Osta Zcash: Paras opas (2022 Päivitetty)

Osta Zcash, jota voit sitten käyttää täyden anonymiteetin takaavana maksuvälineenä esimerkiksi kryptovaluuttojen kaupankäynnissä. Zcash tekee juuri sen, mitä monista kryptovaluutoista virheellisesti oletetaan, ja varmistaa, että sillä tehtyjä transaktioita ei voida yhdistää esimerkiksi lähettäjän ja vastaanottajan walletiin, vaan kaikki siirrot voidaan tehdä täysin anonyymisti. Vaikka esimerkiksi Bitcoinilla tehtävistä siirroista ei pystyttäisi jäljittämään muuta, kuin walletien osoitteet, kaikki sillä tehdyt transaktiot ovat joka tapauksessa jäljitettävissä, mikä ei käy kaikille kryptovaluuttojen käyttäjille. Zcash on heille täydellinen vaihtoehto. 

Miten Zcash pystyy varmistamaan sillä tehtyjen transaktioiden anonymiteetin jos muilla kryptovaluutoilla tämä ei onnistu? Mikä tekee siitä niin erikoisen? Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki Zcashiin liittyvät asiat selkokielellä niin, että artikkelin luettuasi olet täysin perillä tästä erikoisesta kryptovaluutasta ja sen käyttöpotentiaalista. Käymme läpi esimerkiksi mikä Zcash on, miten se toimii, ja onko se hyvä sijoitus, sekä mitä siihen sijoittaessa kannattaa ottaa huomioon. Osta Zcash tämän selkokielisen aloittelijan oppaan avulla helposti ja nopeasti.

Osta Zcash täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

4 hyvää syytä sijoittaa Zcashiin

 • Zcash takaa täysin anonyymit siirrot sen verkossa, toisin kuin muut kryptovaluutat, joiden verkossa tehdyt transaktiot ovat aina jäljitettävissä
 • Zcash on rakenteeltaan samantyyppinen, kuin Bitcoin, joten sen koostumus ja käyttöpotentiaali on sitä kautta helposti ymmärrettävissä 
 • Zcashia on mahdollista saada sen ostamisen sijasta myös louhimalla sitä samaan tapaan, kuin Bitcoinia 
 • Osta Zcash eToron erittäin suositulla, kansainvälisellä kaupankäyntialustalla – Aloita sijoittaminen tänään!
Osta Zcash täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Osta Zcash – Nopea opas

Mennään heti aluksi suoraan asiaan, eli Zcashin osto-oppaaseen. Zcash kryptovaluutan tehtävä on tarjota sen käyttäjille mahdollisimman anonyymi tapa käydä kauppaa kryptovaluutoilla. Se tekee tämän mahdolliseksi kahdella eri tavalla: läpinäkyvien siirtojen (transparent) tai suojattujen siirtojen (shielded) kautta. Zcash kurssi on kryptovaluutoille ominaiseen tapaan volatiili, mutta se on myös hyvän hintainen krypto. Sen hinnan vaihtelut tekevät siitä hyvän sijoituskohteen varsinkin aktiiviseen kaupankäyntiin. Mutta voidaanko siltä odottaa samanlaisia hintapiikkejä, kuin Bitcoinilta? Se selviää alempaa tästä artikkelista.

Osta Zcash erityisesti siinä tapauksessa jos haluat käydä kauppaa kryptovaluutoilla täysin anonyymisti. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta Zcash omalla vastuulla.

Vaihe 1 – Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2021 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta Zcash markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, myös sosiaalisesti. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta Zcash eTorossa näin:

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Vaihe 2 – Luo tili ja siirrä rahaa

Luo tili eToroon

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla. Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. 

Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Tämän voi skipata, mutta suosittelemme, että teet sen samantien. Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta Zcash. Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis ostamaan ZEC tokenia!

Vaihe 3 – Osta Zcash 

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta Zcash helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata ZEC:stä käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa. 

Osta Zcash

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa Zcashia. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousutarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi ZEC tokenit eToro-salkussasi.

Vaihe 4 – Myy Zcash 

Sijoittamisessa ostamisen lisäksi myös kryptovaluutan myyminen tulee jossain kohtaa ajankohtaiseksi. Kun haluat myydä salkussasi olevia kryptovaluuttoja, siirry Portfolioosi, ja klikkaa sitä kryptoa, jota haluat myydä, kuten tässä tapauksessa Zcash. Eteesi aukeaa lomake, josta klikkaat “Sulje kauppa” -painiketta, jolloin eToro myy omistamasi ZEC tokenit, ja myynnin tuotot näkyvät heti eToro -tililläsi. 

Huomaa, että kun siirrät tuotot eTorosta omalle tilillesi, sinun täytyy ilmoittaa kyseiset tuotot verottajalle. Sijoitustuotot ovat Suomessa verotettavaa pääomatuloa, joten tuottojen koosta riippuen, niistä tulee maksaa 30% – 34% vero.

Zcash – mikä se on?

Zcashin vuonna 2016 lanseerattu protokolla perustui alunperin Bitcoinin koodikantaan, mutta sitä on sittemmin kehitetty itsenäisempään suuntaan. Erityisesti siksi, että Bitcoin ei pysty takaamaan täysin anonyymeja transaktioita. Sen sijaan Zcashin koko olemassaolo perustuu siihen, että se pyrkii tarjoamaan käyttäjilleen täysin anonyymin tavan käydä kauppaa kryptovaluutoilla ilman pelkoa siitä, että heidän transaktionsa pystyttäisiin jäljittämään. 

Tämä kaikki on mahdollista Zcashin zk-SNARK -teknologiaratkaisulla, joka mahdollistaa sen, että verkon nodet pystyvät hyväksymään transaktioita ilman tarkempia tietoja niiden lähettäjistä tai vastaanottajista. Käyttäjiensä anonymiteetin säilyttämisessä on ennen kaikkea kyse siitä, että Zcash pyrkii kiertämään sen säännön, jota kaikkien muiden kryptovaluuttojen on noudatettava: Vaikka mikään kryptovaluutta ei tarvitse transaktioiden hyväksymiseen muuta tietoa, kuin lähettäjän ja vastaanottajan julkisten walletien osoitteet, se on joillekin liikaa, joten Zcash on löytänyt keinon käsitellä transaktiot täysin anonyymisti. 

Osta Zcash

Monille tulee varmasti heti ensimmäiseksi mieleen, että jahas, tässä onkin sitten kaiken maailman kriminaaleille ideaalinen käyttövaluutta. Mutta itse asiassa edes Zcash ei tue anonyymeillä palveluillaan rikollisuutta, vaan kaikkien sen verkossa tehtyjen transaktioiden tiedot on mahdollista noutaa ja paljastaa viranomaisten niin vaatiessa. Kyse on siis täysin legitistä kryptovaluutasta, joten osta Zcash jos transaktioidesi anonymiteetti on sinulle tärkeä asia. 

Katso Zcash reaaliaikainen hinta täältä. 

Miten Zcash toimii?

Zcash tarjoaa käyttäjilleen vaihtoehdon toimia verkossa täysin anonyymisti, mutta tämä ei ole sen käyttäjille pakollista. Sen sijaan Zcashia käyttävät voivat itse valita haluavatko he tehdä siirtonsa sen verkossa anonyymisti, vai eivät. Siksi heillä on valittavana kaksi erilaista transaktioiden tyyppiä: läpinäkyvät siirrot tai suojatut siirrot. Mikä ero näillä kahdella sitten on?

Läpinäkyvät transaktiot toimivat samalla logiikalla, kuin muidenkin kryptovaluuttojen verkoissa tehdyt siirrot. Zcash perustuu Bitcoinin koodipohjaan, joten tämä on suhteellisen helppo ymmärtää: kun kryptovaluutta siirtyy yhdestä walletista toiseen, näiden molempien walletien julkiset osoitteet ovat jäljitettävissä. Tänä päivänä teknologia on kuitenkin kehittynyt niin pitkälle, että pelkkä walletin osoite saattaa riittää siihen, että koko identiteettisi paljastuu pelkän walletin osoitteen avulla. Siksi Zcash tarjoaa myös suojatut transaktiot. 

Suojatut transaktiot ovat mahdollisia Zcashin verkossa kiitos sen zk-SNARK -teknologian. Tämä teknologia takaa transaktioiden jäljittämättömyyden silloin, kun niiden tekemiseen käytetään nimenomaan verkon omaa natiivivaluuttaa, ZEC:iä. Tällöin Zcashin verkko pystyy suojaamaan transaktiot niin, että edes ne hyväksyvät nodet eivät näe lähettäjän tai vastaanottajan walletin osoitteita, eivätkä edes lähetettävää summaa. Kaikki transaktiot kuitenkin kirjautuvat automaattisesti Zcashin lohkoketjuun, ja tarpeen tullen ne voidaan jäljittää sieltä. Tähän tarvittaisiin kuitenkin erittäin painavat perustelut. 

Kannattaako Zcashiin sijoittaa?

Osta Zcash

Kryptovaluutat, mukaan lukien Zcash, ovat erittäin volatiileja ja riskialttiita sijoituskohteita. Niiden hinta voi heitellä yhden päivän aikana hurjasti, ja niiden tulevia liikkeitä on lähes mahdotonta ennustaa. Tästä johtuen vanha sääntö pätee: Älä sijoita kohteeseen, jota et tunne tai ymmärrä. Osta Zcash vasta siinä vaiheessa kun ymmärrät mihin sitä käytetään, jonka jälkeen osaat arvioida sen kasvupotentiaalin itse. Tässä muutama hyvä lisäpointti, joita kannattaa miettiä ja tutkia: 

Zcash tarjoaa markkinoille oikeasti anonyymit transaktiot mahdollistavan verkon, jonka koodipohja perustuu Bitcoiniin. Sijoituskohteena Zcash on kuitenkin suhteellisen volatiili kryptovaluutta. Siksi sen kohdalla on tärkeää miettiä erityisesti sitä, että minkä tyyppistä sijoittamista haluat harjoittaa? Oletko hakemassa hyvää kohdetta pitkän aikavälin sijoittamiseen, vai kiinnostaako sinua spekulatiivinen kaupankäynti? Zcash sopii hyvin spekulatiiviseen kaupankäyntiin, mutta se on myös hyvän hintainen, ja korkean kasvupotentiaalin omaava tapaus. Tämä tekee siitä harkitsemisen arvoisen kohteen myös pitkän aikavälin sijoittamiseen. 

Vahvan yksityisyyden suojan takaava Zcash on erityisen kiinnostava sijoituskohde niille, joita kiinnostaa nimenomaan täysin anonyymien transaktioiden tekeminen, tai kryptovaluutan louhiminen. Zcash antaa käyttäjilleen mahdollisuuden valita, minkä tyyppisiä transaktioita he haluavat käyttää, mikä tekee siitä mukavan joustavan käyttövaluutan. Jos analyytikoilta ja kryptoalan asiantuntijoilta kysytään, kaikki tuntuvat olevan yhtä mieltä siitä, että tulevaisuudessa Zcashin hinta tulee nousemaan ripeästi. Mutta paljon riippuu siitä, miten nopeasti markkinavoimat omaksuvat tämän täyttä anonymiteettia tarjoavan kryptovaluutan itselleen.

Zcash plussat ja miinukset 

Zcash ZEC on Bitcoinin koodipohjaan perustuva kryptovaluutta, joka mahdollistaa täysin anonyymit transaktiot sen verkon kautta. Zcash -projekti on yksi kryptoalan asiantuntijoiden suosikkiprojekteista, mikä näkyy siinä, että kaikki analyytikot tuntuvat olevan yhtä mieltä siitä, että Zcash tulee jatkossa kasvamaan reippaasti. Se tarjoaa erinomaisen sijoituskohteen sekä spekulatiivisesta sijoittamisesta, että pitkän aikavälin sijoittamisesta kiinnostuneille. Osta Zcash kun ymmärrät mihin ja miten se toimii, ja kun olet harkinnut seuraavia asioita:

Plussat

 • Zcash tarjoaa käyttäjilleen kahta tapaa tehdä transaktioita: läpinäkyvät, eli jäljitettävät transaktiot, sekä suojatut, eli täysin anonyymit transaktiot 
 • Zcash on Bitcoinin koodipohjaan perustuva kryptovaluutta, joten sitä voi myös louhia
 • Zcashin markkina-arvo on reippaasti yli miljardin luokkaa, mikä kertoo sen vahvasta statuksesta markkinoilla
 • Zcash soveltuu sekä aktiiviseen treidaamiseen, että pitkän aikavälin sijoituskohteeksi

Miinukset

 • Zcash hyvin volatiili kryptovaluutta, mikä saattaa säikyttää varsinkin aloittelijoita pois sen luota
 • Zcash kurssi on vahvasti riippuvainen markkinavoimien suhtautumisesta siihen
Osta Zcash täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Zcash?

Zcash ZEC on Bitcoinin koodipohjaan perustuva kryptovaluutta, joka mahdollistaa täysin anonyymit transaktiot sen verkon kautta.

Mistä Zcash kannattaa ostaa?

ta Zcash helposti ja nopeasti suosituimmilta netin kaupankäyntialustoilta, kuten eToro: rekisteröidy, siirrä tilillesi rahaa ja osta Zcash.

Kannattaako Zcashiin sijoittaa?

Jos analyytikoilta ja kryptoalan asiantuntijoilta kysytään, kaikki tuntuvat olevan yhtä mieltä siitä, että tulevaisuudessa Zcashin hinta tulee nousemaan ripeästi.

Voiko Zcashia ostaa luottokortilla?

Voit ostaa Zcash luottokortilla melkein mistä tahansa kryptovaluuttapörssistä. eToro-kaupankäyntialustalla luottokortilla tehdyt siirrot siirtyvät välittömästi, joten sinun ei tarvitse odottaa useita päiviä rahan siirtymistä.

Pitääkö Zcashiin sijoittamisesta maksaa veroa?

mahdollisesti seuraavista tuotoista on maksettava pääomatulovero siinä vaiheessa kun myyt sijoituksen ja nostat tuotot tilillesi.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria