Osta Osakkeita (Toukokuu 2024) – Osto-opas & Osakevinkit

Osta osakkeita jos haluat ihan oikeasti laittaa rahan kasvamaan! Nyt on korkea aika myöntää, että se sukanvarsi, tai sängyn patjan alusta ei todellakaan ole se paras paikka säilyttää säästöjä. Samalla kun työmarkkinat käyvät entistä epävarmemmiksi ja eläkesysteemimme huojuu jo veronmaksajien puutteessa, meidän on ihan itse otettava vastuuta tulevaisuutemme taloudellisesta turvaamisesta. Ja sijoittaminen on se varmin tapa pitää huolta, ettet jää jonain päivänä täysin tyhjän päälle.

Ennen vanhaan osakkeita ostettiin pankin kautta, mutta tänä päivänä internet on tehnyt osakkeisiin sijoittamisen meille huomattavasti helpommaksi ja halvemmaksi. Lisäksi netissä pääset käsiksi huomattavasti laajempaan osakevalikoimaan, kuin mitä pankkisi voisi koskaan tarjota. Osta osakkeita luotettavilla netin kaupankäyntialustoilla ilman välityspalkkiota, ja laajenna sijoitusportfoliotasi kryptovaluuttoihin ja hyödykkeisiin vain parilla klikkauksella. 

Tässä artikkelissa näytämme sinulle miten pääset aloittamaan osakesijoittamisen nopeasti ja helposti heti tänään, sekä tarjoamme sinulle tämän hetken kuumimmat osakevinkit ja keinot, joilla osakkeille voi tehdä rahaa. Aloitetaan heti osakkeiden osto-oppaalla:

Osta osakkeita täältä Pääomasi on vaarassa.

Aloita osakkeiden ostaminen tänään

Jos olet vasta aloittelija osakesijoittamisen saralla, suosittelemme, että ennen sijoittamista seuraat jonkin aikaa markkinoita. Esimerkiksi Googlesta näet tietyn osakkeen kurssin reaaliajassa sekä pitkällä aikavälillä. Lisäksi kannattaa perehtyä hieman kyseisen pörssiyhtiön taustoihin, esimerkiksi siihen, mitä kyseinen yhtiö tekee ja millaiset sen kasvunäkymät ovat. Tällöin pystyt paremmin päättelemään, onko kyseiselle osakkeelle jatkossakin kysyntää, ja onko siinä potentiaalia kasvaa.

Kun olet tehnyt taustatutkimusta, ja päättänyt, mikä osake on se juuri sinulle sopiva sijoituskohde, on aika lähteä sijoittamaan! Seuraavaksi käymme askel askeleelta läpi miten osakkeisiin sijoittaminen aloitetaan, ja näiden vaiheiden jälkeen oletkin tämän uuden ajan valuutan onnellinen omistaja.

 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Valitse kaupankäyntialusta

Kaupankäyntialustan valitseminen on se ensimmäinen tärkeä askel kohti menestyksekästä osakekaupankäyntiä ja sijoittamista. Kiinnitä valitessa huomiota varsinkin turvallisuuteen sekä alustan helppokäyttöisyyteen. Me suosittelemme eToron kaupankäyntialustaa, joka on yksi maailman suosituimmista kaupankäyntialustoista sekä osakesijoittamisen, kryptosijoittamisen, että rahastosijoittamisen saralla. 

Osta osakkeita eTorossa täysin ilman välityspalkkioita! Lisäksi eToro tarjoaa myös Forex-kaupankäyntiä, hyödykkeitä, kuten kultaa ja öljyä, sekä erinomaisen valikoiman erilaisia tapoja sijoittaa. Tällaisia tapoja ovar esimerkiksi CopyTrading, CFD-kaupankäynti, sekä lyhyeksi myynti. eToro on käytössä yli 140 maassa ja kaikki sen alustalla tapahtuva maksuliikenne on turvattu SSL-teknologialla. Sivusto itsessään on erittäin helppokäyttöinen, ja mikä parasta, se on saatavana suomenkielisenä!

Rekisteröidy ja talleta rahaa

Untitled design

eToroon rekisteröityminen on lasten leikkiä. Sivustolla ollessasi näet oikeassa yläkulmassa ’Rekisteröidy’ -painikkeen. Siitä pääset luomaan itsellesi tilin. Tilin avaaminen on täysin ilmaista, ja se käy erityisen nopeasti esimerkiksi Google- tai Facebook-tilisi kautta. Huomaa, että eToro vahvistaa henkilöllisyytesi rekisteröitymisen yhteydessä, mikä tekee sijoittamisesta sen alustalla turvallisempaa kuin monilla sen kilpailijoilla.

Kun tilisi on auki ja olet tunnistautunut palveluun, sinun on vielä siirrettävä uudelle tilillesi rahaa, ennen kuin voit ostaa osakkeita. Kun olet kirjautuneena tilillesi, vasemmassa alakulmassa on ’Talleta varoja’ -valikko, josta pääset valitsemaan maksuvälineen (luotto- tai pankkikortti, tilisiirto tai PayPal), sekä kirjaamaan summan, jolla olet aikeissa sijoittaa. Kun rahat ovat siirtyneet eToro-tilillesi, on aika lähteä sijoittamaan. Nyt olet valmis, osta osakkeita!

Osta osakkeita

fort

Aloita osakkeiden ostaminen hakemalla yläreunan hakukentästä haluamasi osake. Jos haluat sijoittaa Fortumin osakkeeseen, kirjoitat hakukenttään Fortum. Klikkaa itsesi osakkeen sijoitussivulle, josta löydät erinomaisen valikoiman erilaisia raportteja, kurssitaulukoita sekä sosiaalisessa mediassa kyseisestä osakkeesta käytävää keskustelua. Nämä some-keskustelut voivat tarjota sinulle ensikäden sijoitusvinkkejä, joten kannattaa välillä lueskella niitä.

Oikeassa yläkulmassa on ’Käy kauppaa’ -painike, josta pääset ostamaan osaketta. Klikkaa sitä, kirjaa lomakkeelle haluamasi sijoitussumma ja Avaa kauppa. Osakesijoituksesi saldo näkyy tämän jälkeen sivuston alareunassa. Lisäksi näet sieltä miten paljon sijoituksesi on kasvanut tai laskenut, sekä miten paljon sinulla on tilillä vielä rahaa sijoitettavaksi.

Miten osakekaupankäynnillä voi ansaita rahaa?

Ylimääräisen rahan ansaitseminen ei ole koskaan ollut näin helppoa! Vaikka uutisissa varoitellaan sijoitusmarkkinoiden volatiilisuudesta tällä hetkellä, siitä ei päästä mihinkään, että sijoittaminen juuri nyt kannattaa. Olit sitten nopeiden voittojen perässä, tai säästämässä eläkekassaa pitkällä aikavälillä, osta osakkeita ja katso kuinka varallisuutesi alkaa kasvaa. 

Joillekin pelkästään markkinoiden seuraaminen tuo kaivattua jännitystä ja viihdettä harmaaseen arkeen, kun taas toiset etsivät helppoa kohdetta, johon voi vain jättää rahansa kasvamaan. Molemmat tavat sijoittaa ovat erinomaisia, mutta aina kannattaa muistaa, että kaikkeen sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Osakesijoittamisessa riskit tosin ovat pienemmät kuin esimerkiksi kryptovaluuttojen kohdalla, mutta nekin riskit on silti hyvä huomioida. 

Mitä tulee osakkeiden tuottoihin, ne liikkuvat yleisesti noin 10 prosentin paikkeilla vuodessa, joten mahdollisuutesi tehdä rahaa ovat hyvät. Kunhat ostat osakkeita, joissa on kasvupotentiaalia! Tämän vuoksi suosittelemme, että teet aina hieman tutkimustyötä potentiaalisesta sijoituskohteestasi ennen kuin laitat siihen rahaa. Katsotaan seuraavaksi esimerkki siitä, miten osakesijoituksesi kasvaisi, jos kasvuvauhti olisi 10 prosenttia vuodessa kahdenkymmenen vuoden ajan. Tässä esimerkissä tuotto on keskimääräinen ja alkusijoitus 500 euroa.

VUOSISIJOITUKSESITUOTTOYHTEENSÄ
2020500€50€550€
20253 857€385€4 243€
20309 265€926€10 192€
203517 974€1 797€19 772€
204032 001€3200€35 201€
Osta osakkeita täältä Pääomasi on vaarassa.

Osta osakkeita näistä syistä

Vuosi 2021 on ollut osakemarkkinoilla vauhdikkain mitä se on ollut viimeisen sadan vuoden aikana. Kiitos Elon Muskin Tesla-touhujen, sekä Reddit -nettipalstan piensijoittajien syöksyn Gamestop -nimisen konkurssikypsän yrityksen avuksi, osakemarkkinoilla on nähty uskomattomia nousuja, joissa nimenomaan piensijoittajat ovat tienanneet huimia summia samalla kun ammattisijoittajat ja rahastojen hoitajat jäivät nuolemaan näppejään. Kaikille tuli kertaheitolla selväksi, että osakesijoittaminen sopii ihan kaikille tulotasosta ja tietotaidosta huolimatta!

Tämä kaikki tiivistyy yhteen sanaan, joka vaikuttaa osakemarkkinoiden yleiseen hyvinvointiin, ja se sana on ‘hype’. Tämän vuoden kevättä voidaan kutsua suuren hypen ajaksi, sillä vain muutamassa kuukaudessa miljoonat kuluttajat rekisteröityivät netin kaupankäyntisivustoille ja aloittivat sijoittamisen ensimmäistä kertaa elämässään. Hype on myö se tekijä, joka voi saada jonkin osakkeen väliaikaisesti kapuamaan kurssitaulukoissa vauhdilla. Tämä tarkoittaa, että kyseiseen osakkeeseen sijoittaneiden tuotot kasvavat tällöin myös huimasti.

Hypeä on viime aikoina nostatettu eri yhtiöiden osakkeiden ympärillä varsinkin sosiaalisen median kanavissa, ja myös Nokian osake sai tästä osansa. Lisäksi hypeä voi nostattaa media, tai yksityinen, vaikutusvaltainen henkilö, jolla on paljon uskollisia faneja, kuten Tesla-perustaja Elon Musk. Se, että ulkopuolisilla tekijöillä on niin paljon vaikutusta jonkin osakkeen arvoon lisää tietenkin sijoittajan riskiä. Mutta suurempien riskien mukana tulee myös usein suuremmat voitot. Tässä muutama hyvä syy sijoittaa osakkeisiin hyvien tuottojen toivossa:

Osakkeiden arvonnousu

Osta osakkeita, joiden arvon uskot nousevan pitkällä aikavälillä. Tällöin varmistat tulevaisuutesi taloutta, ja teet näin ollen omasta elämästäsi mukavampaa. Ennen sijoittamista sinun täytyy perehtyä sijoitettaviin yhtiöihin hieman tarkemmin saadaksesi selville, mikä niistä on potentiaalinen sijoituskohde: miten osakeyhtiön kurssi on kehittynyt viimeisen vuoden aikana, miltä yhtiön tulevaisuuden näkymät näyttävät, ja millaista tuottoa voit odottaa sijoituksellesi? 

Jos valitset oikean osakkeen, mahdollisuutesi erinomaiseen tuottoon ovat korkeat. Esimerkiksi jos sijoitat Fortumin osakkeisiin 1000 euroa ja kymmenessä vuodessa sijoituksesi on kasvanut 3000 euroon, sinulla on tällöin 2000 euroa tuottoa sijoituksesi päälle. Huomaa, että Suomessa ainoastaan sijoitustuotot ovat verotettavaa tuloa, eli maksat tällöin pääomatuloveron ainoastaan tästä 2000 euron tuotto-osasta. Osakesijoittamisen verotuksesta tarkemmin alempana.

osta osakkeita

Osingot

Hyvien tuotto-odotusten lisäksi osta osakkeita nimenomaan sellaisista osakeyhtiöistä, jotka maksavat osakkeistaan hyvää osinkoa. Kaikki osakeyhtiöt eivät maksa sijoittajilleen osinkoa, mutta osingon avulla sinulla on mahdollisuus tienata vielä lisää ylimääräistä, sekä lisätä sijoituspottiasi kyseisessä yhtiössä. Osinkojen tarkoitus on palkita osakeyhtiön sijoittajat kyseiseen yhtiöön sijoittamisesta, ja vuosittaisten osinkojen määrästä päätetään aina yhtiön yhtiökokouksessa. Osingon koko riippuu aina osakeyhtiön edellisen vuoden liikevaihdosta ja voitoista.

Otetaan esimerkiksi Elisan osingot, jotka ovat viime vuosina olleet erittäin hyvällä tasolla arvollisesti. Osta osakkeita Elisalta esimerkiksi 1000 eurolla jos Elisan osinko on tänä vuonna ollut 1,5 euroa per yhtiön osake. Tällöin osinkotuottosi osakesijoituksesi tuottojen päälle olisi 150 euroa. Tämä 150 euroa on sitten mahdollista nostaa suoraan tilillesi, tai voit vaihtoehtoisesti lisätä sen kyseisen osakeyhtiön sijoituksesi päälle, jolloin voit tienata niin sanotusti korkoa koron päälle. 

Osakesijoittamisessa tärkeä, muistettava asia on se, että kannattaa aina sijoittaa osakeyhtiöihin, kun niiden osakkeen hinta on alhaalla, mutta kun niiden uskotaan lähiaikoina taas nousevan kurssitaulukolla. Seuraa uutisia kyseisestä yhtiöstä, jotta pystyt päättelemään onko sillä kasvupotentiaalia lähiaikoina.

Parhaat osakkeet Toukokuu 2024

Kiitos internetin meille on tänä päivänä koko maailma auki osakemarkkinoiden kautta. Toisin kuin pankissasi, netin kaupankäyntialustoilla pystyt sijoittamaan osakkeisiin sekä New Yorkin, että Hongkongin pörsseissä, minkä lisäksi monet kaupankäyntialustat tarjoavat myös meidän suomalaisten omien suuryhtiöiden osakkeita. Vaihtoehtoja löytyy siis loputtomiin ja ainoa ongelma tulee vastaan siinä vaiheessa, kun pitää valita, mihin lähtisi sijoittamaan.

Lisäksi pörsseihin ympäri maailmaa listautuu koko ajan lisää uusia, erinomaisia nimiä. Viimeinen vuosi on ollut todella mielenkiintoinen uusien listautuneiden yhtiöiden puolesta, ja jatkossa esimerkiksi Suomessa seurataan listautuuko jättiyritykseksi kasvanut ruokalähettiyritys, Wolt vielä jonain päivänä pörssiin. Mutta juuri nyt markkinoilta löytyy muutama todella vahva kandidaatti, joihin voit harkita sijoittamista. Osta osakkeita aina vasta kun ymmärrät miksi olet sijoittamassa juuri siihen osakkeeseen. 

Tesla

tes

Tesla on pyörinyt uutisotsikoissa sekä sen uskomattoman nousun vuoksi pörssikurssitaulukolla, että kiitos sen eriskummallisen perustajan ulostulojen sosiaalisessa mediassa. Teslan pörssikurssi lähti nousuun sen jälkeen kun koronapandemia oli paiskannut kaikki osakekurssit ojaan keväällä 2020. Ja tämä nousu on sen jälkeen vain jatkunut. 

Teslan osake on nyt tullut hieman alas sen huippuarvosta, mutta jos yhtiö taas päättääkin hyväksyä Bitcoin-maksut, sen pörssikurssi saattaa jälleen lähteä kapuamaan. Lisäksi Tesla on parhaillaan laajentamassa toimintojaan Kiinan markkinoille, jossa sähköautojen käyttöönotto suuressa mittakaavassa on jo paljon pidemmällä kuin esimerkiksi Euroopassa.

OSTA TESLA-OSAKKEITA Pääomasi on vaarassa.

Pfizer

osta osakkeita

Jos lääkeyhtiö Pfizerin nimi oli vielä vuonna 2019 monelle tuntematon, kesään 2020 mennessä siitä tiesivät jo kaikki. Pfizer toi ensimmäisten joukossa markkinoille toimivan COVID19-rokotteen, joka hyväksyttiin ensimmäisenä Iso-Britanniassa, ja pian sen jälkeen EU:ssakin. Sillä aikaa kun muista COVID19-rokotteista alettiin raportoida vakavia sivuoireita, Pfizerin rokote on ainakin tähän mennessä osoittautunut turvalliseksi. 

Pfizerin osakkeen kohdalla kannattaa ottaa huomioon se tosiasia, että sen tämän hetken suosituimmasta tuotteesta, eli edellä mainitusta rokotteesta, maksavat valtiot. Lisäksi näitä rokotteita tullaan tarvitsemaan vielä miljardeittain lisää, mikä tarkoittaa, että yhtiön osake tulee voimaan erinomaisesti vielä pitkään, ja yhtiön kokonaisarvo tulee kasvamaan isosti. 

OSTA PFIZER-OSAKKEITA Pääomasi on vaarassa.

Fortum

osta osakkeita

Fortum on Suomen suurimpia, maailmanlaajuisesti toimivia energiayrityksiä, jonka suurin omistaja on Suomen valtio. Sillä on eniten toimintaa Pohjoismaissa sekä Baltian maissa ja Intiassa, ja sen erikoisalaa ovat suuret voimalaitokset. Fortumin osake on viimeisen vuoden aikana noussut jyrkästi koronapandemiasta huolimatta, mikä näkyi myös sen keväällä 2021 maksamissa osingoissa.

Fortum on erinomainen sijoutuskohde sinulle, jos haluat nimenomaan tukea suomalaista. Yhtiö on erittäin vakaa sekä arvoltaan, että liiketoiminnaltaan, ja se on jo aloittanut paljon uusia hankkeita esimerkiksi uusiutuvan energian puolella, joilla pyritään vastaamaan ilmastokriisin haasteisiin. Yhtiön tulevaisuuden näkymät ovat siis valoisat.

OSTA FORTUM-OSAKKEITA Pääomasi on vaarassa.

Osakekaupankäynnin verotus Suomessa

Kaikki sijoitustuotot ovat Suomessa verotettavaa tuloa, ja ne menevät pääomatuloveron alle. Tämä tarkoittaa, että sijoitustuottojasi verotetaan 30 prosenttia 30 000 euroon asti, ja 34 prosenttia tuon määrän yli menevästä osasta. Sen sijaan osinkotuottoja verotetaan vain 25 prosenttia. Otetaan tähän yksinkertainen esimerkki osaketuottojen verotuksesta Suomessa:

Jos ostit kuukausi sitten eToron kaupankäyntialustalla osakkeita 1000 eurolla ja myyt ne tänään 2000 eurolla, teet 1000 euroa voittoa. eToro ei veloita lainkaan välityspalkkiota osakekaupankäynnistä, joten niitä ei tarvitse harkita, eli sinua verotetaan 30 prosenttia tuosta ansaitsemastasi tuhannen euron tuotosta. Tällöin sinulle jää käteen 700 euroa tuottoa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on osake?

Osake on pörssiyhtiöiden omistusosuus, johon meillä kuluttajillakin on osto-oikeus. Voimme siis osakkeen kautta ostaa palan pörssiyhtiötä.

Miten ostan osakkeita?

Helpoiten ja nopeiten ostat osakkeita netin kaupankäyntialustoilta, jotka eivät veloita välityspalkkioita. Kokeile esimerkiksi eToroa.

Miten osakkeen hinta muotoutuu?

Osakkeen hinta perustuu markkinoiden tilaan sekä yhtiön liikevaihtoon ja markkina-arvoon.

Mikä on paras paikka ostaa osakkeita?

Helpoin, nopein ja halvin tapa aloittaa osakekaupankäynti on rekisteröityä eToron kaupankäyntialustalle. Katso tästä artikkelista lista muista hyvistä palveluista.

Miten osakekaupankäynti toimii?

Osta osakkeita ja pidä niitä hallussasi pitkään, jotta ne kasvavat arvoa ja korkoa, tai käy osakkeilla kauppaa esimerkiksi shorttaamalla.

Miten osakkeita verotetaan?

Osakkeiden tuottoja verotetaan Suomessa pääomatuloveron mukaan, eli 30% – 34%, osingoista verotetaan 25%.

Lähteet ja hyödyllisiä linkkejä, joista voit lukea lisää. bulp
Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria