Miten kryptovaluutat oikeastaan toimivat?

Kryptovaluutoista on muodostunut yksi suosituimmista ja puhutuimmista sijoituskohteista. Jopa ne ihmiset, joilla ei ole kryptovaluuttoja, tai eivät edes tiedä, miten ne toimivat tuntuvat omistavan jonkinlaisen mielipiteen niistä.

Olit sitten kiinnostunut niiden hankinnasta, tai halusit vain osallistua mukaan keskusteluun, on hyvin tärkeää, että opit kunnolla asiasta. Vain sillä tavalla voit muodostaa kunnollisen mielipiteen, ja voit myös seistä mielipiteesi takana. Joten miten kryptovaluutat oikein toimivat? Tämä artikkeli tulee vastaamaan tähän asiaan hyvin yksityiskohtaisesti, jotta sinulla on hyvä pohja muiden asioiden oppimisille liittyen kryptovaluuttoihin.

Kryptovaluutat tarjoavat monia hauskoja mahdollisuuksia

Koska kryptovaluutat toimivat verkossa, niillä ei ole oikeastaan minkäänlaisia rajoja. Luovat ihmiset voivat siten keksiä todella monia erilaisia upeita käyttötarkoituksia kryptovaluutoille. Toiset näistä käyttötarkoituksia ovat todella käytännöllisiä, kun taas toiset ovat yksinkertaisia hyvin hauskoja.

Yksi hauskimmista käyttötarkoituksista kryptovaluutoille on ehdottomasti NFT eli Non Fungible Token merkit. Ne ovat elektronisia keräilytuotteita, jotka ovat mahdollisia juuri kryptovaluuttojen ansiosta. Vaikka ne ovat vain hauska asia, niistä tuli nopeasti vuoden 2021 lopulla hyvin suosittu keksintö, kuten voidaan huomata niistä kertovalla nft-uutiset.fi sivustolla.

Kuten sanoimme, jotkut kryoptovaluuttojen käyttötarkoituksista ovat myös todella käytännöllisiä. Me tulemme perehtymään näihin enemmän myöhemmin artikkelissa, mutta loistavia esimerkkejä tästä on esimerkiksi älysopimukset, jotka mahdollistavat turvallisen sopimusten luomisen.

Kryptovaluutat toimivat lohkoketju teknologian avulla

Monet ovat kuulleet lohkoketju teknologiasta. Tämä johtuu siitä, että ensimmäinen kryptovaluutta eli Bitcoin oli ensimmäinen käytännön asia, joka käytti tätä teknologiaa hyväkseen. Lohkoketju teknologiaa ei kuitenkaan keksitty kryptovaluuttoja varten, vaikka monet luulevat juuri näin.

Todellakin, lohkoketju teknologia on ollut olemassa paljon kauemman aikaa. Sille ei vain ollut käytännöllistä käyttöä ennen kryptovaluuttoja. Samalla tavalla, monet kryptovaluutat olivat pyrkineet näkemään päivänvalon ennen lohkoketju teknologian ottamista käyttöön, mutta tämä ei ollut mahdollista ennen tämän teknologian käyttämistä.

Lohkoketju teknologian avulla pystytään varmistamaan, että kukaan ei voi tehdä itselleen mielin määrin haluamaansa valuuttaa. Sillä voidaan siten hallinnoida valuutan turvallisuutta, estää petoksia ja rahanpesua, kuten myös jäljittää rikollista toimintaa.

Kryptovaluutan toiminnot riippuvat aina sen lohkoketjusta

Nykyään lohkoketjut tekevät paljon muutakin, kuin vain turvaavat kryptovaluutan turvallisen toiminnan. Todellakin kaikki se, mihin kyseistä kryptovaluuttaa voidaan käyttää, riippuu aina sen lohkoketjusta. Itse asiassa toiminnot sijaitsevat juuri lohkoketjussa. Toisin sanoen, kryptovaluuttoja voidaan pitää hieman niin kuin lisätuotteena, jota käytetään lohkoketjun toimintojen käyttämiseen.

Otetaan esimerkiksi aiemmin mainitsemamme Älysopimukset. Älysopimus tarkoittaa sopimusta, joka turvaa molemmat osapuolet, jotka sopivat sopimuksen. Siitä syystä siitä on tullut yhä suositumpi toiminto kryptovaluuttojen maailmassa. Sanotaan, että haluat luoda älysopimuksen tietyn lohkoketjun päällä vaikka vuokraisäntäsi kanssa. Tämä vaatii sen, että teillä molemmilla on tämän lohkoketjun kryptovaluuttaa omistuksessa. Sillä tullaan maksamaan älysopimuksen luominen.

Lohkoketjun avulla voidaan selvittää koko kryptovaluutan historia

Kuten sanoimme aikaisemmin, lohkoketjun avulla todellakin myös turvataan koko kryptovaluutta niin rahanpesusta kuin myös varkailta. Tämä onnistuu yksinkertaisesti siitä syystä, että jokainen ikinä tehty siirto löytyy lohkosta. Lohkot taas koostavat koko lohkoketjun, eikä niitä ikinä poisteta. Toisin sanoen, jos lohkoketju niin sanotusti asetetaan suoraksi näkyville, voidaan nähdä aivan kaikki ikinä tehdyt siirrot liittyen juuri tähän kryptovaluttaan.

Miten taas lohkoja luodaan lisää? Louhijat louhivat lohkoja lohkoketjuun. Kun uusi lohko halutaan luoda, koko verkostolle julkaistaan pulma, joka heidän pitää ratkaista. Kun se on ratkaistu, uusi lohko luodaan. Tämä lohko kopioidaan aivan kaikille lohkoketjuille yhtäaikaa. Tästä syystä on mahdotonta, että joku yrittäisi sanoa luoneensa lohkon, jos he eivät ole näin tehneet. Tämän kaltainen petos olisi heti nähtävissä muiden lohkoketjun kopioiden avulla.

Toimitus

Katso kaikki artikkelit tekijältä Toimitus