Sijoita hopeaan: Helppo ja nopea opas 2024

Sijoita hopeaan, kun sen hinta on matalalla, ja voit tienata tuottoa jopa hyvin lyhyessä ajassa. Hopea on suomalaisten suosima arvometalli, mutta se taipuu erinomaisesti myös monipuoliseksi sijoituskohteeksi. Esimerkiksi hopea hyödykkeenä tarjoaa sijoittajille useita tapoja käydä sillä aktiivisesti kauppaa. Totta, hopea ei yllä arvonsa puolesta lähellekään kultaa, joka tunnetaan arvonsa hyvin säilyttävänä, defensiivisenä sijoituskohteena. Mutta älä kuvittele, etteikö hopeassakin olisi omanlaistaan potentiaalia. 

Nyt kysymys kuuluukin, sopiiko hopea pitkän aikavälin sijoittamiseen, ja minkä tyyppinen sijoittaminen sopisi juuri sinulle. Vaikka emme voi kertoa sinulle, miten sinun tulisi sijoittaa rahojasi, voimme kuitenkin tarjota sinulle tietoa erilaisista tavoista sijoittaa hopeaan ja käydä sillä kauppaa. Päätös siitä, sijoitatko siihen vai et, on täysin sinun vastuullasi.

OSTA HOPEAA TÄSTÄ 76% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.

Pikaopas – Hopeaan sijoittaminen 

Vaihe 1. – Valitse kaupankäyntialusta, jolla on alhaiset maksut ja helppo käyttöliittymä. Me suosittelemme eToroa
Vaihe 2. – Rekisteröidy kaupankäyntialustalle luomalla itsellesi tili
Vaihe 3. – Siirrä avatulle tilillesi rahaa. Voit siirtää rahaa joko luottokortilla, pankkisiirrolla tai Paypalilla
Vaihe 4. – Etsi hakukentästä hopea hyödykkeenä, osakkeena, tai indeksirahastona johon haluat sijoittaa
Vaihe 5. – Klikkaa “Käy kauppaa” ja kirjaa lomakkelle summa, jolla haluat ostaa hopeaa. Lopuksi avaa kauppa – Nyt olet sijoittanut hopeaan.

OSTA HOPEAA TÄSTÄ 76% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.

Mitä hopea on?

Hopea tunnetaan ennen kaikkea metallina ja kohtuuhintaisten korujen materiaalina, mutta itse asiassa hopea taipuu paljoon muuhunkin. Oletko esimerkiksi koskaan kuullut, että hopeaa käytetään lääketeollisuudessa? Kyllä vain, hopea on ominaisuuksiltaan antimikrobinen ja myrkytön, minkä vuoksi sitä käytetään esimerkiksi sidekankaissa, joissa se estää bakteereiden pääsyn kankaan läpi. Lisäksi hopea on yksi maailman parhaista lämpöä johtavista metalleista, minkä vuoksi se on ihanteellinen materiaali sähköntuotannossa. Tämä on erittäin tärkeä asia, kun otetaan huomioon mihin suuntaan maailma on kehittymässä:

Sijoita hopeaan

Sijoita hopeaan varsinkin siinä tapauksessa, jos uskot uusiutuvien energialähteiden pian syrjäyttävän öljyn, kaasun ja muut fossiiliset vaihtoehdot. Miksi näin? Ihan siksi, että hopeaa käytetään tänä päivänä paljon nimenomaan aurinkopaneeleiden kosketusnäyttöjen, LED-valojen, ja monen muun modernin elektroniikan ja teknologian tuotteissa. Huomattavaa on erityisesti se, että nämä kaikki tuotteet ovat sellaisia, joiden kysynnän uskotaan kasvavan räjähdysmäisesti ihan lähitulevaisuudessa. Esimerkiksi aurinkopaneeleita joutuu jo jonottamaan Suomessa. Hopea hyödykkeenä hyötyy tästä siksi, että sen arvo on vahvasti riippuvainen kysynnän ja tarjonnan balanssista.

Hopean käyttötarkoitusten lähempi selvittäminen on suositeltavaa varsinkin siinä vaiheessa, kun olet aikeissa sijoittaa siihen pitkällä aikavälillä. Jos esimerkiksi olet kiinnostunut osakesijoittamisesta, sinun kannattaa selvittää minkä tyyppiset osakeyhtiöt tuottavat tai käyttävät hopeaa tuotteenaan. Toisaalta voit myös sijoittaa siihen raaka-aineena. Sijoita hopeaan hyödykkeenä kuitenkin vain lyhyen aikavälin sijoituksena, sillä hyödykkeiden hintojen kehitys ei ole ihan yhtä ruhtinaallista, kuin esimerkiksi osakkeiden.

Miksi hopeaan kannattaa sijoittaa?

image 85

Suurin osa sijoittajista ostaa hopeaa sijoitussalkkuunsa pieninä erinä hyödykkeenä, jolloin se toimii tietynlaisena hajautuksen tarjoajana ennemmin, kuin hyvänä tuottokohteena. Mutta hyödykkeenä sen hinta voi vaihdella vain yhden päivän aikana runsaasti, joten jos olet tarkkana, voit saada hopeaa lisäämällä mukavaa ekstratuloa sijoitustilillesi. Viime aikoina on myös huomattu, että hopea säilyttää yhä paremmin arvonsa talouden epävarmoina aikoina, samalla tavalla, kuin kulta. Sijoita hopeaan siksi erityisesti silloin kun taloudessa näkyy huolestuttavia merkkejä, sillä se voi ennustaa hopean hinnan nousua. Tässä lista erilaisista tavoista sijoittaa hopeaan:

 • Hopea sopii päiväkaupankäynnin kohteeksi, sillä sen avulla kauppiailla on mahdollisuus tehdä pieniä tuottoja useaan kertaan päivässä, jolloin yhden päivän aikana tienatut tuotot yhteensä voivat olla jopa huomattavia.
 • Jos olet sitä mieltä, että osaat arvioida hopean kysynnän ja tarjonnan oikein, ja osaat siksi arvioida miten hopea hinta kehittyy esimerkiksi tämän päivän aikana, CFD-kaupankäynti voi olla sinulle erinomainen vaihtoehto. Kerromme CFD-kaupankäynnistä tarkemmin alempana tässä artikkelissa. 
 • Hopea ei sinällään sovi pitkän aikavälin sijoituskohteeksi, mutta jos uskot sen hinnan nousevan esimerkiksi seuraavan vuoden ajan, hopeaosakkeet ja -indeksirahastot ovat tutustumisen arvoisia sijoituskohteita. Muista kuitenkin, että vaikka osake saattaa menettää arvonsa kokonaan, hopea tulee aina olemaan jonkin arvoinen raaka-aine. 

Sijoita hopeaan sen jälkeen, kun olet tutustunut tämän sijoituskohteen käyttömahdollisuuksiin ja erilaisiin tapoihin sijoittaa siihen. Tämän lisäksi suosittelemme lukemaan reaaliaikaisia uutisia liittyen hopean kysyntään ja tarjontaan, sillä näiden kahden välisen tasapainon perusteella pystyt tekemään huomattavasti tarkempia sijoituspäätöksiä.

Osta hopea hyödykkeenä helposti ja nopeasti netissä

Mennään seuraavaksi suoraan asiaan, eli hopean osto-oppaaseen. Useiden hyödykkeiden hinnat ovat lähteneet nousuun vuoden 2022 alussa, ja moni hyödyke, jota vielä viime vuonna pidettiin itsestäänselvyytenä, ei välttämättä enää olekaan sitä. Tämä tarkoittaa sitä, että hyödykkeet, mukaanlukien hopea, ovat nyt sitä kuuminta hottia sijoitusmarkkinoilla! 

Lue oppaamme hyödykkeisiin sijoittamisesta täältä.

Sijoita hopeaan nyt, jotta pääset hyötymään sen hinnan muutoksista erityisesti lyhyellä aikavälillä. Pidä kuitenkin aina mielessä, että hyödykkeet ovat yleisesti ottaen volatiileja sijoituskohteita, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Hopea on yksi maailman käytetyimmistä metalleista, ja tällä hetkellä sen kysyntä on korkeaa, mutta tarjonta saattaa takkuilla. Sijoita hopeaan helposti vaikka heti tänään, kas näin:

Askel 1 – Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät usein tarjoa asiakkailleen lainkaan hyödykkeitä, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2022 kaikki sijoittaminen hoidetaan netissä!

Sijoita hopeaan markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailman yli 140 maassa. Palvelu on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja globaali pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita mukaan lukien: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, kuten myydä lyhyeksi tai harjoittaa CopyTradingia alustan sosiaalisen kaupankäynnin kautta. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Sijoita hopeaan eTorossa näin:

 • pepperstone toplist stb 1
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Tarjoaa yli 70 valuuttaparia
  • Jopa 30:1 vipuvaikutus
  • Tukee MetaTraderia ja cTraderia
  Kauppakohtainen hinta Alk. 0,03 euroa Tilimaksu 0 euroa / vuosi Mobiilisovelluksen pisteet
  9/10
  Vieraile Pepperstone Lue arvostelu CFD:t ovat monimutkaisia ​​rahoitusinstrumentteja, ja niihin liittyy suuri tappioriski mahdollisen vipuvaikutuksen vuoksi.
  77.5% yksityissijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän välittäjän kanssa.
  Sinun tulee harkita, ymmärrätkö CFD:n toimintatavan, ja onko sinulla varaa menettää rahasi.

Askel 2 – Luo tili ja siirrä rahaa

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla. Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet.

image 81

Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat aloittaa hopeaan sijoittamisen. Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis: on aika sijoittaa hopeaan!

image 82


Askel 3 – Osta hopea hyödykkeenä

image 84

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis sijoittamaan. Ensimmäiseksi sinun on valittava eToron hyödykkeiden valikoimasta se hyödyke, johon haluat sijoittaa, eli hopea (silver). Voit myös tarkastella eri vaihtoehtoja Hyödykkeet-sivulla. Hopean sijoitussivulla voit seurata siitä käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä ne parhaat sijoitusvinkit. Lisäksi voit tottakai seurata hopean hinnan kehittymistä reaaliajassa sekä pitkälle historiaan.

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa hopeaa hyödykkeenä. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa pitkällä aikavälillä, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi hyödykkeen ja sen arvon eToro-salkussasi.

Askel 4 – Käy kauppaa hopealla

Kuten huomaat, hopean ostaminen netissä on huomattavasti helpompaa ja kustannustehokkaampaa, kuin sen tavaran itsensä raahaaminen kotipihaan. Lisäksi hyödykkeenä tai osakkeena ostettu hopea voi nostaa arvoaan, ja näin ollen tuottaa sinulle passiivista tuloa, kun taas se laatikossa oleva läjä hopeakoruja ei tuota sinulle mitään. Mutta passiivisen tulon lisäksi hopea soveltuu erinomaisesti myös aktiiviseen kaupankäyntiin! 

Päiväkaupankäynti

Sijoita hopeaan esimerkiksi niinkin lyhyellä aikavälillä, kuin yhden päivän aikana. Yhden päivän sisällä avattavaa ja suljettavaa kaupankäyntiä kutsutaan loogisesti päiväkaupankäynniksi, ja siinä pääpointtina on hyötyä esimerkiksi hyödykkeen hinnan vaihtelusta sen yhden päivän aikana. Koska hyödykkeiden hintojen vaihtelut ovat päivän aikana suhteellisen vähäisiä, monet treidaajat avaavat ja sulkevat yhden päivän aikana useita kauppoja, ja pyrkivät näin kerryttämään päivän tuottopottia mahdollisimman suureksi.

Myy lyhyeksi

Toinen mielenkiintoinen aktiivisen kaupankäynnin muoto on lyhyeksi myynti, eli shorttaaminen. Lyhyeksi myydessä myyt omaisuuserää, esimerkiksi hopeaa, vaikka sinulla ei itselläsi ole sitä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että lainaat kaupan ajaksi kyseistä omaisuuserää kaupankäyntialustalta, mutta voit silti kerätä kaikki kaupasta saamasi tuotot itsellesi. Tässä pointtina on se, että osaat arvioida esimerkiksi hopean hinnan kehityksen lyhyellä aikavälillä oikein.

Lyhyeksi myynti kannattaa erityisesti kurssien laskiessa, jolloin käytät hyväksi markkinoiden laskusuhdannetta. Tätä ei yleisesti nähdä sijoittajia hyödyttävänä asiana, mutta laskusuhdanteen aikana pystyt hyvin nopeasti tienaamaan erinomaiset tuotot. Muista kuitenkin se, että shorttaaminen on korkean riskin kaupankäyntiä, joten sijoita hopeaan tällä tavalla ainoastaan siinä tapauksessa, että budjettisi kestää sen.

Käy CFD-kauppaa hopealla

CFD-kauppa on toinen erinomainen, nopeatempoinen kaupankäynnin muoto, jossa sinä itse et missään vaiheessa omista kyseistä omaisuuserää, eli tässä tapauksessa hopeaa. CFD-kaupankäynnissä kauppaa käydään hopeasertifikaateilla, eli niin sanotuilla hintasopimuksilla. 

CFD-kauppaa verrataan usein vedonlyöntiin, sillä hintasopimusta tehdessäsi, sinä tavallaan lyöt vetoa kaupankäynnin toisen osapuolen, eli usein välittäjän kanssa siitä, miten hopea hinta kehittyy tietyn ajan sisällä. Kun CFD-sopimuksen aika on kulunut umpeen, se osapuoli, joka arvioi hopean hinnan paremmin, tienaa kaupan erotuksen verran tuottoa. Kuten huomaat, myös tämä on spekulatiivista kaupankäyntiä, mikä nostaa riskitasoa.

OSTA HOPEAA TÄSTÄ 76% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.

Minkä tyyppinen sijoittaminen sopii sinulle?

Kuten olet varmasti tässä artikkelissa huomannut, hopeaan sijoittaminen onnistuu hyvin monella eri tavalla sekä lyhyellä, että pitkällä aikavälillä. Ja kun vaihtoehtoja on paljon, monella menee helposti sormi suuhun sitä miettiessä, että mikä sijoittamisen tyyli olisi itselle se kaikkein paras ja tuottoisin. 

Me emme valitettavasti voi kertoa sinulle, mikä olisi juuri sinulle paras tapa sijoittaa, mutta voimme auttaa sinua asian selvittämisessä. Ihan ensimmäiseksi suosittelemme, että mietit, kuinka paljon rahaa olet aikeissa sijoittaa kokonaisuudessaan. Sen jälkeen kannattaa miettiä, miten tuon summan voisi jakaa useamman sijoituskohteen kesken. Esimerkiksi jos sinulla on 1000€ sijoitettavana, voisit laittaa siitä puolet pariin osakkeeseen (esim. 250€ per osake), joiden uskot kasvavan arvoa pitkällä aikavälillä, tai jotka maksavat hyvää osinkoa. Ja lopun 500€ voit käyttää aktiiviseen kaupankäyntiin.

Loppupeleissä kannattaa muistaa, että mitä laajemmin hajautettu sijoitussalkkusi on, sitä parempi. Hajautettu salkku alentaa sijoittamisen riskejä, vaikka jokin omaisuuserä menettäisi arvoaan, sillä samaan aikaan jokin toinen salkussasi oleva sijoituskohde voi päinvastoin nostaa arvoaan. Sijoita hopeaan hyödykkeenä lyhyellä aikavälillä, ja osakkeina sekä indeksirahastoina pitkällä aikavälillä. Erityisesti CFD-kauppa ja päiväkauppa soveltuvat aktiiviseen kaupankäyntiin hopealla. 

Hopean lisäksi voit harjoittaa aktiivista kaupankäyntiä myös kullalla, öljyllä ja maakaasulla.

Usein Kysytyt Kysymykset

Missä voin sijoittaa hopeaan?

Sijoita hopeaan monipuolisesti ja joustavasti netin kaupankäyntialustoilla, kuten eTorossa.

Mitä hopea on?

Hopea on yksi maailman käytetyimmistä metalleista sekä koruissa, että elektroniikassa, mutta se taipuu myös erittäin monipuoliseksi sijoituskohteeksi. Hyödykkeenä sillä voi käydä aktiivisesti kauppaa.

Mitkä asiat vaikuttavat hopean hintaan?

Hopean hinnan kehitykseen vaikuttaa kaikkein vahvimmin kysynnän ja tarjonnan tasapaino: mitä enemmän kysyntää, sitä korkeammaksi sen hinta kasvaa. Jos tarjontaa taas on enemmän, kuin kysyntää, hopea hinta voi laskea.

Onko hopea kannattava sijoitus?

Hopea on monipuolinen sijoituskohde, sillä se venyy sekä osakesijoittamiseen, että lyhyen aikavälin kaupankäynnin kohteeksi. Hyödykkeenä se on kuitenkin korkean riskin sijoituskohde.

Lähteet ja hyödyllisiä linkkejä, joista voit lukea lisää. bulp
Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria