Tron Kurssi Reaaliaikainen (TRX / EUR)

tron
tron

TRON (TRX)

Price
$ 0.064513
Osta Tron täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Tron kurssi

 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10
 • pepperstone toplist stb 1
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Tarjoaa yli 70 valuuttaparia
  • Jopa 30:1 vipuvaikutus
  • Tukee MetaTraderia ja cTraderia
  Kauppakohtainen hinta Alk. 0,03 euroa Tilimaksu 0 euroa / vuosi Mobiilisovelluksen pisteet
  9/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 77.5% yksityissijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän välittäjän kanssa.

Nyt kun ymmärrämme mikä Tron on ja miten se toimii, voimme keskustella siitä, miten Tron kurssi muodostuu, ja mihin asioihin se reagoi. Kryptovaluuttojen kurssit ovat hyvin riippuvaisia niiden lohkoketjujen arvosta, mikä taas riippuu kyseisen lohkoketjun kyvystä tarjota markkinoille jokin varteenotettava käyttötarkoitus. Kryptovaluutta ei siis itsessään ole välttämättä minkään arvoinen, vaan sen arvo pohjautuu sen lohkoketjun, eli verkon suosioon (eng. network value). Tron kurssi on näin ollen kaikkein eniten riippuvainen sen oman alustan, eli sen markkinoille tarjoaman sisällön kehittämiseen, tallentamiseen ja myymiseen erikoistuvan palvelun toimintakyvystä ja suosiosta. 

Yksi suurimmista Tron kurssia määrittävistä tekijöistä on näin ollen tietoisuus siitä, sekä sen käytön lisääntyminen ja laajentuminen, eli toisin sanoen kysyntä versus tarjonta. Mutta valitettavasti sen alustan aktiivisuus yksinään ei vielä takaa sitä, että Tron kurssi pysyisi yhtä vakaana. Sillä vuonna 2023 se ei todellakaan ole pysynyt vakaana! Mutta se ei ole Tronin syytä, vaan kuten kaikkien kryptovaluuttojen kohdalla, myös Tron kurssi on lisäksi hyvin riippuvainen siitä, mitä kryptomarkkinoilla kokonaisuudessaan tapahtuu. Tästä yksinkertaisena esimerkkinä voidaan ottaa Bitcoinin raju liikehdintä kurssitaulukolla vuoden 2023 alussa: 

Kun Bitcoin nousi stratosfäärisesti, kaikkien kryptovaluuttojen arvot kohosivat sen perässä. Ja kun Bitcoin hinta syöksyi, koko markkinat sukelsivat perässä. Bitcoin on niin vaikutusvaltainen kryptovaluutta, että sen liikkeillä on paljon vaikutusta koko kryptomarkkinoihin, kun taas muut, Bitcoinia pienemmät kryptovaluutat voivat vaikuttaa markkinoihin vain suurena massana, eivät yksittäisinä kryptovaluuttoina. Vaikka Tron kurssi on tänä vuonna liikehtinyt hyvin volatiilisti kurssitaulukolla, se ei välttämättä tarkoita, etteikö sen tarjoama alusta ja palvelu olisi toimiva ja suosittu nyt sekä tulevaisuudessa.

Tron: striimauspalveluiden uusi tuleminen

Sisällöntuotanto on sosiaalisen median myötä kasvanut valtavaksi alaksi, jossa virtaavat laveat rahavirrat. Mutta kaikki tuotettu sisältö, oli kyse sitten kuvista, videoista, äänestä tai tekstistä, sijaitsee tällä hetkellä muutaman suuren yhtiön alustoilla, ja on näin ollen myös tavallaan niiden omaisuutta. Siksi avoimet ja keskittämättömät lohkoketjualustat, kuten Tron, voivat tulevaisuudessa mullistaa sisältömarkkinat. Kukapa sisällöntuottaja ei haluaisi hyötyä sataprosenttisesti tuottamastaan sisällöstä ilman turhia välikäsiä? Tron mahdollistaa tämän.

 • Tron on erityyppisten sisältöjen jakamiseen erikoistuva lohkoketjualusta ja kryptovaluutta
 • Tron kurssi on vuonna 2023 ollut hyvin volatiili, mutta samalla se on kruisaillut useisiin hintapiikkeihin, mikä on tehnyt siitä hyvän kohteen aktiiviselle treidaamiselle
 • Tronin sisältöjen jakamisen avoimesti ja demokraattisesti mahdollistava alusta antaa itse sisällöntuottajille kaiken vallan heidän omista sisällöistään, ja niiden tuotoista
 • Osta Tron Coinbase kansainväliseltä ja erittäin monipuoliselta kaupankäyntialustalta, jolta löytyy myös suomalaisia osakkeita.

Tron pähkinänkuoressa

Tron kurssi on tänä vuonna käyttäytynyt aiempaa volatiilisemmin, mikä ei ole yksinään sen omaa syytä. Mutta ennen kuin voimme perehtyä Tron kurssin liikkeisiin ja sen syihin, meidän on ensin ymmärrettävä mikä ihme Tron edes on. Tron on vuodesta 2017 alkaen tarjonnut käyttäjilleen avoimen ja demokraattisen alustan kaiken tyyppisten sisältöjen kustannustehokkaaseen jakamiseen. Koska se perustettu hajautettuun verkkoon, eli lohkoketjuun, kaikki sisällöntuottajan siihen kehittämän sisältö on täysin tämän itsensä hallussa, eli myös sisällön myynnistä koostuvat tuotot kuuluvat tällöin kokonaisuudessaan hänelle.

Tron kurssi

Käytännössä Tron verkko siis tarjoaa laajan kavalkadin lohkoketjupohjaisia ratkaisuja hajautettujen tiedostojen säilyttämiseen ja jakamiseen, erityyppisten sisältöjen kehittämiseen ja jakamiseen, sekä hajautetun peliteollisuuden kehittämiseen. Tronin kehittäjillä oli alusta asti selvät sävelet sen suhteen, mitä he halusivat projektillaan tarjota markkinoille. Tämä tuli selväksi heti alkumetreillä, kun se vuonna 2018 hankki erittäin tunnetun BitTorrent -palvelun, joka oli siihen asti toiminut tiedostojen jakamisalustana ihan perinteisessä verkkoympäristössä, eli internetissä.

Pelkän sisällöntuotannon ja -jakamisen lisäksi Tronin lohkoketju oli myös alusta alkaen kilpailijoitaan nopeampi maksuverkko: Tronin lohkoketju pystyy käsittelemään jopa 2 000 transaktiota sekunnissa, kun taas Ethereum pystyy hoitamaan vain noin 30 transaktiota, ja Bitcoin vaivaiset 7 transaktiota samassa ajassa. Mutta tätäkin tärkeämpää Tronin kohdalla on ymmärtää, että se erottuu edukseen juuri siinä, että sen takana ei toimi mikään valtava yhtiö tai organisaatio, kuten Facebook. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun yhtälöstä puuttuu kokonaan kaikki välikädet, sisällöntuottaja voi Tronin verkossa olla itse suoraan yhteydessä sisältönsä käyttäjiin, eli yleisöönsä.

Rahoitusmielessä Tron on juurikin tästä johtuen sisällöntuottajille huomattavasti kustannustehokkaampi vaihtoehto, kuin Facebookin, eli nykyisen Metan, ja Googlen palvelut, joiden käytöstä sisällöntuottaja joutuu maksamaan usein enemmän kuin pystyy tienaamaan. Tronin verkossa kaikki sisällöntuottajan tuottama sisältö on täysin hänen itsensä hinnoiteltavissa, ja hän saa ansaitsemansa palkkiot kokonaisuudessaan itselleen. Tämän lisäksi Tronin verkossa ei tarvitse taistella siitä, kenelle alustalle kehitetty tai talletettu sisältö kuuluu. Ei nimittäin ainakaan Tronille, saatika Googlelle.

Lue lisää ja katso Tron osto-oppaamme täältä.

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat Tronin hintaan

Tron kurssi

Vaikka kryptovaluutat eroavat perinteisemmistä sijoituskohteistamme, ja niiden arvon koostumisesta paljon, on yksi asia, mikä pätee samalla tavalla sekä osakkeisiin, että kryptovaluuttoihin: kysynnän ja tarjonnan laki. Kuten mainittiin, Tron kurssi voi hyvin, kun sen alustalle on paljon kysyntää, ja alustan käyttötaso on korkealla. Mutta jos kryptovaluuttojen treidaajille ei yhtäkkiä kelpaisikaan TRX -valuutta, jolloin sen tarjontaa olisi enemmän kuin kysyntää, Tron kurssi voi laskea.

Koska kysynnällä ja tarjonnalla on kryptovaluuttojen saralla niin suuri merkitys, kryptovaluuttojen käyttötarkoitukset nousevat arvoon arvaamattomaan. Ja juuri tästä syystä niitä ei pidä koskaan verrata perinteisiin fiat-valuuttoihin, joiden käyttötarkoitus on suppea, ja kaikille täysin sama. Sen sijaan jokainen kryptovaluutta tarjoaa itse valuutan lisäksi syvemmän käyttötarkoituksen, ja tämä käyttötarkoitus, sekä sen suosio markkinoilla, määrittelee kyseisen kryptovaluutan ja koko projektin arvon. Ja tässä on se koko homman ydin, joka sinun täytyy ymmärtää jos olet aikeissa sijoittaa kryptoihin. Selvitä aina mihin jotakin kryptovaluuttaa käytetään, jotta osaat päätellä onko sille kysyntää tulevaisuudessa!

Mutta entäs ne perinteiset rahoitusmarkkinat ja talous, onko Tron kurssi niiltä suojassa? Ainakaan tällä hetkellä esimerkiksi talouskriisit eivät heijastu kryptovaluuttojen arvon kehitykseen muuten kuin niin positiivisesti. Tämä näkyy siinä, että kun perinteisellä taloudella menee huonosti, sijoittajat kääntyvät kryptovaluuttojen puoleen, mikä automaattisesti lähtee nostamaan niiden arvoa. Tästä huolimatta kryptovaluutatkin dippasivat rajusti koronapandemian saapuessa Eurooppaan, ja osakemarkkinoiden romahtaessa maaliskuussa 2020. Mutta tämä dippaus oli hyvin lyhytaikainen, ja tuolloin kryptovaluuttoihin sijoittaneet voivat tänään olla hyvin tyytyväisiä itseensä.

Tron staking

Olet varmasti kuullut louhinnasta, joka on prosessi, jolla luodaan esimerkiksi uusia Bitcoineja markkinoille. Louhinta on hidas ja kallis prosessi, johon monilla ei ole mahdollisuutta osallistua, mutta sen lisäksi on olemassa toinen, huomattavasti yleisempi tapa luoda uutta kryptovaluuttaa: staking. Staking on prosessi, jossa sinulla on mahdollisuus tienata lisää kryptovaluuttaa korkona, kun talletat kryptovaluuttaa sen lohkoketjuun tietyn määrän tietyksi ajaksi. Tämä auttaa lohkoketjuprojektin kehitystä, ja olet näin ollen ansainnut palkkion, eli kyseistä kryptovaluuttaa.

Tron on yksi niistä kryptovaluutoista, joita voit hankkia stakingin kautta. Tämän mahdollistaa sen Proof-of-Stake algoritmi, joka myös takaa Tronin lohkoketjun erittäin vahvan suojauksen. Pääset mukaan Tronin stakingiin kun talletat sen lohkoketjuun tietyn määrän TRX kryptovaluuttaa tarpeeksi pitkäksi ajaksi. Tämän jälkeen sinusta tulee kyseisen lohkoketjun validoija, jolla on oikeus äänestää esimerkiksi lohkoketjun muutoksiin liittyvistä asioista, joiden kautta Tronin lohkoketjua ylläpidetään ja kehitetään. 

Validoijana pääset myös varmistamaan, että Tronin lohkoketju tosiaan toimii niin nopeasti kuin se lupaa (2 000 transaktiota sekunnissa). Kaikesta tästä työstä jokainen stakingiin osallistuva ansaitsee tottakai palkkaa, joka maksetaan TRX -valuutassa. Staking on siis vähän kuin koron kasvattaminen, mutta huomattavasti tuottoisampaa. Kryptomarkkinoilla onkin viime aikoina käyty runsaasti keskustelua tähän liittyen: yleinen konsensus on muodostunut siitä, että kryptovaluuttaan sijoittaminen sekä staking ovat nykyään huomattavasti parempi tapa tienata rahaa, kuin louhinta.

Miten Tron kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Se suuri kysymys: miltä Tron kurssi ja sen tulevaisuus näyttävät? Vuosi 2020 oli jo aiemmin mainitusta syystä (koronapandemia) nousujohteinen vuosi kryptovaluutoille, minkä lisäksi nousua kiihdytti entisestään Bitcoinin hintahypähdys vuoden 2023 alussa, ja siihen vielä päälle Elon Muskin DogeCoin -hypetys. Jos Euroopassa oli vielä vuoden 2020 lopulla joku, joka ei ollut kuullut kryptovaluutoista, niin maaliskuuhun 2023 mennessä hekin varmasti olivat. Nämä koko kryptomarkkinoita nostattaneet ilmiöt avittivat tottakai myös Tronia. 

Tron tarjoaa kuitenkin markkinoille lisäksi selkeän ja jo valmiiksi erittäin suositun käyttötarkoituksen, minkä vuoksi sillä on potentiaalia nousta tulevaisuuden yllättäjäksi. Ja tässä on se suuri ero vakaampien, valoisan tulevaisuuden omaavien kryptovaluuttojen, ja ihan vaan huvin vuoksi, ilman käyttötarkoitusta luotujen kryptovaluuttojen välillä: niiden käyttöpotentiaali! Tron on jo todistanut kryptomarkkinoille sen verkon toimivuuden ja käytön edut, minkä vuoksi se on noussut yhdeksi suurimmaksi kryptovaluutaksi yleisesti. Näin ollen sen ei uskota sulavan pois listalta ihan äkkiä.

Tronin tähänastinen hintaennätys tapahtui jo vuonna 2018 (0,22 dollaria per TRX), mutta pysyttyään pitkään alle 5 sentin arvoisena, vuosi 2023 on tuonut sille mukavaa buustia. Tämän artikkelin kirjoitushetkellä TRX -kryptovaluutan hinta pyörii 0,10 dollarin kieppeillä, ja kun katsotaan sen kurssikäyrää kesästä alkaen, niin niin huomataan, että heinäkuusta alkaen matka on ollut nousujohteista. Analyytikot ovat jo pitkään pitäneet Tronin projektia hyvänä sijoituskohteena, eikä edes tämän vuoden volatiilisuus ole saanut heitä katumapäälle. Pitkän aikavälin hinta-arviot ovat mahdottomia tehdä, mutta jos uskot sisällöntuotannon ja -jakamisen mullistukseen tulevaisuudessa, pidä Tronia silmällä.

Tron kurssi

Kannattaako Troniin sijoittaa?

Kryptovaluutat, mukaan lukien Tron, ovat erittäin volatiileja ja riskialttiita sijoituskohteita. Niiden hinta voi heitellä yhden päivän aikana hurjasti, ja niiden tulevia liikkeitä on lähes mahdotonta ennustaa. Tästä johtuen vanha sääntö pätee: Älä sijoita kohteeseen, jota et tunne tai ymmärrä. Varsinkin kun otetaan huomioon Tron kurssi volatiilisuus vuodelta 2023 , sijoita siihen vasta siinä vaiheessa kun ymmärrät mihin sitä käytetään. Tällöin sinulla on tarvittavat työkalut sen arvioimiseen, onko Tronista tulevaisuuden suureksi nimeksi.

Yleiskuvassa voidaan todeta, että Tron on jo pitkän linjan tekijä kryptomarkkinoilla, ja sen takaa löytyy erittäin asiantunteva, globaali tiimi. Se myös tarjoaa markkinoille sisällön jakamiseen erikoistuvan hajautetun alustan, mikä tuo mukanaan hurjan määrän etuja nimenomaan sisällöntuottajille. Keskitettyjen ja ahneiden Facebookkien ja Netflixien sijasta Tronin alustalla sisällöntuottaja saa itse pitää kaikki sisällöstään veloitettavat palkkiot. Tästä syystä monet analyytikot pitävät Tronia yhtenä kryptomarkkinoiden potentiaalisimpana projektina. Lisäksi TRX on vielä halpa kryptovaluutta, joten tilaa kasvaa on!

Muista kuitenkin ottaa huomioon myös se fakta, että kryptovaluutat ovat aina alttiita koko kryptomarkkinoiden liikehdinnälle. Siksi suosittelemme sinua aina tutustumaan sen kryptovaluutan projektiin kokonaisuudessaa, johon olet aikeissa sijoittaa. Kryptovaluuttoihin sijoittamisen järkevyyttä on helpompi perustella, kun ymmärrät mihin jotakin tiettyä kryptovaluuttaa voidaan käyttää. Lisäksi pystyt tällöin arvioimaan kestääkö kryptovaluutan kantokyky kryptomarkkinoiden yllättävät liikkeet. Osta Tron jos uskot, että siinä on potentiaalia viihde- ja sisältömarkkinoiden mullistamiseen, ja jos analyytikoiden tapaan näet sen hyvänä pitkän aikavälin sijoituskohteena.

Osta Tron täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Tron?

Tron tarjoaa markkinoille sisällön jakamiseen erikoistuvan hajautetun alustan, mikä tuo mukanaan hurjan määrän etuja sisällöntuottajille erityisesti tienaamismielessä.

Miten Tron kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Tron tarjoaa monipuolisen ja jo valmiiksi suositun käyttötarkoituksen, mikä povaa sille valoisia tulevaisuudennäkymiä. 

Miten voin ostaa Tron?

Osta Tron helposti ja nopeasti Coinbase kaupankäyntialustalta: rekisteröidy palveluun, siirrä tilillesi rahaa ja osta Tron tänään!

Mikä on Tron arvo?

Tron arvo, kuten kaikkien kryptovaluuttojen arvot, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Tron kurssi tältä sivustolta.

Minkä hintainen Tron on vuonna 2025?

Analyytikot uskovat Tronin kasvuun pitkällä aikavälillä, ja vuonna 2025 sen uskotaan olevan 0,55 – 0,75 dollarin arvoinen per TRX coin.

Onko Tron hyvä sijoitus?

Analyytikot uskovat Tronin kasvuun tulevaisuudessa, minkä vuoksi monet suosittelevat sitä pitkän aikavälin sijoituskohteeksi.

Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria