Osta The Graph: Paras opas (2022 Päivitetty)

Osta The Graph jos uskot DeFi -markkinoiden kykyyn mullistaa rahoitusmarkkinat jo lähitulevaisuudessa. The Graph on yksi kryptomarkkinoiden erikoisimmista, ja siksi mielenkiintoisimmista projekteista, sillä tämä hajautettuun lähdekoodiin perustuva projekti toimii kuin kryptomaailman Google. Se mahdollistaa kaikenlaisen datan keräämisen eri lohkoketjuista, ja niiden tuomisen yhteen omiksi tietopankeiksi. Tiedonhaku erillisistä lohkoketjuista ei ole ollut tähän asti helppoa, mutta The Graph pyrkii paikkaamaan tämän puutteen markkinoilla. Se toimii jo useissa DeFi -projekteissa sekä jopa osana Web3 -ekosysteemiä.  

Kuulostaako liian monimutkaiselta ymmärtää? Web3, DeFi, tietopankki, mitä ihmettä nämä kaikki ovat? Ei hätää! Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki The Graphiin liittyvät asiat selkokielellä niin, että artikkelin luettuasi olet täysin perillä tästä erikoisesta kryptovaluutasta ja sen käyttöpotentiaalista. Käymme läpi esimerkiksi mikä The Graph on, miten se toimii, ja onko se hyvä sijoitus, sekä mitä siihen sijoittaessa kannattaa ottaa huomioon. Osta The Graph tämän selkokielisen aloittelijan oppaan avulla helposti ja nopeasti.

Osta Graph täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

4 hyvää syytä sijoittaa The Graphiin

 • The Graph mahdollistaa tietojen yhteen keräämisen erillisistä lohkoketjuista, sekä helpottaa erilaisten DeFi -projektien ja Web3:n ylläpitoa
 • GRT kryptovaluutta vahvistaa ja varmistaa kaiken The Graph verkossa kerätyn tiedon, mikä takaa kerätyn datan todellisuuden ja oikeellisuuden
 • The Graph on yksi kryptomarkkinoiden mielenkiintoisimmista tulokkaista ja se tulee hyötymään DeFi -markkinoiden kasvusta
 • Osta The Graph eToron erittäin suositulla, kansainvälisellä kaupankäyntialustalla – Aloita sijoittaminen tänään!
Osta Graph täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Osta The graph – Nopea opas

Mennään heti aluksi suoraan asiaan, eli The Graphin osto-oppaaseen. The Graph kryptovaluutan tehtävä on mahdollistaa kaikenlaisen datan keräämisen ja yhteen tuomisen erillään olevista lohkoketjuista saumattomasti ja tehokkaasti. Kaikki tiedot varmistetaan The Graph -protokollan natiivitokenin, GRT:n avulla. Vuosi 2021 oli The Graphille juhlan aikaa, ja sen kurssi pysyi pitkään jopa kahden dollarin paikkeilla. Kyseessä on kuitenkin hyvin volatiili kryptovaluutta, mikä tarkoittaa, että sen hinnan vaihtelut tekevät siitä hyvän sijoituskohteen varsinkin aktiiviseen kaupankäyntiin. Mutta voidaanko siltä odottaa samanlaisia hintapiikkejä, kuin esimerkiksi Bitcoinilta? Se selviää alempaa tästä artikkelista.

Osta The Graph erityisesti siinä tapauksessa jos haluat tukea ja olla osa kovaa vauhtia kasvavia DeFi -markkinoita. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta The Graph omalla vastuulla.

Vaihe 1 – Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2021 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta The Graph markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, myös sosiaalisesti. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta The Graph eTorossa näin:

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Vaihe 2 – Luo tili ja siirrä rahaa

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla. Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. 

eToro

Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Tämän voi skipata, mutta suosittelemme, että teet sen samantien. Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta The Graph. Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis ostamaan GRT tokenia!

Vaihe 3 – Osta The Graph

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta The Graph helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata GRT:stä käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa. 

Osta The Graph

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa The Graphia. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousutarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi GRT tokenit eToro-salkussasi.

Vaihe 4 – Myy The Graph

Sijoittamisessa ostamisen lisäksi myös kryptovaluutan myyminen tulee jossain kohtaa ajankohtaiseksi. Kun haluat myydä salkussasi olevia kryptovaluuttoja, siirry Portfolioosi, ja klikkaa sitä kryptoa, jota haluat myydä, kuten tässä tapauksessa The Graph. Eteesi aukeaa lomake, josta klikkaat “Sulje kauppa” -painiketta, jolloin eToro myy omistamasi GRT tokenit, ja myynnin tuotot näkyvät heti eToro -tililläsi. 

Huomaa, että kun siirrät tuotot eTorosta omalle tilillesi, sinun täytyy ilmoittaa kyseiset tuotot verottajalle. Sijoitustuotot ovat Suomessa verotettavaa pääomatuloa, joten tuottojen koosta riippuen, niistä tulee maksaa 30% – 34% vero.

The Graph – mikä se on?

The Graph on kuin sienirihmasto, sillä sen toiminta perustuu useisiin erillisiin hajautettuihin sovelluksiin, jotka yhdessä luovat niin sanotun indeksointiprotokollan. Tämän protokollan avulla The Graphin käyttäjät voivat pyytää ja kerätä tietoa eri verkoista, kuten esimerkiksi Ethereumin erittäin laajasta verkosta, johon kuuluu useita markkinoiden suurimpia DeFi -projekteja. The Graphin tärkeimpänä tarkoituksena onkin toimia DeFi -markkinoita, ja niiden kasvua tukevana protokollana. 

Osta The Graph

DeFi -projektien lisäksi The Graph toimii myös Web3 -ekosysteemissä, jonka uskotaan korvaavan nykyinen, hyvin haavoittuvainen internet jo lähitulevaisuudessa. Tämä erikoinen projekti toimii pähkinänkuoressa selitettynä niin, että se mahdollistaa hajautettujen sovellusliittymien kehittämisen kenelle tahansa. Tällaisia sovellusliittymiä kutsutaan aligraafeiksi, ja näiden aligraafien avulla voidaan pyytää dataa eri lohkoketjuista. The Graphin aligraafiverkko on laajentunut nopeasti, ja sen sovellusliittymiä löytyy jo esimerkiksi Uniswapin, Aaveen, Synthetixin ja Decentralandin projekteista. Nämä kaikki kuuluvat DeFi -protokollien piiriin, ja ovat markkinoiden parhaimmin tunnettuja sellaisia.  

The Graphin käyttö on siis kasvanut hyvin nopeasti, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että jo sen julkaisuvuonna 2020 se onnistui keräämään maailmanlaajuisen yhteisön, sekä yli 25 miljoonan dollarin edestä rahoitusta useilta eri rahoittajilta, kuten Coinbase Ventures, CoinFund ja DCG. Myös sen ICO, eli sen natiivivaluutta GRT:n markkinoille tuominen oli suuri menestys, johon osallistuttiin yli 90 maasta. Osta The Graph jos sinäkin haluat mukaan tähän kovaa tahtia kasvavaan ja suosiota keräävään projektiin. 

Katso The Graph reaaliaikainen hinta täältä. 

Miten The Graph toimii?

The Graph pyrkii kryptomarkkinoiden Googleksi mahdollistamalla sen hajautettujen sovellusliittymien kautta toimivan tietojen haun, ja niiden oikeellisuuden varmistamisen. Kaikki tämä kiteytyy projektin natiivivaluuttaan, eli GRT:hen, jonka tehtävänä on vahvistaa verkoston toiminta ja turvata sitä. Tämä kaikki perustuu tietenkin siihen, että sen sovellusliittymien pyytämät tiedot validoidaan turvallisiksi ja eheiksi, ennen kuin ne päästetään verkkoon. Tästä validoinnista vastaavat GRT tokeneiden holdaajat, jotka saavat oikeudet toimia The Graph Networkissa niin sanottuina kuraattoreina ja indeksoijina, kun he tallettavat GRT tokeninsa projektin verkkoon. 

Osta The Graph

Edellä mainitut hajautetut sovellusliittymät tunnetaan The Graphin verkossa aligraafeina, ja niiden kehittäminen ja rakentaminen The Graphin verkossa on täysin avointa kaikille. Näiden aligraafien avulla verkon käyttäjät voivat sitten hakea tietoja GraphQL:n kautta, joka yhdistää ne erillisiin lohkoketjuihin, joista dataa halutaan hakea. The Graph ei kuitenkaan mahdollista vielä datan hakemista kaikista verkoista, vaan se toimii pääasiassa yhteen Ethereumin, PFS:n ja POA:n verkkojen kanssa, joista tietoja voidaan pyytää ja kerätä. Jatkossa The Graphin verkon on kuitenkin tarkoitus laajentua, minkä mukana sen verkostoon saadaan lisättyä myös muita lohkoketjuverkkoja, joista dataa voidaan pyytää. 

The Graph protokollan turvallisuus kiteytyy siihen, että GRT token on Ethereumin verkkoon rakennettu ERC-20 token. Ethereumin verkko on yksi suurimmista ja eniten käytetyistä, ja siksi turvallisimmista lohkoketjuista markkinoilla, mikä takaa myös The Graphin turvallisuuden tiettyyn pisteeseen asti. The Graphin on kuitenkin itse pidettävä huolta siitä, että sen aligraafien hyväksymä data on aina oikeaa ja turvallista, minkä vuoksi se tarvitsee tietenkin validaattoreita, joita kutsutaan sen verkossa kuraattoreiksi ja indeksoijiksi. 

Kuka vain GRT tokeneita omistava voi ryhtyä niin halutessaan kuraattoriksi tai indeksoijaksi The Graphin verkossa, jolloin hänen tehtävänsä on varmistaa, että kaikki läpi menevä data on kaikin tavoin ehjää ja luotettavaa. Kaikki tämä tukee The Graphin toimintaa, joten siitä maksetaan näille “työläisille” palkkaa. Koko tätä toimintamallia kutsutaan stakingiksi, jonka myötä myös luodaan koko ajan uusia lohkoja projektin verkkoon, eli verkkoa laajennetaan. 

Kannattaako The Graphiin sijoittaa?

Kryptovaluutat, mukaan lukien The Graph, ovat erittäin volatiileja ja riskialttiita sijoituskohteita. Niiden hinta voi heitellä yhden päivän aikana hurjasti, ja niiden tulevia liikkeitä on lähes mahdotonta ennustaa. Tästä johtuen vanha sääntö pätee: Älä sijoita kohteeseen, jota et tunne tai ymmärrä. Osta The Graph vasta siinä vaiheessa kun ymmärrät mihin sitä käytetään, jonka jälkeen osaat arvioida sen kasvupotentiaalin itse. Tässä muutama hyvä lisäpointti, joita kannattaa miettiä ja tutkia: 

Osta The Graph

The Graph tarjoaa kryptomarkkinoille omanlaisensa tiedonhakukoneen, kuten Google, mutta hajautetusti ja vahvemmilla turvallisuusmekanismeilla. Sen suosio lähti ripeään kasvuun heti projektin julkaisun jälkeen, mutta se on kryptovaluuttojen tapaan kurssitaulukolla hyvin volatiili tapaus. Siksi sen kohdalla on tärkeää miettiä erityisesti sitä, että minkä tyyppistä sijoittamista haluat harjoittaa? Oletko hakemassa hyvää kohdetta pitkän aikavälin sijoittamiseen, vai kiinnostaako sinua spekulatiivinen kaupankäynti? The Graph sopii hyvin spekulatiiviseen kaupankäyntiin, kuten päiväkauppaan, kiitos sen nopeiden hinnan muutosten. Mutta anlyytikot uskovat sen potentiaaliin myös pitkällä aikavälillä.

The Graph kehittyy ja laajenee koko ajan, ja sen pitkän aikavälin kasvu tulee riippumaan siitä, miten nopeasti lohkoketjuteknologiaa aletaan ottaa käyttöön perinteisillä markkinoilla esimerkiksi yritysten toimesta. Lisäksi se, että projekti mahdollistaa siihen osallistumisen, ja palkitsee nämä käyttäjät, saattaa houkutella yhä enemmän kuraattoreita ja indeksoijia sen verkkoon. Ja mitä enemmän sen verkossa on käyttäjiä, sitä nopeammin sen arvo kasvaa. Alan asiantuntijat uskovat The Graphin kasvavan tulevaisuudessa, mutta sen kasvuvauhdista ei ole päästy konsensukseen. Turvallisuuden saralla The Graph on vakaalla pohjalla, sillä Ethereumin verkkoon rakennettuna kryptona, se hyötyy Ethereumin vahvasta suojauksesta. 

The Graph plussat ja miinukset 

The Graph on Ethereumin lohkoketjuun rakennettu datan indeksointiin erikoistuva hajautettujen sovellusliittymien verkko, jonka avulla kuka vain voi pyytää ja kerätä dataa erillisistä lohkoketjuista. Lisäksi se mahdollistaa sen “palkkalistoille” osallistumisen stakingin kautta, jolloin käyttäjän vastuulla on vahvistaa kaikki sen verkkoon tuleva data. The Graphilla uskotaan olevan potentiaalia nousta yhdeksi markkinoiden suurimmaksi DeFi -projektiksi, varsinkin sen Web3 -linkkien myötä. Se tarjoaa erinomaisen sijoituskohteen sekä spekulatiiviseen sijoittamiseen, että pitkän aikavälin sijoittamisesta kiinnostuneille. Osta The Graph kun ymmärrät mihin ja miten se toimii, ja kun olet harkinnut seuraavia asioita:

Plussat

 • The Graph toimii kuin lohkoketjujen Google, sillä se mahdollistaa datan pyytämisen ja keräämisen erillisistä lohkoketjuista sen aligraafien (hajautetut sovellusliittymät) avulla
 • The Graph GRT on The Graph-verkon hallintatoken, jonka avulla verkon käyttäjät voivat validoida kaiken The Graphin verkkoon tulevan datan 
 • The Graph mahdollistaa stakingin sen verkossa, eli tallettamalla GRT tokeneita ja osallistumalla verkon validointiin käyttäjät voivat ansaita ylimääräistä tuloa
 • The Graphin kysyntä kasvoi ripeästi heti projektin julkaisusta alkaen, mikä sai sen arvon kasvamaan ripeästi vuoden 2021 alussa, ja tämän kasvun uskotaan jatkuvan 
 • The Graph soveltuu sekä aktiiviseen treidaamiseen, että pitkän aikavälin sijoituskohteeksi

Miinukset

 • The Graph on itse hyvin volatiili kryptovaluutta, mikä saattaa säikyttää varsinkin aloittelijoita pois sen luota
 • The Graph on rakennettu Ethereumin lohkoketjuun, mikä tekee siitä altiin reagoimaan Ethereumin liikkeisiin kurssitaulukolla
Osta Graph täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on The Graph?

The Graph on Ethereumin lohkoketjuun rakennettu datan indeksointiin erikoistuva hajautettujen sovellusliittymien verkko, jonka avulla kuka vain voi pyytää ja kerätä dataa erillisistä lohkoketjuista.

Mistä The Graph kannattaa ostaa?

Osta The Graph helposti ja nopeasti suosituimmilta netin kaupankäyntialustoilta, kuten eToro: rekisteröidy, siirrä tilillesi rahaa ja osta The Graph.

Kannattaako The Graphiin sijoittaa?

The Graph kysynnän ripeä kasvu sai sen arvon kasvamaan runsaasti vuonna 2021, ja vaikka GRT tokenin hinta on sittemmin tullut alas, sen arvon uskotaan kasvavan sitä mukaa kun lohkoketjuteknologiaa aletaan omaksua osaksi perinteisiä markkinoita.

Voiko The Graphia ostaa luottokortilla?

Voit ostaa The Graph luottokortilla melkein mistä tahansa kryptovaluuttapörssistä. eToro-kaupankäyntialustalla luottokortilla tehdyt siirrot siirtyvät välittömästi, joten sinun ei tarvitse odottaa useita päiviä rahan siirtymistä.

Pitääkö The Graphiin sijoittamisesta maksaa veroa?

Kun yksityishenkilö sijoittaa kryptovaluuttaan, se lasketaan sijoittamiseksi. Tämä tarkoittaa, että sijoitusta mahdollisesti seuraavista tuotoista on maksettava pääomatulovero siinä vaiheessa kun myyt sijoituksen ja nostat tuotot tilillesi. 

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria