Haluatko säästää rahaa? Kokeile lainojen vertailua

IMAGE

Miten vertailla eri lainatarjouksia saadaksesi itsellesi paras mahdollinen laina? LoanScouter lainavertailu on tehnyt siitä mahdollista kuluttajille jo vuodesta 2014 lähtien, vertailuttamalla eri lainaa tarjoavien tahojen, virallisten pankkien sekä rahoituslaitoksien lainatuotteet juuri kuluttajan tilanteen perusteella.

Moni varmastikin jo tietää, ettei menoja voi ennakoida täydellisesti etukäteen. Arki tuo mukanaan erilaisia haasteita ja tapahtumia, joista luonnollisesti syntyy kuluja. Vaikka arki onkin meille suomalaisille hyvin taattua ja turvattua, voi silti esimerkiksi lumiset kaudet sekä pienet haaverit aiheuttaa nopeastikin isompia kuluja, kuten vaikkapa auton korjauttaminen tai uudet talvivaatekerrastot perheelle.

Millä tavoin lainojen vertailu on hyödyllistä?

Lainan ehdot ja kustannukset voivat vaihdella suuresti eri lainaa myöntävien toimijoiden välillä. Parhaan tarjouksen löytäminen tapahtuu vertailemalla lainan korkoja, kokonaiskustannuksia ja ehtoja ennen kuin teet päätöksen. Usein nämä ovat kerrottu avoimesti pankkien tai rahoituslaitosten sivustoilla, mutta tässä on usein kuitenkin pieni haittapuoli, nimittäin lainojen kulut ovat merkitty esimerkkilainalle.

Miten siis saada juuri omaa tilannetta vastaava arvio? LoanScouter auttaa valitsemaan juuri oikean lainatuotteen, vastaamaan juuri sitä tilannetta milloin lainaa haetaan. Koska LoanScouter käyttää apunaan laskelmia, jotka perustuvat pankkien ja muiden lainantarjoajien voimassa oleviin tietoihin, kuluttaja voi löytää parhaat ja halvimmat lainat nopeasti – ilman sitoutumispakkoa ja tietenkin veloituksetta.

Vertailu tunnetusti tuottaa säästöä, ja tässä lainat eivät ole poikkeus. Sillä lainatuotteita ja tarjoajia on tarjolla runsaasti, voi aikaa kulua kohtuuttomasti. Tämä ei todellakaan ole ihannetilanne, jos tarve lainalle on heti eikä huomenna.

Mitä tarkoituksia varten lainan hakeminen on kannattavaa?

Syitä lainanhakuun on yhtä monia kuin on tilanteitakin. Seuraavassa muutamia yleisiä syitä, joiden vuoksi lainaa haetaan:

  • Velkojen yhdistäminen: Velkojen yhdistäminen yhdeksi usein alentaa velkasi korkoa ja auttaa siten maksamaan velkasi nopeammin pois.

  • Kodin kunnostaminen: Haluatko nostaa kotisi arvoa? Tekemällä kotiin parannuksia remontin avulla, voit helposti nostaa sen arvoa.

  • Suuret menot: Lainaa voidaan käyttää auton, kodin tai muiden suurten kohteiden hankintaan.

  • Häät: Lainan käyttäminen häistä koituviin menoihin voi auttaa pysymään budjetissa.

Mitä lainavertailussa kannattaa huomioida?

Lainaa kannattaa vertailla aina. Se on yksinkertaisin tie säästöön lainan kuluista sekä koroista. Esimerkiksi laina, jonka todellinen vuosikorko on alhaisin, on usein luonnollisesti se edullisin vaihtoehto. Kuitenkin taustalta voi löytyä pieniä yksityiskohtia, kuten lainasta koituvia avausmaksuja tai käsittelykuluja, jotka saattavat nostaa edullisen lainan kuluja.

Lainanantajia vertailtaessa nämä kohdat kannattaa aina tarkistaa:

  • Korko ja todellinen vuosikorko

  • Vakuudet

  • Maksut

  • Laina-aika

  • Kuukausimaksu

  • Kokonaismäärä

LoanScouter vertailee puolestasi niin lainan juoksevat kulut, kuin mahdolliset piilokulut sekä lainan koron. Näin ollen voit olla varma, ettei vertailun kautta löytynyt laina tule yllättämään kohtuuttomilla kuluillaan. Kun arvioit lainantarpeesi sekä taloudellisen tilanteesi realistisesti, on jo puolet työstä tehty. LoanScouterin vertailu on viimeinen etappi, joka auttaa saattamaan lainanhaun loppuun turvallisesti.

Toimitus

Katso kaikki artikkelit tekijältä Toimitus