Tezos Kurssi Reaaliaikainen (XTZ / EUR)

tezos
tezos

Tezos (XTZ)

Price
$ 1.47

Osta Tezos täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Tezos: extra-turvallinen peer-to-peer maksualusta

Tezos on yksi kryptomarkkinoiden suurimmista ja mielenkiintoisimmista projekteista. Sitä pidetään jopa Ethereumin haastajana, sillä kyseessä on älysopimusten kustannustehokkaaseen kehittämiseen tarkoitettu alusta, jolla voi vaihtaa kryptovaluuttoja huomattavasti nopeammilla siirtoajoilla kuin Ethereumin verkossa.   

  • Tezos tarjoaa stakingiin perustuvan vertaismaksuverkon, jota voidaan käyttää myös turvallisten ja tehokkaiden älysopimusten kehittämiseen
  • Tezos kurssi on vuonna 2022 ollut melko volatiili, mutta XTZ on hinnaltaan pysynyt aiempaa paria vuotta arvokkaampana
  • Tezos on analyytikoiden suosiossa, sillä sen uskotaan sopivan sekä nopeatempoiseen päiväkaupankäyntiin, että pidemmän aikavälin sijoitukseksi 
  • Osta Tezos eToron kansainväliseltä ja erittäin monipuoliselta kaupankäyntialustalta, jolta löytyy laaja lista myös muita kryptovaluuttoja.
Osta Tezos täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Tezos kurssi

Tezos kurssi on helpompi ymmärtää, kun ensin ymmärrät mikä Tezos itsessään on ja miten se toimii. Tezos on aktiivisesti kehittyvä älysopimusverkko, ja tämä Ethereumin haastaja on ansainnut lempinimen ‘Itsestään muuttuva lohkoketju’. Tällä lempinimellä viitataan siihen, että Tezoksen lohkoketju on avoin kaikille, eli jokainen XTZ -kryptovaluuttaa omistava verkon käyttäjä voi halutessaan osallistua Tezoksen lohkoketjun kehittämiseen sekä sen ylläpitoon.  Käytännössä se tarkoittaa sitä, että verkon käyttäjät voivat vaikuttaa siihen, mitä sääntöjä Tezoksen verkossa hyväksytään ja mitä ei, sekä mitä muutoksia lohkoketjuun hyväksytään ja mitä hylätään. Kaikki tämä tapahtuu demokraattisen staking-prosessin kautta, eli äänestämällä. 

Tezos kurssi taas on riippuvainen sekä itse Tezoksen kehityksestä, että kryptomarkkinoista kokonaisuudessaan. Kryptovaluuttojen kurssit ovat ensinnäkin hyvin riippuvaisia juuri niiden omien lohkoketjujen arvosta, ei niinkään itse kryptovaluutan arvosta. Lohkoketjun arvo taas riippuu sen kyvystä tarjota markkinoille jokin varteenotettava käyttötarkoitus. Tezoksen XTZ -kryptovaluutta ei siis itsessään ole välttämättä minkään arvoinen, vaan sen arvo pohjautuu sen lohkoketjun, eli verkon suosioon (eng. network value). 

Tezos kurssi

Tänä päivänä Tezos on jo hyvin tunnettu osa kryptomarkkinoita, ja yksi syy sen kykyyn vakiinnuttaa paikkansa näillä erikoisilla markkinoilla on nimenomaan sen algoritmi, joka takaa Tezoksen verkolle vahvemman suojauksen esimerkiksi sellaisia käyttäjiä vastaan, jotka pyrkivät hankkimaan kryptovaluuttaa epäluotettavin keinoin. Lisäksi Tezoksen verkko on notkea, ja näin ollen helposti käyttöön otettava alusta suurille rahoitusyrityksille. Sijoittajia Tezoksessa kiinnostaa erityisesti sen hinnan volatiilisuus, sillä varsinkin päiväkaupankäynnissä tämä voi parhaimmillaan tuoda kaupankävijälle erinomaista tuottoa hyvin lyhyellä ajalla. Kryptokehittäjille se taas tarjoaa tuottoisan staking-alustan, josta kerromme lisää alempana.

Koska Tezos tarjoaa käyttöä kaikille näille sidosryhmille, sen arvo riippuu paljolti näiden ryhmien kiinnostuksen tasosta. Mitä enemmän jokaisesta ryhmästä tulee käyttäjiä Tezoksen verkkoon, sitä vakaampi ja näin ollen arvokkaampi siitä tulee. Sen oman projektin lisäksi ei kuitenkaan voida unohtaa koko kryptomarkkinoiden vaikutusvaltaa Tezos kurssi in. Kaikkein eniten koko kryptomarkkinoihin vaikuttaa Bitcoinin liikehdintä kurssitaulukolla: kun Bitcoin nousee, muutkin kryptovaluutat nousevat, ja kun Bitcoinin arvo laskee, koko kryptomarkkinat sakkaavat. Vuosi 2022 on tarjonnut tähän runsaasti käytännön esimerkkejä kurssitaulukoilla.

Lue lisää Tezoksesta täältä.

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat Tezoksen hintaan

Vaikka kryptovaluutat eroavat perinteisemmistä sijoituskohteistamme, ja niiden arvon koostumisesta paljon, on yksi asia, mikä pätee samalla tavalla sekä osakkeisiin, että kryptovaluuttoihin: kysynnän ja tarjonnan laki. Kuten mainittiin, Tezos kurssi voi hyvin, kun sen älysopimus alustalla on paljon käyttäjiä. Mutta jos kryptovaluuttojen treidaajille ei yhtäkkiä kelpaisikaan XTZ -valuutta, jolloin sen tarjontaa olisi enemmän kuin kysyntää, Tezos kurssi voi laskea.

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat siis hyvin vahvasti kryptovaluuttojen kursseihin, sekä niiden kehitykseen nyt ja tulevaisuudessa. Tästä johtuen juuri Tezoksen käyttötarkoituksella on sen arvon kehitykseen niin suuri merkitys. Se myös tarkoittaa sitä, että toisin kuin talousuutisissa usein näkyy tehtävän, kryptovaluuttoja ei tule koskaan verrata suoraan perinteisiin sijoituskohteisiin, kuten osakkeisiin tai fiat-valuuttoihin ja niiden arvon kehitykseen. Esimerkiksi fiat-valuuttojen käyttötarkoitus on yksi ja sama kaikille valuutoille, kun taas jokainen kryptovaluutta tarjoaa itse valuutan lisäksi syvemmän käyttötarkoituksen. 

Tezos kurssi

Tämä tarjottu käyttötarkoitus, sekä sen suosio markkinoilla, määrittelee kyseisen kryptovaluutan ja koko projektin arvon. Ja tässä on se koko homman ydin, joka sinun täytyy ymmärtää jos olet aikeissa sijoittaa kryptoihin: Selvitä aina mihin jotakin kryptovaluuttaa käytetään, jotta osaat päätellä onko sille kysyntää tulevaisuudessa! Tezoksella on selkeä ja koko ajan suosiotaan kasvattava käyttötarkoitus, minkä lisäksi se on hyvin tunnettu projekti kryptomarkkinoilla. Se on siksi erinomaisessa asemassa, mitä tulee kasvupotentiaaliin.

Sitten on vielä se kysymys, että miten perinteisen talouden kunto yleisesti vaikuttaa kryptovaluuttoihin, onko Tezos kurssi niiltä suojassa? Ainakaan tällä hetkellä esimerkiksi talouskriisit eivät heijastu kryptovaluuttojen arvon kehitykseen, mutta talouden huonoina aikoina on viime vuosina ollut nähtävissä mielenkiintoinen muutos: kun perinteisellä taloudella menee huonosti, sijoittajat kääntyvät nykyään useammin kryptovaluuttojen puoleen kullan sijasta. Tämä taas automaattisesti lähtee nostamaan niiden arvoa. 

Huomaa kuitenkin, että koko maailmaa ravisuttavat katastrofit voivat silti vaikuttaa myös kryptovaluuttoihin. Tämä näkyi maaliskuussa 2020, kun jopa kryptovaluutat dippasivat rajusti koronapandemian saapuessa Eurooppaan, ja osakemarkkinoiden romahtaessa. Mutta tämä dippaus oli hyvin lyhytaikainen, ja tuolloin kryptovaluuttoihin sijoittaneet voivat tänään olla hyvin tyytyväisiä itseensä. Ja vaikka korona jyllää edelleen, Tezos kurssi sen kuin porskuttaa.

Tezos staking

Stakingilla tarkoitetaan kryptovaluutan tallettamista sen omaan lohkoketjuun. Talletuksesta on hyötyä koko lohkoketjulle ja sen toiminnalle, minkä vuoksi siitä maksetaan tallettajalle palkkio, eli samaa kryptovaluuttaa suhteessa talletettuun määrään. Jotkut vertaavat tätä koron kerryttämiseen, mutta tosiasiassa pankista säästöillesi saamasi korko ei pysty kilpailemaan staking palkkioiden kanssa. Staking on yksi tekijä, joka vaikuttaa pitkällä aikavälillä siihen, mihin suuntaan Tezos kurssi kehittyy.

Tezos käyttää Liquid Proof-of-Stake -algoritmia (LPoS), mikä tarkoittaa sitä, että ne tietokoneet, jotka käyttävät XTZ -kryptovaluuttaa, voivat samalla osallistua Tezoksen verkon ylläpitoon esimerkiksi validoimalla verkon tapahtumia, vahvistamalla verkon suojausta tai jakamalla kryptovaluuttaa verkossa. Jokaista tällaista Tezoksen verkon ylläpitäjää kutsutaan nodeksi tai “leipuriksi”. Tezoksen verkko pystyy muuttamaan itseään automaattisesti, mutta muuttaakseen itseään se tarvitsee ensin näiden leipureiden hyväksynnän. Jotta käyttäjä voi osallistua Tezos stakingiin, hänellä on oltava hallussaan 8 000 XTZ tokenia, jotka hän lukitsee Tezoksen lohkoketjuun. 

Staking myös takaa Tezoksen verkon korkeamman turvallisuuden, sillä jokainen sen verkossa tapahtuva transaktio ja muutos pitää hyväksyttää “leipureilla”. Jokainen muutos ja kehitysaskel myös tallentuu Tezoksen lohkoketjun tietokantaan, joten jos jokin “leipuri” yrittää käyttää stakingia omien etujensa ajamiseen, hän jää hyvin äkkiä kiinni, ja hänen mahdollisesti tienaamansa kryptovaluutat tehdään arvottomiksi. Koska jokaisen tapahtuman ja muutoksen tulee hyödyttää koko verkkoa, hakkeroinnin ja huijausten mahdollisuus pienenee minimiin.

Miten Tezos kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Tezos XTZ hinta on noin 5 dollaria per token, eli se on laskenut kuukauden aikana noin dollarin verran. Lokakuussa 2022 XTZ kävi tähän mennessä toiseksi korkeimmassa hintahuipussaan, 8,70 dollaria per token. Tästä huomataan, että sen hinnan vaihtelut vain parissa kuukaudessa ovat vauhdikkaita. Mikä on erityisesti aktiivisesti treidaaville sijoittajille hyvä uutinen! Mielenkiintoista Tezoksen kurssiliikkeissä on se, että se on onnistunut nousemaan isosti ihan omia aikojaa, ilman Bitcoinin puskemista. Ei kuitenkaan voida ohittaa sitä, että Tezos kurssi on kuitenkin hyvin altis seuraamaan Bitcoinin kehityskulkua kurssitaulukolla. 

tezos

Kryptovaluuttojen liikkeiden ennustaminen on täyttä arvausleikkiä, mutta se ei tarkoita, etteikö Tezoksenkin liikkeitä voisi huvikseen arvailla. Varovaisimmat asiantuntijoiden arviot ennustavat, että Tezoksen arvo tulisi vuonna 2025 olemaan yli 30 dollarin paikkeilla, ja vuoteen 2030 mennessä se lähentelisi jo 100 dollaria. Kukaan ei tunnu uskovan, että Tezos yltäisi niin huimaan hinnan nousuun, että se pystyisi vuoteen 2025 mennessä nousemaan 100 dollariin, mutta kryptomarkkinoilla on ennenkin nähty uskomattomia nousuja, joita kukaan ei pystynyt ennustamaan. Siksi sinun kannattaakin miettiä Tezoksen käyttötarkoitusta, ja miten paljon sille voisi tällä saralla olla tulevaisuudessa kysyntää. Sillä mitä enemmän Tezoksella on käyttäjiä, sitä arvokkaampi siitä tulee.

Kryptovaluuttoihin sijoittaessa ei kannata koskaan mennä kenenkään toisen neuvojen mukana, vaan sinun on itse tehtävä tutkimustyö, jonka perusteella pystyt päättelemään, olisiko jossain kryptovaluutassa hyvää kasvupotentiaalia joko pitkällä tai lyhyellä aikavälillä. Kryptovaluuttoihin sijoittamisen järkevyyttä taas on helpompi arvioida, kun ymmärrät mihin jotakin tiettyä kryptovaluuttaa voidaan käyttää. Muista lisäksi ottaa huomioon se fakta, että kryptovaluutat ovat aina alttiita koko kryptomarkkinoiden liikehdinnälle. Osta Tezos kun ymmärrät sen käyttölogiikan ja potentiaalin kryptomarkkinoilla, sekä jos uskot sen potentiaaliin haastaa Ethereum älysopimusten kehitysalustana.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Tezos?

Tezos on hajautettu, avoimen lähdekoodin lohkoketjuprojekti, joka perustuu stakingiin, vertaismaksutapahtumien suorittamiseen, sekä toimii joustavana älysopimusalustana.

Miten Tezos kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Tezos tarjoaa ainutlaatuisen ja jo valmiiksi hyvin tunnetun käyttötarkoituksen, mikä povaa sille valoisia tulevaisuudennäkymiä. 

Miten voin ostaa Tezosta?

Osta Tezos helposti ja nopeasti eToron kaupankäyntialustalta: rekisteröidy palveluun, siirrä tilillesi rahaa ja osta Tezos tänään!

Mikä on Tezos hinta?

Tezos hinta, kuten kaikkien kryptovaluuttojen hinnat, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Tezos kurssi tältä sivustolta.

Minkä hintainen Tezos on vuonna 2025?

Analyytikot uskovat Tezoksen kasvuun pitkällä aikavälillä, ja vuonna 2025 sen uskotaan olevan 30 dollarin arvoinen per XTZ coin.

Onko Tezos hyvä sijoitus?

Analyytikot uskovat Tezoksen kasvuun tulevaisuudessa, mutta monet suosittelevat sitä nimenomaan aktiiviseen, lyhyen aikavälin kaupankäyntiin.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria