Osta Terra: Paras opas (2022 Päivitetty)

Osta Terra ja olet eturivissä mukana mahdollistamassa stablecoinien käyttöönottoa laajemminkin, kuin vain kryptomarkkinoilla. Terra tarjoaa markkinoille lohkoketjuverkon, jonka kautta se pyrkii tehostamaan maailmanlaajuisia maksuverkkoja. Tämän vahvistamisen se tekee mahdolliseksi käyttämällä hyväksi fiat-valuuttoihin sidottuja stablecoineja, joiden hinnat pyritään pitämään niitä vastaavien fiat-valuuttojen tasolla. Stablecoinien myötä Terra pystyy myös tarjoamaan siirroille paremman yksityisyyden suojan sekä edulliset hinnat. 

Vaikka ajatuksena se vielä tuntuisikin kovin kaukaiselta, niin tosiasiassa kryptovaluuttoja on jo mahdollista käyttää esimerkiksi verkkokaupoissa ostosten maksamiseen. Sillä välin kun maailma keskittyy globaaleista kriiseistä selviämiseen, lohkoketjuteknologia on kaikessa hiljaisuudessa vallannut alaa esimerkiksi teknologia- ja rahoitusmarkkinoilta. Ja Terra on tästä kaikesta erinomainen esimerkki. Tässä artikkelissa käymme läpi mikä Terra on, miten se toimii, ja onko se hyvä sijoitus. Lisäksi kerromme, mitä siihen sijoittaessa kannattaa ottaa huomioon. Osta Terra tämän selkokielisen aloittelijan oppaan avulla helposti ja nopeasti.

Osta Terra täältä 79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.

4 hyvää syytä sijoittaa Terraan

 • Terra tarjoaa monia muita lohkoketjuverkkoja vakaamman maksuverkon, sillä sen toiminta vakautetaan fiat-valuuttoihin sidotuilla stablecoineilla
 • Terralla on jo suuria yhteistyökumppaneita esimerkiksi Etelä-Koreassa 
 • Kun muiden kryptovaluuttojen kurssit sulivat helmikuun 2022 lopussa, Terra aloitti päinvastoin aggressiivisen nousun kurssitaulukolla
 • Osta Terra eToron erittäin suositulla, kansainvälisellä kaupankäyntialustalla – Aloita sijoittaminen tänään!
Osta Terra täältä 79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.

Osta Terra LUNA – Nopea opas

Mennään heti aluksi suoraan asiaan, eli Terra osto-oppaaseen. Terran, ja sen kryptovaluutan, LUNAn tehtävä on mahdollistaa vahvasti suojatut ja kustannustehokkaat maksut sen lohkoketjuverkon kautta. LUNA kryptovaluutan tehtävä on taata verkon vakaus stablecoinien kautta. Vuosi 2021 ei ollut Terralle juhlan aikaa, mutta vuoden vaihde käänsi sen kurssin taas nousuun. Huomaa, että kyseessä on hyvin volatiili kryptovaluutta. Tämä ei kuitenkaan ole aina huono asia, vaan sen hinnan vaihtelut tekevät siitä hyvän sijoituskohteen aktiiviseen kaupankäyntiin. Mutta voidaanko siltä odottaa samanlaisia hintapiikkejä, kuin esimerkiksi Bitcoinilta? Se selviää alempaa tästä artikkelista.

Osta Terra erityisesti siinä tapauksessa jos uskot lohkoketjuihin perustuvien maksuverkkojen nousuun yleiseen käyttöön jo lähitulevaisuudessa. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta Terra omalla vastuulla.

Vaihe 1 – Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2021 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta Terra markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, Capital.com:ssa, joka on käytössä ympäri maailman. Capital.com on yksi pisimmän kokemuksen omaavista kaupankäyntipalveluista, ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. Capital.com tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita, 
 • kryptovaluuttoja, 
 • rahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, erityisesti CFD-sopimusten kautta. Capital.com on yksi markkinoiden turvallisimmista ja kustannustehokkaimmista kaupankäyntialustoista, joka tarjoaa suomenkielisiä koulutusmateriaaleja. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Osta Terra Capital.com:ssa näin:

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Vaihe 2 – Luo tili ja siirrä rahaa

Capital.com

Tilin luominen Capital.com:iin tapahtuu muutamassa minuutissa. Capitalin sivuston etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla. Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella palvelu määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. 

Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Tämän voi skipata, mutta suosittelemme, että teet sen samantien. Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta Terra. Vasemman sivun valikossa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi Capital.com -tilillesi ja olet valmis ostamaan LUNA tokenia!

Vaihe 3 – Osta Terra

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta Terra helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata uutisia ja raportteja LUNAsta, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa. 

Sivun oikeassa reunassa näet kaupankäynnin lomakkeen. Siihen sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa Terraa. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousun tarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Osta’, ja näet välittömästi ostamasi LUNA tokenit Capital.com -salkussasi.

Osta Terra

Vaihe 4 – Myy Terra

Sijoittamisessa ostamisen lisäksi myös kryptovaluutan myyminen tulee jossain kohtaa ajankohtaiseksi. Kun haluat myydä salkussasi olevia kryptovaluuttoja, siirry Portfolioosi, ja klikkaa sitä kryptoa, jota haluat myydä, kuten tässä tapauksessa Terra. Eteesi aukeaa lomake, josta klikkaat “Sulje kauppa” -painiketta, jolloin eToro myy omistamasi LUNA tokenit, ja myynnin tuotot näkyvät heti eToro -tililläsi. 

Huomaa, että kun siirrät tuotot eTorosta omalle tilillesi, sinun täytyy ilmoittaa kyseiset tuotot verottajalle. Sijoitustuotot ovat Suomessa verotettavaa pääomatuloa, joten tuottojen koosta riippuen, niistä tulee maksaa 30% – 34% vero.

Terra LUNA – mikä se on?

Terra on yksi suuren potentiaalin omaavista kryptoprojekteista, joka saattaa nousta yleiseen käyttöön ympäri maailman jo lähitulevaisuudessa. Tämä vuonna 2019 markkinoille tuotu maksuverkko perustuu stabelcoineihin, eli kryptovaluuttoihin, joiden arvo on sidottu johonkin fiat-valuuttaan, kuten Yhdysvaltain dollari. Vakauttamalla ja tehostamalla omaa maksuverkkoaan stabecoinien avulla Terra näyttäytyy perinteisillä rahoitusmarkkinoilla houkuttelevampana vaihtoehtona, kuin monet sen kilpailijat. Mikä sopii sen pirtaan erinomaisesti, sillä projektin tavoitteena on alusta alkaen ollut tulla maailmanlaajuiseksi maksuverkoksi. 

Osta Terra

Lohkoketjuteknologiaan perustuvana maksuverkkona Terra myös takaa huomattavasti turvallisemmat ja vahvemmalla yksityisyyden suojalla varustetut siirrot. Sen verkon toiminta ja vakaus perustuu tietenkin projektin omaan natiivivaluuttaan, eli LUNAan. LUNAn avulla Terra pystyy yhdistymään stablecoineihin, kuten Yhdysvaltain dollari, Etelä-Korean won ja Mongolian tugrik. Aasian markkinoilla Terran maksuverkko on jo otettu avosylin vastaan, ja esimerkiksi kaikki Etelä-Korealaisen Chai-maksujärjestelmän kautta menevät maksut kulkevat Terran verkon kautta. 

LUNA tokenit eivät kuitenkaan sovellu pelkästään Terran lohkoketjun vakaana pitämiseen, vaan niitä voi myös steikata, eli panostaa. Staking on louhintaa vastaava, mutta ympäristöystävällisempi tapa luoda uutta kryptovaluutta, sekä pitää Terran verkkoa yllä ja vahvistaa sen turvallisuutta. Homma toimii niin, että verkon käyttäjät voivat halutessaan tallettaa LUNA tokeninsa Terran verkkoon, jolloin he saavat oikeuden osallistua verkon ylläpitoon. Tämä voi käytännössä tarkoittaa esimerkiksi transaktioiden validointia. Verkon ylläpito on palkittavaa toimintaa, joten stakingista maksetaan aina tokeneiden tallettajille palkkioita. Tällainen systeemi varmistaa sen, että Terran verkko pidetään turvallisena, koska muuten kaikki häviävät. Osta Terra jos haluat kokeilla stakingia.  

Miten Terra toimii?

Terra ei ole ainoa lohkoketjuun perustuvaa maksuverkkoa perinteisille markkinoille tarjoava projekti. Mutta sillä on yksi huomattava etu kilpailijoihin verrattuna: sen toiminta perustuu stablecoineihin, jotka tuovat sen verkolle runsaasti vakautta ja tehokkuutta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Terran maksuverkossa käyttäjät saavat kaikki kryptovaluuttojen mukanaan tuomat edut yhdistettynä stablecoinien päivittäiseen, taattuun hintavakauteen. Maksuverkon vakaus taas perustuu sen natiivivaluuttaan, eli LUNAan, jonka avulla stablecoinien kysyntää ja tarjontaa pystytään säätelemään yksinkertaisesti vaihtamalla LUNA tokeneita stablecoineihin tarpeen mukaan. 

Katso Terra reaaliaikainen hinta täältä. 

Osta Terra

Vakaus ja tehokkuus ovat ne asiat, joita lohkoketjuihin perustuvilta maksuverkoilta kaikkein eniten toivotaan, minkä vuoksi ei ole yllättävää, että Terra on jo huomattu rahoitusmarkkinoilla. Sillä on jo suuren luokan yhteistyösopimuksia varsinkin Tyynenmeren alueella, esimerkiksi Etelä-Koreassa. Paikallinen mobiilimaksusovellus, Chai, on vuodesta 2019 alkaen käyttänyt kaikissa sen kautta kulkevissa verkkokauppamaksuissa Terran lohkoketjuverkkoa. Tämä on mahdollista, koska Terran verkko on yhdistetty stablecoiniin, joka on sidottu Etelä-Korean woniin.

Mutta Etelä-Korea ei suinkaan ole ainoa maa, joka on herännyt Terran maksuverkon potentiaaliin laajemmassa kuvassa. Terran verkkoa käyttäviä sähköisiä kaupankäynnin alustoja löytyi vuonna 2019 jo yli kymmenestä maasta, mikä tarkoittaa, että tähän vuoteen mennessä määrän voidaan olettaa kasvaneen eksponentiaalisesti. Ja mitä suurempaan määrään stablecoineja Terra yhdistetään, sitä laajempaan käyttöön se leviää, mikä nostaa sen kryptovaluutan arvoa. 

Kannattaako Terraan sijoittaa?

Kryptovaluutat, mukaan lukien Terra, ovat erittäin volatiileja ja riskialttiita sijoituskohteita. Niiden hinta voi heitellä yhden päivän aikana hurjasti, ja niiden tulevia liikkeitä on lähes mahdotonta ennustaa. Tästä johtuen vanha sääntö pätee: Älä sijoita kohteeseen, jota et tunne tai ymmärrä. Osta Terra vasta siinä vaiheessa kun ymmärrät mihin sitä käytetään, jonka jälkeen osaat arvioida sen kasvupotentiaalin itse. Tässä muutama hyvä lisäpointti, joita kannattaa miettiä ja tutkia: 

Terra tarjoaa sekä krypto-, että perinteisille markkinoille omanlaisensa maksuverkon, joka on monia sen kilpailijoita vakaampi ja tehokkaampi. Tämä vakaus ja tehokkuus perustuvat siihen, että Terran LUNA kryptovaluutta on sidottu stablecoineihin, joiden hinta taas pidetään aina vakaana jonkin fiat-valuutan mukaisesti. Terran suosio lähti ripeään kasvuun kesällä 2021, mutta kunnolla se otti tuulta purjeisiinsa vasta vuoden lopussa. Koska kyseessä on hyvin volatiili kryptovaluutta, sen kohdalla on tärkeää miettiä erityisesti sitä, että minkä tyyppistä sijoittamista haluat harjoittaa? Oletko hakemassa hyvää kohdetta pitkän aikavälin sijoittamiseen, vai kiinnostaako sinua spekulatiivinen kaupankäynti?

Terra sopii hyvin spekulatiiviseen kaupankäyntiin, kuten päiväkauppaan, kiitos sen nopeiden hinnan muutosten. Mutta sen erinomaisen käyttötarkoituksen vuoksi analyytikot uskovat sen kasvupotentiaaliin myös pitkällä aikavälillä. Terran pitkän aikavälin kasvu tulee riippumaan siitä, miten nopeasti sen maksuverkkoa aletaan ottaa käyttöön perinteisillä markkinoilla. Lisäksi se, että projekti mahdollistaa siihen osallistumisen, ja palkitsee nämä käyttäjät, saattaa houkutella steikkaajia sen verkkoon. Ja mitä enemmän sen verkossa on käyttäjiä, sitä nopeammin sen arvo kasvaa. Alan asiantuntijat uskovat Terran kasvavan tulevaisuudessa, mutta sen kasvuvauhdista ei ole päästy konsensukseen. 

Katso Terra Kurssi.

Terra plussat ja miinukset 

Terra on innovatiivinen ja vakaa lohkoketjuun perustuva maksuverkko, jonka vakaus varmistetaan stablecoineilla. Lisäksi se mahdollistaa sen “palkkalistoille” osallistumisen stakingin kautta, jolloin käyttäjät voivat LUNA kryptovaluuttaa tallettamalla osallistua verkon ylläpitoon ja näin ollen ansaita palkkiota. Terralla uskotaan olevan potentiaalia nousta yhdeksi maailman käytetyimmäksi maksuverkoksi, ja sillä on jo suuren luokan yhteistyötä erilaisten mobiilimaksusovellusten kanssa esimerkiksi Aasiassa. Se tarjoaa erinomaisen sijoituskohteen sekä spekulatiiviseen sijoittamiseen, että pitkän aikavälin sijoittamisesta kiinnostuneille. Osta Terra LUNA kun ymmärrät mihin sitä voi käyttää ja miten se toimii.

Plussat

 • Terra tarjoaa maksusovelluksille entistä turvallisemman ja vakaamman maksuverkon, jota esimerkiksi verkkokaupat voivat käyttää
 • Terran maksuverkon vakaus perustuu stablecoineihin, joihin sen oma LUNA token on sidottu 
 • Terra mahdollistaa stakingin sen verkossa, eli tallettamalla LUNA tokeneita ja osallistumalla transaktioiden validointiin käyttäjät voivat ansaita ylimääräistä tuloa
 • Terran kysyntä on kasvanut ripeästi vuoden 2021 – 2022 vaihteesta alkaen, ja tämän kasvun uskotaan jatkuvan 
 • Terra kurssi jatkoi nousuaan helmikuun 2022 lopussa kun muiden kryptovaluuttojen kurssit sulivat Ukrainan sodan alkaessa
 • Terra soveltuu sekä aktiiviseen treidaamiseen, että pitkän aikavälin sijoituskohteeksi

Miinukset

 • Terra on itse hyvin volatiili kryptovaluutta, mikä saattaa säikyttää varsinkin aloittelijoita pois sen luota
 • Terran LUNA tokenin tarjonta voi pitkällä aikavälillä kohdata deflaation
Osta Terra täältä 79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Terra?

Terra on innovatiivinen ja vakaa lohkoketjuun perustuva maksuverkko, jonka vakaus varmistetaan stablecoineilla.

Mistä Terra kannattaa ostaa?

Osta Terra LUNA helposti ja nopeasti suosituimmilta netin kaupankäyntialustoilta, kuten eToro: rekisteröidy, siirrä tilillesi rahaa ja osta Terra.

Kannattaako Terraan sijoittaa?

Terran kysyntä on kasvanut ripeästi vuoden 2021 – 2022 vaihteesta alkaen, ja tämän kasvun uskotaan jatkuvan. Terra kurssi jatkoi nousuaan jopa helmikuun 2022 lopussa kun muiden kryptovaluuttojen kurssit sulivat Ukrainan sodan alkaessa.

Voiko Terraa ostaa luottokortilla?

Voit ostaa Terra LUNA luottokortilla melkein mistä tahansa kryptovaluuttapörssistä. eToro-kaupankäyntialustalla luottokortilla tehdyt siirrot siirtyvät välittömästi, joten sinun ei tarvitse odottaa useita päiviä rahan siirtymistä.

Pitääkö Terraan sijoittamisesta maksaa veroa?

Kun yksityishenkilö sijoittaa kryptovaluuttaan, se lasketaan sijoittamiseksi. Tämä tarkoittaa, että sijoitusta mahdollisesti seuraavista tuotoista on maksettava pääomatulovero siinä vaiheessa kun myyt sijoituksen ja nostat tuotot tilillesi. 

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria