Osta Stellar Lumens: Paras opas (2022 Päivitetty)

Osta Stellar Lumens ja olet mukana seuraamassa eturivin paikalta, kuinka tämä erikoinen ja erittäin kiinnostava projekti ja kryptovaluutta kehittyy. Stellar Lumensia on kutsuttu yhdeksi demokraattisimmaksi kryptovaluutaksi, mikä on paljon ottaen huomioon, että kaikki kryptovaluutat ovat pohjimmiltaan perinteisiä valuuttojamme demokraattisempia. Nämä kehut ovat kuitenkin sinällään perusteltuja, ja nyt kun erilaiset hajautetun rahoituksen protokollat (DeFi) ottavat yhä laajemmin alaa perinteisillä rahoitusmarkkinoillamme, Stellar Lumens voi nousta suurimmaksi yllättäjäksi. 

Analyytikot uskovat Stellar Lumensin kasvupotentiaaliin pitkällä aikavälillä, mutta mihin tämä usko perustuu? Mikä on Stellar Lumens, mihin sitä käytetään ja kannattaako siihen sijoittaa? Näihin kysymyksiin ja paljoon muuhun löydät vastaukset tästä artikkelista. Lisäksi olemme koonneet sinulle nopean Osta Stellar Lumens -oppaan, jonka avulla omistat tätä erikoista kryptovaluuttaa alta aikayksikön. 

Osta Stellar täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

4 hyvää syytä ostaa Stellar Lumens

 • Stellar Lumens on yksi mielenkiintoisimmista hajautetun rahoituksen projekteista
 • Stellar Lumensin arvo on noussut runsaasti vuoden 2022 aikana ja sen kurssi on tasaantunut nyt syksyllä
 • Stellar Lumens mahdollistaa rahan siirrot kryptovaluuttojen ja fiat-valuuttojen kesken
 • Osta Stellar Lumens jos uskot sen kasvupotentiaaliin niin kuin analyytikot 
Osta Stellar täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Osta Stellar Lumens (XLM) – Nopea opas

Kryptovaluutat kiinnostavat nyt sijoittajia enemmän kuin koskaan. Ne ovat todistaneet stratosfäärisen kasvupotentiaalinsa jo useaan kertaan, ja ne nähdään jo hyvinä pitkän aikavälin sijoituskohteina. Esimerkiksi Bitcoiniin vuonna 2016 sijoittaneet ovat jo ansainneet suurin piirtein suuremman eläkkeen kuin kaikki työssä käyvät suomalaiset yhteensä. Voisiko Stellar Lumens olla seuraava Bitcoinin kaltainen supernousija? Ainakin sijoittajien kiinnostuksesta sitä kohtaan näin voisi päätellä. 

Osta Stellar Lumens kun haluat sijoittaa johonkin vähän erikoisempaan kryptovaluuttaan, jolla on myös hyvät kasvumahdollisuudet. Stellar Lumens eroaa monista muista kryptovaluutoista, minkä vuoksi suosittelemme sinua perehtymään sen käyttötarkoitukseen hyvin ennen kuin sijoitat siihen. Sen jälkeen osta Stellar Lumens näin: 

Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2021 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta Stellar Lumens markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä.

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, kuten myydä lyhyeksi tai harjoittaa CopyTradingia alustan sosiaalisen kaupankäynnin kautta. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta Stellar Lumens eTorossa näin:

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Luo tili ja siirrä rahaa

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla.

Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Tämän voi skipata, mutta suosittelemme, että teet sen samantien. Muuten palvelusi tulevat olemaan rajalliset. Lisäksi tunnistautuminen tuo lisäturvaa sijoituksillesi. Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta Stellar Lumens.

Rekisteröidy eToroon

Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis ostamaan XLM:ää!

Osta Stellar Lumens

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta Stellar Lumens helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata kryptosta käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa.

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa Stellar Lumensia. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousun tarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi XLM coinit eToro-salkussasi.

Osta Stellar Lumens

Mikä on Stellar Lumens?

Stellar Lumens on kerännyt paljon huomiota kryptomarkkinoilla viimeisen vuoden aikana erityisesti siksi, että se mahdollistaa sen, mikä on vielä suuremmalle osalle kryptoista mahdotonta: rahan vaihdot fiat-valuutan ja kryptovaluutan välillä. Se on siis kuin lohkoketjuversio PayPalista tai Wisesta, jotka mahdollistavat rajat ja valuutat ylittävät maksut globaalisti. Stellar Lumens tosin tekee tämän avoimen lähdekoodin hajautetulla yhteiskäytännöllään, mikä tarkoittaa, että yhtälöön voidaan tällöin lisätä kryptovaluutat.

Stellar Lumens logo

Yksi syy Stellarin kiinnostavuuteen markkinoilla on varmasti sen taustatiimi. Tämän vuonna 2014 markkinoille tuodun kryptovaluutan takana on nimittäin häärännyt Ripplen maksuprotokollaverkon perustajana tunnettu Jared McCaleb. Ripple on yksi parhaiten kryptomarkkinoilla menestyneitä kryptovaluuttoja, ja ehkä kiitos tämän taustavoiman, Stellar Lumens -projekti sai heti alkumetreillään jopa kolmen miljoonan dollarin investoinnin maksunkäsittelyohjelmisto Stripen perustajalta.

Stellar Lumensin alkuperäinen idea oli luoda kryptovaluutta, joka olisi mahdollisimman demokraattinen, ja joka toimisi joustavasti yhteen perinteisten valuuttojen kanssa. Tänä päivänä voidaan jo todeta, että tässä on onnistuttu. Tämän projektin takaa löytyy tänä päivänä Stellar Development Foundation, joka on voittoa tavoittelematon organisaatio, ja joka loi projektin mukana myös Stellariksi nimetyn koodikielen. Tämä Stellar -koodikieli mahdollistaa Stellar Lumensin maksuverkon toiminnan. 

Kiitos sen tunnetun perustajan, sekä innovatiivisen käyttölogiikan, Stellar Lumens on alusta asti houkutellut luokseen suuren luokan yhteistyökumppaneita. Esimerkiksi heti lanseerausvuonna 2014 brasilialainen bitcoin-pörssi, Mercado Bitcoin, otti Stellar Lumensin alustalleen käyttöön. Seuraavana vuonna Stellar Lumensin käyttäjien määrä ylitti jo kolmen miljoonan rajan, ja tammikuussa 2021 Ukrainan valtio ilmoitti ottavansa Stellar Lumensin kumppanikseen maan digitaalisen infrastruktuurin kehittämisessä. Tämän seurauksena Stellar Lumensin kurssi nousi mukavat 40%.

Katso Stellar Lumenin hinta.

Miten Stellar Lumens toimii?

Kuten sekä Brasilian, että Ukrainan esimerkeistä voidaan huomata, niin Stellar Lumens on otettu erityisen avosylin vastaan sellaisissa maissa, joissa pankkijärjestelmät eivät ole yhtä vahvoja kuin esimerkiksi meillä Pohjoismaissa. Niihin ei luoteta, koska ne eivät yksinkertaisesti toimi. Mutta miten tämän kryptovaluutta sitten käytännössä toimii, jos se soveltuu niin hyvin vähemmän kehittyneiden maiden käyttöön. Tarkastellaan Stellar Lumensin käyttöpotentiaalia käytännön esimerkkien kautta:

Vuonna 2015 Stellar yhdisti voimansa Nigeriassa toimivan Vumi -palvelun kanssa, jonka pääpalvelu oli käyttää puheaikaa valuuttana. Puheaika ei kuitenkaan ole konkreettinen valuutta, joten se pitää ensin “kääntää” valuutaksi. Tässä Stellar Lumens pystyi auttamaan: sen protokolla tekee Nigeriassa puheajasta käyttövaluuttaa. Nigeriasta löytyy myös toinen hyvä esimerkki: Stellar Lumens tarjoaa nigerialaisille pilvipohjaisen, korruptoimattoman pankkijärjestelmän, jonka avulla mikrorahoituslaitosten määrä Nigeriassa lisääntyi räjähdysmäisesti. 

Stellar Lumens crypto

Vuonna 2016 Stellar Lumens taas yhdisti voimansa Deloitte Digital Bankin kanssa, ja aloitti tämän yhteistyön turvin maailmanlaajuisten maksusovellusten kehittämisen. Tällaiset maksusovellukset ovat sittemmin mahdollistaneet Stellar Lumensin maksuverkoston laajentamisen Filippiineille, Intiaan, Ranskaan ja muuallekin Afrikkaan, kuin vain Nigeriaan. Lisäpontta tähän maksuverkon laajentumiseen toi globaalin jättiläisen, IBM:n tulo mukaan kuvioihin. 

Ja kaiken tämän keskellä Stellar Lumensin algoritmi on kehittynyt entisestään, joten se, mikä oli sille mahdollista vuonna 2016, on nyt vuonna 2021 yleinen osa sen käyttöä, kun taas uusia käyttötarkoituksia tulee koko ajan esille uusien yhteistöiden ja kumppanuuksien kautta. Yksi mielenkiintoinen käyttötarkoitus on ollut Stellar Lumensin Partnership -ohjelma, jonka kautta sen käyttäjillä on mahdollisuus ansaita staking -tyyppistä palkkaa osallistumalla projektin kehitykseen. 

Tänä päivänä Stellar Lumensilla on sen voittoa tavoittelemattoman taustaorganisaation lisäksi myös voittoa tavoitteleva Lightyear.io -yhtiö, joka on tehnyt Stellar Lumenista kaupallisen tekijän. Kaupallisena tekijänä sen on entistä helpompi tunkeutua perinteisten rahoitusmarkkinoiden tontille eri yritysten ja yhtiöiden alkaessa käyttämään sen maksujärjestelmää osana omaa liiketoimintaansa.

Miten Stellar Lumens eroaa muista kryptovaluutoista?

Stellar Lumens on pääpiirteiltään kryptovaluutta, johon voi sijoittaa, mutta se on myös paljon muuta. Siinä missä jokainen kryptovaluutta eroaa käyttötarkoitukseltaan toisistaan, Stellar Lumens vie homman askeleen pidemmälle. Sitä on jopa kutsuttu kryptomarkkinoiden oudoksi linnuksi, mikä alunperin johtui sen taustayhtiöstä, joka oli täysin voittoa tavoittelematon. Tänä päivänä Stellar Lumensilla on myös kaupallinen haara, mutta se ei ole himmentänyt sen auraa erilaisena nuorena. 

Kryptovaluutat pystytään jakamaan karkeasti kolmeen kategoriaan niiden käyttötarkoituksen perusteella: valuutat (kuten Bitcoin), alustat (kuten Ethereum), ja tokenit, jotka toimivat esimerkiksi polttoaineena edellä mainituilla alustoilla. Stellar Lumens on rakenteeltaan ja logiikaltaan maksualusta, mutta sen olemassaolon pääpointti eroaa muista: Stellar Lumens haluaa varmistaa, että sen XLM coinit on hajautettu mahdollisimman laajalti. Siksi se jakaa kryptovaluuttaa itse optimaalisesti sen käyttäjille. 

Kuinka käyttää Stellar Lumeneja kaupankäyntiin

Stellar Lumensin maksualustan tarkoitus on lisäksi poistaa perinteisiä maksualustoja ja pankkeja vaivaava ongelma, eli eri valuuttojen siirtämisen hitaus ja kalleus. Jos esimerkiksi siirrät rahaa suomalaiselta tililtä brittiläiselle tilille, joudut maksamaan sievoisesti valuutan muuntamisesta matkan varrella, minkä lisäksi rahan siirtymisessä voi pahimmillaan mennä useita päiviä. Eihän 2020-luvulla kenelläkään ole aikaa odotella niin kauaa!

Sen sijaan Stellar Lumensin alusta mahdollistaa sekä fiat-valuuttojen, että kryptovaluuttojen siirtämisen yhtä nopeasti kuin sähköpostin lähettäminen käy. Tämä on mahdollista siksi, että pankkien omien, toistensa kanssa kommunikoimattomien taustajärjestelmien sijasta Stellar Lumensilla on yksi järjestelmä, jonka kautta kaikki tapahtumat menevät. Tällöin välistä puuttuvat kaikki transaktioita perinteisillä markkinoilla hidastavat välikädet. Stellarin alustalla transaktioiden toimivuudesta vastaavat niin sanotut ‘ankkurit’, jotka eivät koske siirtyviin varoihin, vaan ainoastaan varmistavat, että ne liikkuvat eteenpäin mahdollisimman sujuvasti.

Koska Stellar Lumens pystyy eliminoimaan kaikki välikädet rahansiirtojen väliltä, siitä tulee melkein ilmainen maksualusta. Lisäksi sen tapa optimoida oman kryptovaluuttansa jakaminen mahdollisimman tasaisesti tekee Stellar Lumensin verkosta helposti skaalattavan, mikä kehittää ja tehostaa alustan toimintaa joka minuutti. Joko ymmärrät miksi Stellar Lumens on saanut niin paljon kiinnostusta viimeisen vuoden aikana? Osta Stellar Lumens jos itsekin uskot sen valoisaan tulevaisuuteen. 

Kannattaako Stellar Lumensiin sijoittaa?

Stellar Lumens kurssi pysyi monen vuoden ajan suhteellisen tasaisena, ja XLM kryptovaluutan hinta vaihteli vain 0,05 – 0,10 dollarin välillä. Ottaen huomioon miten volatiileina kryptovaluuttoja aina pidetään, näin pieni hinnanvaihtelu monen vuoden ajan on erikoista. Mutta Stellar Lumens onkin monella tapaa erikoinen! Vuoden 2020 lopulla kurssikäyrässä alkoi näkyä nousun merkkejä, ja tammikuussa kurssi lähtikin jyrkkään nousuun.

Vaikka tammikuun hintapiikki (0,50 dollaria per coin) ei ihan yltänytkään vuoden 2018 alun hintapiikkiin (0,78 dollaria per coin), se oli mukava piristysruiske pitkään tasaisesti edenneelle kurssikäyrälle. Sen jälkeen Stellar Lumens kurssi on pysytellyt yli 0,20 dollarin hinnassa, joten vakaampaa kasvua on näkyvissä. Kun pohdit Stellar Lumensiin sijoittamista, sinun on hyvä pitää mielessä, että kryptovaluuttojen arvo perustuu pääosassa niiden suosioon, sekä tietenkin kysyntään ja tarjontaan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että mitä enemmän Stellar Lumensilla on käyttäjiä, sitä nopeammin ja vakaammaksi sen arvo kasvaa. 

Mutta loppupeleissä sijoittajien täytyy ymmärtää, että kryptovaluuttojen liikkeiden ennakoiminen kurssitaulukolla on pitkällä aikavälillä lähes mahdotonta. Olemme esimerkiksi nähneet kuinka yksi twiitti voi saada kaikki kryptovaluuttojen kurssit rakettimaiseen nousuun täysin yllättäen. Kryptovaluutat reagoivat erilaisiin asioihin, kuin perinteiset sijoituskohteet ja markkinat, joten osta Stellar Lumens ainoastaan kun ymmärrät mikä sen käyttötarkoitus on, ja osaat päätellä onko sille tällöin kasvupotentiaalia. 

Stellar Lumens plussat ja miinukset

Mainitsimme aiemmin Stellar Lumensin halusta jakaa sen kryptovaluuttaa käyttäjilleen mahdollisimman oikeudenmukaisesti ja demokraattisesti. Tämä on pitkässä juoksussa osoittautunut projektin vahvuudeksi, ja saanut sen suosion kasvuun. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikista liikenteessä olevista XLM coineista 50% jaetaan kaikkien käyttäjien kesken, 25% on varattu yritysten ja organisaatioiden käyttöön, 20% on korvamerkitty Bitcoinin ja Ripplen omistajille, ja 5% on lukittu Stellar Lumensin kehitystiimin käyttöön.  

Tällainen jakotapa on mahdollistanut Stellar Lumensin jatkuvan skaalaamisen, mikä taas vahvistaa sen turvallisuutta ja tehokkuutta yleisesti. Lisäksi Stellar Lumens on jo vuosien ajan panostanut oman yhteisön rakentamiseen, sillä kryptovaluutoille yhteisö on kaikki kaikessa: ne toimivat ilmaisena markkinointikoneistona. Mutta onko tämä projekti tosiaan pelkkiä ylistyssanoja, vai onko joitain asioita, joita sijoittajan kannattaa vielä pohtia? Olemme keränneet tähän seuraavaksi tärkeimmät pointit tästä erikoisesta kryptovaluutasta:

Plussat

 • Stellar Lumens on monella tavalla samanlainen kuin suurmenestyjä, Ripple, mutta halvempi ja tehokkaampi
 • Stellar Lumensilla ei ole suoria kilpailijoita markkinoilla
 • Stellar Lumens jakaa XLM -kryptovaluuttaansa käyttäjille mahdollisimman demokraattisesti 
 • Stellar Lumensilla on jo vaikutusvaltaisia, globaaleja yhteistyökumppaneita
 • Stellar Lumensin kasvupotentiaali on vahva

Miinukset

 • Vaikka Stellar Lumensin maksualusta kasvattaisi suosiotaan, se ei suoraan heijastu sen kryptovaluutan arvoon
 • XLM coinien jakamismenettely on saanut jotkut analyytikot kyseenalaistamaan Stellar Lumensin kyvyn kasvaa pitkällä aikavälillä
 • Stellar Lumens on kryptovaluutta, mikä tekee siitä volatiilin ja korkean riskiprofiilin sijoituskohteen.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Stellar Lumens?

Stellar Lumens tarjoaa kryptomarkkinoille maksuverkon, jonka kautta sekä kryptovaluuttojen, että fiat-valuuttojen siirtäminen on halpaa ja nopeaa.
[Opi ostamaan Stellar Lumeneja tänään]

Miten voin ostaa Stellar Lumensia?

Osta Stellar Lumens helposti ja nopeasti eToron kaupankäyntialustalta: rekisteröidy palveluun, siirrä tilillesi rahaa ja osta Stellar Lumens tänään!

Mikä on Stellar Lumens arvo?

Stellar Lumens arvo, kuten kaikkien kryptovaluuttojen arvot, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Stellar Lumens kurssi tältä sivustolta.

Minkä hintainen Stellar Lumens on vuonna 2025?

Analyytikot uskovat Stellar Lumensin kasvuun pitkällä aikavälillä, ja vuonna 2025 sen uskotaan olevan 1,50 – 2 dollarin arvoinen per XLM coin.

Onko Stellar Lumens hyvä sijoitus?

Analyytikot uskovat Stellar Lumensin tasaiseen kasvuun tulevaisuudessa, minkä vuoksi monet suosittelevat sitä pitkän aikavälin sijoituskohteeksi.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria