Uniswap Kurssi Reaaliaikainen (UNI / EUR)

uniswap
uniswap

Uniswap (UNI)

Price
$ 4.77
OSTA UNISWAP 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Uniswap kurssi

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Nyt kun ymmärrämme mikä Uniswap on ja miten se toimii, voimme keskustella siitä, miten Uniswap kurssi muodostuu, ja mihin asioihin se reagoi. Kryptovaluuttojen kurssit ovat hyvin riippuvaisia niiden lohkoketjujen arvosta, mikä taas riippuu kyseisen lohkoketjun kyvystä tarjota markkinoille jokin varteenotettava käyttötarkoitus. Kryptovaluutta ei siis itsessään ole välttämättä minkään arvoinen, vaan sen arvo pohjautuu sen lohkoketjun, eli verkon suosioon (eng. network value). 

Uniswap kurssi on näin ollen kaikkein eniten riippuvainen sen kryptovaluuttapörssin, eli sen markkinoille tarjoaman alustan toimintakyvystä ja suosiosta. Kuten aiemmin mainitsimme, Uniswapin alusta perustuu vahvaan likviditeettiin, jota pidetään yllä jopa bottien voimalla, mutta valitettavasti sen alustan aktiivisuus yksinään ei vielä takaa sitä, että Uniswap kurssi pysyisi yhtä vakaana. Kuten kaikkien kryptovaluuttojen kohdalla, myös Uniswap kurssi on hyvin riippuvainen siitä, mitä kryptomarkkinoilla kokonaisuudessaan tapahtuu.

Uniswap kurssi

Tästä yksinkertaisena esimerkkinä voidaan ottaa Bitcoinin raju liikehdintä kurssitaulukolla vuoden 2021 alussa: kun Bitcoin nousi stratosfäärisesti, kaikkien kryptovaluuttojen arvot kohosivat sen perässä. Ja kun Bitcoin hint syöksyi, koko markkinat sukelsivat perässä. Bitcoin on niin vaikutusvaltainen kryptovaluutta, että sen liikkeillä on paljon vaikutusta koko kryptomarkkinoihin, kun taas muut kryptovaluutat voivat vaikuttaa markkinoihin vain suurena massana, eivät yksittäisinä kryptovaluuttoina. Uniswap kurssi on kuitenkin muita vakaampi sen suhteen, että se pitää alustansa likviditeettiä yllä myös synteettisesti. 

Uniswap pähkinänkuoressa

Uniswap on vuonna 2018 markkinoille tuotu kryptovaluuttapörssi, eli vaihtoalusta, joka pyrkii tekemään kryptovaluuttojen vaihtamisesta halvempaa ja helpompaa, ja näin kuluttajaystävällisempää. Sen on perustanut Siemensillä pitkään työskennellyt koneinsinööri, Hayden Adams, joka halusi tehdä kryptovaluuttojen vaihtamisesta helpompaa poistamalla vaihtamisen yhtälöstä yhden askeleen: kun muilla alustoilla sinun on ensin ostettava kyseisen vaihtoalustan natiivivaluuttaa, jotta voit käydä kauppaa muilla kryptovaluutoilla, Uniswapilla voit käydä kauppaa ostamatta ensin alustan omaa valuuttaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Uniswap ole myös oma kryptovaluuttansa. 

Uniswapin suosio on noussut viimeisen vuoden aikana kohisten, ja suurin syy tähän on ollut sen kyky alentaa kryptokaupankäynnistä aiheutuvia maksuja massiivisesti omalla alustallaan. Tämän vuoksi Uniswapin verkossa kryptovaluuttojen vaihtaminen on moniin muihin samantyyppisiin alustoihin verrattuna hyvin halpaa. Tässä kannattaa kuitenkin muistaa se, että vaihdon tyypistä johtuen saatat kuitenkin joutua maksamaan Ethereumin vaatimia transaktiomaksuja, sillä Uniswapin alusta on rakennettu Ethereumin verkkoon.

Uniswap kurssi

Uniswap ja Ethereum elävät tietyllä tavalla symbioosissa, sillä Uniswapin suosion, ja näin sen käytön kasvaminen sujuvoittaa myös Ethereumin verkon, eli älysopimusten ja hajautettujen sovellusten toimintaa. Uniswap on kuitenkin paljon muutakin kuin vain kryptopörssi. Tämän selkeän käyttötarkoituksen lisäksi sen alusta on tehty kaikille avoimeksi samalla tavalla kuin sen emoverkko, eli Ethereum. 

Käytännössä tämä avoimuus tarkoittaa sitä, että kuka vain voi rakentaa Uniswapin alustalle älysopimuksia ja hajautettuja sovelluksia, eli omia DeFi -projektejaan. DeFi:t tarjoavat rahoitusmarkkinoille digitaalisia ratkaisuja, jotka voivat jo lähitulevaisuudessa syrjäyttää perinteisten rahoitusmarkkinoiden suuria tekijöitä, joten tämän voidaan tulevaisuudessa olettaa nostavan Uniswapin arvostusta ja hintaa.   

Uniswapin alustalla kaupankäynti perustuu perintisten alustojen markkinatakaajien sijasta likviditeettipooleihin, mitkä vahvistavat alustan likviditeettiä, ja tekevät alustasta näin ollen tehokkaamman ja avoimemman, kuin perinteiset kaupankäyntialustat. Vaikka kaupankäynti sinällään näyttäytyy itse kaupan kävijälle yksinkertaisena prosessina, vaihdon taustalla tapahtuu asioita, joita perinteisessä kaupankäynnissä ei ole nähty:

Sen sijaan, että alustalla kauppaa kävisivät vain sijoittajat, Uniswapin verkosta löytyy myös botteja, jotka varmistavat alustan likviditeetin tason pysymisen terveellä tasolla. Tämä tapahtuu niin, että kun aloitat kaupankäynnin jollakin kryptovaluuttaparilla (esimerkiksi ETH / USDT) botit lisäävät kyseisen parin älysopimukseen. Kun kryptovaluuttapari on lisätty tiettyyn älysopimukseen, se tulee välittömästi saataville muille kaupankävijöille, jotka voivat ostaa sekä myydä kyseistä paria, ja näin Uniswapin verkko pysyy aktiivisena, mikä hyödyttää koko alustan toimintaa yleisesti.

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat Uniswapin hintaan

Vaikka kryptovaluutat eroavat perinteisemmistä sijoituskohteistamme, ja niiden arvon koostumisesta paljon, on yksi asia, mikä pätee samalla tavalla sekä osakkeisiin, että kryptovaluuttoihin: kysynnän ja tarjonnan laki. Kuten mainittiin, Uniswap kurssi voi hyvin, kun sen alustalle on paljon kysyntää, ja alustan käyttötaso on korkealla. Mutta jos kryptovaluuttojen treidaajille ei yhtäkkiä kelpaisikaan UNI -valuutta, jolloin sen tarjontaa olisi enemmän kuin kysyntää, Uniswap kurssi voi laskea.

Koska kysynnällä ja tarjonnalla on kryptovaluuttojen saralla niin suuri merkitys, kryptovaluuttojen käyttötarkoitukset nousevat arvoon arvaamattomaan. Kryptovaluutat eivät nimittäin ole lainkaan verrattavissa perinteisiin fiat-valuuttoihimme lainkaan. Kuten jo olemme huomanneet, jokainen kryptovaluutta tarjoaa itse valuutan lisäksi syvemmän käyttötarkoituksen, ja tämä käyttötarkoitus, ja sen suosio markkinoilla, määrittelee kyseisen kryptovaluutan ja koko projektin arvon. Ja tämä onkin tärkeä pointti, kun olet aikeissa sijoittaa kryptovaluuttoihin: selvitä, mihin kryptovaluuttaa käytetään päätelläksesi, onko sille kysyntää tulevaisuudessa!

Muutama sana vielä perinteisten markkinoiden vaikutuksesta Uniswapin kurssiin ja sen kehitykseen jatkossa: ainakaan tällä hetkellä esimerkiksi talouskriisit eivät heijastu kryptovaluuttojen arvon kehitykseen lainkaan, tai jos heijastuvat, niin positiivisesti. Tämä näkyy siinä, että kun perinteisellä taloudella menee huonosti, sijoittajat kääntyvät kryptovaluuttojen puoleen, mikä automaattisesti lähtee nostamaan niiden arvoa. Tästä huolimatta kryptovaluutatkin dippasivat rajusti koronapandemian saapuessa Eurooppaan, ja osakemarkkinoiden romahtaessa maaliskuussa 2020. Mutta tämä dippaus oli hyvin lyhytaikainen, ja tuolloin kryptovaluuttoihin sijoittaneet voivat tänään olla hyvin tyytyväisiä itseensä.

Osta Uniswap helposti ja nopeasti tämän oppaan avulla.

Uniswap staking

Uniswap staking

Olet varmasti kuullut louhinnasta, joka on prosessi, jolla luodaan esimerkiksi uusia Bitcoineja markkinoille. Louhiminen tapahtuu niin sanotuilla supertietokoneilla, jotka maksavat helikoptereita, ja vaativat hurjia määriä sähköä prsoessoidakseen louhinnan vaatimia laskutoimituksia. Louhinta on siksi hidas ja kallis prosessi, johon monilla ei ole mahdollisuutta osallistua. 

Mutta onneksi sen lisäksi on olemassa kryptovaluuttojen staking! Staking on prosessi, jossa sinulla on mahdollisuus tienata lisää kryptovaluuttaa korkona, kun talletat kryptovaluuttaa sen lohkoketjuun tietyn määrän tietyksi ajaksi. Tämä auttaa lohkoketjuprojektin kehitystä, ja olet näin ollen ansainnut palkkion, eli kyseistä kryptovaluuttaa palkaksi tuestasi. Uniswapin vaihtoalustalla staking on mahdollista kaikille käyttäjille, joilla on hallussaan Ether kryptovaluuttaa. 

Käyttäjät voivat siis tallettaa Ether kryptovaluuttaa Uniswapin lohkoketjuun ennalta määrätyn määrän tietyksi aikaa, ja tällöin ansaita talletuksensa päälle palkkaa. Talletetut kryptovaluutat vahvistavat Uniswapin alustan toimintaa, sekä lisäävät sen likviditeettiä, joten tästä vastineeksi saatu palkka on ansaittu. Lisäksi nämä ‘likviditeetin tarjoajiksi’ kutsutut steikkaajat voivat validoida Uniswapin verkossa tapahtuvia kryptovaluuttaparien vaihtoja ja kaupankäynnin transaktioita, jolloin palkka voidaan maksaa myös kyseisen kryptoparin kryptovaluutoissa. 

Miten Uniswap kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Se suuri kysymys: miltä Uniswap kurssi ja sen tulevaisuus näyttävät? Vuosi 2020 oli jo aiemmin mainitusta syystä (koronapandemia) nousujohteinen vuosi kryptovaluutoille, minkä lisäksi nousua kiihdytti entisestään Bitcoinin hintahypähdys vuoden 2021 alussa, ja siihen vielä päälle Elon Muskin DogeCoin -hypetys. Jos Euroopassa oli vielä vuoden 2020 lopulla joku, joka ei ollut kuullut kryptovaluutoista, niin maaliskuuhun 2021 mennessä hekin varmasti olivat. Nämä koko kryptomarkkinoita nostattaneet ilmiöt avittivat tottakai myös Uniswapia. 

Uniswap tarjoaa kuitenkin markkinoille lisäksi selkeän ja käytännöllisen käyttötarkoituksen, minkä vuoksi se on saanut paljon huomiota osakseen ihan vain alustansa vuoksi. Ja tässä on se suuri ero vakaampien, valoisan tulevaisuuden omaavien kryptovaluuttojen, ja ihan vaan huvin vuoksi, ilman käyttötarkoitusta luotujen kryptovaluuttojen välillä: niiden käyttöpotentiaali! Uniswap on jo todistanut kryptomarkkinoille sen verkon toimivuuden ja potentiaalin, minkä vuoksi se on onnistunut vetämään sijoittajia puoleensa. Tämän voidaan olettaa pitävän Uniswapia pinnalla vielä pitkään.

Uniswapin tähänastinen hintaennätys tapahtui huhtikuun lopussa 2021, kun UNI heilui jopa parin viikon ajan 40 dollarin yläpuolella. Tämän artikkelin kirjoitushetkellä UNI -kryptovaluutan hinta pyörii 26 dollarin kieppeillä, ja kun katsotaan sen kurssikäyrää kesästä alkaen, niin 50 dollaria voi hyvin mennä rikki vielä ennen vuoden loppua. Monet analyytikot ovat samoilla linjoilla, sillä useat eri lähteet arvioivat Polkadotin hinnan vakiintuvan 40 – 60 dollarin välimaastoon vuonna 2022. Pitkän aikavälin arvioita on mahdotonta lähteä tekemään, mutta on suhteellisen turvallista sanoa, että Uniswap on tullut jäädäkseen, ja sillä on kaikki ainekset suuren luokan menestykseen pitkällä aikavälillä.

unii

Kannattaako Uniswapiin sijoittaa?

Uniswap kryptovaluuttaan sijoittaminen on mielenkiintoinen mahdollisuus, sillä se on suhteellisen nuoresta iästään huolimatta tarjonnut siihen sijoittaneille jo hyviä tuottoja. Koska kyseessä on konkreettisen käyttötarkoituksen tarjoava projekti, sen kysyntä perustuu suhteellisen vakaalle pohjalle, eli sen tarjoaman vaihtoalustan monipuolisiin ja kustannustehokkaisiin käyttömahdollisuuksiin. 

Erittäin monipuolisen kaupankäynnin lisäksi Uniswap tarjoaa stakingia, mutta twistillä: sen alustalla voit steikata Ether -kryptovaluuttaa, joka on arvokkaampi kuin UNI. Tämä kaikki houkuttelee sen alustalle erilaisia käyttäjiä, mikä jälleen lisää Uniswapin alustan likviditeettiä, mikä taas heijastuu hyvin nopeasti sen arvoon. Jos siis uskot Uniswapin kasvupotentiaaliin pitkällä aikavälillä esimerkiksi DeFi -markkinoiden tukiprojektina, sinulla on jo hyvät perustelut sijoittaa siihen. 

Yleissääntönä kryptovaluuttoihin sijoittaessa kannattaa kuitenkin muistaa myös, että niiden hintojen vaihtelut ovat hyvin riippuvaisia koko kryptomarkkinoiden kehityksestä. Jos esimerkiksi kryptojen kuningas, Bitcoin, yllättäen sukeltaisi, voit olettaa, että kaikkien kryptojen kurssit seuraavat perässä. Sama pätee tietenkin myös toiseen suuntaan, eli jos Bitcoinille povataan nousua, muidenkin kryptovaluuttojen voidaan odottaa reagoivan positiivisesti. Pidä siis silmällä sekä kryptomarkkinota kokonaisuudessaan, että Uniswap kurssi.

OSTA UNISWAP 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Uniswap?

Uniswap tarjoaa kryptomarkkinoille älysopimuksilla toimivan pörssin, jossa monien eri kryptovaluuttojen vaihtaminen on helppoa, halpaa ja nopeaa.

Miten Uniswap kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Uniswap tarjoaa monipuolisen ja konkreettisen käyttötarkoituksen, mikä povaa sille valoisia tulevaisuudennäkymiä. 

Miten voin ostaa Uniswapia?

Osta Uniswap helposti ja nopeasti eToron kaupankäyntialustalta: rekisteröidy palveluun, siirrä tilillesi rahaa ja osta Uniswap tänään!

Mikä on Uniswap arvo?

Uniswap arvo, kuten kaikkien kryptovaluuttojen arvot, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Uniswap kurssi tältä sivustolta.

Minkä hintainen Uniswap on vuonna 2025?

Analyytikot uskovat Uniswapin kasvuun pitkällä aikavälillä, ja vuonna 2025 sen uskotaan olevan 90 – 250 dollarin arvoinen per UNI coin.

Onko Uniswap hyvä sijoitus?

Analyytikot uskovat Uniswapin tasaiseen kasvuun tulevaisuudessa, minkä vuoksi monet suosittelevat sitä pitkän aikavälin sijoituskohteeksi.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria