XRP Kurssi Reaaliaikainen (XRP/ EUR)

xrp
xrp

XRP (XRP)

Price
5,83
Osta XRP täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Mistä asioista Ripple kurssi on riippuvainen?

 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10
 • pepperstone toplist stb 1
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Tarjoaa yli 70 valuuttaparia
  • Jopa 30:1 vipuvaikutus
  • Tukee MetaTraderia ja cTraderia
  Kauppakohtainen hinta Alk. 0,03 euroa Tilimaksu 0 euroa / vuosi Mobiilisovelluksen pisteet
  9/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 77.5% yksityissijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän välittäjän kanssa.

Ripple kurssi on viimeisen vuoden aikana noussut suurten rykäysten saattelemana kiinnostavimpien kryptovaluuttojen joukkoon, joten nyt on korkea aika tutustua tähän hieman erilaiseen kryptoon tarkemmin! Käydään ensin läpi miten Ripple kurssi on aikojen saatossa kehittynyt ja mitkä asiat vaikuttavat siihen. Tämän jälkeen kerromme mikä Ripple itse asiassa on ja mihin sitä käytetään. Ja viimeiseksi käydään läpi Ripplen statusta sijoituskohteena, kannattaako siihen sijoittaa vai ei? Mutta aloitetaan Ripplen kurssista.

Ihan ensimmäiseksi on tärkeää ymmärtää, että kryptovaluuttojen arvo koostuu aivan eri asioista ja eri tavalla kuin osakkeiden arvo. Niitä ei siis sinällään voi verrata toisiinsa. Kryptovaluuttojen arvo on hyvin pitkälle riippuvainen sen pohjan, eli lohkoketjun arvosta: jos lohkoketjulla on paljon käyttäjiä, sillä on myös paljon arvoa. Mitä enemmän käyttäjiä, sitä enemmän sen arvo kasvaa. Tämän vuoksi kryptovaluuttojen kohdalla on tärkeää tutustua projekteihin syvemmin ennen niihin sijoittamista, jotta ymmärrät missä niistä on potentiaalia ja missä ei. Jokainen kryptovaluutta on aivan omanlaisensa projekti, toisin kuin fiat-valuutat.

ripple kurssi

Myös Ripple kurssi perustuu sen takana toimivan projektin suosioon ja käytön määrään, mutta poikkeuksiakin löytyy. Esimerkiksi viime aikojen suurnimi, DogeCoin on pystynyt nostamaan arvoaan ennätyksellisiä määriä sosiaalisen median avulla. Sen tämän hetkinen arvo on melkein kokonaan riippuvainen sosiaalisen median tuomasta suosiosta, ja kysymys kuuluukin, miten sille käy kun some-hypetys siirtyy muualle? Sosiaalisen median suosio voi vaikuttaa myös Ripplen arvoon nostavasti, mutta sen yleinen arvo on vakaammalla pohjalla, kiitos sen lohkoketjun ja koko projektin tunnistetun käyttöarvon.

Entä ne perinteiset markkinat, pystyvätkö ne vaikuttamaan kryptovaluuttoihin? Viime aikojen inflaatiouutiset ovat näkyneet myös Bitcoinin kurssissa, mutta eniten sen laskuun vaikuttaa Elon Muskin mielipide siitä. Muut kryptot taas yleisesti seuraavat perässä, meni Bitcoin sitten mihin suuntaan tahansa. Eli sinänsä perinteisillä markkinoilla ei ole vaikutusta yksittäisiin kryptovaluuttoihin ainakaan tällä hetkellä. Päinvastoin, kun perinteisellä taloudella menee huonosti, kryptovaluutat nousevat. Tästä hyvänä esimerkkinä toimi koronapandemia, jonka myötä perinteiset markkinat sakkasivat, mutta kryptovaluuttojen arvot lähtivät hurjaan nousuun Bitcoinin peesissä. Myös Ripple kurssi sai tästä oman osansa.

Ripplen suosion kasvu on nostanut sen arvoa

Ripplen lohkoketju tuotiin markkinoille Yhdysvalloissa vuonna 2012 sen jälkeen, kun OpenCoin -nimistä verkossa toimivaa maksupalvelua laajennettiin, ja näin ollen luotiin uusi kryptovaluutta, Ripple XRP.  Kuten kryptovaluutoille on ominaista, Ripplen hinta heittelehti aluksi miten sattuu, ja sen kryptovaluutta, XRP oli erittäin epävakaa. Mutta vuonna 2017 Ripple koki uskomattoman kurssinousun, joka siivitti sen 0,006 dollarista yli kolmeen dollariin yhdessä päivässä. Tämä johtui sosiaalisessa mediassa liikkuneista huhuista, ja sen seurauksena nousua seurannut kurssilasku oli yhtä jyrkkä.

Ripplen takana toimiva maksupalvelu on kuitenkin onnistunut vakaammin nostamaan koko projektin profiilia markkinoilla, ja vuoteen 2018 mennessä Ripplen maksuverkkoa käytti jo yli 100 pankkia. Tämä uutinen nosti kryptovaluutan hinnan jälleen uuteen hintapiikkiin (0,68 dollaria coinilta). Tästä huomataan miten helposti kryptovaluutat reagoivat esimerkiksi uutisiin ja huhuihin. 

ripple kurssi

Koronapandemian saapuminen Eurooppaan aloitti kryptomarkkinoilla kuitenkin sellaisen ketjureaktion, jota ei varmasti ihan heti uudestaan nähdä. Kerrankin nousussa olivat koko kryptomarkkinat, ei pelkästään Bitcoin. Tosin Bitcoinin ottaessa tuulta alleen, se lennätti koko kryptomarkkinat huikeisiin ennätysarvoihin helmikuussa 2021 noustessaan itsekin uuteen ennätykseen. Kesän korvalla Bitcoin taas veti koko kryptomarkkinoita alas, kiitos Elon Muskin vaikutusvallan, mutta tämän voidaan olettaa olevan vain väliaikainen laskukausi. 

Ripplen takana toimiva projekti on vakaa ja sen käyttötarkoitus selkeä, mikä puhuu sen puolesta, että sen liian volatiilina pitkään pidetty kryptovaluuttakin tulee jatkossa nostamaan suosiotaan ja lisäämään käyttäjämääriään. Mutta mikä Ripple itse asiassa on ja mihin sitä voi käyttää?

Mikä Ripple on?

Ripple on käytännössä reaaliajassa toimiva maksujärjestelmä, sekä valuutanvaihtoon ja rahalähetyksiin erikoistunut verkko, jonka vuonna 2012 lanseerasi yhdysvaltalainen Ripple Labs Inc. -niminen yritys. Yrityksen perustajat olivat jo vuonna 2005 tuoneet markkinoille suositun maksujärjestelmän, mutta Ripple oli nimenomaan lohkoketjuun perustuva systeemi ja alusta, jolla oli tällöin myös oma kryptovaluuttansa, XRP. Erikoista Ripplen projektissa on se, että sen verkossa voi maksaa tunnuksilla, jotka edustavat esimerkiksi perinteisiä valuuttoja, hyödykkeitä, sekä tottakai muita kryptovaluuttoja, mutta myös lentopisteitä.

Ripplen verkon monipuolisuus on ollut sen suurin valtti koko projektin ripeälle kasvulle viimeisen kymmenen vuoden aikana. Ripplen lohkoketju varmistaa kaikkien maksutapahtumien turvallisuuden, nopeuden ja kustannustehokkuuden niin, että näitä maksutapahtumia voidaan suorittaa täysin riippumatta maiden rajoista tai valuuttojen rajoitteista. Mahdollisimman pieninä pidettävät maksutapahtumista aiheutuvat maksut taas voi verkossa maksaa lohkoketjun natiivivaluutalla, XRP:llä.

Mihin Rippleä käytetään?

Erikoista Ripplen projektissa on se, että sen alustana toimiva lohkoketju on mahdollista integroida perinteisten pankkien verkkoympäristöihin. Tämän vuoksi monet pankit ovat pystyneet ottamaan Ripplen maksujärjestelmän osaksi palvelutarjontaansa, mikä on vuorostaan nostanut Ripplen projektin arvoa kun sen käyttö on lisääntynyt ja laajentunut. Esimerkiksi vuonna 2014 Ripplen lohkoketju otettiin osaksi Earthport -maksupalvelujärjestelmää, mikä siivitti Ripplen kryptovaluutan sen suurimpaan hintapomppaukseen vuonna 2017, jolloin Ripple oli hetken aikaa maailman toiseksi suurin kryptovaluutta. Vuoteen 2018 mennessä jo yli 100 pankkia oli integroinut Ripplen maksujärjestelmän osaksi verkkopalveluitaan. 

ripple

Käytännössä tämä kaikki tarkoittaa sitä, että Ripplen pohjana toimii hajautettu, avoin pääkirja, eli verkko, jota hallinnoi ja ylläpitää riippumattomien palvelimien verkko. Nämä palvelimet voivat olla esimerkiksi edellä mainittujen pankkien palvelimia, joiden kautta maksutapahtumat liikkuvat, ja joita Ripplen pääkirja tallettaa. Ripple takaa maksujen turvallisuuden sekä välittömyyden, mikä tuo mukanaan myös sen tosiasian, että maksutapahtumien peruutus on tällaisessa järjestelmässä mahdotonta. 

Miten Ripple kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Ripple kurssi on sen historiaa katsoessa kokenut aikamoisen vuoristoradan vuosien saatossa. Kryptovaluutan alkuaikoina monet Ripplen palveluista kiinnostuneet, ja jopa niitä käyttäneet tahot pysyivät juuri tästä syystä Ripplen omasta XRP -kryptovaluutasta kaukana, sillä se nähtiin liian arvaamattomana ja volatiilina. Tästä oman esimerkkinsä tarjosi vuoden 2017 huikea hintapiikki, joka ylsi yli kolmeen dollariin, ja tipahti takaisin vanhoihin uomiinsa heti seuraavana päivänä. 

Koronapandemia toi kuitenkin aivan uudenlaista nostetta koko kryptomarkkinoille, ja Ripplen arvo on kasvanut maaliskuun 2020 arvosta (0,15 dollaria) tämän artikkelin kirjoitushetken arvoon, joka on 0,62 dollaria per coin. Tässä välissä Ripple kurssi on myös kerinnyt käydä 1,80 dollarin hinnassa huhtikuussa. Tämän hintapiikin takana voidaan olettaa olleen Bitcoinin tuolloinen nousu. 

rippl

Mitä tulee Ripplen hinnan kehitykseen tulevaisuudessa, sitä on erittäin vaikea ennustaa. Kuten kryptovaluutan historiasta huomataan, mitä ihmeellisimmät ilmiöt sosiaalisesta mediasta globaaliin pandemiaan voivat aiheuttaa yllättäviä hintapiikkejä Ripple kurssissa. Suuressa kuvassa kaikki analyytikot tuntuvat kuitenkin olevan samaa mieltä siitä, että kuten koko kryptomarkkinat, myös Ripplen voidaan odottaa jatkossa kasvavan. Kasvuvauhtia on kuitenkin mahdotonta arvioida. Optimistisimmat uskovat Ripplen nousevan 10 dollariin vuoden 2021 puolella, kun taas vuoteen 2025 mennessä hinta-arviot vaihtelevat suuresti kahdeksan dollarin ja 50 dollarin välillä.

Kannattaako Rippleen sijoittaa?

Jos analyytikoilta kysyy, niin kannattaa. Ripple on jo sen verran kehittynyt ja markkinoilla tutuksi tullut kryptovaluutta ja lohkoketjuprojekti, että se on uudempia projekteja vakaampi. Tämä ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että kryptovaluuttana Ripple kurssi on edelleen volatiili ja erittäin vaikea ennustaa. Suurin syy sille, miksi analyytikot pitävät Ripplestä niin paljon, on sen luonne matalahkon riskin sijoituskohteensa, joka voi parhaina päivinä tarjota huimia tuottoja sijoittajille. 

Tästä huolimatta on hyvä muistaa, että kryptovaluuttojen kohdalla niihin sijoittaminen on aina sinun itsesi vastuulla. Älä siis laita turhan paljoa painoarvoa esimerkiksi analyytikoiden puheille, vaan tee itse tutkimustyöt, joiden perusteella osaat päätellä kannattaako johonkin kryptovaluuttaan sijoittaa vai ei. Esimerkiksi Ripple kurssi on kova siksakkaamaan, mutta noustessaan se nousee urakalla. Tätä seuraa kuitenkin aina laskukausi, joten sinun täytyy laskea, kestääkö budjettisi näin volatiilin sijoituskohteen hinnan muutokset. Lisäksi kryptovaluuttoihin sijoittaessa kannattaa aina muistaa vanha sääntö: älä sijoita kohteeseen, jota et tunne tai ymmärrä.

Osta XRP täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä Ripple hinta on?

Voit ostaa Ripple XRP Coinbase kaupankäyntialustalta luomalla palveluun tilin ja siirtämällä tilillesi rahaa. Tämän jälkeen voit käydä kauppaa XRP:llä ja muilla kryptovaluutoilla.

Mistä näen Ripplen reaaliaikaisen hinnan?

Ripplen reaaliaikainen hinta löytyy aina tältä sivulta. 

Mikä Ripple on?

Ripple on reaaliajassa toimiva maksujärjestelmä, sekä valuutanvaihtoon ja rahalähetyksiin erikoistunut verkko, jonka vuonna 2012 lanseerasi yhdysvaltalainen Ripple Labs Inc.

Nouseeko Ripplen hinta?

Ripplen hintaan vaikuttaa tulevaisuudessa sen käytön lisääntyminen: mitä enemmän sen maksujärjestelmän käyttö lisääntyy, sitä enemmän sen kryptovaluutan arvo nousee.

Lähteet ja hyödyllisiä linkkejä, joista voit lukea lisää. bulp
Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria