Trustlyn listautuminen lähestyy

q1

Jo vuosi sitten huhuttiin siitä, että Trustly olisi listaamassa itsensä pörssiin. Tätä onkin odotettu suuresti, koska kyseessä on yksi suurimmista maksuja välittävistä palveluista.

Kyseessä on maksuja välittävä palvelu, joka on ollut toiminnassa jo vuodesta 2008.

Lähinnä Tukholmassa majaansa pitävä yhtiö on tunnettu etenkin siitä, että he pystyvät käsittelemään maksuja todella nopeasti. Siksi nykyään uudet nettikasinot ovat valinneet Trustlyn tärkeimmäksi maksutavakseen kuten ovat tehneet myös monet muut nopeat netin palvelut.

Mistä viivästykset johtuvat

Olemme jo aikaisemminkin päässeet huomaamaan sen, että listautumisessa ja siitä haaveluissa näyttää kestävän huomattavan kauan.

Myös paljon spekulaatiota Trustlyn listautumista on päästy näkemään, mutta nyt se on todennäköisesti lähempänä kuin koskaan. Ruotsin finanssivalvonta on ollut tärkein syy, miksi Trustly IPO on viivästynyt.

Luonnollisesti Trustlyn yksi suurimmista markkinoista on netissä tapahtuvat maksut. Tässä palvelu onkin kiistatta yksi parhaimmista ja luotettavimmista.

Koska maksuja on ollut todella paljon viimeisen 14-vuoden aikana, oli myös oletettavissa että viivästyksiä saattaa tulla matkan varrelle.

Yhtiön johto on myös tiedottanut siitä, että he olivat todella yllätyneitä paperisodan määrästä maksuja prosessoivan yhtiön listautumisen kanssa.

Tarjoaako Trustlyn IPO mahdollisuuden

Yleensä eri yhtiöt tekevät juuri ennen listaustaan suuria muutoksia yhtiön rakenteeseen. Käytännössä tämän prosessin idea on se, että yrityksen rakenne optimoidaan parhaaksi mahdolliseksi ennen listautumista.

Pääsimmekin näkemään helmikuun 2024 viimeisellä viikolla sen, että yhtiö päätti lopettaa sopimuksen 120 henkilön kanssa. Joukossa oli myös useampi korkeammassa virassa oleva henkilö.

Vaikka töiden loppuminen onkin yleensä huono asia, ei se välttämättä ole sitä Trustlyn kohdalla. Koska yrityksen työvoimasta karsittiin pois lähes 10%, tarkoittaa se myös sitä, että nyt yrityksen pitäisi toimia huomattavasti paremmin.

On myös mahdollista, että korkeamman viran henkilöillä oli vielä hallussaan optioita, joiden avulla he olisivat voineet hankkia lisää osakkeita ennen listautumista.

Koska Trustly haluaa varmasti laajentaa markkinoitansa, on erittäin luonnollista, että optiot lunastetaan ennen listautumista, jolloin yhtiö tulee saamaan listautumisesta riittävästi varoja kasvun hakemista varten.

Trustly voikin tarjota uusille sijoittajalle todella mukavan kohteen. Se tulee varmasti olemaan ylimerkitty, joten muista rekisteröidä itsesi osakkeiden antiin, mikäli koet maksutavat järkevästi sijoitukseksi tulevaisuutta ajatellen.

Todennäköisesti pääsyä parhaat osinko osakkeet listalle ei tältä yhtiöltä kannata kuitenkaan toivoa ihan ensimmäisten vuosien aikana. Mikäli yhtiö onnistuu listautumaan pörssiin, tulee se varmasti suuntaamaan kaikki saatavilla olevat varat kasvuun.

Kasvulle onkin paljon tilaa esimerkiksi Atlantin toisella puolen. Vuoden 2024 ja 2023 aikana yhä useampi osavaltio tulee sallimaan netissä tapahtuvat pelit.

Koska Trustlyllä on jo lähes 15-vuoden kokemus Euroopan Unionin alueelta, tulee se varmasti myös menestymään Yhdysvalloissa pelaajien keskuudessa.

Toimitus

Katso kaikki artikkelit tekijältä Toimitus