamista. Kaikkia edellä mainittuja sijoituskohteita on tarjolla myös muilla netin kaupankäyntialustoilla. Mutta niiden lisäksi Nordnet tarjoaa tuotteita, joita kuluttajat eivät löydä muilta alustoilta. Perehdytään niihin seuraavaksi.

Nordnet Eläkesäästötili

Ai että, se suomalaisten lempiaihe: eläke! Koska sinne eläkkeelle pääsee ja kuinka paljon sitä rahaa pitäisi siinä vaiheessa olla kuukausittain käytössä? Suomessa eläkettä kertyy siitä huolimatta, olitko työelämässä vai et. Tosin työelämässä oleville eläkettä kertyy tietenkin runsaammin. Mutta tästä huolimatta suurin osa eläkkeensaajista jää Suomessa köyhyysrajan alapuolelle. Tämä on meillä hyvin tiedossa, minkä vuoksi eläkesäästäminen on yksi Suomen suosituimmista sijoittamisen muodoista. 

Heti alkuun on huomautettava, että pankkien kautta eläkettä säästäessäsi maksat pankille niin paljon erilaisia palvelumaksuja ja korkoja, että loppupeleissä säästöistäsi lohkaistaan liian suuri pala pois. Siinä vaiheessa on myöhäistä itkeä, joten ole viisas nyt, kun vielä voit, ja aloita eläkesäästäminen netissä. Nordnet mahdollistaa esimerkiksi sen, että siirrät tähän asti itse kerryttämäsi eläkesäästöt sen alustalle, jolloin vältät kaikki pankin maksut. 

Nordnet Eläkesäästötilin edut ovat selkeät: tällä säästötilillä ei ole mitään kiinteitä maksuja, minkä lisäksi voit halutessasi sijoittaa eläkesäästöjäsi eteenpäin vaikka osakkeisiin Nordnetin alustalla. Joustavaa ja kustannustehokasta, siinä kaksi ominaisuutta, joita ei voi yhdistää pankin kautta sijoittamiseen. Sen sijaan Nordnet Eläkesäästötili on parempi tapa varmistaa, ettet jää tyhjän päälle, kun se eläkeikä viimein saapuu kohdalle. 

Nordnet Superrahasto

Nordnet Eläkesäästötilin mukana saat käyttöösi toisen erinomaisen palvelun: Superrahaston. Tämän erinomaisen tuotteen kautta pääset helposti sijoittamaan indeksirahastoihin suoraan eläkesäästöistäsi. Ja mikä parasta, tämä tuote on käytön puolesta täysin ilmainen. 

Huomaa kuitenkin, että Nordnet tarjoaa vain neljä Superrahastoa, joista valita. Jokainen indeksi seuraa yhden markkinan osakkeita, ja sijoittaa niihin mahdollisimman suuren tuoton perässä. Nämä neljä markkinaa ovat Suomi, Ruotsi, Tanska ja Norja. Indeksirahastot ovat monella tavalla erittäin edukkaita sijoituskohteita, sillä ne ovat passiivisia sijoituksia, eli sinulta ei vaadita lainkaan vaivaa sijoitusten hoitamiseen. Indeksi hoitaa kaiken puolestasi. Lisäksi indeksiin sijoittamalla hajautat sijoitussalkkusi kertaheitolla, sillä indeksi seuraa aina useampaa osaketta. 

Näiden hyötyjen lisäksi kaikilla neljällä Nordnet Superrahastolla on seuraavat yhteiset edut:

  • 0% välityspalkkiot
  • 0% vuosittaiset hallinnointipalkkiot
  • 0% hallintokulut

Lisäksi on hyvä tietää, mitä nämä neljä indeksiä tarkalleen ottaen seuraavat:

  • Suomi Superrahasto: seuraa Helsingin pörssin 25 eniten vaihdettua osaketta.
  • Tanska Superrahasto: seuraa OMXC25 GI -indeksiä (Yhden osakkeen osuus on yli 20%).
  • Norja Superrahasto: seuraa Oslon pörssin 25 eniten vaihdettua osaketta.
  • Ruotsi Superrahasto: seuraa Tukholman pörssin 70 eniten vaihdettua osakeyhtiötä.

Ulkomaisten rahastojen kustannuksista on mainittava sen verran, että niihin liittyy 0,25% kustannus, joka koskee sekä myyntejä, että ostoja. Tämä johtuu valuutanvaihdosta johtuvista kustannuksista.  

Nordnet kuukausisäästötili

Moni suomalainen sijoittaa kuukausisäästämisen tapaan, eli he sijoittavat tietyn summan esimerkiksi johonkin sijoitusrahastoon joka kuukausi. Nordnetin kautta tämän voi hoitaa huomattavasti pankkia helpommin ja erityisesti halvemmin, minkä vuoksi tuottosi jäävät suuremmiksi. Sitähän sijoittamisella haetaan!

Nordnet kuukausisäästötili toimii niin, että sinä valitset sen valikoimasta haluamasi pörssirahastot, joihin Nordnet sen jälkeen sijoittaa puolestasi automaattisesti. Eri pörssirahastoja voi kuukausisäästötilillä olla korkeintaan neljä kappaletta. Sinulla on tietenkin valta päättää pörssirahastojen lisäksi se, minkä kokoinen summa sijoitetaan per kuukausi. Muista pitää huoli, että Nordnet-tililläsi on aina tarvittava summa rahaa. 

Kuukausisäästötili on muuten ilmainen, mutta se sisältää vuosikoron, ja myydessäsi rahasto-osuutesi, sinun tulee maksaa välityspalkkio. Nordnet kuukausisäästötilin etuja ovat Superrahaston tapaan se, että sen kautta saat sijoituksesi hajautettua tehokkaasti. Lisäksi se, että Nordnet käy automaattisesti kauppaa puolestasi, takaa sijoittamisen täydellisen neutraaliuden. Kaikki tämä laskee sijoittamisen riskiä huomattavasti, minkä vuoksi tämä Nordnet arvostelu antaa palvelulle täydet pisteet. 

Nordnet kuukausisäästötili sopii erityisen hyvin niille, jotka haluavat säästää pienen summan kuukaudessa sen sijasta, että laittaisivat kerralla ison kasan käteistä likoon. Säästämisen sijasta kuukausisäästötilillä sijoituksella on myös mahdollisuus kasvaa, eli tuottaa kunnollista tuottoa pankin maksaman pienen vuosikoron sijasta. Jos esimerkiksi sijoitat 50€ kuukaudessa Nordnet kuukausisäästötilin kautta, sinulle kertyy vuodessa jo aikamoinen potti korkojen kera. 

Nordnet Markets

Niille, jotka ovat jo kokeneempia sijoittajia, tai jotka sijoittavat pääasiassa aktiivisen treidaamisen muodossa, Nordnet tarjoaa erittäin mielenkiintoisen tuotteen: Nordnet Markets. Tämän palvelun kautta sijoittajat voivat käydä kauppaa esimerkiksi spekuloimalla futuureilla ja optioilla. Ja kaikki tämä täysin ilman ylimääräisiä kustannuksia! Jos siis olet sijoittaja, jota eivät markkinoiden rajut nousut ja laskut hirvitä, kannattaa tutustua tähän palveluun. 

Aktiiviseen kaupankäyntiin Nordnet Marketsilla liittyy kuitenkin tiettyjä vaatimuksia, joista ensimmäinen on se, että kauppaa on käytävä vähintään 100 eurolla per päivä. Tämä tosin ei ole monelle aktiivisesti treidaavalle minkäänlainen este, tai edes hidaste. Kuten äsken mainitsimme, kauppaa voi käydä täysin ilman välityspalkkioita, mutta kaupankäyntiin saattaa sisältyä esimerkiksi futuurien korkoihin ja valuuttakurssien muutoksiin liittyviä kustannuksia. 

Ja koska kyseessä on tosiaan aktiivinen kaupankäynti, Nordnet Markets tarjoaa tottakai kaupankäynnin mausteeksi vipuvaikutusta. Maksimi vipuvaikutus on x15. Vipuvaikutusta käytettäessä tulee kuitenkin muistaa, että samalla kun sijoituksesi määrä moninkertaistetaan, siinä samassa kasvaa myös riskisi. Koska aktiiviseen kaupankäyntiin liittyy huomattavasti korkeampia riskejä, Nordnet Markets on avoinna ainoastaan niille, jotka hyväksytään kyseisen tuotteen käyttäjiksi. 

Onko Nordnet turvallinen kaupankäyntialusta?

Tämä Nordnet arvostelu ei olisi mistään kotoisin, jos siitä olisi jätetty pois se kaikkein tärkein sijoittamisen aspekti: turvallisuus. Sekä käyttäjien yksityisyyden, että heidän pääomansa saralla netissä käytettävien palveluiden turvallisuus ja luotettavuus on aina se ykkösprioriteetti. Voimme iloksemme kertoa, että Nordnet on yksi luotettavimmista ja turvallisimmista kaupankäyntialustoista netissä. Sen luotettavuudesta kertoo jo paljon sen käyttäjien määrä yksin Suomessa: jo lähes miljoonaa osakesijoittajaa!

Nordnet arvostelu

Se, miten tosissaan Nordnet ottaa käyttäjiensä turvallisuuden, käy selväksi jo rekisteröitymisen yhteydessä. Ensinnäkin jokaisen uuden käyttäjän on tunnistauduttava, mikä tarkoittaa, että palvelu tekee aktiivisesti töitä rahanpesun ja huijauksien estämiseksi. Lisäksi sivuston selkeä ja yksinkertainen käytettävyys vähentää esimerkiksi väärien painikkeiden klikkaamisen todennäköisyyttä, mikä on joillain kilpailevilla sivustoilla johtanut jopa siihen, että käyttäjä on menettänyt tahtomattaan rahaa.  

Nordnet on myös turvannut kaikki rahansiirrot Pohjoismaiden vaatimien standardien mukaisesti, ja Ruotsiin rekisteröitynä yhtiönä se on velvoitettu toimimaan maan säännösten ja lakien mukaisesti, sekä raportoimaan toiminnoistaan asianmukaisille viranomaisille. Nordnetin historiasta ei myöskään löydy suuren luokan väärinkäytöksiä, joten tällä alustalla voit sijoittaa rauhassa. 

Nordnet arvostelu – Yhteenveto

Toivottavasti tämä Nordnet arvostelu on vastannut kaikkiin tätä alustaa koskeviin kysymyksiisi, ja tarjonnut kattavan läpileikkauksen alustan tarjoamista palveluista. Nordnet on jo miljoonan suomalaisen käyttämä sijoituspalvelu netissä, joka erikoistuu nimenomaan Pohjoismaiden markkinoihin. Nordnetin kautta voit sijoittaa selvällä suomenkielellä laajaan valikoimaan sekä suomalaisia, että kansainvälisiä osakkeita, rahastoja, hyödykkeitä ja optioita. Koska Nordnet erikoistuu juuri Pohjoismaisille markkinoille, se pystyy tarjoamaan meille juuri ne palvelut, joita me kaikkein eniten käytämme, mutta mitä muut kaupankäyntialustat eivät tarjoa. Näihin palveluihin kuuluvat esimerkiksi Superrahastot sekä Eläkesäästötili.

Nordnet tarjoaa kaiken tarvitsemasi, olit sitten vasta aloittelija tai aktiivisesti treidaava sijoittaja.  

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Nordnet?

Nordnet on kaikentasoisille pohjoismaalaisille sijoittajille tarkoitettu kaupankäyntialusta netissä, joka erikoistuu Pohjoismaiden markkinoihin.

Mitä Nordnetin käyttö maksaa?

Nordnetin kautta sijoittaminen on huomattavan halpaa esimerkiksi pankkeihin verrattuna. Alusta veloittaa kuitenkin tiettyjen sijoituskohteiden myynnistä välityspalkkion sekä mahdollisesti valuuttamuunnoksiin liittyviä pieniä maksuja. 

Onko Nordnet turvallinen?

Nordnet on Pohjoismaiden suosituin ja turvallisin kaupankäyntialusta verkossa. Jopa miljoona suomalaista sijoittaa jo osakkeisiin Nordnetissä. 

Voiko Nordnetissä sijoittaa kryptovaluuttoihin?

Ei, valitettavasti ainakaan tällä hetkellä Nordnet ei tarjoa kryptovaluuttoja. 

Millä Nordnetissa voi käydä kauppaa?

Nordnet tarjoaa perinteisten sijoituskohteiden lisäksi paljon sijoittamisen palveluita, joita et löydä muualta, kuten Superrahastot, Eläkesäästötili, Nordnet Markets.

Mitä vipuvaikutus tarkoittaa?

Vipuvaikutus tarkoittaa, että sijoituksen summa kerrotaan valitulla kertoimella, mikä tarkoittaa, että jos sijoitat 100 dollaria x20-vipuvaikutuksella, sijoitat tällöin kokonaisuudessaan 2000 dollarin edestä.

Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria