Varmista tietoturva etätöissä

Etätyö on tullut yleiseksi nopealla tahdilla ja sitä pidetään uutena normaalina tietotyöläisten arjessa. Etätyö tarjoaa joustavuutta arkeen ja se antaa myös kasvattaa autonomian tunnetta työntekijälle, mikä puolestaan voi lisätä motivaatiota työntekoon. Etätöissä kannattaa kuitenkin varmistaa laadukas tietoturva, joka suojaa työskentelyäsi ja datan käyttöä myös kotona. Kerromme etätyöhön liittyvistä tietoturvan seikoista tässä artikkelissa tarkemmin.

Tietoturva ja verkkoturvallisuus ovat kotona tehtävässä etätyössä jopa tärkeämpää kuin toimistossa. Etätyö on muuttanut merkittävästi tietotyöläisten arkea ja haastavista ajoista huolimatta verkkouhat ovat edelleen todellisuutta. Se on saavuttanut itseasiassa piikkinsä, kun ihmiset ovat enenevissä määrin työskennelleet kotona. Työn vastapainoksi työntekijä voi maltillisesti tutustua eri nettipeleihin ja niiden tarjoamiin bonuksiin, joista lisätietoa tarjoaa muun muassa nodepositbonus.io.

Viruksentorjuntaohjelmalla alkuun

Etätyötä tekevän tulee ehdottomasti hankkia laadukas ja hyvä viruksentorjuntaohjelma. Tästä ei kannata luistaa. Hanki se tietokoneellesi, jotta voit parantaa tietoturvaasi työskennellessäsi kotona. Virustentorjuntaohjelma estää haittaohjelmia, jotka voivat vaaranataa työtäsi ja yrityksesi järjestelmiä. Se on ehdottoman tärkeää heti alkuun, kun alat työskennellä kotona. Se suojaa sinua myös tietysti vapaa-ajan harmeiltasi käyttäessäsi tietokonetta.

Pidä myös huoli käyttöjärjestelmäsi ajantasaisuudesta. Niitä päivitetään säännöllisesti, jotta niiden turvallisuus olisi mahdollisimman sujuvaa. Sinun siis kannattaa varmistaa, että laitteeseesi on päivitetty käyttöjärjestelmäsi ja ohjelmien viimeisimmät versiot. Asian muistaminen helpompaa, kun automaattiset päivitykset on otettu käyttöön.

Älä sivuuta verkkoturvallisuutta

Tietoliikenteesi kannattaa salata, jolloin parannat langattoman verkkoyhteytesi, eli WiFi-verkkosi turvallisuutta. Langaton verkkosi on hyvällä alulla, jos se vaatii salasanan. Jos se ei vaadi sitä, kannattaa asia muuttaa oitis reittimesi asetuksista.

Jos reittimesi asetuksien muuttamisessa on oletussalasana, on se heikko merkki verkkoturvallisuudessa. Jos sinulla ei ole harmainta aavistusta, oletko koskaan edes vaihtanut sitä, korjaa asia heti. Hyökkääjällä on nimittäin mahdollisuus päästä reittimesi kautta kaikkiin siihen yhdistettyihin laitteisiin.

Ota käyttöön VPN

Tietokonetta käyttäessäsi etätyöskentelyssä, kannattaa sinun ehdottomasti hankkia VPN-yhteys turvaamaan yhteytesi ja salaamaan verkkoliikenteesi. VPN-yhteys suojaa verkkoliikennettäsi, jota ei sen ansiosta kukaan ulkopuolinen pääse tarkastelemaan. Jos teet etätöitä julkisissa WiFi-verkoissa, kuten kahviloissa tulee sinun aina käyttää VPN-yhteyttä, jotta työskentely on turvallista.

Lisäksi sinun kannattaa olla hyvin varovainen henkilötietojesi jakamisessa. Älä jaa niitä sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa. Jos niitä nimittäin kysellään, voi kyseessä olla yritys tietojenkalastelusta. Sinun kannattaa aina siis varmistaa, että pyyntö on aiheellinen ja olla jopa liian varovainen tässä asiassa.

Toimitus

Katso kaikki artikkelit tekijältä Toimitus