Pidä nämä tärkeät seikat mielessä etsiessäsi sinulle sopivinta lainaa

Lainanhakijalle on tarjolla lukuisia eri lainoja. Vaihtoehdot on helpointa jakaa kahteen luokkaan: vakuudelliset ja vakuudettomat lainat. Molemmilla luokilla on omat etunsa ja haittansa.

Perinteisempi muoto on vakuudellinen laina. Sitä on haettu yleensä läheisestä pankista tutun pankkivirkailijan avustuksella. Vakuudelliset lainat eivät kuitenkaan ole enää ainoa vaihtoehto.

Vakuudellisen lainan suurin etu on sen edullisuus. Koska pankit luottavat saavansa rahansa takaisin vakuuksien avustuksella, ne voivat myös laskea lainan korkoja. Kaikki eivät ole kuitenkaan oikeutettuja vakuudelliseen lainaan. Pankit voivat tarjota asiakkaalle myös keskittämisetuja. Vaikka keskittäisitkin kaikki talousasiat yhteen pankkiin, halvimmasta lainahinnasta ei ole välttämättä takuuta.

Nyt voit saada edullisia lainoja rahoitusyhtiöistä. Todellinen vuosikorko on yleensä alle 40 % tai alempi.

Jos lainanhakija hakee esimerkiksi 30 000 euron lainaa, kannattaa hakijan tarkastella sekä pankin että rahoitusyhtiön lainatarjouksia. Suuremmat lainat otetaan yleensä pankista vakuudellisina kulutuslainoina.

Niille, joilla ei ole kertynyt varallisuutta tai muuta omaisuutta vuosien varrella, vakuudeton laina voi olla parempi vaihtoehto. Tee vertailu osoitteessa halvinlaina.fi. Kuten kaikkien lainojen kohdalla, lainojen vertailu on tärkeässä roolissa vakuudetonta lainaa haettaessa.

Voit saada vakuudettoman lainan rahoitusyhtiöltä omalle tilillesi muutamassa minuutissa. Anna vain matkapuhelinnumerosi ja verkkopankkitunnuksesi lainanhakijan tunnistamista varten.

Lainavertailu kannattaa vakuudetonta lainaa hakiessa

Lainaa haettaessa lainavertailupalvelu pyytää yhdellä hakemuksella tarjoukset useilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Lainanhakija voi luottaa saavansa parhaan mahdollisen lainatarjouksen. Hakijalle jää ylimääräistä rahaa esimerkiksi lomamatkalle ulkomailla, kun lainavertailupalvelu kilpailuttaa lainat. Rahan säästämisen lisäksi lainavertailu säästää lainanhakijan aikaa ja vaivaa.

Kannattaa myös muistaa, että lainavertailu ei sido lainanhakijaa mihinkään. Hakemuksen jättäminen on täysin ilmaista. Jos saat tarjouksen, joka ei alenna kuluja tai ei muuten vastaa odotuksiasi, voit jättää sen pois lainojen vertailusta. Saat arvokasta tietoa eri lainoista. Parhaan lainatarjouksen löytämiseen ei tarvitse käyttää viikkotolkulla aikaa. Lainatarjoukset löytyvät helposti kotikoneen näytöltä helposti ymmärrettävässä muodossa.

Tarkista lainaehdot viimeistään ennen lainasopimuksen hyväksymistä

Kun olet löytänyt sopivan lainan ja tarjouksen, on tärkeää tutustua lainaehtoihin yksityiskohtaisesti. Tämä voi tuntua tylsältä ja tarpeettomalta, mutta saatat sitoutua maksamaan lainaa takaisin useiksi vuosiksi, joten ehdot ovat erittäin tärkeä tarkistaa. Lainaehtojen tunteminen voi myös estää ikäviltä yllätyksiltä takaisinmaksun aikana. Halvinlaina.fi auttaa sinua löytämään fiksun valinnan lukuisten eri vaihtoehtojen joukosta.

Muutamien lainatarjousten saaminen ei vielä tee kesää. Kunnolliseen lainavertailuun tarvitaan vähintään kymmeniä lainatarjouksia. Halvinlaina.fi tekee yhteistyötä useiden pankkien ja rahoitusyhtiöiden kanssa. Voit saada jopa 40 lainatarjousta yhdellä hakemuksella.

Kun olet löytänyt sopivan lainan, voit allekirjoittaa lainasopimuksen verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Pankit ja rahoitusyhtiöt siirtävät lainasumman tilille viimeistään kahden tai kolmen arkipäivän kuluessa. Yleensä hakija saa lainasumman tililleen samana päivänä.

Mitä on syytä ottaa huomioon lainoja vertaillessa?

Jokainen voi vertailla lainoja haluamallaan tavalla. Yksi vaihtoehto on manuaalisesti tutkia ja verrata eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden verkossa tarjoamien lainojen kustannuksia, korkoja ja ehtoja.

Sen sijaan, että pyytäisit tarjouksen itse, voit ulkoistaa tarjousprosessin lähettämällä lainahakemuksesi lähes automaattisesti toimivassa lainavertailupalvelussa. Vertailemalla lainoja lainavertailupalvelussa voit säästää jopa useita satoja euroja vuodessa.

Todellinen vuosikorko on todennäköisesti kätevin työkalu lainan kustannusten vertailuun. Jokaisesta lainasta tulisi löytyä olennaiset tiedot helposti ymmärrettävässä muodossa. Käytännössä se tarkoittaa vakiomuotoisia eurooppalaisia kuluttajaluottotietoja.

Lainoja vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota myös muihin tekijöihin kuin lainasta aiheutuviin kustannuksiin, kuten takaisinmaksuaikaan. Myös takaisinmaksuehtoja kannattaa vertailla. Onko vaikeuksien sattuessa varattu mahdollisuus takaisinmaksuvapaalle ajanjaksolle? Ja toisin päin, jos haluat maksaa lainaa takaisin erissä tai jopa maksaa lainan ennenaikaisesti kokonaisuudessaan takaisin, tuleeko siitä ylimääräisiä kuluja?

Ota myös lainan siirtomaksut huomioon

Lainoja vertaillessa on syytä vertailla lainojen kaikkia mahdollisia kustannuksia. Lainoittajat kehittävät jatkuvasti uusia tapoja rahastaa asiakasta. Lainojen siirtomaksut kuuluvat keinovalikoimaan. Ne eivät ole tyypillisesti laskettuna mukaan lainan todelliseen vuosikorkoon. Kyseessä on kuitenkin merkittävä maksu. Siirtomaksut veloitetaan yleensä joka kerta lainarahaa siirrettäessä. Pääsääntöisesti siirtomaksuja tulisi välttää niiden korkean hinnan takia. Vaihtoehtoisesti siirtojen määrää tulisi rajoittaa. Niiden ei tulisi olla pääasiallinen keino siirtää lainarahaa laina-asiakkaan tilille.

Voit säästää rahaa yhdistämällä lainoja

Lainojen yhdistäminen on hyvä tapa vähentää vanhoja velkoja. Idea on itse asiassa melko yksinkertainen. Vanha laina maksetaan pois uudella lainalla. Tässä on kuitenkin oltava varovainen, sillä uuden yhdistämislainan tulee olla edullisempi kuin vanha laina tai lainat.

Jos sinulla on vuosien aikana kertynyt paljon lainoja, ainoastaan yhden lainan maksaminen takaisin lainoittajalle voi tuntua todella helpolta. Yksi tärkeä asia on kuitenkin pidettävä mielessä: todellinen vuosikorko. Ihannetapauksessa sen on oltava yhdistämislainan osalta huomattavasti alhaisempi kuin edellisen lainan todellinen vuosikorko. Jotkut pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat sellaisia yhdistämislainoja, jotka ovat sekä edullisia että erittäin suosittuja lainanhakijoiden keskuudessa.

Lainavertailun voi tehdä milloin tahansa

Voit hakea lainaa verkosta seitsemän päivää viikossa, 24 tuntia vuorokaudessa. Lainan vastaanottamisen jälkeen voit nostaa lainarahat lainatililtä omalle tilillesi esimerkiksi tekstiviestillä. Jokainen siirto kuitenkin maksaa. Vain harvat rahoitusyritykset tarjoavat ilmaisia siirtoja.

Lainavertailu verkkosivulla on korvannut henkilökohtaiset lainaneuvottelut pankkivirkailijoiden kanssa. Siitä hyötyvät niin lainanhakijat että lainanantajat. Lainanhakijoille lainan saaminen on tyypillisesti hyvin nopea prosessi.

Parhaimmillaan lainahakemukset käsitellään minuuteissa ja lainarahat siirtyvät pankkitileille lähes välittömästi. Poikkeuksiakin toki löytyy, sillä joskus lainoittaja voi tarvita lisätietoja lainanhakijasta. Hakijan onneksi tarvittavat lisätiedot voidaan useimmiten liittää suoraan lainahakemukseen.

Lainan hakeminen on optimoitu mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi kaikissa tilanteissa. Pankkivirkailijan työ on siirtynyt osittain lainanhakijoiden tehtäväksi, mutta harva haluaa palata takaisin menneeseen.

Toimitus

Katso kaikki artikkelit tekijältä Toimitus