Osta Solana: Paras opas (2023 Päivitetty)

Osta Solana ennen kuin sen hinta nousee pilviin! DeFi -projektien alustoina toimivat lohkoketjut ja niiden kryptovaluutat ovat vuonna 2023 nostaneet arvoaan hurjasti, ja Solana on tällä hetkellä näiden alustojen ykkönen. Ainakin kun mitataan alustalla tehtyjen transaktioiden määrää. Ethereumin monipuolinen älysopimusten kehittämiseen erikoistuva verkko piti ykköspaikkaa omanaan pitkään, mutta Solanan nopeampi ja kustannustehokkaampi verkko on onnistunut nostamaan sen suosion, ja näin ollen sen käyttäjien määrän aivan uusiin ulottuvuuksiin. Sitä pidetäänkin nyt kokonaisuudessaan Ethereumin suurimpana kilpailijan kryptomarkkinoilla.

Solanan kiinnostavuutta on vuoden 2023 lopulla nostanut myös se, että Yhdysvaltain entisen presidentin vaimo, Melania Trump on ilmoittanut lanseeraavansa ja myyvänsä oman NFT:nsä (eng. Non-Fungible Token) nimenomaan Solanan verkossa. Vaikka Solanan kehitystiimi on halunnut tehdä selkeän pesäeron rouva Trumpiin, sen voidaan olettaa näkyvän Solanan käyttäjien määrässä jälleen nousevana trendinä. Mutta mikä Solana oikeastaan on, miten se toimii, ja mistä sitä voi ostaa? Tämä Osta Solana -opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tästä mielenkiintoisesta projektista tietää, sekä auttaa sinua ostamaan sitä.

Osta Solana täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

4 hyvää syytä sijoittaa Solanaan

 • Solana tarjoaa kehittäjille samantyyppisen älysopimusten rakentamiseen soveltuvan alustan, kuin Ethereum, mutta tehokkaammin ja halvemmalla
 • Solana mahdollistaa stakingin, eli voit tienata korkoa tallettamalla SOL kryptovaluuttaa sen omaan lohkoketjuun
 • Vuonna 2023 Solana nousi maailman suurimmaksi älysopimusalustaksi ohi Binancen Smart Chainin ja Ethereumin sen verkossa tehtävien transaktioiden perusteella
 • Osta Solana Coinbase monipuolisella ja turvallisella kaupankäyntialustalla helposti ja nopeasti – Aloita sijoittaminen tänään!
Osta Solana täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Osta Solana – Nopea opas

Mennään heti aluksi suoraan asiaan, eli Solanan osto-oppaaseen. Vaikka Solanan hinta onkin tänä vuonna noussut korkeammalle, mitä se on koskaan ollut, sen arvon uskotaan kasvavan vielä pitkälle tulavaisuuteen. Se on tällä hetkellä maailman kovaluokkaisin älysopimusalusta, mitä tulee sen verkossa tehtävien transaktioiden määrään, mikä on nostanut sen markkinoiden suurnimien, kuten Ethereumin ja Binancen Smart Chainin ohi. Tältä projektilta siis löytyy kasvuvaraa ja potentiaalia, ja mitä enemmän Solanan kryptovaluuttaa ja verkkoa otetaan yleisesti käyttöön, sitä rivakammin sen arvo kasvaa.

Nyt on siis erinomainen hetki käydä kiinni tähän kryptovaluuttaan jos siitä haluaa hyötyä ilman, että siihen pitää sijoittaa kymmeniä tuhansia kerralla. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta Solana omalla vastuulla.

Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2023 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta Solana markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, Coinbase, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. Coinbase tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, myös sosiaalisesti. Coinbase on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa Coinbase, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta Solana Coinbase näin:

 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10
 • pepperstone toplist stb 1
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Tarjoaa yli 70 valuuttaparia
  • Jopa 30:1 vipuvaikutus
  • Tukee MetaTraderia ja cTraderia
  Kauppakohtainen hinta Alk. 0,03 euroa Tilimaksu 0 euroa / vuosi Mobiilisovelluksen pisteet
  9/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 77.5% yksityissijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän välittäjän kanssa.

Luo tili ja siirrä rahaa

Tilin luominen Coinbase tapahtuu muutamassa minuutissa. Coinbase etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla.

Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella Coinbase määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. Näin se pystyy tarjoamaan sinulle parhaiten sopivat palvelut. Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Muuten palvelusi tulevat olemaan rajalliset. Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta Solana.

Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi Coinbase-tilillesi ja olet valmis ostamaan Solanaa!

Osta Solana SOL

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta Solana helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata Solanasta käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa. 

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa Solanaa. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousutarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi Solanan SOL tokenit Coinbase-salkussasi.

Osta krypto

Mikä on Solana?

Solana on perusajatukseltaan samantyyppinen lohkoketju ja verkko, kuin Ethereum. Se tarjoaa kryptomarkkinoille monipuolisen ja helposti skaalattavan alustan, jolle kuka vain voi kehittää älysopimuksia ja hajautettuja sovelluksia (dApps). Nämä älysopimukset ja hajautetut sovellukset toimivat tottakai pohjana erilaisille hajautetun rahoituksen ratkaisuille (DeFi), jotka ovat parhaillaan valtaamassa alaa perinteisiltä, keskitetyiltä ja epädemokraattisilta rahoituslaitoksilta. Solana sai alkunsa Genevessä, Sveitsissä vuonna 2017, mutta se lanseerattiin virallisesti markkinoille vasta vuonna 2020. 

Katso Solanan kurssi reaaliajassa.

Solana logo

Ja loppu onkin historiaa! Solana korjaa monia Ethereumin puutteita, kuten tarjoaa kustannustehokkaamman ja huomattavasti nopeamman verkon. Vertailun vuoksi Ethereum pystyy suorittamaan noin 40 transaktiota sekunnissa, kun taas Solana validoi jopa 50 000 transaktiota samassa ajassa. Tämä tottakai helpottaa ja nopeuttaa älysopimuksia ja hajautettuja sovelluksia kehittävien käyttäjien työtä Solanan verkossa, mikä on saanut sen kasvamaan niin rivakasti viimeisen vuoden aikana. Solanan erinomainen skaalautuvuus taas perustuu algoritmiin, johon sen lohkoketju perustuu. 

Solana käyttää kahden konsensusalgoritmin yhdistelmää: Proof-of-History (PoH) yhdistettynä Proof-of-Stake (PoS) -konsensukseen takaavat Solanan verkon nopeuden ja tehokkuuden, sekä pitävät kustannukset alhaisina. Tällaisen hybridikonsensuksen vuoksi Solana on herättänyt nopeasti kiinnostusta sekä yksittäisten piensijoittajien saralla, että institutionaalisten kauppiaiden puolella. Ja mitä enemmän kumpikin ryhmä ottaa Solanaa käyttöön esimerkiksi juuri hajautetun rahoituksen protokollien suunnittelussa ja kehittämisessä, sitä arvokkaampi ja vakaampi Solanasta itsestään tulee. Osta Solana, jos uskot sen kasvun jatkuvan tähän tahtiin vielä ensi vuonna, mutta lue ensin tämä artikkeli loppuun.

Miten Solana toimii?

Jotta ymmärrämme miten Solana käytännössä toimii ja mihin kaikkeen sitä voi käyttää, meidän on tutustuttava sen hybridialgoritmiin hieman tarkemmin. Tämä protokolla mahdollistaa Solanan ylivertaisen skaalautuvuuden, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että sen verkossa älysopimusten suorittaminen on mahdollista huomattavasti nopeammin ja halvemmalla, kuin esimerkiksi Ethereumin verkossa. Tämän kaiken takana vaikuttaa nimenomaan sen käyttämä Proof-of-History -konsensus, minkä vuoksi Solanan käytettävyys paranee muihin samantapaisiin protokolliin verrattuna.

Käytettävyyden parantamisesta, eli transaktioiden nopeasta ja kustannustehokkaasta suorittamisesta vastaavat Solanan lohkoketjun validoijat, jotka pystyvät tarkastamaan jopa 50 000 transaktiota sekunnissa. Alhaiset transaktiokustannukset houkuttelevat enemmän kehittäjiä Solanan verkkoon, mikä tuo mukanaan myös enemmän validaattoreita, ja tämä kaikki lisää Solanan verkon käyttökapasiteettia, mikä vuorollaan helpottaa ja nopeuttaa sen skaalaamista. Tästä kaikesta muodostuu kaunis kehä, joka ruokkii itseään, ja takaa Solanan älysopimusalustan kasvun vielä pitkälle tulevaisuuteen.  

Kiitos tämän kauniin kehän, vasta vuonna 2020 lanseerattu Solana on onnistunut saamaan sekä instituutiot, että piensijoittajat kääntymään puoleensa. Tämän seurauksena sen hinta nousi jopa hurjat 700% kesällä 2023 . Tämän jälkeen Solanan verkkoon lanseerattu NFT -alusta on vain entisestään nostanut projektin arvostusta, sekä sitä mukaa myös sen arvoa. Samalla kun DeFi- ja NFT -markkinat kasvavat, voidaan olettaa myös Solanan kasvavan.

Solana staking

Osta Solana

Olet varmasti kuullut louhinnasta, joka on prosessi, jolla luodaan esimerkiksi uusia Bitcoineja markkinoille. Louhinta on hidas ja kallis prosessi, johon monilla ei ole mahdollisuutta osallistua, mutta sen lisäksi on olemassa kryptovaluuttojen staking. Staking on prosessi, jossa sinulla on mahdollisuus tienata lisää kryptovaluuttaa koron tyyppisesti, kun talletat kryptovaluuttaa sen lohkoketjuun tietyn määrän tietyksi ajaksi. Tämä auttaa lohkoketjuprojektin kehitystä, ja olet näin ollen ansainnut staking -palkkion, eli kyseistä kryptovaluuttaa.

Staking perustuu aina kyseisen lohkoketjun konsensusalgoritmiin, ja kuten aiemmin kävimme läpi, Solanan konsensusalgoritmi on hybridi, joka muodostuu PoH ja PoS -konsensusmekanismien yhdistelmästä. PoH, eli Proof-of-History -konsensus on nimenomaan tapahtumien validoinnin saralla Solanan verkossa olennaisen tärkeä, sillä se vastaa transaktioiden käsittelystä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että PoH -konsensus tallentaa kaikki onnistuneet transaktiot ja niiden suorittamiseen kuluneen ajan Solanan lohkoketjuun, mikä vakauttaa Solanan lohkoketjun luotettavuutta.

Kun transaktioiden tiedot on tallennettu, PoS -konsensus astuu kuvaan. Tämä tarkoittaa, että Solanan verkkoon kryptovaluuttaa tarpeeksi steikanneet käyttäjät saavat roolin validoijana, ja pääsevät tällöin validoimaan jokaisen PoH -konsensuksen tuottaman lohkosarjan osaksi Solanan lohkoketjua. Ja tästä validoijat ansaitsevat palkkion. Palkkioiden ansaitsemisen, ja Solanan projektissa mukana olon lisäksi staking on nykypäivänä huomattavasti parempi tapa tienata kryptovaluuttaa, kuin louhinta. Joten osta Solana, minkä jälkeen voit steikata ostamasi tokenit Solanan lohkoketjuun, ja näin ollen tienata korkoa sen lisäksi, että sijoituksesi arvo nousee.

Kannattaako Solanaan sijoittaa?

Kryptovaluutat, mukaan lukien Solana, ovat erittäin volatiileja ja riskialttiita sijoituskohteita. Niiden hinta voi heitellä yhden päivän aikana hurjasti, ja niiden tulevia liikkeitä on lähes mahdotonta ennustaa. Tästä johtuen vanha sääntö pätee: Älä sijoita kohteeseen, jota et tunne tai ymmärrä. Osta Solana vasta siinä vaiheessa kun ymmärrät mihin sitä käytetään, jonka jälkeen osaat arvioida sen kasvupotentiaalin itse. 

Solana logo

Kun tarkastelemme esimerkiksi Solanan kurssikäyrää viimeisen vuoden ajalta, käy hyvin nopeasti ilmi, että Solanalla on nyt hyvä kasvuvauhti käynnissä. Itse asiassa sen DeFi- ja NFT -alustan käytettävyys ja tehokkuus on herättänyt niin paljon huomiota sekä yksittäisten sijoittajien keskuudessa, että instituutioiden saralla, että Solana on jo ohittanut verkossa tehtävien transaktioiden määrien saralla markkinoiden suurnimet, kuten Ethereumin ja Binance Smart Chainin. Se on siis käytetyin lohkoketjualusta kryptomarkkinoilla juuri nyt. 

Käytännössä se tarkoittaa, että vuonna 2023 Solana kirjasi noin 1,48 miljardia transaktiota kuukaudessa. Tämä on neljä kertaa enemmän, kuin toiseksi tullut Binance onnistui kirjaamaan. Huomattavaa tässä on kuitenkin se, että suurin osa (n. 90%) Solanan verkossa tapahtuvista transaktioista on lähtöisin nimenomaan sen validaattorien äänestystapahtumista, eivät todellisista arvon siirroista. Jos Solanan verkon transaktioiden määrää mitataan nimenomaan arvon siirtojen saralla, luvuksi saadaan noin 148 miljoonaa transaktiota kuukaudessa. 

Tämä ei sinällään huononna Solanan kasvunäkymiä lainkaan, mutta se kannattaa ottaa sijoittamista harkitessa huomioon. Tämän kaiken lisäksi DeFi -markkinoiden kasvu, sekä NFT -omaisuuksien yleistyminen pelaavat myös suoraan Solanan pussiin, joten osta Solana jos uskot näiden markkinoiden kasvuvauhdin kiihtymiseen. 

Solana Plussat ja Miinukset

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä SOL kryptovaluutta on arvoltaan 180 dollaria per token. Sen hinta on siis noussut heinäkuun 20 dollarin paikkeilta todella paljon, mikä on johtunut edellä mainituista, ymmärrettävistä syistä. Monet analyytikot uskovat Solanan jatkavan nousuaan vielä pitkään, ja turvallisimmat arviot sen kasvusta ennustavat sen nousevan 200 dollariin vuonna 2023 . Ottaen huomioon Solanan suosion, sekä sen tämän hetkisen hinnan, nämä arviot voivat kuitenkin olla huomattavasti alakanttiin. 

Mitä tulee pitkän aikavälin ennusteisiin, optimistisimmat arviot heittävät sen jopa yli 1 500 dollarin arvoon vuonna 2025. Ei siis ole kysymystäkään siitä, etteikö markkinoilla riittäisi uskoa tähän rahoitusmarkkinoita mullistavaan DeFi -projektiin. Kysymys onkin, löytyykö sinulta luottoa siihen? Osta Solana jos löytyy, mutta lue ensin nämä pääpiirteiset plussat ja miinukset:

Plussat

 • Solanaa pidetään Ethereumin suurimpana kilpailijana erityisesti älysopimusten ja hajautettujen sovellusten kehitysalustojen saralla
 • Solana tarjoaa huomattavasti kilpailijoitaan nopeamman ja kustannustehokkaamman kehitysalustan markkinoille
 • Solanan arvo on kasvanut reippaasti kesästä 2023 alkaen johtuen sen suosion, ja sen seurauksena käyttäjien rajusta lisääntymisestä
 • Solana kiinnostaa sekä piensijoittajia, että suuria instituutioita
 • DeFi -projektina Solana hyötyy kokonaisuudessaan DeFi- ja NFT -markkinoiden kasvusta

Miinukset

 • Solana voittaa kilpailijansa transaktioiden määrällä mitattuna, mutta suurin osa näistä transaktioista johtuu sen validoijien äänestyksistä, ei arvon siirroista
 • Solanalla on markkinoilla erittäin vahvoja kilpailijoita, mukaan lukien maailman suurin kryptojen vaihtoalusta, Binance, sekä suurta päivitystä läpikäyvä Ethereum
 • Kuten kaikki kryptovaluutat, myös Solana kurssi on riippuvainen kryptomarkkinoiden voinnista kokonaisuudessaan
Osta Solana täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Solana?

Solana tarjoaa kryptomarkkinoille monipuolisen ja helposti skaalattavan alustan, jolle kuka vain kehittää älysopimuksia ja hajautettuja sovelluksia (dApps) kustannustehokkaasti.

Miten voin ostaa Solanaa?

Osta Solana helposti ja nopeasti suosituimmilta netin kaupankäyntialustoilta, kuten Coinbase: rekisteröidy, siirrä tilillesi rahaa ja osta Solana.

Kannattaako Solana kryptovaluuttaan sijoittaa?

Solanan arvo on kasvanut reippaasti kesästä 2021 alkaen johtuen sen suosion, ja sen seurauksena käyttäjien rajusta lisääntymisestä, sillä se kiinnostaa sekä piensijoittajia, että suuria instituutioita.

Mikä on Solana hinta?

Solana arvo, kuten kaikkien kryptovaluuttojen arvot, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Solana kurssi tältä sivustolta.

Nouseeko Solana hinta tulevaisuudessa?

Solana hintaan vaikuttaa sen oman projektin suosion ja käytön kasvu, minkä lisäksi DeFi -markkinoiden tila ja kasvu vaikuttavat sen kasvuvauhtiin.

Lähteet ja hyödyllisiä linkkejä, joista voit lukea lisää. bulp
Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria