Arjen pienistä puroista koostuu suuri virta – kuinka säästää arjen kuluissa?

Arjen pienistä puroista koostuu suuri virta - kuinka säästää arjen kuluissa?

Arjen kuluissa säästäminen on monelle tuttua puuhaa, kun taas osalle se on aivan tuntematon käsite. Keinoja säästää arjen menoissa on monia, mutta yksi on ylitse kaiken: yhdistä lainat silloin jos sinulla on useampia lainoja ja luottoja.

Se ei suinkaan ole ainoa säästövinkki laatuaan, vaan tarkan markan taitaja löytää helposti myös useita muita keinoja nipistää turhia menoeriä päivittäisestä kulutuksestaan. Säästäminen kannattaa aina, sillä turhien kulujen sijaan varat ovat tällöin käytettävissä arjen hankintoihin tai vaikkapa sijoittamiseen.

Tällä kertaa esittelemmekin muutaman idean joita voit hyödyntää arjen pieniä ja hieman suurempiakin säästöjä tavoitellaksesi.

Ensimmäiset asiat ensimmäiseksi: yhdistä lainat ja muut luotot

Puhuttaessa arjen säästövinkeistä on lainojen ja luottojen yhdistäminen yhden yhdistelmälainan alle se paras keino vapauttaa rahaa muun arjen pyörittämiseen. Lainoja yhdistämällä voitkin säästää jopa satojen eurojen edestä kuukausittaisissa lainakuluissa.

Pankeille yhdistelmälainat ovat puolestaan riskittömämpiä kuin perinteiset kulutusluotot ja -lainat. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaalle on usein tarjolla perinteisiä kulutuslainoja huomattavasti edullisemmat korot.

Yhdistelmälainan avulla lyhennät lainaa myös nopeammin. Koska korot ja muut lainakulut pienenevät, tarkoittaa se myös sitä että itse lainan takaisinmaksuun voi käyttää rahaa enemmän.

Vaihtoehtoisesti laina-ajan voi toki pitää samana, jolloin kuukausilyhennys on pienempi. Lyhennyksissä säästetty rahamäärä on tällöin käytössä arjen pyörittämiseen tai sijoittamiseen täysimääräisesti.

Aivan mihin tahansa yhdistelmälainaan ei kuitenkaan kannata tarttua, vaan myös se kannattaa kilpailuttaa. Tähän tarkoitukseen soveltuu parhaiten Axolainan lainavertailusivusto (linkki ylhäällä), joka kilpailuttaa puolestasi yhdellä hakemuksella yhteensä 18 eri Pohjoismaisen pankin lainatarjoukset. Axolainan lainavertailupalvelulla säästät näin selvää aikaa sekä rahaa.

Matkailussa keskittäminen kannattaa

Matkustuskuluissa säästät helposti hankkimalla kanta-asiakaskortit niihin lentoyhtiöihin joilla lennät useimmiten ja niihin hotelliketjuihin joiden hotelleissa yövyt eniten. Monen lento- ja hotelliyhtiön kortit toimivat tänä päivänä myös ristiin, joten tähän kannattaa tutustua ehdottomasti ennakkoon ennen varsinaisia matkavarauksia.

Sama logiikka on läsnä myös ruokakauppojen bonusohjelmissa. Sekä S-Ryhmän S-Etukortti että Keskon Plussa-kortti ovat nykyisin erinomaisia säästövälineitä varatessasi vaikkapa hotelliöitä tai kylpylämatkoja kotimaassa. Bonuksia saa kortista riippuen myös esimerkiksi matkavakuutuksista.

Ruokaostoksissa huomioi kauppojen omat brändit

Monilla kauppaketjuilla on tänä päivänä omia brändejä jotka ovat varsinaisia suurbrändejä edullisempia. Vertaile kaupassa siis hintoja ja ylläty kuinka helppoa säästäminen voikaan olla!

Nimestä ei kannata maksaa turhaan. Laadussa ja maussa ei tarvitse myöskään tinkiä, sillä kauppojen omat brändit ovat vuodesta toiseen keikkuneet eri tuotevertailujen kärkisijoilla – usein voittaen jopa kalliimmat esikuvansa!

Säästäminen on asenne – pidä se!

Säästäminen on ennen kaikkea asenne. Edellä mainituilla vinkeillä pääset helposti alkuun, mutta loppuun asti sinun täytyy kulkea kuitenkin  itse. Pystyt siihen kyllä – onnea matkaan!

Toimitus

Katso kaikki artikkelit tekijältä Toimitus