Stellar Lumens Kurssi Reaaliaikainen (XLM / EUR)

stellar
stellar

Stellar (XLM)

Price
$ 0.08906
Osta Stellar täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Stellar Lumens pähkinänkuoressa

Stellar Lumens kurssi ja sen kehitys ovat juuri nyt se juttu, joka sijoittajia kiehtoo. Mutta ennen kuin voimme syventyä tämän innovatiivisen kryptovaluutan kurssikäyrään, meidän täytyy ymmärtää mikä koko projekti edes on. Stellar Lumens on ihan syystä nyt erittäin kiinnostava tapaus, sillä se mahdollistaa sen, mikä on vielä suuremmalle osalle kryptoista mahdotonta: fiat-valuutan ja kryptovaluutan väliset vaihdot. Sitä voidaan siis helposti verrata palveluihin, kuten PayPal tai Wise (entinen Transferwise), jotka mahdollistavat rajat ja valuutat ylittävät maksut globaalisti. 

Stellar Lumens kurssi

Stellar Lumens tosin tekee tämän avoimen lähdekoodin hajautetulla yhteiskäytännöllään, eli lohkoketjussa, mikä tarkoittaa, että yhtälöön voidaan tällöin lisätä kryptovaluutat. Stellar Lumensin alkuperäinen idea oli luoda kryptovaluutta, joka olisi mahdollisimman demokraattinen, ja joka toimisi joustavasti yhteen perinteisten valuuttojen kanssa. Ja tämä idea on todellakin tuotu toteen. Tämän innovatiivisen projektin takaa löytyy Stellar Development Foundation, joka on voittoa tavoittelematon organisaatio, ja joka loi projektin mukana myös Stellariksi nimetyn koodikielen. Tämä Stellar -koodikieli mahdollistaa Stellar Lumensin maksuverkon toiminnan. Säätiöllä on nykyään myös voittoa tavoitteleva haara, Stellar.io.

Markkinoilla on aina ollut tilaa pankkisiirtoja nopeammille palveluille, ja olikin vain ajan kysymys, koska tällaisia palveluita alkaa kehittyä kryptomarkkinoille. Stellar Lumens on ensimmäisiä tällaisia projekteja, joka on oikeasti varteenotettava. Sen alusta mahdollistaakin sekä fiat-valuuttojen, että kryptovaluuttojen siirtämisen yhtä nopeasti kuin sähköpostin lähettäminen käy. Pankkisiirtoja tehdessäsi taas joudut odottelemaan useamman päivän rahojen siirtymistä, jos lähetys tapahtuu kahden erillisen pankin välillä. Puhumattakaan ulkomaille tehtävistä siirroista…

Pankkien hitaus johtuu siitä, että pankkien omat järjestelmät ovat hyvin keskitettyjä, eivätkä kommunikoi muiden pankkien taustajärjestelmien kanssa. Stellar Lumensilla taas on yksi järjestelmä, jonka kautta kaikki tapahtumat kulkevat, riippumatta siitä, mistä siirrot ovat lähtöisin. Tällöin välistä puuttuvat kaikki transaktioita perinteisillä markkinoilla hidastavat välikädet. Stellarin alustalla transaktioiden toimivuudesta vastaavat niin sanotut ‘ankkurit’, jotka eivät koske siirtyviin varoihin, vaan ainoastaan varmistavat, että ne liikkuvat eteenpäin mahdollisimman sujuvasti. Mutta mistä Stellar Lumens kurssi koostuu?

 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10
 • pepperstone toplist stb 1
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Tarjoaa yli 70 valuuttaparia
  • Jopa 30:1 vipuvaikutus
  • Tukee MetaTraderia ja cTraderia
  Kauppakohtainen hinta Alk. 0,03 euroa Tilimaksu 0 euroa / vuosi Mobiilisovelluksen pisteet
  9/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 77.5% yksityissijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän välittäjän kanssa.

Stellar Lumens kurssi

Stellar Lumens on tottakai kryptovaluutta, johon voi sijoittaa, mutta se on myös paljon muuta. Siinä missä jokainen kryptovaluutta eroaa käyttötarkoitukseltaan toisistaan, Stellar Lumens vie homman askeleen pidemmälle. Sitä on jopa kutsuttu kryptomarkkinoiden oudoksi linnuksi, mikä alunperin johtui sen taustayhtiöstä, joka oli täysin voittoa tavoittelematon. Tänä päivänä Stellar Lumensilla on myös kaupallinen haara, mutta se ei ole himmentänyt sen auraa erilaisena nuorena. Nämä molemmat taustaorganisaatiot ovat omalta osaltaan vaikuttaneet siihen, että Stellar Lumens kurssi voi tänä päivänä erittäin hyvin.

Stellar Lumens kurssi

Stellar Lumens kurssi kuitenkin käyttäytyy ja reagoi hyvin eri asioihin kuin ne perinteisemmät sijoituskohteet: Kryptovaluuttojen kurssit ovat hyvin riippuvaisia niiden lohkoketjujen arvosta, mikä taas on riippuvainen kyseisen lohkoketjun kyvystä tarjota markkinoille jokin varteenotettava käyttötarkoitus. Kryptovaluutta ei siis itsessään ole välttämättä minkään arvoinen, vaan sen arvo pohjautuu sen lohkoketjun, eli verkon suosioon (eng. network value). Stellar Lumens kurssi on tällä saralla hyvin vahvoilla, sillä Stellar lumensin käyttötarkoitus on selkeä, sekä erittäin käytännöllinen. 

Kun maailma digitalisoituu kiihtyvällä tahdilla, ja kryptovaluutat alkavat tunkeutua fiat-valuuttojen tontille sekä sijoittamisen, että maksamisen saralla, Stellar Lumensin tapaisille projekteille tulee jo lähitulevaisuudessa paljon kysyntää. Ja ne projektit, jotka tarjoavat sen helpoimman ja halvimman tavan vaihtaa fiat-valuuttoja ja kryptovaluuttoja keskenään, tulevat kasvamaan jatkossa. Stellar Lumens on tässä pelissä pioneeri, joten sillä on pullat erittäin hyvin uunissa. Tämä on näkynyt siinä, että Stellar Lumens kurssi on pysynyt koko vuoden 2023 korkeammalla kuin edellisenä vuonna.

Sitä ei voida tosin ohittaa, että Stellar Lumens kurssi on hyvin volatiili tapaus, jopa kryptomarkkinoiden mittapuulla. Se kuitenkin hyötyy myös siitä, että se on DeFi -projekti, ja DeFi -markkinoiden kasvu läpi vuoden on ollut vakaata ja lupaavaa. Kryptovaluuttojen arvot eivät olekaan loppupeleissä pelkästään niistä itsestään kiinni, vaan niihin vaikuttaa todella vahvasti myös koko kryptomarkkinoiden kunto. Tästä yksinkertaisena esimerkkinä voidaan ottaa Bitcoinin raju liikehdintä kurssitaulukolla vuoden 2023 alussa: kun Bitcoin nousi stratosfäärisesti, kaikkien kryptovaluuttojen arvot kohosivat sen perässä. Ja kun Bitcoin hinta syöksyi, koko markkinat sukelsivat perässä. 

Stellar Lumens on maailmanlaajuinen kryptovaluutta

Stellar Lumens tarjoaa rahoitusmarkkinoille demokraattisempaa ja joustavampaa palvelua, ja siksi se on otettu erityisen avosylin vastaan sellaisissa maissa, joissa pankkijärjestelmät eivät ole yhtä vahvoja kuin esimerkiksi meillä Pohjoismaissa. Pankkeihin ei luoteta, koska ne eivät yksinkertaisesti toimi. Mutta miten tämän kryptovaluutta sitten käytännössä toimii, jos se soveltuu niin hyvin vähemmän kehittyneiden maiden käyttöön. Tarkastellaan Stellar Lumensin käyttöpotentiaalia muutaman käytännön esimerkin kautta:

Vuonna 2015 Stellar yhdisti voimansa Nigeriassa toimivan Vumi -palvelun kanssa, jonka pääpalvelu oli käyttää puheaikaa valuuttana. Puheaika ei kuitenkaan ole konkreettinen valuutta, joten se pitää ensin “kääntää” valuutaksi. Tässä Stellar Lumens pystyi auttamaan: sen protokolla tekee Nigeriassa puheajasta käyttövaluuttaa. Nigeriasta löytyy myös toinen hyvä esimerkki: Stellar Lumens tarjoaa nigerialaisille pilvipohjaisen, korruptoimattoman pankkijärjestelmän, jonka avulla mikrorahoituslaitosten määrä Nigeriassa on lisääntynyt räjähdysmäisesti lyhyessä ajassa.

Vuonna 2016 Stellar Lumens taas yhdisti voimansa Deloitte Digital Bankin kanssa, ja aloitti tämän yhteistyön turvin maailmanlaajuisten maksusovellusten kehittämisen. Tällaiset maksusovellukset ovat sittemmin mahdollistaneet Stellar Lumensin maksuverkoston laajentamisen Filippiineille, Intiaan, Ranskaan ja muuallekin Afrikkaan, kuin vain Nigeriaan. Lisäpontta tähän maksuverkon laajentumiseen toi globaalin jättiläisen, IBM:n tulo mukaan kuvioihin. Tässä kohtaa haluamme huomauttaa, että ne kryptovaluutat, jotka pystyvät solmimaan yhteistyökuvioita globaalien jättiyhtiöiden kanssa, tulevat olemaan jatkossa hyvin vahvoilla, jote pidä niitä silmällä.

Lue Stellar Lumens osto-opas täältä.

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat Stellar Lumens kurssiin

Vaikka kryptovaluutat eroavat perinteisemmistä sijoituskohteistamme, ja niiden arvon koostumisesta paljon, on yksi asia, mikä pätee samalla tavalla sekä osakkeisiin, että kryptovaluuttoihin: kysynnän ja tarjonnan laki. Kuten mainittiin, Stellar Lumens kurssi voi hyvin, kun sen alustalle ja palveluille on paljon kysyntää, ja alustan käyttötaso on korkealla. Mutta jos kryptovaluuttojen treidaajille ei yhtäkkiä kelpaisikaan XLM -valuutta, jolloin sen tarjontaa olisi enemmän kuin kysyntää, Stellar Lumens kurssi voi laskea.

Edellä olevasta esimerkistä näemme, että kysyntä ja tarjonta vaikuttavat paljon kryptovaluuttojen arvojen kehitykseen. Mutta erityisesti kysynnän pohjana on aina kryptovaluuttojen tai niiden lohkoketjujen käyttötarkoitus, joten niitä ei voida vertailla perinteisten valuuttojen kanssa lainkaan. Lisäksi se tarkoittaa sitä, että kryptovaluuttoihin sijoittaessa, niiden käyttötarkoitusten selvittäminen on kaikki kaikessa. Käyttötarkoitus määrittelee kyseisen kryptovaluutan ja koko projektin arvon, koska ilman käyttötarkoitusta niillä ei ole pitkän aikavälin kasvupotentiaalia.

Muutama sana vielä perinteisten markkinoiden vaikutuksesta Stellar Lumensin kurssiin ja sen kehitykseen jatkossa: ainakaan tällä hetkellä esimerkiksi talouskriisit eivät heijastu kryptovaluuttojen arvon kehitykseen lainkaan, tai jos heijastuvat, niin positiivisesti. Tämä näkyy siinä, että kun perinteisellä taloudella menee huonosti, sijoittajat kääntyvät kryptovaluuttojen puoleen, mikä automaattisesti lähtee nostamaan niiden arvoa. Tästä huolimatta kryptovaluutatkin dippasivat rajusti koronapandemian saapuessa Eurooppaan, ja osakemarkkinoiden romahtaessa maaliskuussa 2020. Pidä siis kryptoihin sijoittaessa koko markkinoita silmällä.

Stellar Lumens kurssi

Miten Stellar Lumens kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Stellar Lumens kurssi on nauttinut mukavasta nousukaudesta läpi vuoden, ja se kävi hintapiikissä toukokuussa kun sen hinta per XLM coin kävi yli 0,70 dollarissa. XLM on pysytellyt läpi vuoden yli 0,20 dollarissa, ja vaikka Stellar Lumens kurssi onkin heitellyt ylös alas miten sattuu, se on ollut koko vuoden arvokkaampi kuin koko vuonna 2020. Tämä kertoo omanlaistaan tarinaa siitä, että Stellar Lumensin voidaan katsoa ottaneen paikkansa markkinoilla, ja mitä enemmän sen käyttö lisääntyy globaalilla skaalalla, sitä vakaampi sen kurssikäyrästä tulee jatkossa. 

Tästä eteenpäin Stellar Lumens kurssi ja sen kehitys tulee riippumaan paljolti siitä, miten hyvin sen innovatiivista ja tehokasta maksualustaa otetaan käyttöön sekä kryptomarkkinoilla, että yleisillä markkinoilla esimerkiksi yritysten, jopa valtioiden taholta. Mitä enemmän sitä otetaan käyttöön, sitä enemmän sen arvon voidaan olettaa kasvavan, ja sitä vakaampi Stellar Lumensista tulee kokonaisuudessaan. 

Kiitos Stellar Lumensin selkeän käyttötarkoituksen monet analyytikot uskovat, että Stellar Lumens kurssi tulee ehdottomasti kasvamaan pitkällä aikavälillä. Mutta kuinka paljon, sitä on lähes mahdotonta sanoa. Useat eri lähteet arvioivat Stellar Lumensin hinnan vakiintuvan 0,30 – 0,60 dollarin välimaastoon vuonna 2023 . Pitkän aikavälin arvioita on mahdotonta lähteä tekemään, mutta arvioita sen noususta 5 – 7 dollariin vuoteen 2025 mennessä on heitelty ilmoille. On kuitenkin suhteellisen turvallista sanoa, että Stellar Lumens on tullut jäädäkseen, ja sillä on kaikki ainekset suuren luokan menestykseen pitkällä aikavälillä.

Kannattaako Stellar Lumensiin sijoittaa?

Stellar Lumens kurssi pysyi monen vuoden ajan suhteellisen tasaisena, ja XLM kryptovaluutan hinta vaihteli vain 0,05 – 0,10 dollarin välillä. Ottaen huomioon miten volatiileina kryptovaluuttoja aina pidetään, näin pieni hinnanvaihtelu monen vuoden ajan on erikoista. Mutta Stellar Lumens onkin monella tapaa erikoinen! Vuoden 2020 lopulla kurssikäyrässä alkoi näkyä nousun merkkejä, ja tammikuussa kurssi lähtikin jyrkkään nousuun. Siitä eteenpäin Stellar Lumens kurssi onkin lisännyt kierroksia volatiilisuuden saralla.

stella

Vaikka tammikuun hintapiikki (0,50 dollaria per coin) ei ihan yltänytkään vuoden 2018 alun hintapiikkiin (0,78 dollaria per coin), se oli mukava piristysruiske pitkään tasaisesti edenneelle kurssikäyrälle. Sen jälkeen Stellar Lumens kurssi on pysytellyt yli 0,20 dollarin hinnassa, joten vakaampaa kasvua on näkyvissä. Kun pohdit Stellar Lumensiin sijoittamista, sinun on hyvä pitää mielessä, että kryptovaluuttojen arvo perustuu pääasiassa niiden suosioon, sekä tietenkin kysyntään ja tarjontaan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että mitä enemmän Stellar Lumensilla on käyttäjiä, sitä nopeammin ja vakaammaksi sen arvo kasvaa. 

Mutta loppupeleissä sijoittajien täytyy ymmärtää, että kryptovaluuttojen liikkeiden ennakoiminen kurssitaulukolla on pitkällä aikavälillä lähes mahdotonta. Olemme esimerkiksi nähneet kuinka yksi twiitti voi saada kaikki kryptovaluuttojen kurssit rakettimaiseen nousuun täysin yllättäen. Kryptovaluutat reagoivat erilaisiin asioihin, kuin perinteiset sijoituskohteet ja markkinat, joten osta Stellar Lumens ainoastaan kun ymmärrät mikä sen käyttötarkoitus on, ja osaat päätellä onko sille tällöin kasvupotentiaalia.

Osta Stellar täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Stellar Lumens?

Stellar Lumens tarjoaa rahoitusmarkkinoille demokraattisemman ja joustavamman alustan, jolla fiat-valuuttojen ja kryptovaluuttojen vaihtaminen keskenään hetkessä on mahdollista.

Mikä on Stellar Lumens reaaliaikainen hinta?

Kryptovaluuttojen hinnat vaihtelevat runsaasti päivästä toiseen, joten tarkista aina Stellar Lumen reaaliaikainen hinta tältä sivulta.

Kasvaako Stellar Lumens kurssi tulevaisuudessa?

Stellar Lumens tarjoaa markkinoille käytännöllisen ja tarpeellisen käyttötarkoituksen, minkä vuoksi analyytikot uskovat, että Stellar Lumens kurssi jatkaa kasvuaan pitkällä aikavälillä.

Mistä Stellar Lumens kannattaa ostaa?

Osta Stellar Lumens helposti ja nopeasti suosituimmilta netin kaupankäyntialustoilta, kuten Coinbase: rekisteröidy, siirrä tilillesi rahaa ja osta Stellar Lumens.

Kannattaako Stellar Lumensiin sijoittaa?

Stellar Lumens on kehitetty paikkaamaan pankkien hitaat, jäykät ja kalliit rahasiirrot niin, että kryptovaluuttoja on mahdollista vaihtaa fiat-valuuttojen kanssa, joten sillä on runsaasti kasvupotentiaalia.

Tekeekö Stellar Lumens yhteistyötä IBM:n kanssa?

Stellar Lumensin maksuverkoston kattaa jo Filippiinit, Intian, Ranskan ja useita Afrikan maita, ja IBM on tullut mukaan avittamaan maksuverkon laajentamista entisestään.

Mitä DeFi:t ovat?

DeFi on Decentralized Finance, eli hajautetun rahoituksen protokolla, joka tarkoittaa digitaalisia rahoituksen ratkaisuja muun muassa lainamarkkinoille ja kiinteistöalalle.

Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria