Rahanarvoisia vinkkejä – Näin säästät arjessasi

Pienistä arjen säästöistä saa pitkällä ajalla kerrytettyä itselleen isonkin potin säätöön. Vaihtamalla tai muuttamalla vain pieniä asioita omassa arjessa, voi saada helposti jo muutaman tuhat euroa säästettyä. Nappaa alta löytyvältä listalta 20 vinkkiä arkeen ja näiden avulla saat varmasti kerrytettyä itsellesi hieman kuvetta säästöpossun pohjalle. Näiden vinkkien avulla säästäminen tapahtuu melkein huomaamatta ja itsestään!

Tässä toimivia vinkkejä arjessa säästämiseen

1. Luovu tupakasta. Luopumalla tupakasta säästät juuri niin paljon kuin tupakkaan kuluu rahaa.

2. Suunnittele hyvin ruokamenot. Suunnittele etukäteen tulevien päivien ruoat ja syömiset sekä laadi niistä ostoslista kauppaan. Kannattaa myös yrittää jättää kaupassa käymiset noin pariin kertaan viikossa, näin välttyy myös heräteostoksilta.

3. Vertaile hintoja ja osta ruokaa tarjouksesta, ja suosi kauden tuotteita, kuten kotimaisia vihanneksia kesällä.

4. Ruokaa kannattaa valmistaa kerralla isompi määrä. Voit säästää joka viikko kymmeniä euroja, jos korvaat omilla eväillä esimerkiksi päivittäisen ravintolalounaan.

5. Vältä ruokahävikkiä. Älä tee uutta ruokaa, jos jääkaapissa on vielä eilistä jäljellä.

6. Opettelemalla eroon päivittäisestä noutokahvista, limsasta tai energiajuomasta, rahaa säästyy jopa 800 euroa vuodessa. Vältä myös pulloveden ostamista ja nauti mieluiten ilmaista hanavettä.

7. Yksi 10 euron hampurilaisateria tai pizza kerran viikossa maksaa vuodessa yli 500 euroa.

8. Laadi viikkobudjetti ja pitäydy siinä.

9. Säästä kuitit tai merkitse muistiin kaikki menosi ja tulosi. Vertaile viikkomenoja ja merkitse ylös syntyneet säästöt. Se kannustaa säästämään lisää.

10. Mieti, tarvitsetko aivan välttämättä tavaran, jonka haluaisit hankkia. Kun innostut tekemään verkko-ostoksia, jätä tuotteet ostoskoriin odottamaan esimerkiksi yön yli. Voi olla, ettet enään seuraavana päivänä koe ostosta tarpeelliseksi.

11. Voit kokeilla kerryttää säästöjä myös erilaisilla nettipeleillä. Täältä voit katsoa parhaat kasinot sitä varten. Muista kuitenkin pelata maltillisesti ja vain sillä rahalla, mikä sinulla on varaa hävitä.

12. Vaatteita, kirjoja, työkaluja ja muita tavaroita kannattaa lainata naapureiden tai kavereiden kesken sen sijaan että ostaa niitä omaksi.

13. Älä osta velaksi. Pyri eroon luottokorttiveloista, sillä niiden korkoihin kuluu kuukaudessa sievoinen summa.

14. Maksa luottokorttilaskusi pois kerran kuukaudessa, älä kerrytä luottoa. Vertaile luottokorttien korkokustannuksia, kilpailuta ja yhdistä luotot yhdeksi velaksi.

15. Käy tarkkaan läpi tiliotteesi ja luottokorttilaskusi, sillä saatat maksaa kuukausittain jopa kymmeniä euroja erilaisista digi- ja suoratoistopalveluista, sovelluksista ja tilauksista, joita et enää käytä tai tarvitse.

16. Liikunnan harrastamisesta ei ole pakko maksaa, sillä ilmaiseksi voi harrastaa kaikenlaista. Käytä hyödyksesi esimerkiksi ulkokuntosaleja.

17. Keskitä ja kilpailuta vakuutukset riittävän usein. Edullinen vakuutus usein kallistuu huomaamatta ensimmäisen vuoden jälkeen. Myös puhelinliittymäsopimus kannattaa välillä kilpailuttaa.

18. Opettele säästämään sähköä. Sammuta tarpeettomat valaisimet, äläkä pidä laitteita valmiustilassa. Poista kännykän latausjohto latauksen jälkeen.

19. Sulata kylmälaitteet säännöllisesti, sillä niihin kertynyt jää lisää energiankulutusta.

20. Vanha jääkaappi ja pakastin kannattaa uudistaa, sillä nykylaitteet kuluttavat sähköä vähemmän. Satsaa mahdollisimman hyvään energialuokkaan.

Toimitus

Katso kaikki artikkelit tekijältä Toimitus