Verkkopelaamisen vaikutus pelimarkkinoihin

Osakesijoittajana on saattanut huomata, että pörsseissä on yhä useampia peliyrityksiä, joiden osakkeet näyttävät olevan kasvussa. Nykyään verkosta löytyy pelejä jokaisen makuun ja taitotasoon ja pelata voi sekä ilmaiseksi että rahalla. Maailma on kehittynyt hurjasti viime vuosien aikana teknologisesti ja yhä useampi hyödyntää tietokoneensa lisäksi älypuhelintaan tai tablettitietokonettaan erilaisten pelien pelaamiseen verkossa. Tästä artikkelissa opit lisää verkkopelaamisen vaikutuksis

ta osakemarkkinoihin ja pelien menestyksen salaisuuksiin.

Peliyrityksiä on monenlaisia ja moniin tarkoituksiin

Osakepörssistä löytyy monenlaisia peliyrityksiä, joten ei kannata laittaa kaikkia peliyhtiöitä samaan laatikkoon. Osa peliyhtiöistä keskittyy enemmän erilaisten konsolipelien luomiseen, kun taas toiset painottavat enemmän tietokonepelejä. Osa taas luo molempia pelejä. Eri peliyrityksillä on myös erilaiset arvot ja tavoitteet. Yhdelle peliyhtiölle voi olla tärkeää luoda peleihin hieno tarina ja visuaaliset piirteet, mutta toiselle on tärkeämpää luoda nopeita pelejä, joissa on räiskyvät efektit.

Osa peliyhtiöistä toimii itsenäisesti ja myy pelejä asiakkailleen tai tarjoaa pelipalvelua ilmaiseksi, mutta saa tulonsa mainostuloista ja VIP-pelaajien tuotoista. Toiset peliyritykset taas toimivat läheisessä yhteistyössä erilaisten pelisivustojen tai nettikasinoiden kanssa ja luovat pelejä nimenomaan näitä toimijoita varten.

Kaikilla peliyrityksillä on myös oma kohderyhmänsä, ketä varten he pääsääntöisesti luovat pelejä. Pelien luominen nuoremmille pelaajille voi olla haastavaa, sillä pitää varoa tiettyjä aiheita ja grafiikoita, mutta toisaalta vanhempien pelaajien tyydyttäminen voi olla itsessään haastavampaa.

Kaikki nämä tekijät vaikuttavat siihen, miten peliyhtiön osakkeen arvo käyttäytyy pörssissä ja kannattaako osakesijoittajan kiinnittää siihen huomiota.

Pelejä kaikenlaiseen makuun

Yllä olevien peliyhtiöiden ominaisuuksien takia pelejä löytyy jokaisen makuun ja nykyajan pelaajat vaativat peleiltä erilaisia ominaisuuksia kuin aiemmin. Tämä on vaikuttanut ajan kuluessa siihen, millaisia pelejä pelataan ja millaisiin peliyhtiöihin he luottavat. Yleensä pelaajille on tärkeää, että pelit toimivat mahdollisimman mutkattomasti, ne ovat selkeitä, ja että peliä on visuaalisesti ja äänimaailmallisesti mukava pelata.

Lisäksi pelimaailmassakin on tiettyjä trendejä, jotka ovat vaikuttaneet pelimarkkinoihin. Kun Angry Birds luotiin vuonna 2009, sen suosio kääntyi merkittävään nousuun, mutta vuosien kuluessa tämänkin pelin suosio laski.

Rahapelit ovat saaneet myös vaihtelevasti suosiota vuosien varrella, mutta niiden suosioon vaikuttavat enemmänkin uhkapelaamiseen kohdistuvat lait sekä yleinen taloudellinen tilanne. Ihmiset eivät mielellään pelaa rahalla viihteeksi, mikäli heidän taloudellinen tilanteensa on jo valmiiksi epävakaa.

Pelisovellusten suosio on kasvussa

Mobiilipelaamisen suosio on ollut erityisesti viimeisen vuosikymmenen kuluessa kasvussa, sillä yhä useampi haluaa pelata mobiilipelejä esimerkiksi tauoillaan tai bussimatkoilla. Tästä syystä useat mobiilipelien kehittäjät ovat saavuttaneet enemmän suosiota kuin muiden tietokonepeliyritykset. Pelaaminen mobiilissa on yksinkertaisesti helpompaa ja nopeampaa ja se sopii ihmisten elämäntyyliin.

Teknologiset innovaatiot ja modernit pelit

Peliyritykset, kuten kaikki muutkin yritysmaailman toimijat, yrittävät jatkuvasti kehittyä pysyäkseen nykymaailman mukana. Uusin pelimaailman innovaatio ovat esimerkiksi virtuaalitodellisuuden teknologiaa hyödyntävät pelit, joissa pelaaja pääsee paljon lähemmäs pelimaailmaa kuin aikaisemmin. Osa näistä peleistä on jopa luotu mobiililaitteita varten, jolloin oma puhelin asetetaan virtuaalitodellisuus kypärään. Muutenkin nykyajan peleihin luodaan vuosi vuodelta hienompia grafiikoita ja teemoja, mitkä saavat asiakkaat palaamaan samojen pelikehittäjien pariin aina uudelleen. Näin peliyhtiöiden osakkeiden arvot pysyvät korkealla, vaikka maailma ympärillä muuttuukin.

Verkkopelaaminen on muuttanut pelimarkkinoita pysyvästi

Koska peliyritykset kehittävät jatkuvasti uusia pelejä eri kohderyhmiä varten ja hyödyntävät pelin luomisessa kaikkein moderneinta teknologiaa, ei peliosakkeiden arvo tule todennäköisesti laskemaan. Pelimarkkinat tietenkin muuttuvat uusien pelinkehittäjien ja pelitrendien seurauksena, mutta yleisesti verkkopelaaminen on tullut muuttamaan pelimarkkinoita pysyvästi.

Toimitus

Katso kaikki artikkelit tekijältä Toimitus