Sijoita sokeriin: Helppo ja nopea opas 2023

Sijoita sokeriin joko hyödykkeenä, sokeriosakkeiden kautta, tai käy aktiivisesti kauppaa tällä raaka-aineella esimerkiksi CFD-sopimusten kautta. Sokeri on välttämätön elintarvike, jonka kysyntä pysyy aina korkealla. Mutta se, mikä tekee siitä mielenkiintoisen sijoituskohteen, on sen tarjonnan suhde kysyntään: kun kysyntä ja tarjonta eivät ole samalla tasolla, sokeri hinta voi nousta tai laskea. Myös maailman markkinoiden yleinen tila vaikuttaa sokerin hintaan, minkä vuoksi sokeri hyödykkeenä on mielenkiintoinen aktiivisen kaupankäynnin kohde monille. 

Tässä artikkelissa käymme läpi mitä sokeri on, mitkä asiat vaikuttavat sen hintaan, sekä mihin kaikkeen se taipuu sijoituskohteena. Ja ennen kuin lähdet Prismaan hamstraamaan sokeria, haluamme huomauttaa, että se kotiin hankkimasi sokerituotteiden kavalkadi ei itse asiassa oikein toimi sijoituskohteena. Pysy siis paikoillasi ja lue tämä artikkeli, niin voit lähteä tekemään tuottoa sokerilla tänään vaikka kotisohvaltasi käsin.

SIJOITA SOKERIIN TÄSTÄ 76% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.

Pikaopas: Sokeriin sijoittaminen

Vaihe 1. – Valitse kaupankäyntialusta, jolla on alhaiset maksut ja helppo käyttöliittymä. Me suosittelemme eToroa
Vaihe 2. – Rekisteröidy kaupankäyntialustalle luomalla itsellesi tili
Vaihe 3. – Siirrä avatulle tilillesi rahaa. Voit siirtää rahaa joko luottokortilla, pankkisiirrolla tai Paypalilla
Vaihe 4. – Etsi hakukentästä sokeri hyödykkeenä, osakkeena, tai indeksirahastona johon haluat sijoittaa
Vaihe 5. – Klikkaa “Käy kauppaa” ja kirjaa lomakkelle summa, jolla haluat ostaa sokeria. Lopuksi avaa kauppa – Nyt olet sijoittanut sokeriin.

SIJOITA SOKERIIN TÄSTÄ 76% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.

Sijoita sokeriin hyödykkeenä helposti ja nopeasti

Mennään seuraavaksi suoraan asiaan, eli sokerin osto-oppaaseen. Useiden hyödykkeiden hinnat ovat lähteneet nousuun vuoden 2023 alussa, ja moni hyödyke, jota vielä viime vuonna pidettiin itsestäänselvyytenä, ei välttämättä enää olekaan sitä. Tämä tarkoittaa sitä, että hyödykkeet, mukaan lukien sokeri, ovat nyt sitä kuuminta hottia sijoitusmarkkinoilla! 
Sijoita sokeriin nyt, jotta pääset hyötymään sen hinnan muutoksista erityisesti lyhyellä aikavälillä. Pidä kuitenkin aina mielessä, että hyödykkeet ovat yleisesti ottaen volatiileja sijoituskohteita, ja siksi niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Sokeri on välttämättömäksi luokiteltu raaka-aine ja elintarvike. Sen kysyntä on jatkuvasti suhteellisen korkeaa, mutta tuotannon määrissä voi aika ajoin olla muutoksia. Sijoita sokeriin helposti vaikka heti tänään, kas näin:

Askel 1 – Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät usein tarjoa asiakkailleen lainkaan hyödykkeitä, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2023 kaikki sijoittaminen hoidetaan netissä!

Sijoita sokeriin markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailman yli 140 maassa. Palvelu on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja globaali pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita mukaan lukien: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, kuten myydä lyhyeksi tai harjoittaa CopyTradingia alustan sosiaalisen kaupankäynnin kautta. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Sijoita sokeriin eTorossa näin:

 • pepperstone toplist stb 1
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Tarjoaa yli 70 valuuttaparia
  • Jopa 30:1 vipuvaikutus
  • Tukee MetaTraderia ja cTraderia
  Kauppakohtainen hinta Alk. 0,03 euroa Tilimaksu 0 euroa / vuosi Mobiilisovelluksen pisteet
  9/10
  Tutustu täällä Pepperstone Lue arvostelu CFD:t ovat monimutkaisia ​​rahoitusinstrumentteja, ja niihin liittyy suuri tappioriski mahdollisen vipuvaikutuksen vuoksi.
  77.5% yksityissijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän välittäjän kanssa.
  Sinun tulee harkita, ymmärrätkö CFD:n toimintatavan, ja onko sinulla varaa menettää rahasi.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Askel 2 – Luo tili ja siirrä rahaa

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla. Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet.

image 99

Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat aloittaa sokeriin sijoittamisen. Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis: on aika sijoittaa sokeriin!

image 100

Askel 3 – Osta sokeri hyödykkeenä

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis sijoittamaan. Ensimmäiseksi sinun on valittava eToron hyödykkeiden valikoimasta se hyödyke, johon haluat sijoittaa, eli sokeri (sugar). Voit myös tarkastella eri vaihtoehtoja Hyödykkeet-sivulla. Sokerin sijoitussivulla voit seurata siitä käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä ne parhaat sijoitusvinkit. Lisäksi voit tottakai seurata sokerin hinnan kehittymistä reaaliajassa sekä pitkälle historiaan.

image 101

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa sokeria hyödykkeenä. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa pitkällä aikavälillä, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi hyödykkeen ja sen arvon eToro-salkussasi.

Askel 4 – Käy kauppaa sokerilla 

Kuten huomaat, sokerin ostaminen netissä on huomattavasti helpompaa ja kustannustehokkaampaa, kuin sen tavaran itsensä raahaaminen kotipihaan. Lisäksi hyödykkeenä tai osakkeena ostettu sokeri voi nostaa arvoaan, ja näin ollen tuottaa sinulle passiivista tuloa, kun taas keittiön kaapeissa ja laatikoissa nyhjöttävät sokerituotteet eivät tuota sinulle mitään. 

image 102

Pelkän passiivisen tulon lisäksi sokeri soveltuu erinomaisesti myös aktiiviseen kaupankäyntiin! Tässä muutamia esimerkkejä erilaisista tavoista, joiden kautta voit sijoittaa sokeriin:

Päiväkaupankäynti

Sijoita sokeriin esimerkiksi niinkin lyhyellä aikavälillä, kuin yhden päivän aikana. Yhden päivän sisällä avattavaa ja suljettavaa kaupankäyntiä kutsutaan loogisesti päiväkaupankäynniksi, ja siinä pääpointtina on hyötyä esimerkiksi hyödykkeen hinnan vaihtelusta sen yhden päivän aikana. Koska hyödykkeiden hintojen vaihtelut ovat päivän aikana suhteellisen vähäisiä, monet treidaajat avaavat ja sulkevat yhden päivän aikana useita kauppoja, ja pyrkivät näin kerryttämään päivän tuottopottia mahdollisimman suureksi.

Käy CFD-kauppaa sokerilla

Sijoita sokeriin hyödykkeenä CFD:n kautta, jolloin sijoitat periaatteessa sokerin hintaan. CFD-kauppaa käydään hyödykkeen hintasertifikaateilla, eli hintasopimuksilla, joten tällaista sopimusta tehtäessä sinun tulee arvioida, mihin suuntaan sokeri hinta tulee lyhyellä aikavälillä kehittymään. Jos osaat arvioida hinnan kehityksen oikein, saat tällöin tekemäsi hintasopimuksen erotuksen tuottona. Tässä tärkeää on ymmärtää sokerin kysynnän ja tarjonnan tasapaino.   

CFD-kauppaa verrataan usein vedonlyöntiin, sillä hintasopimusta tehdessäsi, sinä tavallaan lyöt vetoa kaupankäynnin toisen osapuolen, eli usein välittäjän kanssa siitä, miten sokerin hinta kehittyy tietyn ajan sisällä. Kun CFD-sopimuksen aika on kulunut umpeen, se osapuoli, joka arvioi sokerin hinnan paremmin, tienaa kaupan erotuksen verran tuottoa. Kuten huomaat, myös tämä on spekulatiivista kaupankäyntiä, mikä nostaa riskitasoa.

Sokeri osakkeet ja indeksirahastot

Jos aktiivinen kaupankäynti ei ole sinun kuppisi teetä, voit myös sijoittaa sokeriin pitkällä aikavälillä niitä tuttuja reittejä, eli osakkeiden ja indeksirahastojen kautta. Kun haet hyvää sokeriosaketta, kannattaa tutkia, minkä tyyppisiä sokeria tuottavia ja/tai tuotannossaan käyttäviä osakeyhtiöitä markkinoilta löytyy. Esimerkiksi makeis- ja virvoitusjuomayhtiöt käyttävät sokeria runsaasti tuotannossaan. Tutustu eri yhtiöiden toimintaan tarkasti, jotta osaat päätellä, mitkä osakkeet olisivat sijoittamisen arvoisia.

Eri osakeyhtiöiden sokerin tuotantotapoihin ja liiketoiminnan historiaan tutustuminen voi olla pitkä ja vaativa prosessi. Siksi monet pitkän aikavälin sijoittajat sijoittavat mieluummin osakkeisiin indeksien kautta. Yksi indeksi seuraa useampaa jonkin alan osaketta, eli sijoittamalla yhteen sokeri-indeksiin, sijoitat itse asiassa useampaan sokeriosakkeeseen kerralla. Indeksirahastojen etuna on myös se, että niiden myötä sijoitussalkkusi hajautus hoituu kertaheitolla. Sijoita sokeriin pitkällä aikavälillä, jos uskot sen hinnan kasvavan.

Lue myös kuinka voit sijoittaa muihin hyödykkeisiin:

Mikä on sokeri?

Sokeri on suomalaisille erittäin tuttu elintarvike: Suomen supermarkettien karkkiosastot ovat suurimpia maailmassa. Lisäksi Suomessa kulutetaan paljon virvoitusjuomia, ja moni myös makeuttaa aamukahvinsa ja teensä sokerilla. Sokeri taipuu myös ruokien ja elintarvikkeiden mausteeksi ja säilöntäaineeksi. Vaikka sokerin liikakulutuksen haitat ovat tänä päivänä jo kaikilla tiedossa, sen kysyntä ei silti tunnu laantuvan Suomessa, eikä globaalilla skaalalla.  

Siinä missä sokeri oli vielä 1800-luvulla luksustuote, johon vain rikkaimmilla oli varaa, se on tänä päivänä joka kodin raaka-aine. Itse asiassa ennen vanhaan monet rikkaat saattoivat jopa säilöä sokeria “pahan päivän” varalle, jotta sitä voitaisiin sitten myydä eteenpäin jos rahantarve yllättäen iskisi. Tätä voidaan nykyään katsoa alkukantaisena tapana sijoittaa sokeriin. Nykyään sokeriin sijoittaminen toimii parhaiten netissä, ja tavat, joilla siihen voi sijoittaa ovat huomattavasti monipuolisemmat. 

Sokeria tuotetaan kaikkialla maailmassa, myös meillä täällä pohjoisessa. Mutta suurimmat sokerintuottajat (80%) löytyvät lämpimämmiltä vyöhykkeiltä. Suurimpia sokerin tuottajia maailmassa ovat Brasilia, Kiina, Intia ja Thaimaa. Viime vuosina Intia ja Thaimaa ovat kärsineet valtavan kuumista helleaalloista ja kuivuudesta, ja Brasialiassa kärvistellään jatkuvissa metsäpaloissa, mikä kaikki vaikuttaa sokerin hintaan. Jos kysyntää on enemmän, kuin tarjontaa, sokerin hinta nousee ja päinvastoin. Pidä siis tuottajamaiden tilannetta, ja sokerin hintaa silmällä kun sijoitat sokeriin.

Miksi sokeriin kannattaa sijoittaa?

Emme valitettavasti voi antaa tähän suoraa vastausta, vaan sinun on itse pääteltävä, onko sokeri sinulle sopiva sijoituskohde. Voimme kuitenkin tuoda esille muutaman tärkeä asian, joita kannattaa miettiä ja tutkia ennen sokeriin sijoittamista: ensinnäkin sokeri on yleiselintarvike, jonka kysynnän voidaan olettaa pysyvän korkeana. Sitä käytetään niin monella muodossa niin hurjassa määrässä elintarvikkeita, että sokerin kysyntä tuskin koskaan laskee kovinkaan alas. Koska se on niin monipuolinen raaka-aine, siihen voi myös sijoittaa monella eri tavalla, mikä on eduksi sinulle sijoittajana: valinnanvaraa löytyy!

image 103

Sinulle onkin tarjolla useita vaihtoehtoja, kun puhutaan hyödykkeisiin sijoittamisesta, ja erityisesti sokeriin sijoittamisesta. Sinun tarvitsee vain miettiä, minkä tyyppistä sijoittamista haluat harjoittaa. Sijoita sokeriin osakkeena ja indeksirahaston kautta pitkällä aikavälillä, tai käy sillä aktiivisesti kauppaa. Varsinkin aktiivisen kaupankäynnin kohdalla kannattaa kiinnittää huomiota eri kaupankäyntialustojen hintoihin. Jos valitset liian kalliin alustan, tuottosi voivat kuihtua liian pieniksi. 

Sijoita sokeriin sen jälkeen, kun olet tutustunut tämän sijoituskohteen käyttömahdollisuuksiin ja erilaisiin tapoihin sijoittaa siihen. Tämän lisäksi suosittelemme lukemaan reaaliaikaisia uutisia liittyen sokerin kysyntään ja tarjontaan, sillä näiden kahden välisen tasapainon perusteella pystyt tekemään huomattavasti tarkempia sijoituspäätöksiä.

Minkä tyyppinen sijoittaminen sopii sinulle?

Kuten olet varmasti tässä artikkelissa huomannut, sokeriin sijoittaminen onnistuu hyvin monella eri tavalla sekä lyhyellä, että pitkällä aikavälillä. Ja kun vaihtoehtoja on paljon, monella menee helposti sormi suuhun sitä miettiessä, että mikä sijoittamisen tyyli olisi itselle se kaikkein paras ja tuottoisin. 

Me emme valitettavasti voi kertoa sinulle, mikä olisi juuri sinulle paras tapa sijoittaa, mutta voimme auttaa sinua asian selvittämisessä. Ihan ensimmäiseksi suosittelemme, että mietit, kuinka paljon rahaa olet aikeissa sijoittaa kokonaisuudessaan. Sen jälkeen kannattaa miettiä, miten tuon summan voisi jakaa useamman sijoituskohteen kesken. 

Esimerkiksi jos sinulla on 1000€ sijoitettavana, 

 • voisit laittaa siitä puolet pariin osakkeeseen (esim. 250€ per osake), joiden uskot kasvavan arvoa pitkällä aikavälillä, tai jotka maksavat hyvää osinkoa. 
 • Ja lopun 500€ voit käyttää aktiiviseen kaupankäyntiin.

Loppupeleissä kannattaa muistaa, että mitä laajemmin hajautettu sijoitussalkkusi on, sitä parempi. Hajautettu salkku alentaa sijoittamisen riskejä, vaikka jokin omaisuuserä menettäisi arvoaan, sillä samaan aikaan jokin toinen salkussasi oleva sijoituskohde voi päinvastoin nostaa arvoaan. Sijoita sokeriin hyödykkeenä lyhyellä aikavälillä, ja osakkeina sekä indeksirahastoina pitkällä aikavälillä. Erityisesti CFD-kauppa ja päiväkauppa soveltuvat aktiiviseen kaupankäyntiin sokerilla. 

Sokerin lisäksi voit harjoittaa aktiivista kaupankäyntiä myös kullalla, öljyllä ja maakaasulla.

SIJOITA SOKERIIN TÄSTÄ 76% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.

Usein Kysytyt Kysymykset

Missä voin sijoittaa sokeriin?

Sijoita sokeriin monipuolisesti ja joustavasti netin kaupankäyntialustoilla, kuten eTorossa.

Mitä sokeri on?

Sokeri on yksi maailman eniten käytetyistä elintarvikkeista, mutta se taipuu myös erittäin monipuoliseksi sijoituskohteeksi. Hyödykkeenä sillä voi käydä aktiivisesti kauppaa.

Mitkä asiat vaikuttavat sokerin hintaan?

Sokerin hinnan kehitykseen vaikuttaa kaikkein vahvimmin kysynnän ja tarjonnan tasapaino: mitä enemmän kysyntää, sitä korkeammaksi sen hinta kasvaa. Jos tarjontaa taas on enemmän, kuin kysyntää, sokeri hinta voi laskea.

Onko sokeri kannattava sijoitus?

Sokeri on monipuolinen sijoituskohde, sillä se venyy sekä osakesijoittamiseen, että lyhyen aikavälin kaupankäynnin kohteeksi. Hyödykkeenä se on kuitenkin korkean riskin sijoituskohde.

Toimitus

Katso kaikki artikkelit tekijältä Toimitus