Kuumat kasvavat teknologia-alat, joilla pysyt silmällä sijoituksia

Teknologiasektori koostuu yrityksistä, jotka myyvät tavaroita ja palveluita elektroniikassa, ohjelmistoissa, tietokoneissa, tekoälyssä ja muilla tietotekniikkaan liittyvillä aloilla. Toimialaan kuuluvat maailman suurimmat markkina-arvot omaavat yritykset, kuten Apple Inc., Microsoft Corp. ja Amazon.com Inc.

Tech-osakkeet, joita edustaa Technology Select Sector SPDR Fund, ovat menestyneet laajemmin markkinoita paremmin kuluneen vuoden aikana. Se on tarjonnut sijoittajille 12,7 prosentin kokonaistuoton viimeisten 12 kuukauden aikana, mikä ylittää Russell 1000:n 9,7 prosentin kokonaistuoton.

Teknologiasektorin monivuotinen härkämarkkina saattaa olla epävakaalla pohjalla vuonna 2023. Joten vaikka useimpina vuosina sijoittajat saattavat menestyä laaja-alaisesti indeksoidulla lähestymistavalla, saattaa tänä vuonna olla kannattavaa olla osakepoimija alalla. Teknologia on tänä vuonna nousussa useista syistä. Merkittävin on se, että teknologia on 27,9-kertainen tulevan vuoden tulosarvioihin verrattuna, ja se on markkinoiden toiseksi kallein ala, jäljessä vain kuluttajien harkinnanvaraista. Ja tämä on vain alan keskiarvo – ei ole harvinaista nähdä teknologiaosakkeiden käyvän kauppaa kolminumeroisilla termiinien hinta/tulos -suhteella.

Huomionarvoisia ovat myös Federal Reserven toimet. Yhdysvaltain keskuspankki on omaksunut hillittömän inflaation, kun inflaatiota ei ole nähty 1980-luvun alun jälkeen. Helppo rahapolitiikka kiristyy todennäköisesti ensi vuoden aikana; Fed itse ennakoi kolme koronnostoa viitekorkoonsa vuonna 2023, mikä varmasti leikkaa alan marginaaleja. Mutta jos kestät vähän lämpöä, tekniikka näyttää silti yhdeltä parhaista paikoista ylimääräisen tuoton saamiseksi. Useat teknologiaosakkeet ovat kuin kasino pelaamista, suurien tuottojen kanssa mutta myös suurella riskillä.”Arvostukset näyttävät edelleen kalliilta S&P 500:aan verrattuna”, toteavat RBC Capital Marketsin strategit vuoden 2023 näkymissään. Kuitenkin ”Teknologia sijoittuu kaikkien alojen joukossa parhaaksi laatumittareissamme ja sijoittuu kärkeen tai sen lähelle kaikkien arvioimiemme tekijöiden osalta.”

Kuumat kasvavat teknologia-alat, joilla pysyt silmällä sijoituksia

Parhaat teknologiaosakkeet

  • Amazon.com on johtava verkkokauppias ja johtava pilvilaskentainfrastruktuurin toimittaja. Perustaja Jeff Bezos erosi tehtävästään heinäkuussa ja avasi uuden luvun hallitsevalle teknologiayritykselle.
  • Microsoft on hallitseva ohjelmistoyritys, joka tunnetaan Windows PC -käyttöjärjestelmästään ja Office-tuottavuusohjelmistostaan. Microsoft on myös toiseksi suurin pilviinfrastruktuurin tarjoaja Amazonin jälkeen.
  • Apple valmistaa iPhone-, iPad- ja Mac-tietokoneita. Voimakas asiakasuskollisuus takaa paljon toistuvia asiakkaita, ja kasvava palveluvalikoima tekee Applen ekosysteemistä tahmean.
  • Intel on yksi maailman suurimmista puolijohdeyhtiöistä. Intel suunnittelee ja valmistaa keskusyksiköitä tietokoneille.

COVIDin vaikutus teknologiaosakkeisiin

Pandemia on ollut enimmäkseen myönteinen teknologiateollisuudelle. Amazon on menestynyt, kun kuluttajat ovat siirtyneet voimakkaasti kohti sähköistä kaupankäyntiä, vaikka kilpailijat, kuten Walmart ja Target, lisäsivät verkkokauppapeliään. Amazon kasvatti kokonaismyyntiään 27 % vuoden 2021 toisella neljänneksellä 113,5 miljardiin dollariin, mikä on uskomaton saavutus näin suurelta yritykseltä. Kasvu alkaa hidastua, vaikka deltavarianttien nousu saattaa jälleen ajaa kuluttajat pois kaupoista.

Microsoft on myös pärjännyt hyvin yhteistyöohjelmistojen, laitteiden, pelien ja pilvipalveluiden kysynnän ansiosta, kun ihmiset viettävät enemmän aikaa kotona. PC-tietokoneiden myynti pysyi erittäin vahvana vuoden 2021 alussa, mikä auttoi yritystä monilla rintamilla. Microsoftin liikevaihto nousi 21 % viimeisellä neljänneksellä ja nettotulos 47 %. Windows 11 julkaistaan ​​pian, koska tietokoneiden myynti on edelleen korkealla pandemian vuoksi.

Vaikka pandemian alkuvaiheessa oli epäselvää, kuinka Applen kalliiden laitteiden myynti tulee menestymään, kuluttajat ovat ostaneet Applen tuotteita. Kaiken yrityksen myynti kasvoi huomattavasti viimeisellä vuosineljänneksellä, ja ydin iPhone-liiketoiminta kasvoi 50 %.  Laitteiden suuri kysyntä on auttanut myös Inteliä. Kannettavien tietokoneiden myynti on kasvanut, kun ihmiset työskentelevät kotoa käsin, vaikka maailmanlaajuinen puolijohdepula ja toimitusketjuun liittyvät ongelmat vaikeuttavat tilannetta. Intelin tavoitteena on tulla merkittäväksi toimijaksi valimoliiketoiminnassa investoimalla voimakkaasti valmistukseen. 

Toimitus

Katso kaikki artikkelit tekijältä Toimitus