Osta kannabis osakkeita 2024- Aloittelijan opas

Osta kannabis osakkeita ennen kuin niiden hinta lähtee lentoon! Kannabiksesta on keskusteltu kiivaastikin Suomessa viimeisen viiden vuoden aikana. Muualla maailmalla monet maat ovat ottaneet huomattavasti perinteistä avoimemman näkökannan tätä erittäin monipuolista kasvia kohtaan, kun taas Suomessa kannabis ja sen johdannaiset (esimerkiksi CBD-öljy) nähdään vielä vain ja ainoastaan huumausaineena. Silti kannabiksen käyttö Suomessa sekä lääke- että viihdekäytössä on viime vuosina räjähtänyt käsiin. Trendi on ollut selkeä: samalla kun nuorten alkoholinkäyttö vähenee, kannabiksen käyttö lisääntyy. 

Suomen valtion näkökannasta asiaan huolimatta sinullakin on kuitenkin tänä päivänä mahdollisuus sijoittaa kannabikseen osakkeiden kautta. Kyseessä ovat tottakai esimerkiksi Yhdysvaltalaisten tai Kanadalaisten, täysin laillisten kannabisyritysten osakkeet. Niiden myötä kannabiksen arvo on lähtenyt kasvuun, ja maailmalla odotetaan esimerkiksi Yhdysvaltain presidentiltä toimia, jotka nostaisivat kannabis osakkeiden arvoa hurjasti tulevaisuudessa. Tästä lisää alempana. Osta kannabis osakkeita jos uskot niiden kasvuun tulevaisuudessa.

Osta kannabis osakkeita Pääomasi on vaarassa.

Kannabis – mikä se on?

Kannabiksella on Suomessa yleisesti erittäin huono maine, kun taas muualla Euroopassa sen käyttö on jo hyvin näkyvää ja hyväksyttyä. Esimerkiksi naapurimaassamme, Virossa kannabisöljytuotteiden (CBD) myynti tuli täysin lailliseksi pari vuotta sitten. Huomaa kuitenkin, että näitä tuotteita ei saa kuljettaa Suomeen. Suomessakin on kuitenkin nähtävissä leveä kuilu eri ikäryhmien välillä, mitä tulee suhtautumiseen kannabikseen lääke- ja/tai viihdekäytössä.

Vanhemmat sukupolvet näkevät kannabiksen yleisesti huumeena, joka koukuttaa kokeilijansa nopeasti ja tuhoisin seurauksin. Nuoremmille se taas on monesti paljon alkoholia mieluisampi vaihtoehto viihdekäyttöön, sillä kannabiksesta ei tule lainkaan krapulaa. Mitä tulee alkoholin ja kannabiksen riippuvuuden aiheuttamiseen, todellisuudessa molemmat ovat käytön osalta riskitasoltaan samalla tasolla: molempien kohdalla liiallinen käyttö on vahingollista, eikä toinen ole toista parempi vaihtoehto. 

 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10
osta kannabis osakkeita

Mutta mitä tulee kannabiksen käyttöön lääkeaineena, sen suosio kattaa kaikki ikäryhmät. Kannabiksen on lääketieteellisissä tutkimuksissa todettu alentavan kiputiloja esimerkiksi syöpäpotilailla, minkä lisäksi se auttaa ahdistusoireiden lievittämisessä ja uniongelmien kanssa. Siitä kuitenkin kirjoitetaan reseptejä hyvin harvoin, minkä vuoksi monet sitä eniten tarvitsevat joutuvat hankkimaan kannabiksensa laittomasti. Liiallinen kannabiksen käyttö voi aiheuttaa muistihäiriöitä, aistiharhoja ja pahimmillaan jopa psykoosin.

Asia, jonka monet unohtavat, on se, että kannabis on itse asiassa paljon monipuolisempi raaka-aine kuin vain viihde- ja lääkekäyttöön sopiva kasvi. Se taipuu myös erinomaisesti luonnonmukaiseksi, ekologiseksi kankaaksi. Hamppukangasta suositellaankin synteettisten kankaiden sijasta kestävämpänä vaihtoehtona, mutta sen kasvattaminen on vielä niin rajoitettua, että ainakaan vielä siitä ei saada muotiteollisuuden suunnan muuttajaa. 

Kannabis sijoituskohteena

Kuten huomaat, kannabiksesta on moneksi. Ja kaiken edellä mainitun lisäksi se on myös erinomainen sijoituskohde! Jos olet jo halukas sijoittamaan tähän raaka-aineeseen, osta kannabis osakkeita vähän alempana olevan osto-oppaan avulla. Jos tarvitset vielä vähän lisää tietoa aiheesta, katsotaan seuraavaksi mitkä asiat tekevät kannabiksesta niin potentiaalisen sijoituskohteen.

Ensinnäkin kannabista käytetään sen laillisuudesta tai laittomuudesta huolimatta maailmanlaajuisesti 200 miljoonan ihmisen toimesta. Suurin osa näistä ihmisistä käyttää kannabista laittomasti, mikä kertoo siitä, että laeilla sen käyttöä ei edes rajoiteta. Sen sijaan esimerkiksi Kanadassa ja monessa Yhdysvaltain osavaltioissa kannabis laillistettiin vain muutama vuosi sitten, mikä on näkynyt verotuloissa jättimäisenä plussamerkkinä, kun taas kannabiksen haitat eivät ainakaan tämän hetken raporttien mukaan ole samalla tavalla moninkertaistuneet. Tämä saattaa johtua siitä, että monet niistä, jotka ostavat kannabista nyt laillisesti, ovat käyttäneet sitä laittomasti jo pitkään ennen.

osta kannabis osakkeita

Myös Euroopassa monet maat pohtivat kannabiksen laillistamista. Jos kannabis esimerkiksi laillistettaisiin pelkästään lääkeaineena, se näkyisi olemassa olevien kannabisyritysten osakkeiden pörssikursseissa hurjana nousuna. Ensimmäinen kannabiksen laillistanut maa oli Uruguay vuonna 2013, minkä jälkeen viimeisen viiden vuoden aikana sen perässä ovat tulleet Kanada, Georgia, Etelä-Afrikka ja 15 osavaltiota Yhdysvalloista. 

Osta kannabis osakkeita jos itse uskot tämän ihmeaineen laajempaan laillistamiseen. Suomessa kannabiksen käyttö, hallussapito ja kasvattaminen on täysin laitonta. Lääkekäytössä sen asema on harmaalla alueella, sillä lääkäreillä on oikeus määrätä kannabista potilaalle lääketarkoituksessa. Tämä on kuitenkin harvinaista. Joka tapauksessa olit sitten kannabiksen laittomuuden puolella tai et, sinua varmasti kiinnostaa sen potentiaalinen sijoitustuotto, eikö vain?

Kannabis Suomessa

Suomessa kannabiksen käyttö, hallussapito ja kasvattaminen on tällä hetkellä laitonta. Myöskään laillisesti Virosta ostetun CBD-öljypullon tuominen Suomeen ei ole laillista, sillä lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus, Fimea luokittelee kannabiksen ja sen johdannaiset huumeeksi. Tästä huolimatta kannabiksen käyttö varsinkin nuorempien sukupolvien keskuudessa on kasvanut hurjasti viime vuosina. 

Nuorisoa kannabiksessa vetää puoleensa se, että heidän maailmassaan kannabis on täysin samantyyppinen päihdeaine kuin alkoholi tai tupakka, mutta vähemmillä sivuvaikutuksilla (krapula) ja fyysisellä vahingolla (keuhkosyöpä). Osa nuorista ei välttämättä ole edes tietoinen kannabiksen laittomuudesta, niin yleistä sen käyttö on. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) teetti vuonna 2019 päihdetutkimuksen, jonka mukaan kannabista oli Suomessa tuolloin kokeillut 70 000 ihmistä. Tänään tuo määrä on jo moninkertainen. Lisäksi kannabista arvioitiin päivittäin käyttävän 6000 – 8000 ihmistä. Suurin käyttäjäryhmä ovat 25-34 -vuotiaat.

Suhtautuminen kannabikseen yleiselläkin tasolla on alkanut lieventyä. Tämä näkyy esimerkiksi siitä tehdyissä kansalaisaloitteissa, jotka kerta toisensa jälkeen saavat kasaan sen tarvittavat 50 000 ääntä, ja menevät tällöin eduskunnan käsiteltäväksi. Viimeisin kansalaisaloite meni eduskunnan eteen vuonna 2020, mutta joulukuussa hallitus päätti, että aloite ei mene eteenpäin. Voimme olettaa, että seuraava kansalaisaloite kannabiksen laillistamisen puolesta ilmestyy eetteriin piakkoin. Puolueiden osalta Vihreät on suoraan puoltanut kannabiksen laillistamista ja Vasemmistoliitto on jättänyt ottamatta asiaan kantaa. Monille tämä on myöntymisen merkki.

TOP3 kannabis osakkeet juuri nyt

Kannabikseen sijoittaminen onnistuu parhaiten ja helpoiten laillisten kannabisyritysten kautta. Kaikki maailman suurimmat ja vaikutusvaltaisimmat kannabisyritykset ovat Yhdysvalloissa ja Kanadassa, mutta pystyt helposti sijoittamaan niihin netin kaupankäyntialustojen kautta. Alempana tarjoamme sinulle nopean osto-oppaan, joka soveltuu kaikkeen sijoittamiseen netissä. Osta kannabis osakkeita esimerkiksi näistä yrityksistä:

Tilray

Tilray on kanadalaiseksi mielletty kannabisyritys, joka tosin perustettiin Seattlessa, Yhdysvalloissa 2014. Vuoteen 2018 mennessä Tilray olikin ensimmäinen yritys, joka vei kannabista laillisesti Kanadasta Yhdysvaltoihin, ja sen kannabis oli korvamerkitty nimenomaan lääketieteelliseen käyttöön. Tilray on nimenomaan lääkekannabiksen tuotantoon erikoistunut yritys, ja vuoden 2018 lopulla yritys solmi yhteistyösopimuksen lääkejätti Novartiksen kanssa. Samana vuonna Tilraysta tuli ensimmäinen pörssiin listautunut kannabisyritys. 

Tilray osakkeita
Osta Tilray osakkeita Pääomasi on vaarassa.

Aurora 

Aurora Cannabis Inc. on toinen kanadalainen kannabisyritys, joka näki päivänvalon jo vuonna 2006. Tässä erikoista on se, että tuolloin kannabiksen kasvattaminen ei ollut Kanadassa laillista yleisellä tasolla. Se oli sallittua vain lääkekannabikseen erikoistuville yrityksille. Yrityksen perustaminen oli siis suuri riski, mutta sinnikkyys kannatti. Kahdeksan vuotta myöhemmin Aurora sai liittovaltion luvan kannabiksen kasvattamiseen muutenkin kuin vain lääkekäyttöön ensimmäisenä Kanadassa. Sen jälkeen se on laajentanut toimintojaan aggressiivisen kasvustrategian avulla ja vuonna 2018 sen markkina-arvo oli jo 10,7 miljardia dollaria. Vuonna 2019 se raportoi hallitsevansa noin 20 prosenttia Kanadan kannabiksen vähittäismyyntimarkkinoista.

Aurora osakkeita
Osta Aurora osakkeita Pääomasi on vaarassa.

Canopy Growth

Canopy Growth Corporation perustettiin jo vuonna 2013 Ontariossa, Kanadassa eri nimellä, mutta lanseerattiin uudelleen sen nykyisessä muodossa vuonna 2015. Huhtikuuhun 2019 mennessä Canopy oli markkina-arvoltaan, sekä osakkeiden arvoltaan maailman suurin kannabisyritys, mutta yrityksen kurssi on sen jälkeen laahannut. Syynä pörssikurssin sukellukseen olivat yhtiön sisäiset ongelmat, joita Canopyssa on esiintynyt sen perustamisesta lähtien. Helmikuussa 2021 Canopyn osake hyötyi sijoitusmarkkinoiden hullunmyllystä, mutta sen jälkeen sen kurssi on taas sukeltanut viime vuoden tasolle.

Canopy Growth osakkeita
Osta Canopy Growth osakkeita Pääomasi on vaarassa.

Osta kannabis osakkeita – nopea opas 2024

Nyt päästään oikean asian ääreen, eli kannabis osakkeiden osto-oppaaseen. Vaikka kannabis on edelleen kiistanalainen aihe meillä Euroopassa, Pohjois-Amerikan kannabisyritysten osakkeet ovat vain muutaman klikkauksen päässä. Ja kun otetaan huomioon, että kannabisalan oletetaan jatkossa kasvavan hurjasti kun asenteet sitä kohtaan lievenevät, “Osta kannabis osakkeita!” on pian jokaisen sijoitusasiantuntijan suusta kuultu huuto. Allalla on paljon kasvuvaraa ja potentiaalia, ja mitä useampi maa alkaa hyväksyä kannabiksen lääkekäytössä, sitä rivakammin sen arvo kasvaa.

Nyt on siis erinomainen hetki käydä kiinni tähän mielenkiintoiseen sijoituskohteeseen, jos siitä haluaa hyötyä ilman, että siihen pitää sijoittaa suuria summia kerralla. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kannabis on epävarma ja riskialtis sijoituskohde ja markkina, joka on esimerkiksi vaihtelevien säiden armoilla, joten siihen sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Osta kannabis osakkeita omalla vastuulla.

Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa, hitaampaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Näistä syistä netin kaupankäyntipalvelut ovat ne paikat, joissa 2020-luvulla sijoitetaan ja laitetaan raha kirjaimellisesti kasvamaan ilman ylimääräisiä välikäsiä. 

Kannabis osakkeiden ostamiseen yksi markkinoiden parhaita kaupankäyntialustoja on eToro, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: osakkeita (myös suomalaisia!), kryptovaluuttoja, indeksirahastoja, valuuttoja sekä hyödykkeitä. Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, myös sosiaalisesti. 

eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et? Osta kannabis osakkeita eTorossa näin:

Luo tili ja siirrä rahaa

Untitled design

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla.

Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. Näin se pystyy tarjoamaan sinulle parhaiten sopivat palvelut. Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Tämän voi skipata, mutta suosittelemme, että teet sen samantien. Muuten palvelusi tulevat olemaan rajalliset. Lisäksi tunnistautuminen tuo lisäturvaa sijoituksillesi. Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta kannabis osakkeita.

Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis ostamaan kannabis osakkeita!

Osta kannabis osakkeita

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta kannabis osakkeita helposti ja nopeasti kirjoittamalla yrityksen nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata sijoituskohteesta käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata yrityksen osakekurssia reaaliajassa. 

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa kannabisosakkeita. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousutarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi osakkeet eToro-salkussasi.

al
Osta osakkeita täältä Pääomasi on vaarassa.

Kannattaako kannabis osakkeisiin sijoittaa?

Ei voida jättää mainitsematta sitä, että läpi vuoden 2020 kannabisosakkeet matelivat pörssikurssiensa osalta. Tähän saattoi vaikuttaa isosti se, että koronan vuoksi kaikki muu lääkekehitys ja “ylimääräiset” lääkehoidot keskeytettiin. Vuoden alussa kurssit kuitenkin lähtivät liitoon, mutta tämäkin näyttää johtuneen vain siitä yleisestä hypestä, joka sijoitusmarkkinoilla alkuvuodesta oli. Sen jälkeen kannabiskurssit ovat taas laskeneet. Nähtäväksi jää miten niiden kurssit kääntyvät nousuun jatkossa, kun maailma palautuu normaaliin.

Yleisesti ottaen suhtautuminen kannabikseen on ollut jo pitkään lieventymään päin kaikissa ikäryhmissä. Monissa EU-maissa kannabista käytetään katukuvassa täysin näkyvästi sen laittomuudesta huolimatta. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii Tsekki. Lisäksi monissa maissa on jo ymmärretty, että kannabiksen lääkekäytön kieltämiselle on nykyään todella vaikea löytää vesitiiviitä tekosyitä. Esimerkiksi sen käytön haittojen yleistymisestä verrattuna alkoholin käytön haittoihin ei ole näyttöä. Siksi tätä tilannetta kannattaa seurata tarkasti, sillä jos edes yksi EU-maa laillistaa kannabiksen käytön edes lääkkeenä, se tulee näkymään pörssikursseissa.

osta kannabis osakkeita

Toinen mielenkiintoinen asia kannabiksen saralla on Yhdysvaltain presidentin, Joe Bidenin suhtautuminen siihen. Bidenin odotetaan ottavan kannabis pois Yhdysvaltain A-luokan huumeiden listalta, mikä ei sinällään tekisi siitä laillista, mutta ei myöskään niin laitonta, mitä se nyt on. Tämä vaikuttaisi kannabisyritysten pörssikursseihin valtavasti, joten tarkkaile tilannetta. Tällä hetkellä Yhdysvalloissa kannabis on laillista 15 osavaltiossa, mutta muidenkin odotetaan laillistavan sen tulevaisuudessa. 

Kannabis on niin monimuotoinen kasvi käyttötarkoitukseltaan, että sen laillistaminen ei pelkästään näkyisi viihde- ja lääkekäytössä, vaan myös esimerkiksi vaatealalla. Kasvina se on kuitenkin myös korkean riskin sijoituskohde, sillä yksi huono satovuosi voi heiluttaa kannabismarkkinoita hurjasti. Joka tapauksessa kyseessä on korkean potentiaalin sijoituskohde, jossa riittää kasvuvaraa. Osta kannabis osakkeita jos riskinsietokykysi sen sallii.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi kannabis osakkeita kannattaa ostaa?

Kannabista on jo laillista myydä ja ostaa monissa maissa, ja lääkekannabis on tutkitusti toimiva lääkemuoto, minkä vuoksi monien muiden maiden uskotaan seuraavan trendiä.

Miten ostaa kannabis osakkeita?

Osta kannabis osakkeita helpoiten ja nopeiten eToron kaupankäyntialustan kautta.

Onko lääkekannabis hyvä sijoitus?

Lääkekannabis on reseptillä laillista jopa Suomessa, ja sen suosio kasvaa koko ajan sekä laillisilla, että laittomilla markkinoilla, mikä luo painetta valtioiden suuntaan.

Voivatko suomalaiset sijoittaa kannabikseen?

Suomalaiset voivat sijoittaa esimerkiksi Pohjois-Amerikassa laillisesti toimivien kannabisyritysten osakkeisiin.

Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria