Parhaat Osinko-Osakkeet (Heinäkuu 2024 )

Osinko-osakkeet ovat yksi osakesijoittamisen tärkeimmistä kulmakivistä, ja se asia, joka pitkän aikavälin osakesijoittajia kiinnostaa kaikkein eniten. Osinko-osakkeet eroavat perinteisistä osakkeista siinä, että näistä osakkeista maksetaan sijoittajille vuosittain osinkoa. Osinko-osakeyhtiöihin sijoittamalla pystyt siis tavallaan ansaitsemaan ylimääräistä sen normaalin arvon kasvun päälle, joten niitä kannattaa ottaa osaksi sijoitusstrategiaasi. 

Tässä artikkelissa käymme läpi mitä osinko-osakkeet ovat, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon niihin sijoittaessa, sekä tietenkin vuoden 2024 parhaat osinko-osakkeet. 

Tarjoamme myös helpon ja nopean osto-oppaan, jonka avulla olet mukana osakkeiden jännittävässä maailmassa alta aikayksikön. Osakkeisiin sijoittaminen on nyt kuuminta hottia, ja miksikäs ei, kun sen kautta voi helpostikin ansaita runsaasti ekstraa sekä lyhyellä, että pitkällä aikavälillä. Mennään suoraan asiaan ja selvitetään mitkä ovat parhaat osinko-osakkeet vuonna 2024?

Osta osakkeita täältä Pääomasi on vaarassa.

Syksyn 2024 parhaat osinko-osakkeet

 • Fortum – In April, the energy company Fortum paid a dividend of € 1.12 per share to its shareholders
 • Sampo – In May 2021, the insurance group company Sampo paid a dividend of € 1.70 per share to its shareholders.
 • Elisa – telecommunications company Elisa paid a dividend of € 1.95 per share to its shareholders in April
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Aloittelijan opas: Osta osakkeita

Jos olet vasta aloittelija osakesijoittamisen saralla, suosittelemme, että ennen sijoittamista seuraat jonkin aikaa markkinoita. Esimerkiksi Googlesta näet tietyn osakkeen kurssin reaaliajassa sekä pitkällä aikavälillä. Lisäksi kannattaa perehtyä hieman kyseisen pörssiyhtiön taustoihin, esimerkiksi siihen, mitä kyseinen yhtiö tekee ja millaiset sen kasvunäkymät ovat. Tällöin pystyt paremmin päättelemään, onko kyseiselle osakkeelle jatkossakin kysyntää, ja onko sillä potentiaalia kasvaa.

Tarkista aina myös maksaako kyseinen yhtiö osakkeenomistajilleen osinkoa. Ja jos maksaa, kuinka paljon osinkoa kyseinen yhtiö on maksanut viimeisen vuoden aikana. Parhaat osinko-osakkeet lisäävät sijoitustuottojasi helposti. Kun olet tehnyt taustatutkimusta, ja päättänyt, mikä osake on se juuri sinulle sopiva sijoituskohde, on aika lähteä sijoittamaan! Seuraavaksi käymme askel askeleelta läpi miten osakkeisiin sijoittaminen aloitetaan, ja näiden vaiheiden jälkeen oletkin tämän uuden ajan valuutan onnellinen omistaja.

Valitse kaupankäyntialusta

Kaupankäyntialustan valitseminen on se ensimmäinen tärkeä askel kohti menestyksekästä osakekaupankäyntiä ja sijoittamista. Kiinnitä valitessa huomiota varsinkin turvallisuuteen sekä alustan helppokäyttöisyyteen. Me suosittelemme eToron kaupankäyntialustaa, joka on yksi maailman suosituimmista kaupankäyntialustoista sekä osakesijoittamisen, kryptosijoittamisen, että rahastosijoittamisen saralla. 

Osakekaupankäynti on eTorossa täysin välityspalkkiovapaata. Lisäksi eToro tarjoaa myös Forex-kaupankäyntiä, hyödykkeitä, kuten kultaa ja öljyä, sekä erinomaisen valikoiman erilaisia tapoja sijoittaa. Tällaisia tapoja ovar esimerkiksi CopyTrading, CFD-kaupankäynti, sekä lyhyeksi myynti. eToro on käytössä yli 140 maassa ja kaikki sen alustalla tapahtuva maksuliikenne on turvattu SSL-teknologialla. Sivusto itsessään on erittäin helppokäyttöinen, ja mikä parasta, se on saatavana suomenkielisenä!

Rekisteröidy ja talleta rahaa

Untitled design

eToroon rekisteröityminen on lasten leikkiä. Sivustolla ollessasi näet oikeassa yläkulmassa ’Rekisteröidy’ -painikkeen. Siitä pääset luomaan itsellesi tilin. Tilin avaaminen on täysin ilmaista, ja se käy erityisen nopeasti esimerkiksi Google- tai Facebook-tilisi kautta. Huomaa, että eToro vahvistaa henkilöllisyytesi rekisteröitymisen yhteydessä, mikä tekee sijoittamisesta sen alustalla turvallisempaa kuin monilla sen kilpailijoilla.

Kun tilisi on auki ja olet tunnistautunut palveluun, sinun on vielä siirrettävä uudelle tilillesi rahaa, ennen kuin osakekaupankäynti voi alkaa. Kun olet kirjautuneena tilillesi, vasemmassa alakulmassa on ’Talleta varoja’ -valikko, josta pääset valitsemaan maksuvälineen (luotto- tai pankkikortti, tilisiirto tai PayPal), sekä kirjaamaan summan, jolla olet aikeissa sijoittaa. Kun rahat ovat siirtyneet eToro-tilillesi, on aika lähteä sijoittamaan. Osakkeet odottavat!

Osta osakkeita

Aloita osakkeiden ostaminen hakemalla yläreunan hakukentästä haluamasi osake. Jos haluat sijoittaa esimerkiksi Fortumin osakkeeseen, joka on erinomainen osinko-osake, kirjoitat hakukenttään Fortum. Klikkaa itsesi osakkeen sijoitussivulle, josta löydät erinomaisen valikoiman erilaisia raportteja, kurssitaulukoita sekä sosiaalisessa mediassa kyseisestä osakkeesta käytävää keskustelua. Nämä some-keskustelut voivat tarjota sinulle ensikäden sijoitusvinkkejä, joten kannattaa välillä lueskella niitä.

Oikeassa yläkulmassa on ’Käy kauppaa’ -painike, josta pääset ostamaan osaketta. Klikkaa sitä, kirjaa lomakkeelle haluamasi sijoitussumma ja Avaa kauppa. Osakesijoituksesi saldo näkyy tämän jälkeen sivuston alareunassa. Lisäksi näet sieltä miten paljon sijoituksesi on kasvanut tai laskenut, sekä miten paljon sinulla on tilillä vielä rahaa sijoitettavaksi.

fort

Osinko-osuudet osana toimivaa sijoitusstrategiaa

Kaikessa sijoittamisessa suositellaan, että mietit etukäteen hieman sitä, mikä sinun tavoitteesi on; haluatko säästää ja/tai kasvattaa rahaa eläkevuosia varten vai haluatko käydä aktiivisesti kauppaa osakkeilla nopeiden voittojen toivossa. Parhaat osinko-osakkeet ovat erinomainen osa toimivaa sijoitusstrategiaa, mutta samalla asia, jota harva tulee ajatelleeksi. Osinko-osakkeissa on se kulma, että ne tuottavat sinulle parhaiten tuloa pitkällä aikavälillä. Jos sijoitat osakkeisiin lyhyellä aikavälillä, ne eivät ehdi tuottaa sinulle osinkoa, jota maksetaan usein yksi tai kaksi kertaa vuodessa.  

Keskitytäänpä nyt siis nimenomaan pitkän aikavälin osakesijoittamiseen. Tällöin sijoitusstrategiasi voisi sisältää mahdollisimman monien hyvää osinkoa maksavien yhtiöiden valitsemisen, ja niiden osakkeiden ostamisen. Tällöin sinun tulee ottaa huomioon nimenomaan yhtiöiden tulevaisuudennäkymät, kasvupotentiaali sekä niiden aikaisemmin maksamien osinkojen kokoluokka. 

parhaat osinko-osakkeet

Suosittelemme, että keskityt tällöin suuriin, suhteellisen vakaisiin yrityksiin, jotka ovat olleet markkinoilla jo pitempään. Start-upit eivät usein ole riskin arvoisia varsinkaan kun haussa ovat parhaat osinko-osakkeet, joten unohdetaan ne saman tien. Kun sijoitat hyvää osinkoa maksavan yhtiön osakkeeseen, sijoitat samalla sen osinkoon, joka osakekurssin kasvaessa kasvaa myös. Jos pidät rahasi samassa yhtiössä, ja sen kurssi jatkaa vuodesta toiseen kasvua, myös osinkotuottosi kasvavat tällöin.

Mutta mitä tehdä siinä vaiheessa kun osinkotuottoja on alkanut kertyä? Sijoittamisen asiantuntijat suosittelevat aina sijoittamaan osinkotuotot eteenpäin ostamalla lisää kyseiset osingot maksaneen yhtiön osakkeita. Näin kasvatat tulevia osinkotuottojasi entisestään. Tällöin sijoitussalkustasi tulee vakaampi niin sanotun ‘korkoa korolle’ -vaikutuksen myötä. Jos jätät saamasi osingot sijoittamatta eteenpäin, tuottosi tulevat jatkossa jäämään pienemmiksi eikä salkkusi arvo tällöin kasva.

Miksi sijoittaa hyviä osinkoja maksavaan yritykseen?

Parhaat osinko-osakkeet ovat useimmiten suurten yhtiöiden osakkeita. Niiden toiminta on vakaata, kasvu hallittua, ja täten tuotot todennäköisiä. Osakkeet ovat tällaisten yhtiöiden omistusosuuksia, joita meillä kaikilla on mahdollisuus ostaa osakkeiden muodossa. Osinko taas on osa yhtiön vuoden aikana tekemästä voitosta, joka jaetaan kaikille yhtiön osakkeenomistajille. Näin yhtiöt palkitsevat sijoittajiaan, jotka sijoittamalla rahoittavat omalta osaltaan yhtiön toimintaa.

Osinkojen maksu vaatii kuitenkin sitä, että osakeyhtiöllä on mennyt edellisenä vuonna hyvin, ja että tuottoa on kertynyt liiketoimista. Osinkojen jaosta sovitaan aina osakeyhtiöiden yhtiökokouksissa, mutta niissä voidaan myös päättää jättää osingot maksamatta, jos yhtiön tuotot eivät kehity haluttuun tapaan. Parhaat osinko-osakkeet ovatkin tällöin sellaiset osakkeet, joista maksetaan tasaisesti, vuosi vuodelta osinkoa, ja joiden osinkoprosentit ovat yli 5 prosenttia. 

Osinkoja on kahta erilaista tyyppiä: nykyiset osingot sekä vuotuiset osingot. Vuotuisia osinkoja voidaan maksaa kahdesta neljään kertaa vuodessa, mutta on myös sellaisia yhtiöitä, jotka maksavat osinkoa kuukausittain. Yleisimmin osinkoja maksetaan maalis-toukokuu välillä sekä syys-marraskuu välillä ja osinkojen maksupäivä ilmoitetaan aina osakeyhtiön yhtiökokouksen jälkeen sijoittajille.

Asiantuntijat ovat osingoista montaa mieltä

Osingoissa kannattaa kiinnittää huomiota yhteen asiaan: osinkojen maksu ei loppujen lopuksi ole itse osakeyhtiöille välttämättä hyödyksi. Samalla kun osingoilla pidetään sijoittajat tyytyväisinä, niiden maksaminen itse asiassa heikentää itse yhtiöiden taloutta. Tämä johtuu siitä, että kun tuottoina saaduista rahoista niin suuri osa jaetaan sijoittajille, se raha on pois tulevista investoinneista. Ja investoinnit ovat niitä, joilla usein varmistetaan yhtiön jatkuva kasvu pitkällä aikavälillä. Jos investointeja ei tehdä, se voi markkinoilla aiheuttaa yhtiön osakekurssin laskun.

parhaat osinko-osakkeet

Lisäksi osingonmaksu usein laskee kyseisen yhtiön osakkeen arvoa, sillä osingonmaksu nähdään “voittojen katoamisena”. Tästä johtuen sijoittamisen ammattilaiset ovat hyvin eri mieltä osinko-osakkeiden järkevyydestä. Monet kiinnittävät huomiota siihen, että yleisesti katsottuna osinkoa maksavien yhtiöiden kasvu on aina hitaampaa kuin niiden yhtiöiden, jotka eivät ole maksaneet osinkoa. 

Toisaalta monet sijoittamisen ammattilaiset myös tietävät, että osingot ovat vahva signaali markkinoille yhtiön vakaasta, hyvästä taloudesta, sekä sen saamista voitoista. Tästä syystä näiden osakeyhtiöiden kurssit voivat myös lähteä nousuun pian sen jälkeen, kun ne ovat osingonmaksun vuoksi hieman dipanneet. Eli loppujen lopuksi osingonmaksun ei nähdä suuressa kuvassa vaikuttavan yhtiön osakkeen arvoon. Voidaan kuitenkin olettaa, että itse sijoittajille parhaat osinko-osakkeet ovat huomattavasti mieluisampi sijoituskohde, kuin osakkeet, joista osinkoa ei tipu.

Miten osinkojen maksu toimii käytännössä?

Osinkojen maksamisesta tai maksamatta jättämisestä päätetään aina osakeyhtiöiden yhtiökokouksessa. Jos osinko päätetään maksaa, pitää vielä päättää mikä prosenttimäärä yhtiön tuotoista maksetaan sijoittajille osinkoina, eli osinkotuotto. Jos yhtiön tulos on jäänyt huonoksi, yhtiökokouksessa voidaan myös päättää jättää osingot maksamatta, mikä on tottakai sijoittajalle suolainen juttu. 

Kun osakeyhtiö päättää, että osinkoa maksetaan, sen täytyy ilmoittaa niin sanottu ‘osingon irtoamispäivä’. Tämä tarkoittaa sitä, että jos mielit päästä käsiksi kyseisen yhtiön osinkoihin, sinun on ostettava yhtiön osaketta ennen ilmoitettua osakkeen irtoamispäivää. Esimerkiksi jos Fortum maksaa osinkoa 10. huhtikuuta, sinun on ostettava Fortumin osaketta sen irtoamispäivänä viimeistään 9. maaliskuuta. Osinkojen maksupäivät löytyvät aina yhtiöiden nettisivuilta, johon ne merkitään yhtiökokouksen jälkeen.

Suomen parhaat osinko-osakkeet Helmikuu 2024

Parhaat osinko-osakkeet löytyvät tottakai suurilta, vakailta yhtiöiltä, joilla on toimintaa maailmanlaajuisesti. Tällaisiin yhtiöihin mahtuu mukaan myös monia suuria suomalaisyrityksiä. Parasta näissä yhtiöissä on se, että voit ostaa niiden osakkeita ilman välityspalkkiota esimerkiksi eToron kaupankäyntialustalta. Käydään seuraavaksi läpi muutama erinomaista osinkoa viime vuosina maksanut suomalaisyhtiö, johon kannattaa sijoittaa, jos osinko on juuri se, mitä olet hakemassa markkinoilta.

Muista kuitenkin aina tutustua yhtiöihin ja niiden tulevaisuuden näkymiin tarkemmin, ennen kuin lähdet sijoittamaan mihinkään. Muista myös se, että sinun ei kannata mennä sokeasti pelkän osinkoprosentin perässä, sillä loppupeleissä kahden prosentin osinko pitkään kasvavalta osakeyhtiöltä on huomattavasti parempi juttu, kuin viiden prosentin osinko osakeyhtiöltä, joka jättää seuraavat pari vuotta osingot kokonaan maksamatta huonon kasvun vuoksi. 

Nämä yhtiöt ovat maksaneet tänä vuonna, sekä aiemmin erinomaista osinkoa, mutta se ei tarkoita, että niiden osingot ensi vuonna olisivat yhtä korkeita.

Fortum

parhaat osinko-osakkeet

Fortum is one of Finland’s largest, globally operating energy companies, the largest owner of which is the Finnish state. It has the most operations in the Nordic countries, the Baltic countries and India, and specializes in large power plants. Fortum’s share price has risen sharply over the past year, despite the interest rate pandemic, which was also reflected in the dividends it paid in the spring of 2021.

In April 2021, Fortum paid a dividend of as much as EUR 1.12 to its investors, which was slightly less than 5 percent. Fortum’s dividend payment has been steady for years, and the price of dividends has remained almost the same. It is therefore a high-growth company that pays a steady dividend.  

OSTA FORTUM-OSAKKEITA Pääomasi on vaarassa.

Elisa

elis

Elisa on Suomen johtava televiestinnän ja digitaalisten palveluiden tuottaja, joka toimii pääasiassa Suomessa ja Virossa. Elisan palveluiden kysyntä suorastaan räjähti käsiin kun koronapandemia sulki ihmiset kotiensa vangeiksi vuonna 2020, mikä heijastui myöskin yhtiön osakkeeseen, ja näin ollen myös sen keväällä maksamaan osinkoon.

The dividend paid by Elisa to its investors in May 2021 was as high as EUR 1.95 per share. For years, the size of Elisa’s dividends has grown steadily by about ten cents a year. If this line continues through the year, dividends of more than two euros can be expected from Elisa next spring.

OSTA ELISA-OSAKKEITA Pääomasi on vaarassa.

Sampo

parhaat osinko-osakkeet

Sampo on jättimäinen, pohjoismaalainen vakuutuskonserni, jonka tytäryhtiöihin kuuluu esimerkiksi vakuutusyhtiö If. Sammon osakekurssi tipahti isosti koronan iskiessä Eurooppaan, mutta on sen jälkeen jatkanut tasaista nousuaan tähän päivään asti. Ja nousu näkyy vain jatkuvan. 

In May 2021, after a boom year, Sampo paid a dividend of EUR 1.70 per share to its investors, an increase of EUR 0.20 on the previous year’s dividend. With the corona pandemic, the popularity of insurance has grown, so it is possible that Sampo will continue to grow for a long time to come. Keep an eye on the situation!

OSTA SAMPO-OSAKKEITA Pääomasi on vaarassa.

Miten osakeosinkoja verotetaan?

Kuten tiedämme, Suomessa verottaja iskee kaikkeen tilillemme tulevaan rahaan. Näin ollen tottakai myös parhaat osinko-osakkeet löytyvät verottajan työlistalta. Suomessa kaikista osingoista tulee maksaa pääomatuloveroa, mutta ei osingon koko summasta. 15 prosenttia osinkotuotosta on verotonta tuloa, joten maksat osingon määrästä veroa vain 85 prosentin osalta. Pääomatulovero on 30 prosenttia. Otetaan tähän helppo esimerkki osinkojen verotuksesta:

Jos saat osakesijoituksestasi osinkoa 1000 euroa, tästä 150 euroa on verotonta tuloa. Maksat siis 30 prosentin veron loppujen lopuksi 850 euron osuudesta, jolloin maksettava vero on 255 euroa, ja sinulle jää käteen tällöin 745 euroa osinkotuottoja. 

Huomaa, että osinkoja verotetaan aina, kun taas osakkeiden tuottoja vasta siinä vaiheessa kun nostat tuotot tilillesi. Osingoista tulee maksaa vero ennen kuin voit sijoittaa ne eteenpäin. Lue tarkemmat ohjeet osinkojen verotuksesta Verottajan sivuilta.  

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on osinko?

Osakeyhtiön osakkeenomistajilla on oikeus osinkojen maksuun. Osinko muodostuu osakeyhtiön edellisen vuoden tulojen perusteella ja siitä päättää osakeyhtiön yhtiökokous.

Milloin osinkoja maksetaan?

Osakeyhtiöt ilmoittavat osinkojen maksusta nettisivuillaan, ja osinkoja maksetaan yleensä yhdestä neljään kertaa vuodessa.

Mitkä ovat parhaat osinko-osakkeet 2024?

Parhaita osinko-osakeyhtiöitä ovat suuret yhtiöt, joiden pitkän aikavälin kasvupotentiaali on korkea.

Mikä on osingon irtoamispäivä?

Jos mielit päästä käsiksi osakeyhtiön osinkoihin, sinun on ostettava yhtiön osaketta ennen ilmoitettua osakkeen irtoamispäivää.

Mikä on osinkotuotto?

Osinkotuotolla tarkoitetaan osinkoprosenttia, mikä tarkoittaa maksettavan osingon hinnan osuutta verrattuna kyseisen osakkeen hintaan. 

Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria