Polkadot Kurssi Reaaliaikainen (DOT / EUR)

polkadot
polkadot

Polkadot (DOT)

Price
$ 5.17
Osta Polkadot täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Polkadot kurssi

  • nordnet toplist stb
    Arvosana
    Mitä mieltä me olemme
    • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
    • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
    • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
    Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
    7/10
  • pepperstone toplist stb 1
    Arvosana
    Mitä mieltä me olemme
    • Tarjoaa yli 70 valuuttaparia
    • Jopa 30:1 vipuvaikutus
    • Tukee MetaTraderia ja cTraderia
    Kauppakohtainen hinta Alk. 0,03 euroa Tilimaksu 0 euroa / vuosi Mobiilisovelluksen pisteet
    9/10
    OSTA KRYPTO Lue arvostelu 77.5% yksityissijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän välittäjän kanssa.

Nyt kun ymmärrämme mistä Polkadotissa on kyse, voimme keskustella siitä, miten Polkadot kurssi muodostuu, ja mihin asioihin se reagoi. Kryptovaluuttojen kurssit ovat hyvin riippuvaisia niiden lohkoketjujen arvosta, mikä taas riippuu kyseisen lohkoketjun kyvystä tarjota markkinoille jokin varteenotettava käyttötarkoitus. Kryptovaluutta ei siis itsessään ole välttämättä minkään arvoinen, vaan sen arvo pohjautuu sen lohkoketjun, eli verkon suosioon (eng. network value). 

Erityisesti Polkadotin kohdalla sen lohkoketjun suosio on huomattavasti tärkeämpi indikaattori sille, miten Polkadot kurssi tulee kehittymään, kuin itse DOT -kryptovaluutan arvo. Mitä enemmän esimerkiksi yritykset ottavat Polkadotin lohkoketjuteknologiaa käyttöön datan varastoinnin tai jopa liiketoimiensa saralla, sitä nopeammin ja vahvemmin Polkadot kurssi kasvaa. Täytyy kuitenkin huomata, että kaikki kryptovaluutat ovat hyvin haavoittuvaisia esimerkiksi Bitcoinin liikehdinnän edessä: jos Bitcoin laskee, koko kryptomarkkinat laskevat.

Tämä pätee tosin kaikkiin kryptovaluuttoihin, vaikka ei kuitenkaan ihan samalla volyymilla, kuin Bitcoinin tapauksessa. Esimerkiksi Polkadot on sen olemassaolon aikana (julkaistu vuonna 2016) jo ehditty hakkeroida. Hakkeroinnit ovat vakava asia, ja heijastuvat usein laajemminkin kryptovaluuttojen kursseihin laskevasti. Vuoden 2020 lopulla tosin Polkadot nousi muiden kryptovaluuttojen tavoin Bitcoinin peesissä hintaennätykseensä, missä näkyy kryptovaluuttojen volatiilisuus ja arvaamattomuus. Pidä siis aina koko markkinoiden tilaa silmällä, ei pelkästään Polkadot kurssi. 

Mistä asioista Polkadot kurssi on riippuvainen?

Polkadot nousi nopealla tahdilla yhdeksi kryptomarkkinoiden mielenkiintoisimmaksi tulokkaaksi, ja on sen jälkeen pysynyt tiukasti pinnalla kryptovaluuttojen TOP20 -listalla. Miksi tämä suurelle yleisölle vielä tuntematon tapaus on noussut niin nopeasti varteenotettavien kryptovaluuttojen joukkoon, ja miten Polkadot kurssi tulee jatkossa kehittymään? Tässä artikkelissa pureudumme näihin kysymyksiin perinpohjaisesti. 

Kryptovaluuttoihin sijoittamista suunnitellessasi sinun tulee ottaa huomioon, että kryptovaluuttojen kurssit muodostuvat ja liikkuvat kurssitaulukolla hyvin erilaisista syistä kuin perinteisempien sijoituskohteiden kurssit, kuten osakkeet tai hyödykkeet. Tärkeintä kryptovaluuttojen kursseja tutkaillessa onkin ensin ymmärtää mikä kyseinen kryptovaluutta on ja mihin sitä käytetään. Ne eivät kaikki nimittäin sovellu maksuvaluutoiksi. 

Kryptovaluutat voidaan karkeasti jakaa kolmeen kategoriaan: maksuvaluutat (Bitcoin), älysopimusten kehittämiseen tarkoitetut alustat/käyttöjärjestelmät (Ethereum) sekä lohkoketjujen “polttoaineena” käytettävät tokenit (Aave). Polkadot kuuluu näistä kolmesta alustojen kategoriaan, ja se tarjoaa markkinoille verkon, joka mahdollistaa toisistaan erillisten lohkoketjujen välisen kommunikoinnin ja yhteistyön esimerkiksi datan vaihdon muodossa. Tämä on pitkään ollut kryptomarkkinoilla mahdotonta, tai erittäin jäykkää ja epäkäytännöllistä.

Polkadot Kurssi

Polkadotin perustaja, Gavin Wood, on aiemmin ollut perustamassa yhtä kryptomarkkinoiden jättiläistä, Ethereumia, joten hän on osannut paikata Ethereumin lohkoketjun heikkouksia Polkadotin saralla. Yksi näistä heikkouksista on ollut nimenomaan se, että Ethereumin lohkoketjussa olevat älysopimukset eivät pysty kommunikoimaan sen ulkopuolella olevien lohkoketjujen kanssa. Käytännössä Polkadot mahdollistaa tämän toimimalla niin sanottuna kehyksenä, joka linkittää eri lohkoketjut toisiinsa tämä kehyksen kautta. 

Lisäksi Polkadot alusta soveltuu nimenomaan kaupalliseen tarkoitukseen rakennettavien hajautettujen sovellusten (dApps) kehittämiseen. Hajautetut sovellukset ovat oleellinen osa hajautetun rahoituksen protokollia, eli DeFi -projekteja (eng. Decentralized Finance), jotka ovat syksystä 2020 alkaen olleet hyvässä nosteessa, ja aloittaneet hivuttautumisen perinteisille rahoitusmarkkinoille. Polkadotin avoin, joustava ja sovellusten välisen kommunikoinnin mahdollistava verkko tekee DeFi -projektien kehittämisestä nimenomaan perinteisille markkinoille sopivaksi helpompaa ja nopeampaa. 

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat Polkadot hintaan

Vaikka kryptovaluutat eroavat perinteisemmistä sijoituskohteistamme, ja niiden arvon koostumisesta paljon, on yksi asia, mikä pätee samalla tavalla sekä osakkeisiin, että kryptovaluuttoihin: kysynnän ja tarjonnan laki. Kuten mainittiin, Polkadot kurssi voi hyvin, kun Polkadotin verkolle on paljon kysyntää, mutta jos kryptovaluuttojen treidaajille ei yhtäkkiä kelpaisikaan DOT -valuutta, jolloin tarjontaa olisi enemmän kuin kysyntää, Polkadot kurssi laskisi.

Tästä nähtiin ihan konkreettinen esimerkki Polkadotin kohdalla vuonna 2020: Polkadot nousi nopealla tahdilla kryptomarkkinoiden suosikkien joukkoon, mikä sai sen hinnan tuplaantumaan puolessa vuodessa 150 dollarista 300 dollariin. Polkadotin kehittäjien silmissä tämä arvo alkoi olla liikaa, ja se alkoi hankaloittaa DOT -krypton käytettävyyttä, mikä tulisi pian heijastumaan sen kysyntään. Tämän vuoksi kehittäjätiimi toi kertarykäyksellä markkinoille niin suuren määrän DOT tokeneita lisää, että DOT:n arvo saatiin laskettua 300 dollarista vain kolmeen dollariin. 

polka

Tämä tuntuu perinteisen kapitalismin silmin katsottuna täydeltä hulluudelta, mutta kryptovaluuttojen maailma toimii toisin, kuin kapitalismin pohjana toimiva ahneus. Polkadotin hinnan romahduttaminen tällä tavalla nimittäin hyödytti sitä: kolme dollaria tokenilta on käytännöllisempi hinta kuin 300 dollaria tokenilta, joten sen käyttöä saatiin tällä tavoin lisättyä. Ja Polkadotin käytön lisääntyessä, sen arvo lähti jälleen nousuun. Tämä voidaan nähdä Polkadot kurssikaaviolla, kun katsotaan sen kehitystä tänä vuonna: kesän notkahduksesta huolimatta Polkadot kurssi on pitkään ollut nousujohteinen. 

Muutama sana vielä perinteisten markkinoiden vaikutuksesta Polkadot kurssiin ja sen kehitykseen jatkossa: ainakaan tällä hetkellä esimerkiksi talouskriisit eivät heijastu kryptovaluuttojen arvon kehitykseen lainkaan, tai jos heijastuvat, niin positiivisesti. Tämä näkyy siinä, että kun perinteisellä taloudella menee huonosti, sijoittajat kääntyvät kryptovaluuttojen puoleen, mikä automaattisesti lähtee nostamaan niiden arvoa. Tästä huolimatta kryptovaluutatkin dippasivat rajusti koronapandemian saapuessa Eurooppaan, ja osakemarkkinoiden romahtaessa maaliskuussa 2020. Mutta tämä dippaus oli hyvin lyhytaikainen, ja tuolloin kryptovaluuttoihin sijoittaneet voivat tänään olla hyvin tyytyväisiä itseensä.

Polkadot staking

Kun on kyse Polkadot kurssista ja siihen vaikuttavista asioista, niin ei voida ohittaa niin tärkeää asiaa, kuin Polkadot staking. Olet varmasti kuullut louhinnasta, joka on prosessi, jolla luodaan esimerkiksi uusia Bitcoineja markkinoille. Louhiminen tapahtuu niin sanotuilla supertietokoneilla, jotka maksavat helikoptereita, ja vaativat hurjia määriä sähköä prosessoidakseen louhinnan vaatimia laskutoimituksia. Louhinta on siksi hidas ja kallis prosessi, johon monilla ei ole mahdollisuutta osallistua. 

Mutta onneksi sen lisäksi on olemassa kryptovaluuttojen staking! Staking on prosessi, jossa sinulla on mahdollisuus tienata lisää kryptovaluuttaa niin sanotusti korkona, kun talletat esimerkiksi DOT -kryptovaluuttaa Polkadotin lohkoketjuun tietyn määrän tietyksi ajaksi. Tämä auttaa projektin kehitystä, sillä staking antaa sinulle oikeuden osallistua sen ylläpitoon ja kehittämiseen äänestysten kautta. Tämä lasketaan kryptomarkkinoilla louhintaa vastaavaksi “työksi”, eli olet näin ollen ansainnut siitä palkkaa, eli kyseistä kryptovaluuttaa korvaukseksi tuestasi.

Polkadot mahdollistaa juuri tämän, eli tallettamalla tietyn määrän DOT tokeneita sen lohkoketjuun, saat oikeuden osallistua projektin tapahtumien validointiin ja koko lohkoketjun kehittämiseen esimerkiksi äänestämällä. Lisäksi validoijana sinulla on oikeus hyväksyä Polkadotin verkossa tapahtuvia transaktioita, eli lisätä lohkoketjun likviditeettiä. Mitä pidempään ja enemmän DOT tokeneita olet tallettanut lohkoketjuun, sitä enemmän painoarvoa äänelläsi on. Se, mikä tekee Polkadot stakingista lisäksi ekologista, on se, että tämä prosessi ei kuluta lainkaan luonnonvaroja, toisin kuin louhinnan vaatima valtava sähkömäärä.

Miten Polkadot kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Se suuri kysymys: miltä Polkadot kurssi ja sen tulevaisuus näyttävät? Vuosi 2020 oli jo aiemmin mainitusta syystä (koronapandemia) nousujohteinen vuosi kryptovaluutoille, minkä lisäksi nousua kiihdytti entisestään Bitcoinin hintahypähdys vuoden 2021 alussa, ja siihen vielä päälle Elon Muskin DogeCoin -hypetys. Jos Euroopassa oli vielä vuoden 2020 lopulla joku, joka ei ollut kuullut kryptovaluutoista, niin maaliskuuhun 2021 mennessä hekin varmasti olivat. Nämä koko kryptomarkkinoita nostattaneet ilmiöt avittivat tottakai myös Polkadotia. 

Polkadot tarjoaa kuitenkin markkinoille selkeän ja tarpeellisen käyttötarkoituksen, minkä vuoksi se on saanut paljon huomiota osakseen ihan vain siksi. Ja tässä on se ero vakaampien, valoisan tulevaisuuden omaavien kryptovaluuttojen, ja ihan vaan huvin vuoksi ilman käyttötarkoitusta luotujen kryptovaluuttojen ero: niiden käyttöpotentiaali! Polkadot on jo todistanut asiantuntijoille sen verkon toimivuuden ja potentiaalin, joten sijoittajat ovat seuranneet perässä. Tämän voidaan olettaa pitävän Polkadotia pinnalla vielä pitkään, toivottavasti myös nostavan sen kurssia ja käyttöä entisestään.

Polkadot Kurssi

Polkadotin tähänastinen hintaennätys tapahtui toukokuussa 2021, kun DOT token kävi hätyyttelemässä 50 dollarin arvoa. Tämän artikkelin kirjoitushetkellä DOT tokenin hinta pyörii 36 dollarin kieppeillä, ja kun katsotaan sen kurssikäyrää kesästä alkaen, niin 50 dollaria voi hyvin mennä rikki ennen vuoden loppua. Monet analyytikot ovat samoilla linjoilla, sillä useat eri lähteet arvioivat Polkadotin hinnan vakiintuvan 40 – 60 dollarin kieppeille vuonna 2023 . Pitkän aikavälin arvioita on mahdotonta lähteä tekemään, mutta on suhteellisen turvallista sanoa, että Polkadot on tullut jäädäkseen, ja sillä on kaikki ainekset suuren luokan menestykseen pitkällä aikavälillä.

Kannattaako Polkadotiin sijoittaa?

Heti aluksi haluamme huomauttaa, että kryptovaluutat ovat erittäin volatiileja sijoituskohteita, ja niihin sijoittamisen on aina oltava henkilökohtainen päätöksesi. Älä koskaan sijoita kryptovaluuttoihin vain siksi, että joku kehotti niin tekemään, vaan perehdy eri kryptojen käyttötarkoituksiin ja kurssihistoriaan rakentaaksesi käsityksen siitä, onko jokin krypto pääomasi arvoinen sijoituskohde. Jos esimerkiksi Polkadot vakuuttaa sinut käyttötarkoituksellaan, sekä sen hyvällä kurssinousulla tänä syksynä, uskallat lähteä ostamaan sitä.

Lue lisää ‘Osta Polkadot’ -oppaastamme täältä. 

Tärkeintä Polkadotin kohdalla on ymmärtää se, että sen tarjoama verkko ratkaisee yhden lohkoketjualaa pitkään vaivanneen ongelman: lohkoketjujen välisen kommunikoinnin. Polkadotin lisäksi markkinoilta löytyy muitakin samantyyppisiä projekteja, mutta Polkadot on onnistunut tekemään erillisten lohkoketjujen linkittämisen yhteen erityisen tehokkaalla ja yksinkertaisella tavalla, mikä mahdollistaa esimerkiksi sen, että yritykset voivat jo ottaa sen teknologiaa käyttöönsä esimerkiksi luomalla Polkadotin verkkoon omia hajautettuja sovelluksiaan. Kaikkia lohkoketjujen tarjoamia hyötyjä yrityksille ei vielä edes tiedetä, joten Polkadotin kaltaisille projekteille voi olla luvassa rajun kysynnän seurauksena suuren kasvun ajat jo ihan lähitulevaisuudessa.

Osta Polkadot täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Polkadot?

Polkadot tarjoaa markkinoille monipuolisen, kaupalliseen käyttöön tarkoitetun hajautettujen sovellusten rakennusalustan ja lohkoketjun, joka kommunikoi ulkopuolisten lohkoketjujen kanssa.

Mistä Polkadotia voi ostaa?

Osta Polkadot helposti ja nopeasti Coinbase kaupankäyntialustalta: rekisteröidy palveluun, siirrä tilillesi rahaa ja osta Polkadot tänään!

Mikä on Polkadot hinta?

Polkadot arvo, kuten kaikkien kryptovaluuttojen arvot, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Polkadot kurssi tästä artikkelista.

Miten Polkadot kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Polkadot tarjoaa markkinoille tarpeellisen käyttötarkoituksen, minkä vuoksi analyytikot uskovat sen vahvaan kasvuun pitkällä aikavälillä.

Onko Polkadot hyvä sijoitus?

Polkadot tarjoaa markkinoille monipuolisen verkon, mikä tekee siitä mielenkiintoisen kryptovaluutan sijoitusmielessä. Perehdy sen toimintalogiikkaan ennen ostamista.

Lähteet ja hyödyllisiä linkkejä, joista voit lukea lisää. bulp
Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria