Osta Tron: Paras opas (2023 Päivitetty)

Osta Tron, joka on yksi tunnetuimmista kryptovaluutoista ja hajautettujen käyttöjärjestelmien tarjoajista markkinoilla. Sen arvo on ollut nousussa läpi vuoden 2021, mikä johtuu siitä, että sen tarjoamat sisällön jakamiseen erikoistuneet, lohkoketjupohjaiset palvelut ovat herättäneet markkinoilla erityisen paljon huomiota viime aikoina. Lisäksi se kehuu mahdollistavansa hurjat 2 000 transaktiota sekunnissa, kun Ethereum pystyy suorittamaan vain 30 transaktiota sekunnissa ja Bitcoin vaivaiset 7 transaktiota samassa ajassa. Pitääkö tämä paikkansa, ja jos pitää, niin miksi Tron ei ole jokaisen arjessaan käyttämä yleisvaluutta?

Mikä on Tron TRX, miten sen toimii, kuinka sen käyttöjärjestelmässä pystyy jakamaan sisältöjä ja kannattaako tähän tapaukseen sijoittaa? Näihin kaikkiin kysymyksiin löydät vastaukset tästä artikkelista. Vastausten lisäksi tarjoamme myös helpon ‘Osta Tron’ -oppaan, jonka avulla omistat tätä mielenkiintoista kryptovaluuttaa jo tänään, ennen kuin sen hinta karkaa käsistä kokonaan. Muista, että kryptovaluuttoihin kannattaa sijoittaa vasta sitten, kun ymmärrät mikä mikäkin niistä on ja mitä käyttötarkoituksia niistä mikäkin tarjoaa. Sukelletaan asiaan!

Osta Tron täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

4 hyvää syytä ostaa Tron

 • Tron tarjoaa markkinoille uuden ajan sisällön jakamiseen erikoistuvan lohkoketjualustan
 • Tron kurssi pysyi monta vuotta tasaisen matalalla, mutta on nyt vuonna 2023 noussut runsaasti
 • Vaikka Tronin ei uskota välttämättä koskaan yltävän Bitcoinin tasolle suosiossa, se on yksi kryptomarkkinoiden suosituimmista ja tunnetuimmista projekteista
 • Osta Tron jos uskot lohkoketjuteknologian mullistavan erilaisten sisältöjen jakamisen jo lähitulevaisuudessa
Osta Tron täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Osta Tron – Nopea Opas

Mennään heti aluksi suoraan asiaan, eli Tron osto-oppaaseen. Tron on jo pitkään ollut yksi tunnetuimmista kryptovaluutoista ja lohkoketjualustoista, ja sen suosion kasvu on vuonna 2021 heijastunut suoraan sen kurssikäyrään. Tron tarjoaa kryptomarkkinoille koko ajan kehittyvän alustan, jolla erityyppisten sisältöjen jakaminen on kustannustehokasta. Ja mikä parasta, Tronilla on vielä erittäin paljon kasvuvaraa, eli mitä enemmän sen kryptovaluuttaa ja lohkoketjualustaa otetaan yleisesti käyttöön esimerkiksi yritysten puolella, sitä rivakammin sen arvo kasvaa.

Nyt on siis erinomainen hetki käydä kiinni tähän kryptovaluuttaan jos siitä haluaa hyötyä ilman, että siihen pitää sijoittaa älyttömiä summia kerralla. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta Tron omalla vastuulla.

Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2021 sijoittaminen hoidetaan netissä!

coinbase 1

Osta Tron markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, Coinbase, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. Coinbase tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Coinbase alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, myös sosiaalisesti. Coinbase on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa Coinbase, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta Tron Coinbase näin:

 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10
 • pepperstone toplist stb 1
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Tarjoaa yli 70 valuuttaparia
  • Jopa 30:1 vipuvaikutus
  • Tukee MetaTraderia ja cTraderia
  Kauppakohtainen hinta Alk. 0,03 euroa Tilimaksu 0 euroa / vuosi Mobiilisovelluksen pisteet
  9/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 77.5% yksityissijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän välittäjän kanssa.

Luo tili ja siirrä rahaa

Tilin luominen Coinbase tapahtuu muutamassa minuutissa. Coinbase etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla. Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella Coinbase määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. Näin se pystyy tarjoamaan sinulle parhaiten sopivat palvelut. 

Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Tämän voi skipata, mutta suosittelemme, että teet sen samantien. Muuten palvelusi tulevat olemaan rajalliset. Lisäksi tunnistautuminen tuo lisäturvaa sijoituksillesi. Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta Tron. Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi Coinbase -tilillesi ja olet valmis ostamaan Tronia!

Osta Tron

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta Tron helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata Tronista käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa.

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa Tronia. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousutarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi TRX kryptovaluutat Coinbase-salkussasi.

Osta krypto

Mikä on Tron?

Jos jokin lohkoketjuprojekti pystyisi kunnolla vangitsemaan Gen-Z:n (vuosien 1997 – 2012 aikana syntyneet) mielenkiinnon, se voisi hyvin olla Tron. Tron on alunperin luotu erityyppisten sisältöjen jakamiseen hajautetussa verkossa, ja sillä on jo ollut monta vuotta aikaa kehittyä ja laajentua. Tänä päivänä Tron verkko tarjoaa laajan kavalkadin lohkoketjupohjaisia ratkaisuja hajautettujen tiedostojen säilyttämiseen ja jakamiseen, sisältöjen kehittämiseen ja jakamiseen sekä hajautetun peliteollisuuden kehittämiseen. 

Vuonna 2017 markkinoille lanseerattu Tron on alusta asti ollut vakavasti otettu projekti, sillä vain vuosi sen lohkoketjun käynnistämisestä, Tron hankki itselleen tunnetun BitTorrentin tiedostojen jakelupalvelun. Lisäksi sen lohkoketju oli jo alkuaikoinaan huomattavasti kilpailijoitaan, eli niitä markkinoiden suurimpia ja tunnetuimpia kryptovaluuttoja nopeampi ja tehokkaampi. Siinä missä Ethereum pystyy käsittelemään 30 transaktiota sekunnissa ja Bitcoin vain 7, Tron huitoo läpi hurjat 2 000 transaktiota sekunnissa. 

Osta Tron

Käytännössä Tronin verkkoa käytetään eniten samantyyppiseen digitaalisten sisältöjen jakamiseen, mikä oli mahdollista 2000-luvun alussa BitTorrentilla. Mutta Tronin verkon kehittyessä siitä on myös tulossa lohkoketjupelien maailmaa mullistava projekti, minkä lisäksi se tarjoaa käyttäjilleen mukavan tavan tienata sen lohkoketjun käytöstä pasiivista tuloa. Tronin lohkoketjulla on natiivivaluutta, TRX, joka sopii sekä transaktiomaksujen suorittamiseen, että stakingiin. Kerromme tästä alempana lisää.

Lohkoketjun kehittäjä on nuori, mutta lahjakas Justin Sun, joka on jo ehditty listata Forbes Asian ‘30 Under 30’ -listalle yrittäjien kategoriassa. Vuonna 1990 syntyneen miehen sosiaalisen median tuntemus on ollut hyödyksi Tronille, sillä sosiaalinen media on erinomainen työkalu kryptovaluuttojen yhteisön rakentamiseen. Ja kuten olemme nähneet meemikryptojen (DogeCoin, Shiba Inu) kohdalla, sosiaalinen media voi myös saada kryptovaluuttojen hinnan moninkertaistumaan vain päivässä. Mutta miten tämä mielenkiintoinen tapaus toimii?

Miten Tron toimii?

Tron on kuin sosiaalinen media, mutta hajautetussa muodossa. Sen takana ei toimi mikään valtava yhtiö tai organisaatio, kuten Facebook, vaan jokainen sen verkkoon sisältöä kehittävä henkilö on vastuussa omasta sisällöstään ja sen levittämisestä Tronin verkossa. Kun yhtälöstä puuttuu kokonaan kaikki välikädet, tämä tarkoittaa, että sisällöntuottaja voi Tronin verkossa olla itse suoraan yhteydessä sisältönsä käyttäjiin, eli yleisöönsä.

Kolmansien osapuolten, eli sovelluskauppojen ja suoratoistopalveluiden poissaolo tarkoittaa myös suoraan sitä, että kaikki sisällöntuottajan tuottama sisältö on täysin hänen itsensä hinnoiteltavissa, ja hän saa ansaitsemansa palkkiot kokonaisuudessaan itselleen. Tämä on Tronin verkossa näkynyt erityisesti siinä, että sisältö sen verkossa voi olla huomattavasti halvempaa, kun kuviosta puuttuvat kaikki välistä väkisin vetävät osapuolet. Sisällöntuottajille Tronin verkko onkin siksi erittäin houkutteleva vaihtoehto. 

Osta Tron

Koko maailma digitalisoituu vauhdikkaasti, mutta mikään liiketoiminnan ala ei digitalisoidu yhtä nopeasti kuin viihdeala. Ja tässä Tronilla onkin erinomainen näyttämisen paikka! Lohkoketjut ottavat jo kovaa tahtia esimerkiksi rahoitusmarkkinoita ja yritysten datapalveluita haltuun, joten nyt olisi jo aikakin tuoda myös viihteen saralla tarjolle demokraattisempia, hajautettuja palveluita, kuten Tron. 

Jos katsotaan Tronia sisältäpäin, ihmetyttää miten se ei jo ole se kaikkien tuntema sisällön tuotannon pääsatama: sen kehitystiimi on levittäytynyt laajalti ympäri maailmaa, ja tiimi koostuu alan parhaista osaajista. Näitä osaajia on saatu esimerkiksi Ripple Labsista. Tronin maailmanvalloitus on siis vain ajasta kiinni. Ja toisin kuin kaikkien tuntemat sosiaalisen median jätit, kuten Facebook, Tron tarjoaa markkinoille täyttä läpinäkyvyyttä: sen tulevaisuuden kehityssuunnitelmien tiekartta on täysin julkisesti kaikkien nähtävillä. Osta Tron jos uskot sen kykyyn mullistaa sisällöntuotannon markkinat tulevaisuudessa.

Tron staking

Olet varmasti kuullut louhinnasta, joka on prosessi, jolla luodaan esimerkiksi uusia Bitcoineja markkinoille. Louhinta on hidas ja kallis prosessi, johon monilla ei ole mahdollisuutta osallistua, mutta sen lisäksi on olemassa kryptovaluuttojen staking. Staking on prosessi, jossa sinulla on mahdollisuus tienata lisää kryptovaluuttaa korkona, kun talletat kryptovaluuttaa sen lohkoketjuun tietyn määrän tietyksi ajaksi. Tämä auttaa lohkoketjuprojektin kehitystä, ja olet näin ollen ansainnut palkkion, eli kyseistä kryptovaluuttaa.

Tron on yksi niistä kryptovaluutoista, joita voit hankkia stakingin kautta. Tämän mahdollistaa sen Proof-of-Stake algoritmi, joka myös takaa Tronin lohkoketjun erittäin vahvan suojauksen. Pääset mukaan Tronin stakingiin kun talletat sen lohkoketjuun tietyn määrän TRX kryptovaluuttaa tarpeeksi pitkäksi ajaksi. Tämän jälkeen sinusta tulee kyseisen lohkoketjun validoija, jolla on oikeus äänestää esimerkiksi lohkoketjun muutoksiin liittyvistä asioista, joiden kautta Tronin lohkoketjua ylläpidetään ja kehitetään. 

Validoijana pääset myös varmistamaan, että Tronin lohkoketju tosiaan toimii niin nopeasti kuin se lupaa (2 000 transaktiota sekunnissa). Kaikesta tästä työstä jokainen stakingiin osallistuva ansaitsee tottakai palkkaa, joka maksetaan TRX -valuutassa. Kryptomarkkinoilla on viime aikoina käyty runsaasti keskustelua tähän liittyen: yleinen konsensus on muodostunut siitä, että kryptovaluuttaan sijoittaminen on nykyään huomattavasti parempi tapa tienata rahaa, kuin louhinta. Eli osta Tron, minkä jälkeen voit steikata ostamasi TRX:t Tronin lohkoketjuun, ja näin ollen tienata korkoa sen lisäksi, että sijoituksesi arvo nousee.

Kannattaako Troniin sijoittaa?

Kryptovaluutat, mukaan lukien Tron, ovat erittäin volatiileja ja riskialttiita sijoituskohteita. Niiden hinta voi heitellä yhden päivän aikana hurjasti, ja niiden tulevia liikkeitä on lähes mahdotonta ennustaa. Tästä johtuen vanha sääntö pätee: Älä sijoita kohteeseen, jota et tunne tai ymmärrä. Osta Tron vasta siinä vaiheessa kun ymmärrät mihin sitä käytetään, minkä jälkeen osaat arvioida sen kasvupotentiaalin itse. Tässä muutama hyvä lisäpointti, joita kannattaa miettiä ja tutkia: 

Tron on jo pitkän linjan tekijä kryptomarkkinoilla, ja sen takaa löytyy erittäin asiantunteva, globaali tiimi. Se myös tarjoaa markkinoille sisällön jakamiseen erikoistuvan hajautetun alustan, mikä tuo mukanaan hurjan määrän etuja nimenomaan sisällöntuottajille. Keskitettyjen ja ahneiden Facebookkien ja Netflixien sijasta Tronin alustalla sisällöntuottaja saa itse pitää kaikki sisällöstään veloitettavat palkkiot. Tästä syystä monet analyytikot pitävät Tronia yhtenä kryptomarkkinoiden potentiaalisimpana projektina. Sen kasvupotentiaali on myös valtava, sillä TRX on vielä hyvin halpa kryptovaluutta.

Yleiskuvassa kannattaa kuitenkin muistaa, että kryptovaluutat ovat aina alttiita koko kryptomarkkinoiden liikehdinnälle. Siksi suosittelemme sinua aina tutustumaan sen kryptovaluutan projektiin kokonaisuudessaa, johon olet aikeissa sijoittaa. Kryptovaluuttoihin sijoittamisen järkevyyttä on helpompi perustella, kun ymmärrät mihin jotakin tiettyä kryptovaluuttaa voidaan käyttää, ja näin ollen voit päätellä onko kyseisellä kryptolla kasvupotentiaalia. Osta Tron jos uskot, että siinä on potentiaalia viihde- ja sisältömarkkinoiden mullistamiseen, ja jos analyytikoiden tapaan näet sen hyvänä pitkän aikavälin sijoituskohteena.

Katso Tron-kurssi reaaliajassa.

Tron Plussat ja Miinukset

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä TRX kryptovaluutta on arvoltaan 0,10 dollaria per coin. Sen hinta on ollut vuonna 2021 huomattavasti korkeammalla kuin aiempina vuosina, vaikka Tron kurssi onkin pomppinut ylös alas kryptovaluutoille ominaiseen tapaan. Tronin alustan kasvupotentiaalia ei epäile kukaan, mutta sen kryptovaluutan saralla tarina on hieman eri.  Suurin osa analyytikoista ei usko TRX:n nousevan edes dollarin hintaan vielä vuoteen 2025 mennessä. 

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö sen taustalla toimivan projektin arvo kokonaisuudessaan voisi moninkertaistua tuossa ajassa. Ja tässä piileekin se kryptovaluuttoihin sijoittamisen monimutkaisuus: kryptovaluutta ja sen lohkoketju ovat tavallaan erillisiä, tavallaan täysin sama asia. Ei kuitenkaan ole kysymystäkään siitä, etteikö markkinoilla riittäisi uskoa tähän erinomaiseen kryptoprojektiin. Kysymys onkin, löytyykö sinulta luottoa siihen? Osta Tron jos löytyy, mutta lue ensin nämä pääpiirteiset plussat ja miinukset:

Plussat

 • Tron tarjoaa vanhoja lohkoketjuja nopeammat ja kustannustehokkaammat transaktiot (2 000 transaktiota sekunnissa)
 • Tron on mielenkiintoinen ja demokraattisempi vaihtoehto keskitetyille ja kalliille, perinteisille sisällöntuotantoalustoilla, kuten Facebook
 • Jos Tron onnistuu haastamaan Facebookit ja Netflixit, sen arvo tulee räjähtämään käsiin
 • TRX kryptovaluutta on ollut nousussa vuoden 2021, ja sen nousun uskotaan jatkuvan jos ei reippaasti, niin ainakin vakaasti
 • Tron on yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista kryptovaluutoista ja lohkoketjuprojekteista markkinoilla

Miinukset

 • Sisällöntuotanto lohkoketjuissa on vielä sen verran monimutkaista, että Tronilla voi vielä kestää kauan, ennen kuin se pystyy haastamaan perinteiset sisältömarkkinat
 • Tronin arvo ja sen kehitys kurssitaulukolla on altis koko kryptomarkkinoiden kurssimuutoksille
 • Kryptovaluutat ovat erittäin volatiileja sijoituskohteita, joten niihin sijoittamiseen liittyy aina korkea riski
Osta Tron täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Tron?

Tron tarjoaa vanhoja lohkoketjuja nopeammat ja kustannustehokkaammat transaktiot ja on demokraattisempi vaihtoehto keskitetyille, perinteisille sisällöntuotantoalustoilla, kuten Facebook.

Miten voin ostaa TRX tokenia?

Osta Tron helposti ja nopeasti suosituimmilta netin kaupankäyntialustoilta, kuten Coinbase: rekisteröidy, siirrä tilillesi rahaa ja osta TRX:ää.
[Katso opas: Tronin ostaminen]

Kannattaako Tron kryptovaluuttaan sijoittaa?

Tron tarjoaa mielenkiintoisen ja erittäin suositun käyttötarkoituksen, joka on hyvä vaihtoehto nykypäivän keskitetyille palveluille. Kaikki asiantuntijat pitävät Tronia korkean kasvupotentiaalin projektina.

Mikä on Tron hinta?

Tronin arvo, kuten kaikkien kryptovaluuttojen arvot, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Tron kurssi tältä sivustolta.

Nouseeko Tron hinta tulevaisuudessa?

Tronin  hintaan vaikuttaa eniten sen oman verkon suosion ja käytön kasvu, minkä lisäksi se on kuitenkin altis kryptomarkkinoiden liikehdinnälle kokonaisuudessaan.

Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria