Solana Kurssi Reaaliaikainen (SOL / EUR)

solana
solana

Solana (SOL)

Price
$ 23.11
Osta Solana täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Solana on vuoden 2023 aikana noussut ohi Ethereumin ja Binancen maailman aktiivisimmaksi älysopimusten ja hajautettujen sovellusten kehitysalustaksi.

Solana: maailman aktiivisin älysopimusten kehitysalusta

Vuonna 2017 Sveitsissä perustettu, mutta vasta 2020 julkaistu Solana on lyhyessä ajassa saanut suuria aaltoja aikaan kryptomarkkinoilla. Sen tarjoama älysopimusten kehittämiseen tarkoitettu alusta on suurimpia kilpailijoitaan nopeampi ja kustannustehokkaampi, minkä vuoksi Solana kurssi alkoi heinäkuussa nousta. Koko loppuvuoden Solana kurssi on pysytellyt ennätyshinnoissa ja yllättänyt kaikki alan asiantuntijat. Mistä tämä suosion ripeä kasvu johtuu, ja miten Solana kurssin käy jatkossa, siihen pureudumme tässä artikkelissa.

 • Solana tarjoaa markkinoille monipuolisen ja kustannustehokkaan älysopimusten kehitysalustan, jolla DeFi -projektien ja NFT -omaisuuksien kehittäminen kannattaa
 • Solana kurssi lähti heinäkuussa 2023 jyrkkään nousuun, ja kävi marraskuun alussa yli 250 dollarissa
 • Solana on suosittu sekä piensijoittajien, että instituutioiden keskuudessa, minkä vuoksi se on aktiivisuuden saralla kilpailijoitaan paljon edellä 
 • Osta Solana Capital.com kansainväliseltä ja erittäin monipuoliselta kaupankäyntialustalta, jolta löytyy laaja lista myös muita kryptovaluuttoja. 
Osta Solana täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Solana kurssikaavio

Tässä näet Solana kurssin liikkeet sekä lyhyellä, että pitkällä aikavälillä:

 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10
 • pepperstone toplist stb 1
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Tarjoaa yli 70 valuuttaparia
  • Jopa 30:1 vipuvaikutus
  • Tukee MetaTraderia ja cTraderia
  Kauppakohtainen hinta Alk. 0,03 euroa Tilimaksu 0 euroa / vuosi Mobiilisovelluksen pisteet
  9/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 77.5% yksityissijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän välittäjän kanssa.

Solana kurssi

Solana kurssi on helpompi ymmärtää, kun ensin ymmärrät mikä Solana itsessään on ja miten se toimii. Solana on perusajatukseltaan samantyyppinen lohkoketju ja verkko, kuin Ethereum. Se tarjoaa kryptomarkkinoille monipuolisen ja helposti skaalattavan alustan, jolle kuka vain voi kehittää älysopimuksia ja hajautettuja sovelluksia (dApps). Solana korjaa monia Ethereumin puutteita, kuten tarjoaa kustannustehokkaamman ja huomattavasti nopeamman verkon. Tämä tottakai helpottaa ja nopeuttaa älysopimuksia ja hajautettuja sovelluksia kehittävien käyttäjien työtä Solanan verkossa, mikä on saanut sen kasvamaan niin rivakasti viimeisen vuoden aikana.

Solanan erinomainen skaalautuvuus taas pohjautuu algoritmiin, johon sen lohkoketju perustuu. Solana käyttää kahden konsensusalgoritmin yhdistelmää: Proof-of-History (PoH) yhdistettynä Proof-of-Stake (PoS) -konsensukseen takaavat Solanan verkon nopeuden ja tehokkuuden, sekä pitävät kustannukset alhaisina. Tällaisen hybridikonsensuksen vuoksi Solana on herättänyt nopeasti kiinnostusta sekä yksittäisten piensijoittajien saralla, että institutionaalisten kauppiaiden puolella. Ja tämä on suurin syy sille, miksi Solana kurssi on viimeisen vuoden aikana noussut niin radikaalisti lyhyessä ajassa. 

Lue lisää Solanan ostamisesta ja sen ominaisuuksista täältä.

Solana kurssi

Solana kurssi on yleisesti ottaen riippuvainen sekä itse sen tarjoaman älysopimusten kehittämiseen tarkoitetun alustan kehityksestä ja suosiosta, että kryptomarkkinoiden voinnista kokonaisuudessaan. Kaikkein eniten Solana kurssi on kuitenkin riippuvainen juuri sen oman lohkoketjujen arvosta, mikä perustuu sen tarjoamaan käyttötarkoitukseen, ei niinkään itse kryptovaluutan arvosta. Solanan SOL -kryptovaluutta ei siis itsessään ole välttämättä minkään arvoinen, vaan sen arvo pohjautuu sen lohkoketjun, eli verkon suosioon (eng. network value). 

Koska Solana on kasvanut niin runsaasti niin lyhyessä ajassa, se on juuri nyt erittäin mielenkiintoinen projekti. Se on onnistunut kampittamaan markkinoiden suurimmat nimet alta aikayksikön, kun mitataan ja verrataan sen verkossa tehtävien transaktioiden määrää esimerkiksi Ethereumin ja Binancen verkoissa tehtävien transaktioiden määrään. Tämän mahdollistaa Solanan tehokkaampi protokolla. Ensinnäkin Ethereum pystyy suorittamaan noin 40 transaktiota sekunnissa, kun taas Solana validoi jopa 50 000 transaktiota samassa ajassa. Toiseksi, vuonna 2023 Solana kirjasi noin 1,48 miljardia transaktiota kuukaudessa, mikä on neljä kertaa enemmän, kuin toiseksi tullut Binance onnistui kirjaamaan samassa ajassa.

Ei siis ihme, että sijoittajia ja käyttäjiä virtaa juuri nyt Solanan verkkoon, ja tämä taas saa Solanan arvon nousemaan. Mitä enemmän sijoittajien kiinnostus Solanaa kohtaan kasvaa, sitä vakaampi ja näin ollen arvokkaampi siitä tulee. Sen oman projektin lisäksi ei kuitenkaan voida unohtaa koko kryptomarkkinoiden vaikutusvaltaa Solana kurssi in. Kaikkein eniten koko kryptomarkkinoihin vaikuttaa Bitcoinin liikehdintä kurssitaulukolla: kun Bitcoin nousee, muutkin kryptovaluutat nousevat, ja kun Bitcoinin arvo laskee, koko kryptomarkkinat sakkaavat. Mitä taas tulee perinteisen markkinatalouden vaikutuksiin kryptomarkkinoihin, niiden vaikutus on minimaalinen. Tarvittaisiin koronapandemian laajuinen globaali talouden romahduttava ongelma, ja sekin näkyisi kryptojen kursseissa vain parin päivän ajan.  

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat Solanan hintaan

Vaikka kryptovaluutat eroavat perinteisemmistä sijoituskohteistamme, ja niiden arvon koostumisesta paljon, on yksi asia, mikä pätee samalla tavalla sekä osakkeisiin, että kryptovaluuttoihin: kysynnän ja tarjonnan laki. Kuten mainittiin, Solana kurssi voi hyvin, kun sen kryptovaluuttojen vaihtoalustalla on paljon käyttäjiä. Mutta jos kryptovaluuttojen treidaajille ei yhtäkkiä kelpaisikaan SOL -valuutta, jolloin sen tarjontaa olisi enemmän kuin kysyntää, Solana kurssi voi laskea.

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat siis hyvin vahvasti kryptovaluuttojen kursseihin, sekä niiden kehitykseen nyt ja tulevaisuudessa. Tästä johtuen juuri Solanan käyttötarkoituksella on sen arvon kehitykseen niin suuri merkitys. Se myös tarkoittaa sitä, että toisin kuin talousuutisissa usein näkyy tehtävän, kryptovaluuttoja ei tule koskaan verrata suoraan perinteisiin sijoituskohteisiin, kuten osakkeisiin tai fiat-valuuttoihin ja niiden arvon kehitykseen. Esimerkiksi fiat-valuuttojen käyttötarkoitus on yksi ja sama kaikille valuutoille, kun taas jokainen kryptovaluutta tarjoaa itse valuutan lisäksi syvemmän käyttötarkoituksen. 

Kysyntään ja tarjontaan taas vaikuttaa suoraan Solana staking. Staking on prosessi, jossa sinulla on mahdollisuus tienata lisää kryptovaluuttaa koron tyyppisesti, kun talletat kryptovaluuttaa sen lohkoketjuun tietyn määrän tietyksi ajaksi. Solanan verkossa tällainen talletus oikeuttaa käyttäjän validoimaan sen verkon transaktioita, mikä vahvistaa sen lohkoketjun skaalaamista, ja on näin ollen staking -palkkion arvoista toimintaa. Solanan lohkoketjussa validoijana toimimisen lisäksi staking on nykypäivänä huomattavasti parempi tapa tienata kryptovaluuttaa, kuin louhinta, ja Solanan tehokas skaalautuvuus houkuttelee siksi koko ajan lisää steikkaajia apajille. 

Solana kurssi

Miten Solana kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Solana SOL hinta on noin 180 dollaria per token, eli se on noussut viikon aikana noin 30 dollarin verran. Heinäkuussa 2023 SOL oli vielä vain 40 dollarin arvoinen kryptovaluutta, mutta nousuun lähdettyään Solana kurssi kävi tähän mennessä korkeimmassa hintahuipussaan marraskuussa, 258,90 dollaria per token. Tämä tarkoitti jopa 700 prosentin nousua pelkästään kesän aikana. Solana on siis nyt todella paljon huomiota puoleensa vetävä, ja erittäin kiinnostava kryptovaluutta, ja DeFi -projekti. 

Solana kurssi on siitä mielenkiintoinen seurattava, että Bitcoinin vahvasta vaikutusvallasta huolimatta se on vastuussa nousustaan kurssitaulukolla aivan itse. Alan asiantuntijat uskovat tämän jatkuvan vielä pitkään, sillä Solanan lohkoketjun helppo skaalautuvuus takaa sen suosion vielä pitkälle tulevaisuuteen. Tämän kaiken lisäksi DeFi -markkinoiden kasvu, sekä NFT -omaisuuksien yleistyminen pelaavat myös suoraan Solanan pussiin. Itse asiassa Solanan NFT -alustan lanseeraaminen heijastui saman tien sen kurssiin nostavasti. Varsinkin NFT -markkinat ovat nyt talven aikana ottaneet reippaasti tuulta alleen, ja esimerkiksi Melania Trump on ilmoittanut lanseeraavansa oman NFT:n juuri Solanan verkkoon. 

Mitä tulee asiantuntijoiden arvioihin Solanan kasvusta, monet analyytikot uskovat sen jatkavan nousuaan vielä pitkään, ja turvallisimmat arviot sen kasvusta ennustavat, että Solana kurssi saavuttaa 200 dollarin hinnan vuonna 2023 . Ottaen huomioon Solanan suosion, sekä sen tämän hetkisen hinnan, nämä arviot voivat kuitenkin olla huomattavasti alakanttiin. Mitä tulee pitkän aikavälin ennusteisiin, optimistisimmat arviot heittävät sen jopa yli 1 500 dollarin arvoon vuonna 2025. Ei siis ole kysymystäkään siitä, etteikö markkinoilla riittäisi uskoa tähän rahoitusmarkkinoita mullistavaan DeFi -projektiin. Kysymys kuuluukin, löytyykö sinulta luottoa siihen?

Osta Solana täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Solana?

Solana tarjoaa kryptomarkkinoille monipuolisen ja helposti skaalattavan alustan, jolle kuka vain kehittää älysopimuksia ja hajautettuja sovelluksia (dApps) kustannustehokkaasti.

Miten Solana kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Asiantuntijat uskovat Solanan kasvun jatkuvan vielä pitkään, sillä sen lohkoketjun helppo skaalautuvuus takaa sen suosion, minkä lisäksi DeFi -markkinoiden kasvu, sekä NFT -omaisuuksien yleistyminen pelaavat myös suoraan Solanan pussiin.

Miten voin ostaa Solanaa?

Osta Solana helposti ja nopeasti Capital.com kaupankäyntialustalta: rekisteröidy palveluun, siirrä tilillesi rahaa ja osta Solana tänään!

Mikä on Solana SOL hinta?

Solana SOL hinta, kuten kaikkien kryptovaluuttojen hinnat, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Solana kurssi tältä sivustolta.

Minkä hintainen Solana on vuonna 2025?

Analyytikot uskovat vakaasti Solana kasvuun pitkällä aikavälillä, mutta tarkkojen hinta-arvioiden teko tästä kryptovaluutasta on lähes mahdotonta.

Onko Solana hyvä sijoitus?

Solana on lyhyessä ajassa kasvanut ohi Ethereumin ja Binancen, mitä tulee sen verkossa tapahtuvien transaktioiden määrään, ja sen helppo skaalautuvuus takaa sen kasvun jatkossakin.

Lähteet ja hyödyllisiä linkkejä, joista voit lukea lisää. bulp
Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria