Parhaat Osakevinkit heinäkuu 2024

Parhaat osakevinkit ovat olleet monella sijoittamista aloittelevalla hakusessa tänä vuonna suuremmin kuin koskaan! Osakesijottaminen on noussut arvoon arvaamattomaan koronapandemian seurauksena, kun työn vakinaisuuteen tai vuosittaisiin palkankorotuksiin ei nykyisillä työmarkkinoilla voi enää luottaa. Sen sijaan sanonta “Raha tulee rahan luo” on alkanut kaikua toimistojen käytävillä, minkä seurauksena yhä useampi meistä on alkanut laittaa rahojaan oikeasti kasvamaan. 

Osakesijoittaminen on erinomainen tapa kerryttää varallisuutta pitkällä aikavälillä, sillä osakemarkkinoilta löytyy kaikille jotakin. Lisäksi moderni teknologia on tuonut kansainväliset pörssiyhtiöt suoraan sormiemme tuntumaan, joten nyt jos koskaan on aika taata ne tuleva eläkevarat sijoittamisen kautta, sen sijaan, että luottaisit tuleviin veronmaksajiin. Tämän artikkelin luettuasi, sinulla on hallussasi markkinoiden parhaat osakevinkit, ja tiedät tarkalleen mihin sinun kannattaa sijoittaa, ja miten! Sukelletaan suoraan asiaan.

Osta osakkeita täältä Pääomasi on vaarassa.

Parhaat osakkeet heinäkuu 2024

 • Pfizer – suurin ja luotetuin koronarokotusten valmistaja, jonka tulevaisuus on vakaissa kantamissa kolmansien rokotuskierrosten lisääntyessä maailmanlaajuisesti – Sijoita NYT!
 • Nordea – Pohjoismaiden suurin pankkikonserni. Hyvä osinko-osake – Sijoita NYT!
 • Finnair – Suomen valtion omistama lentoyhtiö, jonka kurssin uskotaan nousevan matkailun avautuessa pandemian jälkeen – Sijoita NYT!
 • Amazon – verkkokaupan globaali jättiläinen, joka hyötyi koronapandemiasta muita paremmin – Sijoita NYT!
 • Apple – teknologiayhtiöiden jättiläinen, jonka uskotaan jatkavan vahvana pörssissä pitkälle tulevaisuuteen
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Osta osakkeita helposti ja nopeasti

Jos olet vasta aloittelija osakesijoittamisen saralla, suosittelemme, että ennen sijoittamista seuraat jonkin aikaa markkinoita. Esimerkiksi Googlesta näet tietyn osakkeen kurssin reaaliajassa sekä pitkällä aikavälillä. Lisäksi kannattaa perehtyä hieman kyseisen pörssiyhtiön taustoihin, esimerkiksi siihen, mitä kyseinen yhtiö tekee ja millaiset sen kasvunäkymät ovat. Tällöin pystyt paremmin päättelemään, onko kyseiselle osakkeelle jatkossakin kysyntää, ja onko siinä potentiaalia kasvaa.

Kun olet tehnyt taustatutkimusta, ja päättänyt, mikä osake on se juuri sinulle sopiva sijoituskohde, on aika lähteä sijoittamaan! Seuraavaksi käymme askel askeleelta läpi miten osakkeisiin sijoittaminen aloitetaan, ja näiden vaiheiden jälkeen voit rauhassa jättää eläkekassasi kasvamaan.

Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Pankkien sijasta vuonna 2024 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta osakkeita markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, kuten myydä lyhyeksi tai harjoittaa CopyTradingia alustan sosiaalisen kaupankäynnin kautta. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta osakkeita eTorossa näin:

Rekisteröidy ja talleta rahaa

Untitled design

eToroon rekisteröityminen on lasten leikkiä. Sivustolla ollessasi näet oikeassa yläkulmassa ’Rekisteröidy’ -painikkeen. Siitä pääset luomaan itsellesi tilin. Tilin avaaminen on täysin ilmaista, ja se käy erityisen nopeasti esimerkiksi Google- tai Facebook-tilisi kautta. Huomaa, että eToro vahvistaa henkilöllisyytesi rekisteröitymisen yhteydessä, mikä tekee sijoittamisesta sen alustalla turvallisempaa kuin monilla sen kilpailijoilla.

Kun tilisi on auki ja olet tunnistautunut palveluun, sinun on vielä siirrettävä uudelle tilillesi rahaa, ennen kuin voit ostaa osakkeita. Kun olet kirjautuneena tilillesi, vasemmassa alakulmassa on ’Talleta varoja’ -valikko, josta pääset valitsemaan maksuvälineen (luotto- tai pankkikortti, tilisiirto tai PayPal), sekä kirjaamaan summan, jolla olet aikeissa sijoittaa. Kun rahat ovat siirtyneet eToro-tilillesi, on aika lähteä sijoittamaan. Nyt olet valmis, osta osakkeita!

Osta osakkeita

fort

Aloita osakkeiden ostaminen hakemalla yläreunan hakukentästä haluamasi osake. Jos haluat sijoittaa Fortumin osakkeeseen, kirjoitat hakukenttään Fortum. Klikkaa itsesi osakkeen sijoitussivulle, josta löydät erinomaisen valikoiman erilaisia raportteja, kurssitaulukoita sekä sosiaalisessa mediassa kyseisestä osakkeesta käytävää keskustelua. Nämä some-keskustelut voivat tarjota sinulle ensikäden sijoitusvinkkejä, joten kannattaa välillä lueskella niitä.

Oikeassa yläkulmassa on ’Käy kauppaa’ -painike, josta pääset ostamaan osaketta. Klikkaa sitä, kirjaa lomakkeelle haluamasi sijoitussumma ja Avaa kauppa. Osakesijoituksesi saldo näkyy tämän jälkeen sivuston alareunassa. Lisäksi näet sieltä miten paljon sijoituksesi on kasvanut tai laskenut, sekä miten paljon sinulla on tilillä vielä rahaa sijoitettavaksi.

Mihin osakkeisiin kannattaa sijoittaa heinäkuu 2024?

Maaliskuussa 2020 osakemarkkinat kokivat historiansa pahimman romahduksen, kun yhden tai kahden toimialan sijasta kaikkien alojen pörssikurssit sukelsivat kerralla. Tämä johtui tottakai koronapandemian saapumisesta Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan, mikä pakotti maailman kirjaimellisesti sulkeutumaan kokonaan. Mutta kuten aina, synkkiä aikoja seuraa renessanssi, ja näin on käynyt myös osakemarkkinoilla

Osakkeisiin sijoittaminen on saanut tänä vuonna huomiota aivan uusilta kuluttajaryhmiltä, ja jotta sinä et jäisi tästä kaikesta paitsi, me haluamme tarjota sinulle ne markkinoiden parhaat osakevinkit. Yksi osa näitä osakevinkkejä on tietenkin käydä läpi se, minkä tyyppisiä osakkeita markkinoilta löytyy, ja missä niistä on eniten potentiaalia erityisesti tulevaisuuden kasvun saralla. Mutta kasvupotentiaalin lisäksi parhaat osakkeet sisältävät myös osinko-osakkeita, sekä niin sanottuja “megatrendi-osakkeita”, joiden valokehä ei himmene edes koronakriisin hampaissa. 

Suomalaiset osakkeet

osakevinkit

Suomalaiset osakkeet ovat tottakai niitä osakkeita, jotka meitä suomalaisia kiinnostavat eniten. Suomen osakemarkkinoilla tapahtuu parhaillaan erittäin jännittäviä asioita, kun esimerkiksi uusiutuvaan energiaan erikoistuvat teknologiayhtiöt ponnistavat Suomesta maailman markkinoille. Lisäksi Suomesta löytyy useita globaaleja jättejä, joiden vakaaseen kasvupotentiaaliin voidaan hyvin pitkälti luottaa myös jatkossa. Suomalaisten osakkeiden kohdalla suosittelemme, että mietit mikä ala sinua kiinnostaa ja valitset sijoitettavat osakkeet niiltä aloilta. Tässä lisäksi meidän osakevinkit suomalaisille osakkeille:

 • Fortum
 • Sampo
 • Finnair
 • Marimekko

Amerikkalaiset osakkeet

Kiitos modernin teknologian, me voimme tänä päivänä sijoittaa myös globaaleihin jättiyhtiöihin, eli amerikkalaiset osakkeet ovat nyt myös meidän saatavillamme. Amerikkalaisiin osakkeisiin lukeutuvat tottakai ne kaikkien tuntemat nimet, kuten sähköautoyhtiö Tesla, Nokian kaatanut teknologiayhtiö Apple, sekä globaaleja verkkokauppayhtiöitä, kuten eBay ja Amazon. Amerikkalaisten osakkeiden kohdalla puhutaan tottakai aivan eri tasoisista kasvupotentiaalista kuin suomalaisten osakkeiden kohdalla. 

Mutta samalla on huomattava, että erityisesti globaalisti tunnettujen yhtiöiden, kuten Facebookin osakkeet ovat myös hyvin kalliita. Amerikkalaisten jättiyhtiöiden osakkeissa on kuitenkin se hyvä puoli, että ne kestävät globaalien kriisien iskut paremmin kuin meidän yhtiömme täällä pohjoisessa. Osta myös amerikkalaiset osakkeet eTorossa ilman välityspalkkioita. Tässä meidän osakevinkit amerikkalaisille osakkeille:

 • Alphabet (Google)
 • Amazon
 • Visa
 • Citigroup

Defensiiviset osakkeet

osakevinkit

Defensiiviset osakkeet ovat yleensä niin sanottuja ‘megatrendi-osakkeita’, eli ne ovat sellaisten yhtiöiden osakkeita, jotka säilyttävät arvonsa muita paremmin myös suurten talouskriisien läpi. Yleisinä megatrendeinä osakemarkkinoilla pidetään esimerkiksi tunnettavia demografisia muutoksia yhteiskunnassa, kuten väestön ikääntyminen, digitalisaatio sekä ilmastokriisi. Yhtiöt, joiden liikevaihto on sidottu tällaisiin megatrendeihin ovat suhteellisen turvallisia sijoituskohteita, ja ne voivat liittyä esimerkiksi kiinteistöihin, viestintään tai terveydenhuoltoon. 

Toinen defensiivisiä osakkeita yhdistävä tekijä on erittäin vahva brändi. Kun yhtiöllä on globaalisti tunnettu brändi, jota ei uhkaa melkein mikään, se voidaan nähdä defensiivisenä osakkeena. Starbucks on tällaisesta hyvä esimerkki. Tässä meidän osakevinkit defensiivisille osakkeille:

 • Coca Cola
 • Apple
 • Microsoft
 • Pfizer

Mitä ovat osinko-osakkeet?

Osinko-osakkeet ovat yksi osakesijoittamisen tärkeimmistä kulmakivistä, ja se asia, joka pitkän aikavälin osakesijoittajia kiinnostaa kaikkein eniten. Osinko-osakkeet eroavat perinteisistä osakkeista siinä, että näistä osakkeista maksetaan sijoittajille vuosittain osinkoa. Osinko-osakeyhtiöihin sijoittamalla pystyt siis tavallaan ansaitsemaan ylimääräistä sen normaalin arvon kasvun päälle, joten niitä kannattaa ehdottomasti ottaa osaksi sijoitusstrategiaasi. 

Kaikessa sijoittamisessa suositellaan, että mietit etukäteen hieman sitä, mikä sinun tavoitteesi on; haluatko säästää ja/tai kasvattaa rahaa eläkevuosia varten vai haluatko käydä aktiivisesti kauppaa osakkeilla nopeiden voittojen toivossa. Parhaat osinko-osakkeet ovat erinomainen osa toimivaa sijoitusstrategiaa, mutta samalla asia, jota harva tulee ajatelleeksi. Osinko-osakkeissa on se kulma, että ne tuottavat sinulle parhaiten tuloa pitkällä aikavälillä. Jos sijoitat osakkeisiin lyhyellä aikavälillä, ne eivät ehdi tuottaa sinulle osinkoa, jota maksetaan usein yksi tai kaksi kertaa vuodessa.  

Mistä osakkeita kannattaa ostaa?

osakevinkit

Ylimääräisen rahan ansaitseminen ei ole koskaan ollut niin helppoa, kuin se on tänään! Vaikka uutisissa varoitellaan sijoitusmarkkinoiden volatiilisuudesta tällä hetkellä, siitä ei päästä mihinkään, että osakkeisiin sijoittaminen juuri nyt kannattaa. Olit sitten nopeiden voittojen perässä, tai säästämässä eläkekassaa pitkällä aikavälillä, osta osakkeita ja katso kuinka varallisuutesi alkaa kasvaa. 

Joillekin pelkästään markkinoiden seuraaminen tuo kaivattua jännitystä ja viihdettä harmaaseen arkeen, kun taas toiset etsivät helppoa kohdetta, johon voi vain jättää rahansa kasvamaan. Molemmat tavat sijoittaa ovat erinomaisia, mutta aina kannattaa muistaa, että kaikkeen sijoittamiseen liittyy riskejä. Osakesijoittamisessa riskit tosin ovat pienemmät kuin esimerkiksi kryptovaluuttojen kohdalla, mutta nekin riskit on silti hyvä huomioida. Sijoittamisen riskien hallintaa helpottaa, kun valitset sijoittamiseen parhaan palvelun. Nämä kolme ovat meidän suosituksemme, joilta saat myös parhaat osakevinkit. 

eToro

eTorossa voit käydä kauppaa sekä suomalaisilla, että ulkomaisilla osakkeilla, kryptovaluutalla, hyödykkeillä, ja tietenkin sijoittaa valuuttoihin sekä indeksirahastoihin. eToron kautta pystyt sijoittamaan huomattavasti monipuolisemmin ja vapaammin kuin pankissa tai monissa muissa sijoittamisen palveluissa. Lisäksi eTorossa sijoittaminen on halpaa! Esimerkiksi osakekaupankäynnistä ei veloiteta lainkaan välityspalkkiota. eToro on ollut toiminnassa jo vuodesta 2007, eikä sen palveluihin ole koskaan päästy murtautumaan, eli kyseessä on erittäin turvallinen, lisenssoitu kaupankäyntialusta.

eToro on erityisen hyvä valinta aloittelijoille, sillä sen sivusto on helppo ja yksinkertainen käyttää, eikä kielimuuristakaan tarvitse huolehtia: eToro on saatavana suomenkielisenä. Lisäksi eTorossa sinun ei koskaan tarvitse sijoittaa yksin, vaan yksi alustan parhaita ominaisuuksia on sen sosiaalinen puoli: voit kopioida muiden sijoittajien salkkuja suoraan, tai keskustella sijoituskohteista muiden sijoittajien kanssa sen sosiaalisten yhteisöjen välityksellä. Tämä antaa sinulle huiman etulyöntiaseman sijoittajana, ja erottaa eToron kilpailijoistaan.

Osta osakkeita täältä Pääomasi on vaarassa.

Nordnet

Nordnet on pohjoismaalainen ja pohjoismaalaisille luotu sijoittamisen palvelu, joka on yksi suomalaisten parhaiten tuntemista, ja eniten käyttämistä kaupankäyntialustoista. Nordnet tarjoaa sijoittajille turvallisen ja selkeän sijoituspalvelun lisäksi hyvän valikoiman sijoituskohteita osakkeista valuuttoihin, rahastoihin, futuureihin ja optioihin. Kryptovaluuttoja se ei tarjoa lainkaan. 

Ne asiat, joissa Nordnet kuitenkin häviää monille kilpailijoilleen, on alustan kalleus, sekä sen sivuston sekavuus. Kun sitä verrataan moniin sen kilpailijoihin, Nordnetin sivusto on sekavampi ja “ruuhkaisempi”, mikä voi omalta osaltaan vaikuttaa sijoituskokemukseen esimerkiksi tahattomina virheinä. Lisäksi pohjoismaalaisena sivustona ketään ei varmasti yllätä, että Nordnet veloittaa kaupankäynnistä alustallaan korkeiden välityspalkkioiden lisäksi useita muita maksuja. Mutta turvallisuuden saralla se saa täydet viisi tähteä!

Capital.com

Capital.com, tai itse asiassa sen emoyhtiö, Capital Group on Yhdysvalloissa jo 30-luvulla perustettu kaupankäyntialusta, joka on sijoittajien vahvasti luottama sijoituspalvelu globaalilla skaalalla. Capital.com kaupankäyntialusta tarjoaa osaksi suomenkielisen, erittäin selkeän ja helppokäyttöisen kaupankäyntialustan, jolta löytyy kattavasti erilaisia oppaita ja blogipostauksia sijoittamisen tueksi. Samoin kuin eToro, Capital.com on yksi markkinoiden halvimmista kaupankäyntialustoista, sillä se ei veloita välityspalkkioita lainkaan.

Se, mikä tämän kaupankäyntialustan kohdalla kannattaa kuitenkin huomioida, on sen erikoistuminen nimenomaan CFD -kaupankäyntiin. CFD -kaupankäynti on spekulatiivista treidaamista, mikä johtaa useammin rahan menettämiseen kuin sen saamiseen. CFD -kaupankäynti vaatii myös markkinoiden tuntemusta, joten se rajoittaa tämän kaupankäyntialustan soveltuvuutta sellaisille sijoittajille, jotka ovat vasta pääsemässä alkuun.

Pitkän aikavälin sijoittaminen vai päiväkauppa?

Kaupankäynti markkinoilla on tänä päivänä todella monipuolista, ja sijoittajilla on mahdollisuus valita hurjasta määrästä erilaisia sijoittamisen tapoja. Siksi meidän parhaat osakevinkit sisältävät myös sen huomioon otettavan faktan, että monet kaupankäyntialustat tarjoavat vain hyvin suppean valikoiman erilaisia tapoja käydä kauppaa. Esimerkiksi CFD -kaupankäyntiin erikoistuva kaupankäyntialusta ei usein sovellu pitkän aikavälin sijoittajille. Mieti siis kaupankäyntialustaa valitessa, mitkä näistä tavoista kiinnostavat sinua eniten:

osakevinkit

Pitkäaikainen sijoittaminen on se yleisin ja suomalaisille tutuin tapa sijoittaa, eli laittaa raha kirjaimellisesti kasvamaan. Paras kaupankäyntialusta pitkäaikaiseen sijoittamiseen on sellainen, joka tarjoaa laajan valikoiman pitkän aikavälin sijoittamiseen sopivia kohde-etuuksia, eli esimerkiksi indeksirahastoja, osakkeita ja kryptovaluuttoja. Pointtina tässä on tottakai löytää ne kohteet, joilla on suurin kasvupotentiaali pitkällä aikavälillä, ja laittaa niihin pääomaa kiinni.

Spekulatiivinen kaupankäynti taas sisältää CFD -kaupankäynnin lisäksi päiväkaupankäynnin ja shorttaamisen. Shortatessa, eli kun myyt lyhyeksi, myyt osaketta, jota et itse omista, mutta jonka arvon uskot laskevan. Kun myyt osaketta, jota et omista “lainaat” sen välittäjältä, eli kyseiseltä kaupankäyntialustalta, ja jos hinta sitten tosiaan laskee, ostat osakkeet takaisin alemmalla hinnalla ja jaat kaupankäynnin voitosta kertyneet tuotot kaupankäyntialustan, eli välittäjän kanssa. Lyhyeksi myynti on yleinen kaupankäynnin muoto, joten sen pitäisi olla mahdollista kaikilla suurimmilla kaupankäyntialustoilla.

Usein kysytyt kysymykset

Mitkä ovat parhaat osakkeet 2024?

Parhaat osakkeet ovat sellaisia, joilla on paljon kasvupotentiaalia pitkälle tulevaisuuteen, tai jotka vastaavat megatrendeihin, kuten väestön ikääntymiseen, ilmastokriisiin tai digitalisaatioon.

Miten löydän parhaat osakkeet?

Parhaat osakevinkit löydät aina tältä sivustolta. Olit sitten ostamassa osakkeita, aloittamassa päiväkaupankäyntiä tai etsimässä uutta kaupankäyntialustaa, täältä löydät kaiken tarvitsemasi tiedon.

Mistä osakkeita kannattaa ostaa?

Osta osakkeita helposti ja nopeasti esimerkiksi globaalisti suositulta eToron kaupankäyntialustalta: rekisteröidy, talleta pääomaa, ja osta osakkeita.

Mitä osinko-osakkeet ovat?

Osinko-osakkeet eroavat perinteisistä osakkeista siinä, että näistä osakkeista maksetaan sijoittajille vuosittain osinkoa vuosituottojen päälle.

Mitä ovat parhaat suomalaiset osakkeet?

Suomessa on paljon suuren kasvupotentiaalin kasvuyrityksiä esimerkiksi uusiutuvan energian saralla, sekä vanhoja ja vakaita suuryhtiöitä, joihin sijoittaa.

Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria