Osta Polygon: Paras opas (2022 Päivitetty)

Osta Polygon jos uskot lohkoketjuteknologian kykyyn laittaa rahoitusmarkkinat uuteen uskoon! Polygon on yksi monista Ethereumin joustavaan verkkoon rakennetuista DeFi -protokollista, mutta se erottuu monista kilpailijoistaan sekä arvon kasvun saralla sekä innovatiivisuudellaan. Se esimerkiksi pyrkii paikkaamaan Ethereumin verkon heikkouksia. Ethereumin lohkoketju on tunnetusti hidas ja kallis, joten Polygonin älysopimusten kehittämiseen erikoistuva protokolla tuo tervetullutta tehokkuutta kuvaan. Lisäksi Polygon mahdollistaa älysopimusten rakentamisen lohkoketjurajojen yli, mikä on vielä harvinaista. 

DeFi -projektit yleisesti ovat olleet se vuoden 2021 kuuma peruna, ja monet niistä ovat jo onnistuneet luikertelemaan perinteisten rahoitusmarkkinoiden tontille. Lohkoketjuteknologiaa on otettu käyttöön sekä yritysten, että valtioiden taholta, ja niiden potentiaali muuttaa maailmaa on loputon. Siksi Intiasta kotoisin oleva Polygon on tässä joukossa erittäin mielenkiintoinen pelaaja. Mikä se on, miten se toimii ja kannattaako siihen sijoittaa? Meidän Osta Polygon -oppaamme auttaa sinut alkuun ja luettuasi koko artikkelin tiedät tasan tarkkaan, mikä Polygon on.

Osta Polygon täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

4 hyvää syytä ostaa Polygon

 • Polygon pyrkii paikkaamaan Ethereumin lohkoketjun heikkouksia, kuten hitautta ja kalleutta
 • Polygonin kryptovaluutta MATIC on moninkertaistanut arvonsa vuoden aikana
 • Polygonin ansiosta Ethereumista on tullut täysimittainen Lohkoketjujen Internet
 • Osta Polygon jos uskot sen potentiaaliin ja kykyyn auttaa DeFi -protokollien integroinnissa osaksi perinteisiä rahoitusmarkkinoita
Osta Polygon täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Osta Polygon – Nopea Opas

Mennään heti aluksi suoraan asiaan, eli Polygon osto-oppaaseen. Polygon ei välttämättä ole se parhaiten tunnettu kryptovaluutta, mutta sen suosion, ja näin ollen arvon kasvu vuonna 2021 on herättänyt runsaasti huomiota kryptoalalla. Polygon tarjoaa Ethereumin verkossa älysopimusten rakentamiseen erikoistuvan alustan, joka toimii nopeammin ja tehokkaammin, kuin mihin Ethereum itse pystyy. Ja mikä parasta, Polygonilla on erittäin paljon kasvuvaraa, eli mitä enemmän sen kryptovaluuttaa ja älysopimusalustaa otetaan yleisesti käyttöön esimerkiksi yritysten puolella, sitä rivakammin sen arvo kasvaa.

Nyt on siis erinomainen hetki käydä kiinni tähän kryptovaluuttaan jos siitä haluaa hyötyä ilman, että siihen pitää sijoittaa älyttömiä summia kerralla. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta Polygon omalla vastuulla.

Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2021 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta Polygon markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

eToron alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, myös sosiaalisesti. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta Polygon eTorossa näin:

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Luo tili ja siirrä rahaa

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla. Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. Näin se pystyy tarjoamaan sinulle parhaiten sopivat palvelut. 

Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Tämän voi skipata, mutta suosittelemme, että teet sen samantien. Muuten palvelusi tulevat olemaan rajalliset. Lisäksi tunnistautuminen tuo lisäturvaa sijoituksillesi. Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta Polygon. Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis ostamaan Polygonia!

Osta Polygon

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta Polygon helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata Polygonista käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa.

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa Polygonia. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousutarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi MATIC kryptovaluutat eToro-salkussasi.

Osta Polygon eTorossa

Mikä on Polygon

Kryptovaluutoista on ihan ensimmäiseksi hyvä tietää se, että ne voidaan karkeasti jakaa kolmeen kategoriaan: maksuvaluutat (kuten Bitcoin), alustat/käyttöjärjestelmät (esimerkiksi Ethereum) sekä tokenit, jotka toimivat lohkoketjuissa esimerkiksi polttoaineena. Näistä kolmesta kategoriasta vuonna 2017 Intiassa julkaistu Polygon menee alustojen alle. Se kuitenkin eroaa monista muista lohkoketjualustoista monilla tavoilla. Näistä tavoista yksi huomattavimmista on sen kyky toimia yhteen Ethereumin lohkoketjun kanssa, vaikka Polygon on itsenäinen lohkoketju. 

Lohkoketjujen keskinäinen kommunikointi ja yhteentoimivuus on kryptomarkkinoilla ollut jo pitkään suuria haasteita aiheuttanut ongelma. Polygon on ratkaissut tämän ongelman perustamalla oman lohkoketjunsa natiivivaluutan (MATIC) lisäksi Ethereumin verkkoon oman ERC-20 tokenin. Tämä token mahdollistaa Polygonin toiminnan myös Ethereumin lohkoketjussa. Mutta miksi Polygon ylipäätään rakensi itselleen erillisen lohkoketjun, kun Ethereum on joka tapauksessa markkinoiden käytetyin DeFi -protokollien alusta?

Syynä tähän ratkaisuun olivat Ethereumin verkon yleisesti tunnetut ongelmakohdat: sen hitaus ja kalleus. Polygonille oli huomattavasti kustannustehokkaampaa luoda oma älysopimusten kehittämiseen erikoistuva lohkoketju, ja sen lisäksi ERC-20 token, kuin rakentaa koko höskä Ethereumin verkkoon. Pääasiahan on se, että erillisyydestä huolimatta Polygon toimii yhteen Ethereumin kanssa, minkä seurauksena Ethereumin käyttäjillä on helppo pääsy myös Polygonin projektiin.

Polygonin kehittäjät tunnistivat alusta alkaen, että Ethereumin koko ja vaikutusvalta kryptomarkkinoilla on niin suuri, että sen kanssa kilpaileminen olisi tyhjänpäiväistä. Siksi oli järkevämpää luoda protokolla, joka toimii yhteistyössä Ethereumin kanssa kilpailemisen sijasta. Tämä strategia on selkeästi toiminut, ja kun tähän vielä lisätään se, että Polygon sekä lisää Ethereumin suorituskykyä, että paikkaa sen puutteita, meillä on kasassa kaunis yhtälö. 

Polygonin suurin etu kryptomarkkinoilla on sen lohkoketju, joka on kuin kehys Ethereumin verkon ympärillä. Tämä kehys mahdollistaa muiden lohkoketjujen linkittymisen Ethereumin verkkoon sen kautta. Tämä “lohkoketjukehys” on suurin syy sille, miksi Polygon on noussut yhdeksi varteenotettavimmaksi DeFi -projektiksi kryptomarkkinoilla. Lohkoketjujen sirpaleisuus on yksi koko alaa eniten idastavista ongelmista, ja Ethereumin ollessa se suurin DeFi -projektien pohja, sen avautuminen markkinoille Polygonin kautta tekee Polygonista erittäin arvokkaan verkon. Mutta miten se toimii käytännössä?

Miten Polygon toimii?

Polygon on käytännössä kehys, joka kiertyy Ethereumin verkon ympärille ja toimii tavallaan porttina Ethereumin ulkopuolelle luoduille älysopimuksille ja hajautetuille sovelluksille (dApps). Tämän “Polygon-portin” kautta nämä ulkopuoliset älysopimukset ja hajautetut sovellukset saavat pääsyn suoraan Ethereumin verkkoon, jossa niiden käyttöpotentiaali on loputon. Ja koska nämä älysopimukset ja hajautetut sovellukset on rakennettu Ethereumin ulkopuolelle, niiden tehokkuus on usein parempi. 

Käytännössä tämä Polygonin “portti” toimii erilaisten moduulien kautta. Projekti tarjoaa kehittäjille laajan valikoiman erilaisia moduuleja, joiden avulla kehittäjät voivat luoda uusia lohkoketjuja, jotka on sitten helppo linkittää Polygonin kautta Ethereumin verkkoon. Nämä moduulit taas perustuvat Polygonin Proof-of-Stake algoritmiin, jota ylläpidetään ja kehitetään koko ajan validoijien kautta. Tämä taas tarkoittaa, että kuka tahansa kehittäjä voi päästä mukaan validoimaan Polygonin verkon toimintaa ja kehitystä stakingin kautta, eli tallettamalla Polygonin kryptovaluuttaa sen lohkoketjuun tietyn määrän tietyksi ajaksi. 

Validoijien avulla Polygonin verkko pidetään koko ajan aktiivisena, mikä lisää sen nopeutta ja tehokkuutta, sekä laskee kustannuksia. Ja mitä enemmän käyttäjiä Polygonin verkolle tulee, sitä tehokkaampi siitä tulee. Tämä sopii Polygonin pirtaan, sillä sen missio on nimenomaan ratkaista niitä yleisimpiä lohkoketjuihin liitettyjä ongelmia, eli nopeutta, kalleutta sekä turvallisuutta koskevia tekijöitä. Ja se, että se mahdollistaa ulkopuolisille lohkoketjuille pääsyn Ethereumin erittäin laajaan ja monipuoliseen verkkoon tekee siitä varteenotettavan tekijän kryptomarkkinoilla. Osta Polygon jos uskot sen kasvupotentiaaliin!

Mikä on DeFi?

DeFi tulee englannin kielen sanoista Decentralized Finance, joka tarkoittaa suomeksi hajautetun rahoituksen protokollia. Koska kyseessä ovat nimenomaan hajautetut rahoitusratkaisut, DeFi -projektit perustuvat aina lohkoketjuun, joka takaa keskittämättömän, demokraattisen ja avoimen järjestelmän monenlaisille erilaisille rahoitusratkaisuille. Tämä sopii kryptovaluuttojen pirtaan erinomaisesti, sillä ne luotiin alunperin haastamaan perinteiset valuutat, jotka ovat erittäin säänneltyjä ja rajoitettuja. DeFi -projektit ovat askel eteenpäin kryptovaluutoista, ja Polygon lasketaan myös DeFi -protokollaksi. Mutta mikä niiden pointti on?

Kuluttajien luottamus perinteiseen pankkijärjestelmään on viimeisimmän talouskriisin (2008) jälkeen rapautunut pahemman kerran, minkä vuoksi hajautetuilla, demokraattisille rahoitusratkaisuille on jo pitkään ollut kysyntää. Ei ole yhteensattuma, että maailman ensimmäinen hajautetun rahoituksen mahdollistanut järjestelmä, eli Bitcoinin lohkoketju, lanseerattiin juuri talouskriisin keskellä vuonna 2009. Bitcoin kuitenkin tarjoaa tällä hetkellä käyttöömme pääasiassa maksuvälineen, sekä tietenkin mielenkiintoisen sijoituskohteen, kun taas DeFi -projektit tuovat meille kaikkea seuraavaa:

 • kryptovaluuttalainoja (asuntolainoja, kulutusluottoja, sijoituslainoja, jne.)
 • joukkorahoitusta (hyväntekeväisyyskeräykset, rahoituskierrokset, jne.)
 • vakuutuksia (omaisuudelle, henkilöille, lemmikeille, jne.)
 • erilaisia sijoitusratkaisuja (pörssejä, likviditeettipooleja, passiivista tuloa, jne.)

Kaikki tämä tulee DeFi -projektien kautta mahdolliseksi kryptovaluutoilla! Tämä saattaa kuulostaa korkealentoiselta, mutta itse asiassajopa Suomesta löytyy yksi markkinoiden suurimmista DeFi -projekteista: AAVE lainaprotokolla pyrkii mullistamaan asuntolainamarkkinat hajautetulla luototusalustallaan. Otetaan nopea käytännön esimerkki, jotta DeFi -projektit tulisivat selkeämmiksi: 

Jos haet asuntolainaa pankista, et voi koskaan tietää miten suuren lainan saat, ja miten nopeasti. Hyvin usein lainan määrä ei ole sitä, mitä olimme toivoneet. Lisäksi prosessi vaatii usein sen, että menet henkilökohtaisesti pankkiin neuvottelemaan asiasta, tai jonotat kuukausitolkulla virtuaaliseen lainatapaamiseen. Kaiken tämän päälle maksat palvelumaksun jo siitä, että kehtaat hengittää. Hidasta, jäykkää, erittäin kallista ja liian säänneltyä.

Jos taas haet esimerkiksi Aaveen alustalla kryptolainaa, sinun tarvitsee vain tallettaa lainasi vaatimat vakuudet Aaveen projektin lohkoketjun lainapooleihin, ja saat vastineeksi tarvitsemasi määrän haluamaasi kryptovaluuttaa. Toinen vaihtoehto on suoraan tallettaa vakuudet lainapooliin, jolloin lainanantaja sitten kertoo sinulle, miten suuren lainan voit saada vakuuksiesi perusteella. Hyväksyttyäsi “tarjouksen”, kryptovaluutat ovat heti käytössäsi. Kaikki käy silmänräpäyksessä ilman turhia välikäsiä ja sääntelyä. Ja siinä on pähkinänkuoressa DeFi -projektien vahvuus.

Kannattaako Polygoniin sijoittaa?

Polygon on hyvin käytännöllinen kryptovaluutta, koska se tarjoaa erittäin selkeän ja käyttökelpoisen palvelun kryptomarkkinoille. Ja kryptovaluuttojen kohdalla nimenomaan niiden käytön lisääntyminen heijastuu helposti niiden arvoon nostavasti. Kysyntä ja tarjonta ovat tottakai myös kryptovaluuttojen kohdalla erittäin tärkeässä asemassa, mutta sillä, miten paljon Polygonia otetaan lähitulevaisuudessa käyttöön on sitäkin suurempi vaikutus sen arvoon. Mitä enemmän Polygonin alustalla on käyttäjiä, eli älysopimusten ja hajautettujen sovellusten kehittäjiä, sitä arvokkaampi koko projektista tulee.

Polygonin suurin vahvuus on sen kyvyssä toimia porttina tai linkkinä Ethereumin ulkopuolisten lohkoketjujen ja itse Ethereumin välillä. Lohkoketjujen kyvyttömyys kommunikoida keskenään on tähän mennessä ollut suuri syy sille, miksi niitä ei ole pystytty ottamaan laajemmin käyttöön perinteisillä rahoitusmarkkinoilla, mutta Polygon tuo tähän ongelmaan helpotusta. Ethereumin ulkopuolelle rakennetut lohkoketjut ovat kustannustehokkaampia, kuin Ethereumin omaan verkkoon rakennetut, mutta Polygonin avulla nämä projektit pääsevät käsiksi huomattavasti suurempiin markkinoihin, eli Ethereumin verkkoon. 

Koska Polygonin käyttötarkoitus on niin selkeä, ja sen hyödyt näkyvät, kryptoalan asiantuntijat ja analyytikot näyttävät yhtenä joukkona sille vihreää valoa. Sen pitkän aikavälin kasvuun uskotaan kaikilla rintamilla, ja myös sen kurssikehitys vuodelta 2021 tukee tätä näkemystä. Ja kun tähän yhtälöön lisätään vielä DeFi -markkinoiden kasvu, niin voidaan yleisesti olla sitä mieltä, että Polygonin tulevaisuus on valoisa. Osta Polygon kun olet tutustunut projektiin kunnolla ja ymmärrät sen käyttöpotentiaalin äytännössä. Muista kuitenkin aina, että kryptovaluutat ovat volatiileja sijoituskohteita, ja markkinat reagoivat välillä mitä ihmeellisimpiin asioihin suurella volyymilla. Pidä siis pää kylmänä kun sijoitat kryptoihin.

Polygon Plussat ja Miinukset

Polygonin potentiaali on selkeä: se toimii kehyksenä Ethereumin erittäin laajan ja monipuolisen verkon ympärillä, ja mahdollistaa Ethereumin ulkopuolisten DeFi -projektien linkittymisen Ethereumiin. Toimimalla tällaisena “porttina” maailman monipuolisimmalle ja vaikutusvaltaisimmalle DeFi -alustalle, Polygon ratkaisee kertaheitolla monia kryptoalaa jo kauan vaivanneita ongelmia. 

Ethereumin ulkopuolelle rakennetut älysopimukset ja hajautetut sovellukset ovat nopeampia, halvempia ja tehokkaampia käyttää, kuin Ethereumin verkkoon rakennetut. Tämän vuoksi niillä on suurempi vetovoima käytettävyyden saralla, ja kun siihen lisätään vielä pääsy Ethereumin verkkoon, meillä on kasassa kaunis yhtälö. Osta Polygon jos uskot sen kykyyn avittaa DeFi -alaa ottamaan entistä enemmän alaa haltuun perinteisiltä rahoitusmarkkinoilta.

Plussat

 • Polygon ratkaisee sekä Ethereumin yleisimmät ongelmakohdat (hitaus ja kalleus) että mahdollistaa ulkopuolisten lohkoketjujen linkittymisen Ethereumin verkkoon
 • Polygonin käyttötarkoitus on selkeä ja tarpeellinen, mikä tekee siitä varteenotettavan DeFi -projektin kryptomarkkinoilla
 • DeFi -markkinat kasvavat kovaa tahtia, ja koska Polygon on DeFi -projekti, tämän kasvun voidaan olettaa heijastuvan myös siihen positiivisesti
 • Polygonin kryptovaluutan, MATIC, arvo on moninkertaistunut vuonna 2021
 • Asiantuntijat ja analyytikot ovat samaa mieltä siitä, että Polygon voi olla hyvä pitkän aikavälin sijoituskohde

Miinukset

 • Polygonin arvo on vahvasti sidoksissa Ethereumin menestykseen
 • Jos DeFi -markkinat jostain syystä hiipuisivat, se vaikuttaisi negatiivisesti myös Polygoniin
 • Kryptoala on kokonaisuudessaan arvaamaton.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä Polygon on?

Polygon on DeFi, joka ratkaisee sekä Ethereumin yleisimmät ongelmakohdat (hitaus ja kalleus) että mahdollistaa ulkopuolisten lohkoketjujen linkittymisen Ethereumin verkkoon.

Miten voin ostaa MATIC tokenia?

Osta Polygon helposti ja nopeasti suosituimmilta netin kaupankäyntialustoilta, kuten eToro: rekisteröidy, siirrä tilillesi rahaa ja osta MATIC.
[Katso opas: Kuinka ostaa Polygon]

Kannattaako Polygon kryptovaluuttaan sijoittaa?

Polygon tarjoaa ratkaisun moniin lohkoketjuja vaivaaviin ongelmiin, mikä povaa sille valoisaa tulevaisuutta. Analyytikot suosittelevat Polygonia pitkän aikavälin sijoituksena.

Mikä on Polygon hinta?

Polygon arvo, kuten kaikkien kryptovaluuttojen arvot, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Polygon kurssi tältä sivustolta.

Nouseeko Polygon hinta tulevaisuudessa?

Polygonin hintaan vaikuttaa eniten sen oman verkon suosion ja käytön kasvu, minkä lisäksi se on kuitenkin altis kryptomarkkinoiden liikehdinnälle kokonaisuudessaan. 

Lähteet ja hyödyllisiä linkkejä, joista voit lukea lisää. bulp
Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria