Defensiiviset osakkeet 2024- Osakevinkit ja parhaat defensiiviset osakkeet

Defensiiviset osakkeet ovat sellaisten sijoittajien suosikkikohteita, jotka hakevat vakaampia kohteita sijoitettavaksi esimerkiksi pitkällä aikavälillä. Parhaat defensiiviset osakkeet sopivat hyvin myös kaupankäyntiin, kunhan hakusessa ovat matalamman riskin omaisuuserät. Vaikka defensiiviset osakkeet nähdään isossa kuvassa vakaampina, kuin esimerkiksi kasvuosakkeet, niidenkin hinnat voivat vaihdella radikaalisti jos taloudessa tapahtuu suuria mullistuksia, kuten äkillinen taantuma tai yllättävä nousukausi.

Jos defensiiviset osakkeet ovat ostoslistallasi, tämä artikkeli on ehdottomasti sinulle. Käymme selkokielellä läpi, mitä defensiiviset osakkeet ovat, kuinka niillä voi käydä kauppaa, sekä mistä niitä kannattaa ostaa. Lisäksi tarjoamme listan niistä markkinoiden tunnetuimmista defensiivisistä osakkeista, mutta muista aina tehdä itse tutkimustyötä sijoituskohteiden taustoista, ennen kuin sijoitat mihinkään. Nyt kun osakemarkkinoilla käy kuhina, onkin aika selvittää, minkä tyyppiset osakkeet sopivat parhaiten juuri sinulle. Sukelletaan suoraan asiaan!

OSTA KASVUOSAKKEITA TÄSTÄ Pääomasi on vaarassa.

Osta defensiiviset osakkeet helposti 2024

Defensiiviset osakkeet ovat erityisesti pitkän aikavälin osakesijoittamisesta kiinnostuneille hyvä vaihtoehto, mutta ne soveltuvat myös aktiiviseen kaupankäyntiin. Defensiiviset osakkeet mahdollistavat kaupankäynnin siitä huolimatta, olivatko osakemarkkinat laskussa vai nousussa. Tärkeintä niiden kohdalla on pysyä hereillä yhteiskunnan ja talouden suurista liikkeistä, joiden massiivisuus voi vaikuttaa jopa niiden kurssikäyriin. 

Seuraavaksi tarjoamme sinulle oppaan, jonka avulla voit ostaa parhaat defensiiviset osakkeet vaikka heti tänään, ja aloittaa aktiivisen kaupankäynnin niillä. Defensiivisiä osakkeita voi esimerkiksi myydä lyhyeksi, tai niihin voi sijoittaa pitkällä aikavälillä esimerkiksi eläkekassan kerryttämistä varten. Huomaa kuitenkin, että tämä osto-opas pätee myös muiden omaisuuserien ostamiseen, sillä prosessi on kaiken kaikkiaan yksinkertainen.

OSTA KASVUOSAKKEITA TÄSTÄ Pääomasi on vaarassa.

Vaihe 1 – Valitse hyvä kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Pankkien sijasta sijoittaminen hoidetaan nykyään netissä!

Sijoittamisen aloittaminen kannattaa tehdä markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, kuten myydä lyhyeksi tai harjoittaa CopyTradingia alustan sosiaalisen kaupankäynnin kautta. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakesijoittaminen on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta defensiiviset osakkeet eTorossa näin:

 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Vaihe 2 – Luo tili ja siirrä rahaa

eToroon rekisteröityminen on lasten leikkiä. Sivustolla ollessasi näet oikeassa yläkulmassa ’Rekisteröidy’ -painikkeen. Siitä pääset luomaan itsellesi tilin. Tilin avaaminen on täysin ilmaista, ja se käy erityisen nopeasti esimerkiksi Google- tai Facebook-tilisi kautta. Huomaa, että eToro vahvistaa henkilöllisyytesi rekisteröitymisen yhteydessä, mikä tekee sijoittamisesta sen alustalla turvallisempaa kuin monilla sen kilpailijoilla.

Kun tilisi on auki ja olet tunnistautunut palveluun, sinun on vielä siirrettävä uudelle tilillesi rahaa, ennen kuin voit ostaa defensiivisiä osakkeita. Kun olet kirjautuneena tilillesi, vasemmassa alakulmassa on ’Talleta varoja’ -valikko, josta pääset valitsemaan maksuvälineen (luotto- tai pankkikortti, tilisiirto tai PayPal), sekä kirjaamaan summan, jolla olet aikeissa sijoittaa. Kun rahat ovat siirtyneet eT

oro-tilillesi, on aika lähteä sijoittamaan. Nyt olet valmis, osta parhaat defensiiviset osakkeet!

Vaihe 3 – Osta defensiiviset osakkeet

Aloita osakesijoittaminen tietenkin ostamalla defensiivisiä osakkeita. Hae ensin yläreunan hakukentästä haluamasi osake. Jos haluat sijoittaa esimerkiksi Coca Cola osakkeeseen, kirjoitat hakukenttään Coca Cola. Klikkaa itsesi osakkeen sijoitussivulle, josta löydät erinomaisen valikoiman erilaisia raportteja, kurssitaulukoita sekä sosiaalisessa mediassa kyseisestä osakkeesta käytävää keskustelua. Nämä some-keskustelut voivat tarjota sinulle ensikäden sijoitusvinkkejä, joten kannattaa välillä lueskella niitä.

Oikeassa yläkulmassa on ’Käy kauppaa’ -painike, josta pääset ostamaan osaketta. Klikkaa sitä, kirjaa lomakkeelle haluamasi sijoitussumma ja Avaa kauppa. Osakesijoituksesi saldo näkyy tämän jälkeen sivuston alareunassa. Lisäksi näet sieltä miten paljon sijoituksesi on kasvanut tai laskenut, sekä miten paljon sinulla on tilillä vielä rahaa sijoitettavaksi.

Vaihe 4 – Käy kauppaa

Kun ensimmäinen sijoituksesi on tehty, olet varmasti ymmärtänyt miten helppoa homma on. Tässä vaiheessa on hyvä muistaa, että mitä hajautetumpi sijoitussalkkusi on, sitä alhaisempi salkkusi riskitaso on. Siksi suosittelemme sijoittamista aloittaessasi jaottelemaan sijoitusbudjettisi muutaman eri sijoituskohteen välillä. Osakkeiden lisäksi voit ostaa esimerkiksi indeksirahastoja, jotka yhden sijoituksen myötä lisäävät salkkusi hajautusta huomattavasti.

Ja kun osakesijoittamisen perusteet ovat hallussa, voit myös alkaa käydä kauppaa defensiivisillä osakkeilla. eToro tarjoaa aktiiviseen kaupankäyntiin erinomaiset puitteet, sillä voit lyhyeksi myymisen ja CFD -kaupan lisäksi kopioida suoraan ammattisijoittajien salkkujen sisältöjä ja strategioita. Ammattitason osakesijoittaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Mitä defensiiviset osakkeet ovat?

Defensiiviset osakkeet tunnistaa siitä, että niiden hinnat pysyvät suhteellisen vakaina siitä huolimatta, mitä taloudessa yleisesti tapahtuu. Vaikka talous sakkaisi, defensiiviset osakkeet pitävät yleensä arvonsa. Mutta se tarkoittaa myös sitä, että nousukauden aikaan defensiiviset osakkeet eivät välttämättä nouse samalla tavalla kurssitaulukolla, kuin esimerkiksi sykliset osakkeet tai kasvuosakkeet.

Defensiiviset osakeyhtiöt tuottavat useimmin yleishyödyllisiä tuotteita ja palveluita, joiden kysyntä ei vaihtele talouskriisien tai nousukausien aikana. Tällaisia tuotteita ja palveluita voivat olla esimerkiksi lääkkeet, erittäin vahvojen elintarvikebrändien tuotteet, tai energia. Joko niitä ilman ei kerta kaikkiaan voida elää, mikä takaa niiden kysynnän kaikesta huolimatta, tai kyseessä on niin vahva, kaikkien tuntema tuote, että sitä ostetaan joka tapauksessa sen enempää ajattelematta asiaa. 

Defensiiviset osakkeet

Erinomainen esimerkki defensiivisestä osakkeesta, joka on erittäin tunnettu, mutta ei missään nimessä elintärkeä, on Coca Cola. Coca Colan osakekurssi on jatkanut hidasta, mutta tasaista kasvua jo yli 50 vuoden ajan, mikä tottakai tarkoittaa myö sitä, että tästä osakkeesta maksettavat osingot ovat kasvaneet siinä rinnalla. Coca Cola ei tuota mitään elintärkeitä tuotteita, mutta sen myynti ei sakkaa, vaikka maailma kärvistelisi pahemmassakin talouskriisissä. Se on siksi esimerkillinen ja parhaiten tunnettu defensiivinen osake.

Ei-elintärkeiden elintarvikebrändien lisäksi defensiivisten osakkeiden joukosta löytyy kuitenkin myös helpommin tunnistettavia aloja. Mieti siis aina defensiivisiä osakkeita etsiessäsi “Minkä tuotteen tai palvelun kysyntä ei hiivu edes pahimman kriisin sattuessa?” Energia ja lääkkeet ovat kaksi asiaa, joista esimerkiksi Venäjän hyökättyä Ukrainaan on puhuttu paljon, sillä ne ovat elintärkeitä sekä arjessa, että sodassa. Siinä onkin siksi kaksi erinomaista alaa defensiivisten osakkeiden saralla.

Parhaat defensiiviset osakkeet

Me emme tällä sivustolla tarjoa suoria sijoitusneuvoja, mutta se ei tarkoita, ettemme voisi kuitenkin listata niitä mielenkiintoisimpia osakkeita. Seuraavaksi kerromme sinulle, mitkä ovat meidän mielestämme ne parhaat defensiiviset osakkeet, ja miksi. Yleisesti ottaen voimme myös kertoa, että defensiiviset osakkeet ovat erinomainen tapa vakauttaa ja hajauttaa sijoitussalkkua. Mutta mitkä ovat ne parhaat defensiiviset osakkeet? 

Coca Cola

defensiiviset osakkeet

Kuten mainitsimme aiemmin, Coca Cola on maailmanlaajuisesti se tunnetuin ja suosituin defensiivinen osake. Coca Colan tuotteiden kysyntä ei hiivu, vaikka mitä tapahtuisi, mikä on näkynyt sen pörssikurssissa nousevana trendinä jo kymmenien vuosien ajan. Kaikkein parhaiten osakkeella tienaisi, jos siihen olisi sijoittanut kauan sitten, mutta kiitos sen vakaan nousun, Coca Cola on erinomainen osinko-osake. Se voidaan myös nähdä jonkinmoisena kasvuosakkeena, koska yhtiö kehittää koko ajan uusia tuotteita ja palveluita, sekä liiketoimintaansa. 

Orion

defensiiviset osakkeet

Orion on suomalainen lääkeyhtiö, jolla on toimintaa maailmanlaajuisesti, ja jonka osake on erinomainen defensiivinen osake. Mielenkiintoista Orionissa lääkeyhtiönä on se, että se kehittää ja tuottaa itse alkuperälääkkeitä sekä ihmis-, että eläinkäyttöön. Varsinkin koronapandemian alkaessa Orionin kehittämiä hengitystieinfektioiden hoitoon kehittämiä laitteita ja lääkkeitä tarvittiin ympäri maailman. Lääketeollisuus on koko ajan kasvava ala, ja Orion on globaalisti tunnettu tekijä, minkä vuoksi se on erinomainen defensiivinen osake.

Pfizer

defensiiviset osakkeet

Pfizer on tottakai toinen lääketeollisuuden pioneeri, jonka nimi tuli viimeistään koronapandemian aikana kaikille tutuksi. Pfizer kehitti ensimmäisen globaalisti käyttöön hyväksytyn COVID19-rokotteen, mikä sai sen kurssin liitoon. Mutta Pfizer oli jo ennen koronaakin erittäin tunnettu ja arvostettu tekijä lääkemarkkinoilla, sillä se erikoistuu nimenomaan rokotteiden kehittämiseen. Yhdysvalloissa Pfizerin lääkkeitä ostetaan yli miljardilla dollarilla joka vuosi, mikä varmistaa sen aseman defensiivisenä osakkeen. 

Colgate

colgate

Vaikka se voi aluksi tuntua hassulta, niin kyllä vain, hammastahnayhtiö voi olla erinomainen defensiivinen osake. Onhan hammastahna sellainen asia, jota ostetaan ja käytetään siitä huolimatta, oliko sota vai rauha. Kulutustavarat voidaankin usein laskea niiden parhaiden defensiivisten osakkeiden listaan, ja siksi me valitsimme Colgate osakkeen listallemme, sillä se maksaa kaiken lisäksi hyvää osinkoa sijoittajilleen. 

Kannattaako defensiivisiin osakkeisiin sijoittaa?

Se, sopivatko defensiiviset osakkeet juuri sinulle, riippuu täysin siitä, minkä tyyppistä sijoittamista olet aikeissa harjoittaa: kiinnostaako sinua pitkän aikavälin sijoittaminen esimerkiksi eläkekassan kerryttämisen saralla, vai etsitkö hyviä sijoituskohteita aktiiviseen kaupankäyntiin. Defensiiviset osakkeet sopivat ennen kaikkea sellaisille sijoittajille, jotka hakevat vakaampia sijoituskohteita, ehkä haluavat sijoittaa pitkällä aikavälillä esimerkiksi eläkekassan kartuttamisen vuoksi.  

Kaikkein tärkeintä defensiivisiin osakkeisiin sijoittaessa on se, että teet kunnolla tutkimustyötä kyseisestä osakkeesta ja yhtiöstä ennen, kuin laitat siihen rahaa kiinni. Lisäksi sinun kannattaa aina pysyä perillä talouden tilanteesta, sekä siitä, mihin kyseinen tilanne on lähiaikoina kehittymässä: onko edessä noususuhdanne vai taantuma? Näin siitäkin huolimatta, että talouden heilahtelut eivät yleensä vaikuta defensiivisiin osakkeisiin vahvasti. Markkinat voivat silti aina yllättää. Defensiiviset osakkeet ovat myös erinomainen tapa hajauttaa sijoitussalkkuasi. Ne vakauttavat salkkua, minkä lisäksi laajalti hajautettu salkku on pienemmän riskin salkku.   

Plussat

 • Defensiiviset osakkeet soveltuvat erinomaisesti pitkän aikavälin sijoittamiseen, mutta niillä voi käydä myös aktiivisesti kauppaa.
 • Defensiivisiin osakkeisiin luetaan usein suuret osakeyhtiöt, joiden tuotteiden ja palveluiden kysyntä pysyy tasaisena siitä huolimatta, onko sota vai rauha.
 • Defensiiviset osakkeet kasvavat usein hitaasti, mutta varmasti, joten ne maksavat hyvää osinkoa. 

Miinukset

 • Defensiiviset osakkeet vaativat kärsivällisyyttä, sillä niiden kasvu on usein hitaampaa, kuin esimerkiksi syklisten osakkeiden tai kasvuosakkeiden kasvu.
OSTA KASVUOSAKKEITA TÄSTÄ Pääomasi on vaarassa.

Usein kysytyt kysymykset

Mira defensiiviset osakket ovat?

Defensiivisiin osakkeisiin luetaan usein suuret osakeyhtiöt, joiden tuotteiden ja palveluiden kysyntä pysyy tasaisena siitä huolimatta, onko sota vai rauha.

Kannattaako defensiivisiin osakkeisiin sijoittaa?

Defensiiviset osakkeet soveltuvat erinomaisesti pitkän aikavälin sijoittamiseen, mutta niillä voi myös käydä aktiivisesti kauppaa.

Mitkä ovat parhaat defensiiviset osakkeet?

Parhaat defensiiviset osakkeet ovat usein suuria yhtiöitä, joiden tuotteiden ja palveluiden kysyntä pysyy korkeana talouden heilahteiluista tai yhteiskunnallisista muutoksista huolimatta.

Miten defensiivisiä osakkeita voi ostaa?

Osta defensiiviset osakkeet helposti ja nopeasti eToron monipuoliselta ja helppokäyttöiseltä kaupankäyntialustalta: rekisteröidy, talleta sijoituspääomaa ja osta defensiiviset osakkeet. 

Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria