Osta Uniswap: Paras opas (2022 Päivitetty)

Osta Uniswap ja olet osa kryptovaluuttojen tunkeutumista perinteisten valuuttojen tontille! Kyllä vain, Uniswap on yksi suurinta huomiota saaneista DeFi -projekteista tänä vuonna, ja se nousikin nopealla tahdilla kaikkien suurimpien kaupankäyntialustojen listoille keväällä 2021. Uniswapin suosio perustuu sen kykyyn mahdollistaa kryptovaluuttojen vaihtamisen automatisointi Ethereumin verkossa. Jaa, mitä? Saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta luettuasi tämän artikkelin ymmärrät mistä on kyse!

Uniswap tarjoaa kryptomarkkinoille älysopimuksilla toimivan pörssin, jossa monien eri kryptovaluuttojen vaihtaminen on helppoa ja nopeaa. Mutta miten se toimii, mitä kryptovaluuttoja tämä pörssi tukee ja kannattaako tähän kryptovaluuttaan sijoittaa? Näihin kysymyksiin ja paljoon muuhun tarjoamme tässä artikkelissa vastauksen. Lisäksi tarjoamme sinulle Osta Uniswap -oppaan, jonka avulla pääset käsiksi tähän perinteisten rahamarkkinoiden mullistajaan vaikka heti tänään!

Osta Uniswap täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

4 hyvää syytä ostaa Uniswap

 • Uniswap mahdollistaa Ethereumin verkkoon luotujen ERC-20 tokeneiden sujuvan ja halvan vaihtamisen
 • Uniswap kurssi on lähtenyt loppukesästä ripeään nousuun 
 • Analyytikot pitävät Uniswapia hyvänä pitkän aikavälin sijoituksensa
 • Osta Uniswap jos uskot sen kasvupotentiaaliin tulevaisuudessa
Osta Uniswap täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Mikä on Uniswap?

Uniswap alkoi kerätä huomiota kryptomarkkinoilla syksyllä 2020. Se toi alalle monipuolisen alustan, jolla kryptovaluuttojen vaihtaminen on helppoa ja halpaa. Sitä pidetään alalla nimenomaan kryptokaupankäynnin työkaluna, ei pelkästään kryptovaluuttana, johon voi sijoittaa. Käytännössä kyseessä on hajautetun rahoituksen protokolla, eli DeFi (eng. Decentralized Finance), ja tämä protokolla tarjoaa nimenomaan kryptovaluuttojen vaihtoon erikoistuvan alustan, eli pörssin. 

Uniswap lanseerattiin vuonna 2018 ja sen takaa löytyy kovan luokan tekijöitä: tämän kryptovaluuttapörssin lohkoketjun rakensi koneinsinööri nimeltä Hayden Adams, jonka CV:ssä aikaisempana työkokemuksen löytyi pitkä pätkä koneinsinöörin töitä monikansallisessa teknologiayhtiössä, Siemensillä. Hayden halusi tehdä kryptovaluuttojen vaihtamisesta helpompaa poistamalla yhtälöstä sen askeleen, jossa sinun on ensin ostettava kyseisen vaihtoalustan natiivivaluuttaa, jotta voit käydä sillä kauppaa muilla kryptovaluutoilla. Tästä missiosta huolimatta Uniswapilla kuitenkin on oma kryptovaluuttansa, UNI, sillä onhan se lohkoketjuun perustuva projekti. 

Osta Uniswap

Kryptovaluuttoja tupsahtaa markkinoille lisää jatkuvalla tahdilla, mutta vain niillä on mahdollisuus nousta valtavirran tietoisuuteen, jotka onnistuvat saamaan matkansa alussa rahoitusta. Uniswap onnistui vakuuttamaan sijoittajat sen tulevaisuuden visiollaan, minkä seurauksena se sai heti alkuun miljoonien dollareiden edestä investointeja esimerkiksi pääomasijoitusyhtiöiltä, kuten Paradigm Venture Capitalilta sekä Union Square Ventures LLC. Vuoden 2020 syksyyn mennessä Uniswapin alustalla treidattiin kryptovaluuttoja jopa 220 miljoonalla dollarilla päivässä!

Se, miksi Uniswapista kiinnostuttiin niin isosti viime vuoden loppupuolella, johtui sen kyvystä tarjota vaihdon välineiksi haluaville kryptovaluutoille alustansa käyttöön ilman listautumismaksuja. Tämän lisäksi Uniswapin verkossa kryptovaluuttojen vaihtaminen on moniin muihin samantyyppisiin alustoihin verrattuna halpaa. Tässä kannattaa kuitenkin muistaa se, että vaihdon tyypistä johtuen saatat kuitenkin joutua maksamaan Ethereumin vaatimia transaktiomaksuja, sillä Uniswapin alusta on rakennettu Ethereumin verkkoon.

Ethereumin lohkoketjuun rakennettuna projektina Uniswapin vaihtoalustan toiminta perustuu nimenomaan älysopimuksiin. Tämä tarkoittaa sitä, että Uniswapin alustalla voi vaihtaa nimenomaan Ethereumin lohkoketjuun rakennettuja tokeneita, eli ERC-20 tokeneita. Näitä löytyy markkinoilta pilvin pimein, ja myös sinä voit rakentaa Ethereumin verkkoon oman ERC-20 tokenisi, jonka voit sitten listata ilmaiseksi Uniswapin pörssiin ja käydä sillä kauppaa. 

osta uniswap

Uniswap ja Ethereum elävätkin tietyllä tavalla symbioosissa, sillä Uniswapin käytön kasvaminen sujuvoittaa myös Ethereumin älysopimusten ja hajautettujen sovellusten toimintaa. Toisaalta Ethereumin nousukaudet vetävät ylös myös Uniswap kurssia. Uniswap on kuitenkin paljon muutakin kuin vain kryptopörssi. Sen lisäksi sen alusta on tehty kaikille avoimeksi samalla tavalla kuin sen emoverkko, eli Ethereum. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kuka vain voi rakentaa Uniswapin alustalle älysopimuksia ja hajautettuja sovelluksia, eli omia DeFi -projektejaan. DeFi:t tarjoavat rahoitusmarkkinoille digitaalisia ratkaisuja, jotka voivat jo lähitulevaisuudessa syrjäyttää perinteisten rahoitusmarkkinoiden suuria tekijöitä.   

Markkinoiden luottamus tähän projektiin sai vahvistusta vuonna 2020, kun Uniswap joutui hakkereiden kohteeksi. Ryhmä hakkereita pyrki niin sanotusti “palauttamaan tehdasasetukset” Uniswapin alustalla, ja näin yrittivät saada pääsyn pörssiin, jolloin heidän olisi ollut helppo imuroida kaikki alustalla olevat kryptovaluutat itselleen. Uniswap onnistui kuitenkin tehokkaasti torjumaan tämän yrityksen, mikä vakuutti analyytikot siitä, että kyseessä on turvallinen ja luotettava kryptovaluuttapörssi. 

Vuoden 2021 kevääseen mennessä Uniswap oli varmistanut paikkansa markkinoilla niin vahvasti, että se lisättiin kertaheitolla kaikkien suurimpien kaupankäyntialustojen listoille. Osta Uniswap jos uskot sen kasvupotentiaaliin myös jatkossa!

Miten Uniswap toimii?

Monet kuvittelevat, että digitaalisina valuuttoina, jotka elävät hajautetuissa protokollissa, niiden käytön on oltava monimutkaista. Mutta Uniswap on halunnut todistaa nämä uskomukset vääriksi, ja on siksi luonut kryptovaluuttapörssin, jonka käyttö on yhtä yksinkertaista, kuin eToron kaupankäyntialustan käyttö. Eli jos olet jo sijoittanut erinäisiin omaisuuseriin netin kaupankäyntialustoilla, voit olla suhteellisen luottavaisin mielin sen suhteen, että osaat käyttää myös Uniswapia. 

Uniswapin alustalla kaupankäynti perustuu perintisten alustojen markkinatakaajien sijasta likviditeettipooleihin, mitkä vahvistavat alustan likviditeettiä, ja tekevät alustasta näin ollen tehokkaamman ja avoimemman, kuin perinteiset kaupankäyntialustat. Vaikka kaupankäynti sinällään näyttäytyy itse kaupan kävijälle yksinkertaisena prosessina, vaihdon taustalla tapahtuu asioita, joita perinteisessä kaupankäynnissä ei ole nähty:

Sen sijaan, että alustalla kauppaa kävisivät vain sijoittajat, Uniswapin verkosta löytyy myös botteja, jotka varmistavat alustan likviditeetin tason pysymisen hyvällä tasolla. Tämä tapahtuu niin, että kun aloitat kaupankäynnin jollakin kryptovaluuttaparilla (esimerkiksi ETH / USDT) botit lisäävät kyseisen parin älysopimukseen. Kun kryptovaluuttapari on lisätty tiettyyn älysopimukseen, se tulee välittömästi saataville muille kaupankävijöille, jotka voivat ostaa sekä myydä kyseistä paria.  

osta uniswap

Kuten aina lohkoketjussa, kaikki Uniswapin alustalla tehtävät tapahtumat käyvät läpi varmistuprosessin, eli validoinnin, millä vahvistetaan ja sujuvoitetaan lohkoketjun toimintaa. Uniswapin toimintaperiaatteen saralla kaikki tehokkuuden ja turvallisuuden pääasiat on siis ehdottomasti otettu huomioon. Lisäksi se, että Uniswap sijaitsee Ethereumin verkossa, tarkoittaa sitä, että sen alustan kautta pääset käsiksi suurempaan määrään Ether -kryptovaluuttaa helpommin kuin muilla kryptovaluuttojen vaihtoalustoilla. Ja kuten mainittu, tämä mahdollistaa myös sen, että sinä voit luoda Uniswapin alustalle oman ERC-20 tokenin, eli kryptovaluutan. 

Uniswap staking

Olet varmasti kuullut louhinnasta, joka on prosessi, jolla luodaan esimerkiksi uusia Bitcoineja markkinoille. Louhiminen tapahtuu niin sanotuilla supertietokoneilla, jotka maksavat helikoptereita, ja vaativat hurjia määriä sähköä prsoessoidakseen louhinnan vaatimia laskutoimituksia. Louhinta on siksi hidas ja kallis prosessi, johon monilla ei ole mahdollisuutta osallistua. Mutta onneksi sen lisäksi on olemassa kryptovaluuttojen staking! Staking on prosessi, jossa sinulla on mahdollisuus tienata lisää kryptovaluuttaa korkona, kun talletat kryptovaluuttaa sen lohkoketjuun tietyn määrän tietyksi ajaksi. Tämä auttaa lohkoketjuprojektin kehitystä, ja olet näin ollen ansainnut palkkion, eli kyseistä kryptovaluuttaa palkaksi tuestasi.

Uniswapin vaihtoalustalla staking on mahdollista kaikille käyttäjille, joilla on hallussaan Ether kryptovaluuttaa. Käyttäjät voivat siis tallettaa Ether kryptovaluuttaa Uniswapin lohkoketjuun ennalta määrätyn määrän tietyksi aikaa, ja tällöin ansaita talletuksensa päälle palkkaa. Talletetut kryptovaluutat vahvistavat Uniswapin alustan toimintaa, sekä lisäävät sen likviditeettiä, joten palkka on ansaittu. Lisäksi nämä ‘likviditeetin tarjoajiksi’ kutsutut steikkaajat voivat validoida Uniswapin verkossa tapahtuvia kryptovaluuttaparien vaihtoja ja kaupankäynnin transaktioita, jolloin palkka maksetaan kyseisen kryptoparin kryptovaluutoissa.  

Osta Uniswap – Nopea opas

Mennään seuraavaksi itse asiaan, eli Uniswap osto-oppaaseen. Uniswap markkina-arvo on hyvin korkea, ja sen UNI kryptovaluutankin kurssi on ollut loppukesästä nousussa. Siitä huolimatta UNIlla on edelleen paljon kasvuvaraa! Onhan Uniswap jo nyt ylittänyt siitä aikaisemmin tehdyt hinta-arviot. Osta Uniswap jos uskot sen tulevaisuuden potentiaaliin perinteisten vaihtoalustojen haastajana.

Nyt on erinomainen hetki käydä kiinni tähän mielenkiintoiseen kryptovaluuttaan jos siitä haluaa hyötyä ilman, että siihen pitää sijoittaa kymmeniä tuhansia kerralla. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta Uniswap omalla vastuulla.

Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2021 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta Uniswap markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, kuten myydä lyhyeksi tai harjoittaa CopyTradingia alustan sosiaalisen kaupankäynnin kautta. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta Uniswap eTorossa näin:

Luo tili ja siirrä rahaa

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla.

Luo tili eToroon

Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. Näin se pystyy tarjoamaan sinulle parhaiten sopivat palvelut. Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Tämän voi skipata, mutta suosittelemme, että teet sen samantien. Muuten palvelusi tulevat olemaan rajalliset. Lisäksi tunnistautuminen tuo lisäturvaa sijoituksillesi. Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta Uniswap.

Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis ostamaan Uniswapia!

Osta Uniswap

un

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta Uniswap helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata kryptosta käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa. 

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa Uniswapia. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousun tarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi UNI coinit eToro-salkussasi.

Kannattaako Uniswapiin sijoittaa?

Uniswap ei ole kryptomarkkinoiden ainoa kryptovaluuttapörssi, mutta se tarjoaa jättimäisten kilpailijoidensa, eli Binancen ja Coinbasen rinnalle hyvää vaihtelua. Uniswap on onnistunut erottautumaan näistä jättialustoista sen yksinkertaisella käyttöliittymällä, joka on samalla erinomaisen monipuolinen. Uniswapista pitävät varsinkin lohkoketjuteknologiasta kiinnostuneet kehittäjät, sillä Uniswapin alustalle on mahdollista rakentaa omia kryptovaluuttoja, älysopimuksia sekä hajautettuja sovelluksia. 

Kun mietitään Uniswapin soveltuvuutta sijoituskohteeksi, homma käy kuitenkin hieman monimutkaisemmaksi. Kryptovaluutat ovat nimittäin erittäin volatiileja sijoituskohteita, joten niihin sijoittaessa, sinun on perehdyttävä kyseiseen kryptovaluuttaan aina syvemmin ennen sijoittamista. Kryptovaluuttojen arvo perustuu pääosassa niiden suosioon, sekä tietenkin kysyntään ja tarjontaan. Mitä enemmän Uniswapilla on käyttäjiä, sitä nopeammin ja vakaammaksi sen arvo kasvaa. 

Mutta loppupeleissä sijoittajien täytyy ymmärtää, että kryptovaluuttojen liikkeiden ennakoiminen kurssitaulukolla on isossa kuvassa lähes mahdotonta. Olemme esimerkiksi nähneet kuinka yksi twiitti voi saada yhden kryptovaluutan kurssin rakettimaiseen nousuun täysin yllättäen, samalla kun jonkin toisen krypton hinta taas lähtee syöksyyn saman twiitin seurauksena. Mutta jos vedonlyönti ja spekulointi on lähellä sydäntäsi, osta Uniswap! Kunhan pidät mielessä, että kryptovaluutat ovat sääntelemättömiä sijoituskohteita, joten jos menetät sijoittamasi rahat heti huomenna, et oikein voi valittaa asiasta kenellekään.

Uniswap plussat ja miinukset

Uniswap kryptovaluuttaan sijoittaminen on mielenkiintoinen mahdollisuus, sillä se on suhteellisen nuoresta iästään huolimatta tarjonnut siihen sijoittaneille jo hyviä tuottoja. Koska kyseessä on konkreettisen käyttötarkoituksen tarjoava projekti, sen kysyntä perustuu suhteellisen vakaalle pohjalle, eli sen tarjoaman vaihtoalustan monipuolisiin ja kustannustehokkaisiin käyttömahdollisuuksiin. Jotta päätöksenteko kuitenkin helpottuisi hieman, tarjoamme sinulle muutaman peruspointin, jotka kannattaa ottaa huomioon jos kauppalistallasi lukee ‘Osta Uniswap’.

Yleissääntönä kryptovaluuttoihin sijoittaessa kannattaa muistaa, että niiden hintojen vaihtelut ovat hyvin riippuvaisia koko kryptomarkkinoiden kehityksestä. Jos esimerkiksi kryptojen kuningas, Bitcoin, yllättäen sukeltaisi, voit olettaa, että kaikkien kryptojen kurssit seuraavat perässä. Sama pätee tietenkin myös toiseen suuntaan, eli jos Bitcoinille povataan nousua, muidenkin kryptovaluuttojen voidaan odottaa reagoivan positiivisesti.

Toisaalta sinun tulee myös pitää silmällä itse sitä kryptovaluuttaa, johon olet sijoittamassa, eli tässä tapauksessa Uniswapia. Suosittelemme seuraamaan uutisointia ja sosiaalisen median keskusteluja kryptovaluutasta, sekä Uniswapiin isosti sijoittavia ammattitreidaajia ja heidän mielipiteitään. Jos hype nousee, on aika osta Uniswap! Tässä vielä läpileikkaus Uniswap kryptovaluutan plussista ja miinuksista:

Plussat

 • Uniswap tarjoaa turvallisen ja luotettavan kryptovaluuttojen vaihtoalustan
 • Uniswap on rakennettu Ethereumin lohkoketjuun, minkä vuoksi sillä on monia etulyöntiasemia kilpailijoihin verrattuna
 • Uniswapin alustalla voi käydä kauppaa laajalla valikoimalla kryptovaluuttoja sekä ERC-20 tokeneita
 • Kaikki markkinoiden suurimmat walletit tukevat Uniswapia
 • Analyytikot uskovat Uniswapin arvon nousevan pitkällä aikavälillä tasaisesti alustan vakiinnuttaessa asemaansa markkinoilla edelleen

Miinukset

 • Tietyt tapahtumat Uniswapin verkossa saattavat vaatia Ethereumin transaktioita, jotka ovat kalliita
 • Oman kryptovaluutan luonti Uniswapiin vaatii korkean tason koodausosaamista
 • Uniswap vaihtoalusta on saatavana vain englanniksi

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Uniswap?

Uniswap tarjoaa kryptomarkkinoille älysopimuksilla toimivan pörssin, jossa monien eri kryptovaluuttojen vaihtaminen on helppoa ja nopeaa.

Miten voin ostaa Uniswapia?

Osta Uniswap helposti ja nopeasti eToron kaupankäyntialustalta: rekisteröidy palveluun, siirrä tilillesi rahaa ja osta Uniswap tänään!

Mikä on Uniswap arvo?

Uniswap arvo, kuten kaikkien kryptovaluuttojen arvot, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Uniswap kurssi tältä sivustolta.

Minkä hintainen Uniswap on vuonna 2025?

Analyytikot uskovat Uniswapin kasvuun pitkällä aikavälillä, ja vuonna 2025 sen uskotaan olevan 90 – 250 dollarin arvoinen per UNI coin.

Onko Uniswap hyvä sijoitus?

Analyytikot uskovat Uniswapin tasaiseen kasvuun tulevaisuudessa, minkä vuoksi monet suosittelevat sitä pitkän aikavälin sijoituskohteeksi. 

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria