5 faktaa kryptovaluuttoihin investoimisesta

1.Investointitilin rekisteröinti on helpompaa kuin luulisi

Jos haluaa ostaa kryptovaluuttoja, on alkuun pääseminen yllättävän helppoa, sillä erilaisia sivustoja, jotka tarjoavat mahdollisuutta investoida kryptovaluuttoihin, on monia. Monilla sivustoilla on mahdollista investoida myös useisiin eri kryptovaluuttoihin, joten ei tarvitse välttämättä pidättäytyä yhdessä valuutassa. Nämä kryptovaluuttoihin erikoistuneet FOC-sivustot ovat muuten yleensä täysin ilmaisia. Investoija maksaa vain ostamistaan kryptovaluutoista.

Nämä sivustot toimivat yksinkertaisesti niin, että sivustolle pitää vain rekisteröityä normaalisti ja sen jälkeen on mahdollista ostaa kryptovaluuttoja. Kannattaa aloittaa aluksi kuitenkin pienemmistä summista, varsinkin, jos on vasta aloittelija.

2.Eri kryptovaluutoilla on eroja

Bitcoin on kryptovaluutoista kaikkein tunnetuin ja se hallitseekin yli 60% kaikista investoinneista. Yleensä ihmiset investoivat Bitcoiniin, koska se on vakain ja turvallisin kryptovaluutta. Jopa Elon Musk on kertonut investoineensa Bitcoineihin. Jos haluaa kuitenkin myös tutustua muihin kryptovaluuttoihin, on olemassa myös esimerkiksi Ethereum ja Litecoin, joista varsinkin Ethereum on suurin Bitcoinin kilpailija. Litecoin taas oli yksi ensimmäisistä kryptovaluutoista, ja vaikka se ei saavuttanutkaan yhtä suurta suosiota kuin Bitcoin, siihenkin edelleen investoidaan.

Jos haluaa tehdä turvallisen päätöksen kryptovaluuttojen suhteen, Bitcoin on todennäköisesti paras vaihtoehto, sillä sen avulla saa pääsyn kaikkiin sijoituksiin. Bitcoineja voi myöhemmin myös helposti halutessaan vaihtaa muihin kryptovaluuttoihin.

3.Kryptovaluutoilla voi ohittaa tiettyjä maksuja

Mikäli maksaa kryptovaluutoilla keräämillään investoinneilla, on mahdollista ohittaa tiettyjä maksuja, joita vaaditaan, kun maksaa pankkitilillä. Koska pankit ja valtio eivät pääse käsiksi kryptovaluuttoihin, et esimerkiksi joudu maksamaan veroja investoinneistasi, kuten tavallisten valuuttojen tapauksessa. Joudut maksamaan veroja ja muita maksuja vain silloin, kun päätät siirtää kryptovaluuttaa omalle pankkitilillesi, sillä tällöin investointisi ovat pankkisi hallussa.

4.Sijoituskurssien seuraaminen

Kuten sijoittamisen tapauksessa yleensäkin, on tärkeää seurata sijoituskursseja ennen investointia ja sen aikana, jotta pystyy ennakoimaan, mitä seuraavaksi tapahtuu. Toki sijoituskurssien muutoksia on usein hyvin hankala ennustaa, mutta siihen on olemassa monia eri tekniikoita ja metodeja. Jos olet vasta aloittelija investoijana, kannattaa jopa käydä sijoittamiseen liittyvä kurssi, jolloin opit ymmärtämään, miten markkinat toimivat ja miten sinun kannattaisi toimia sijoituskurssien muuttuessa. Jos sinulla ei ole aavistustakaan sijoitusmarkkinoiden perussäännöistä, saatat pettyä, kun kryptovaluuttoihin sijoittaminen ei onnistukaan odotustesi mukaisesti.

5.Investointi ei takaa tuottoa

Vaikka investoisitkin kryptovaluuttaan, kukaan ei voi kuitenkaan taata sitä, että investointisi tuottavat lisää rahaa. Sijoittaminen on hyvin strategista ja monimutkaista ja se perustuu osittain myös onneen. Taitavat sijoittajat osaavat ennustaa sijoitusmarkkinoiden muutoksia etukäteen, mutta aloittelijoiden voi olla haastavaa pysyä kärryillä näistä muutoksista.

Kuten sanottu, Bitcoin on kryptovaluutoista vakain ja turvallisin, mikä tarkoittaa sitä, että sen sijoituskurssi on yleensä vakaassa nousussa. Kryptovaluuttojen tapauksessa voi kuitenkin tapahtua mitä tahansa, sillä ne ovat varsin uusi sijoituskohde. Aloittelijan on siis syytä pitää mielessä, ettei sijoittaessa aina välttämättä saa tuottoa. Virheitä tehdessä voi oppia matkan varrella uutta ja kenties päätyy tekemään seuraavalla kerralla paremman valinnan.

Kryptovaluuttoihin tutustuminen

Yhteenvedoksi on siis sanottava, että kryptovaluutat ovat aivan uudenlainen nykyajan sijoituskohde, joihin on syytä tutustua hyvin ennen varsinaista investointia. Aloittelijan kannattaa myös tutustua ihan vain sijoittamisen perusteisiin, jolloin on helpompi ymmärtää sijoituskurssien muutoksia. Tämä auttaa omien investointien ennakoinnissa, jolloin kryptovaluuttoihin investoidessa onnistuu todennäköisemmin. Toisaalta ei kuitenkaan koskaan ole aivan varmaa, miten sijoituskurssit muuttuvat ajan kuluessa, joten kannattaa suhtautua kryptovaluuttoihin investoimiseen mahdollisimman realistisesti.

Toimitus

Katso kaikki artikkelit tekijältä Toimitus