Miten saada parhaat lainaehdot? – Parhaat vinkit edullisen lainan hankkimiseen!

Markkinoilta löytyy todella monia lainantarjoajia, jotka kaikki pyrkivät auttamaan kuluttajaa sellaisissa yllättävissä tilanteissa, jossa rahaa tarviikin enemmän kuin sillä hetkellä on omalla tilillä saatavilla. Lainaa ei suinkaan kannata ottaa vastaan millä tahansa ehdoilla, vaan kannattaa ottaa tietenkin sellainen laina, joka on itselle kaikkein kannattavin.

Samalla ihmiset toki etsivät myös sitä kaikkein edullisinta lainaa, koska se tulee itselle edullisimmaksi. Parhaiden lainaehtojen ja halvimman lainan saaminen ei suinkaan ole tuurista kiinni, vaan asioiden eteen voi itse tehdä hyvinkin paljon. Esimerkiksi Creddo -lainavertailupalvelun käyttäminen on suotavaa, mikäli lainaan haluaa parhaimmat ehdot!

Alla onkin esiteltynä parhaimmat vinkit edullisimman lainan ja parhaiden lainaehtojen hankkimista varten

!

1)  Lainan nopea takaisinmaksu

Kun puhutaan halvasta lainasta, ei voida väheksyä takaisinmaksun nopeutta. Halpa laina on nimittäin sellainen, joka maksetaan takaisin niin nopeasti kuin vain mahdollista. Tässä yksi hyvä esimerkki aiheesta:

10 000 euron laina, jossa on 4 euron kuukausittainen tilinhoitopalkkio sekä 10 prosentin nimelliskorko. Maksuajan pidennys vaikuttaa lainaan seuraavasti:

  • 12 vuotta: 144 erää, 120 kk-erä, kulut yht. 7 785 euroa
  • 8 vuotta: 96 erää, 152 kk-erä, kulut yht. 4 951 euroa
  • 4 vuotta: 48 erää, 253 kk-erä, kulut yht. 2 366 euroa

Vaikka pidemmässä maksuajassa kuukausierä pienenee, ovat lainan kokonaiskulut huomattavasti suuremmat. Ei siis kannata miettiä ainoastaan kuukausilyhennystä, vaikka se toisikin jonkin verran lisäjoustoa talouteen. Parhaimmillaan säästöjä voi kuitenkin tulla satojen eurojen edestä, mikäli takaisinmaksuaika lyhenisi edes vuoden verran.

2)  Yksi iso laina monen pienen sijaan

Lainan kokonaiskulu koostuu:

  • Nimelliskorosta
  • Avausmaksusta
  • Tilinhoitomaksusta

Nimelliskorko sekä tilinhoitomaksu lasketaan juokseviksi kuluiksi, kun avausmaksu puolestaan täytyy hoitaa lainan ottamisen yhteydessä. Kun siis suosii yhtä isoa lainaa monen pienen sijaan, voi rahaa säästyä parilla eri tavalla.

Ensinäkin tilinhoitomaksu tulee vain ja ainoastaan yhteen lainaan, jolloin rahaa ei mene kokonaiskuluihin ihan yhtä paljoa. Isoihin lainoihin myös sisältyy huomattavasti halvemmat korot, jolloin korkokulutkin pienenevät merkittävästi.

Yhden lainan ottaminen tekee myös taloudenhoidosta mutkattomampaa, sillä eräpäiviä tai maksettavia laskuja ei löydy elämästä ihan niin paljoa.

3)  Lainavertailupalvelun käyttö

Erilaisten lainavertailupalveluiden avulla voi hyvin helpostikin löytää kaikkein halvimman ja edullisimman lainan. Nämä järjestelmät toimivat usein niin, että hakija valitsee palvelusta esimerkiksi tarvitsemansa lainasumman ja syöttää sen jälkeen muutamia olennaisia tietoja itsestään.

Sen jälkeen järjestelmä vertailee eri palveluiden ja pankkien tarjoamat lainat vaikkapa koron perusteella, ja tarjoaa hakijalle ne kaikkein parhaimmat lainat.

Näitä palveluita kannattaa hyödyntää, koska niiden esittelemät lainavaihtoehdot ovat nimenomaan sellaisia, jotka sopisivat parhaiten esimerkiksi hakijan elämäntilanteeseen ja tuloihin.

4)  Vältä pikavippiä – Ota kulutusluotto

Rahoituslaitokset ja pankit, jotka tarjoavat kulutusluottoja, ovat arvioimassa asiakkaansa maksyvyn hyvinkin tarkkaan. Tämän ansiosta ne voivat olla varmoja siitä, että asiakkaalla on mahdollisuus maksaa heille takaisin. Siksipä kulutusluotto onkin halvin tapa vakuudettoman lainan ottamiseen.

Pikavippiyhtiöillä on sen sijaan tavoite myöntää lainaa hyvinkin helposti, mutta silloin eteen voi tulla järjettömän kova ja kallis korko – jopa silloin, kun on pitänyt saada koroton laina.

Pikavippeihin liittyykin monia ongelmia ja monet ovatkin niiden takia joutuneet ahdinkoon, josta ei yksinkertaisesti ole ollut mahdollisuutta päästä pois, sillä lainaa ei ole ollut mahdollisuutta maksaa takaisin.

Vaikka pikavippi on mahdollista saada tilille heti, kannattaa mielummin odottaa 1-2 päivää kulutusluoton saamista varten. Kyseessä on nimittäin paljon edullisempi laina.

Toimitus

Katso kaikki artikkelit tekijältä Toimitus