Osta Polkadot: Paras opas (2023 Päivitetty)

Osta Polkadot jos haluat olla mukana mahdollistamassa ympäristöystävällisen “lohkoketjuinternetin” maailmanvalloitusta! Oi kyllä, Polkadot kryptovaluutta ja sen pohjana toimiva lohkoketjujen välisen kommunikoinnin mahdollistava arkkitehtuuri on noussut yhdeksi kryptomarkkinoiden mielenkiintoisimmaksi nimeksi, sillä se ratkaisee useita kryptomarkkinoita vaivaavaa suuren luokan ongelmaa. 

Yksi näistä ongelmista on kryptovaluuttojen, kuten Bitcoinin louhinnan vaatima sähkön määrä. Kyse on niin suurista määristä, että siitä on ekologisuus kaukana. Polkadot tekee asiat toisin! Mikä tämä kryptovaluutta on, mihin sitä voidaan käyttää, ja millä tavalla se ratkaisee kryptomarkkinoiden ongelmia? Näihin kaikkiin kysymyksiin ja paljoon muuhun löydät vastaukset tästä artikkelista. Lisäksi tarjoamme sinulle “Osta Polkadot” -oppaan, jonka avulla omistat Polkadotia alta aikayksikön. Mennään suoraan asiaan!

Osta Polkadot täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

4 x hyviä syitä ostaa Polkadot

 • Polkadot mahdollistaa lohkoketjujen välisen kommunikoinnin ja tietojen vaihdon turvallisesti ja salatusti
 • Polkadotin arvo on noussut jyrkästi kesän notkahduksesta
 • Ympäristöystävällisen sijoittajan valinta on Polkadot, sillä sen konsensusalgoritmi mahdollistaa ekologisen stakingin
 • Polkadot on vielä halpa, mutta sen kasvupotentiaaliin uskotaan markkinoilla vahvasti, varsinkin pitkällä aikavälillä

Osta Polkadot – Nopea opas

Mennään seuraavaksi itse asiaan, eli Polkadot osto-oppaaseen. Polkadot markkina-arvo on hyvin korkea, ja sen DOT kryptovaluutankin kurssi on ollut loppukesästä eteenpäin nousussa. Siitä huolimatta DOTillaon edelleen paljon kasvuvaraa! Onhan Polkadot jo nyt ylittänyt siitä aikaisemmin tehdyt hinta-arviot. Osta Polkadot jos uskot sen tulevaisuuden potentiaaliin lohkoketjujen yhdistävänä voimana.

Nyt on erinomainen hetki käydä kiinni tähän mielenkiintoiseen kryptovaluuttaan jos siitä haluaa hyötyä ilman, että siihen pitää sijoittaa kymmeniä tuhansia kerralla. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta Polkadot omalla vastuulla.

Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2023 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta Polkadot markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, Coinbase, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. Coinbase tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, kuten myydä lyhyeksi tai harjoittaa CopyTradingia alustan sosiaalisen kaupankäynnin kautta. Coinbase on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa Coinbase, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta Polkadot Coinbase näin: 

 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10
 • pepperstone toplist stb 1
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Tarjoaa yli 70 valuuttaparia
  • Jopa 30:1 vipuvaikutus
  • Tukee MetaTraderia ja cTraderia
  Kauppakohtainen hinta Alk. 0,03 euroa Tilimaksu 0 euroa / vuosi Mobiilisovelluksen pisteet
  9/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 77.5% yksityissijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän välittäjän kanssa.

Luo tili ja siirrä rahaa

Tilin luominen Coinbase tapahtuu muutamassa minuutissa. Coinbase etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla. Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Tämän voi skipata, mutta suosittelemme, että teet sen samantien. Muuten palvelusi tulevat olemaan rajalliset. Lisäksi tunnistautuminen tuo lisäturvaa sijoituksillesi.

Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta Polkadot. Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi Coinbase-tilillesi ja olet valmis ostamaan Polkadotia!

coinbase 1

Osta Polkadot

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta Polkadot helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata kryptosta käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa.

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa Polkadotia. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousun tarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi DOT coinit Coinbase-salkussasi.

Osta krypto

Mikä on Polkadot

Polkadot eroaa niistä suurista, parhaiten tuntemistamme kryptovaluutoista monella perustavan laatuisella tavalla. Jotta sen logiikka olisi helpompi ymmärtää, meidän täytyy ensin käsittää, mihin kaikkeen kryptovaluuttoja voi yleisesti käyttää. Ne voidaan jakaa karkeasti kolmeen kategoriaan: valuuttoihin, alustoihin ja tokeneihin. 

osta Polkadot

Bitcoin on käyttötarkoitukseltaan valuutta: sillä pystyy jo maksamaan ostoksiaan esimerkiksi tietyissä verkkokaupoissa, ja Visa on jopa tuonut markkinoille jo ensimmäiset bitcoin -luottokortit. Bitcoinin suurin haastaja, Ethereum taas lasketaan alustaksi: se tarjoaa avoimen lohkoketjunsa kryptomarkkinoiden käyttöön erittäin laajalla tavalla, ja jopa sinä voit perustaa sen verkkoon oman kryptovaluutan. Tokenit taas ovat Ethereumin kaltaisilla “alustoilla” käytettävää polttoainetta, eli lohkoketjussa tapahtuvien transaktioiden maksamiseen tarkoitettua kryptovaluuttaa.

Polkadot kuuluu näistä kolmesta kategoriasta alustoihin, ja sen alusta tarjoaa joustavan lohkoketjuarkkitehtuurin, joka mahdollistaa ulkopuolisten lohkoketjujen kommunikoinnin Polkadotin kanssa ja kautta, sekä datan siirrot eri lohkoketjujen välillä. Tämä oli pitkään mahdotonta, mikä hidasti kryptovaluuttojen omaksumista käyttöön yleisemmin sekä sijoittajien, että yritysten saralla huomattavasti. Mutta nyt Polkadotin kaltaiset projektit tekevät lohkoketjuteknologian soveltamisen esimerkiksi yritysten käyttöön mahdolliseksi.

osta polkadot

Projektin perustajalla on paljon kokemusta alalta, sillä Polkadotin vuonna 2016 markkinoille tuonut Gavin Wood on ollut mukana perustamassa Ethereumia, sekä toiminut pitkään sen CTO:na. Woodin oma projekti, Polkadot onkin askel Ethereumista eteenpäin, sillä vaikka Ethereumin lohkoketju on erinomainen kehitysalusta älysopimuksille ja hajautetuille sovelluksille (dApps), se ei pysty tekemään yhteistyötä tai kommunikoimaan muiden lohkoketjujen kanssa. Polkadot mahdollistaa tällaisen joustavuuden.

Joustavaan kommunikointiin soveltuvan lohkoketjun lisäksi Polkadotin alusta soveltuu erityisen hyvin hajautettujen sovellusten kehittämiseen nimenomaan kaupallisella mittakaavalla. Ja juuri tämä kaupallistettu puoli on mahdollistanut Polkadotin nousemisen kryptovaluuttojen TOP20 listalle vuonna 2020. Tänä päivänä löytyy jo muitakin lohkoketjujen välisen kommunikoinnin mahdollistavia projekteja, mutta Polkadotia pidetään tämän kaiken pioneerina ja liikkeelle laittajana. Siksi sen kasvupotentiaaliin uskotaan vielä pitkälle tulevaisuuteen. Varsinkin sen ekologinen stakingin mahdollistava algoritmi kiinnostaa monia.

Polkadot staking

Olet varmasti kuullut louhinnasta, joka on prosessi, jolla luodaan esimerkiksi uusia Bitcoineja markkinoille. Louhiminen tapahtuu niin sanotuilla supertietokoneilla, jotka maksavat helikoptereita, ja vaativat hurjia määriä sähköä prosessoidakseen louhinnan vaatimia laskutoimituksia. Louhinta on siksi hidas ja kallis prosessi, johon monilla ei ole mahdollisuutta osallistua. 

Mutta onneksi sen lisäksi on olemassa kryptovaluuttojen staking! Staking on prosessi, jossa sinulla on mahdollisuus tienata lisää kryptovaluuttaa korkona, kun talletat kryptovaluuttaa sen lohkoketjuun tietyn määrän tietyksi ajaksi. Tämä auttaa lohkoketjuprojektin kehitystä, ja olet näin ollen ansainnut palkkion, eli kyseistä kryptovaluuttaa palkaksi tuestasi.

osta polkadot

Polkadot mahdollistaa juuri tämän, eli tallettamalla tietyn määrän DOT tokeneita sen lohkoketjuun, saat oikeuden osallistua projektin tapahtumien validointiin ja koko lohkoketjun kehittämiseen esimerkiksi äänestämällä. Mitä pidempään ja enemmän DOT tokeneita olet tallettanut lohkoketjuun, sitä enemmän painoarvoa äänelläsi on. Se, mikä tekee Polkadot stakingista ekologista, on se, että tämä prosessi ei kuluta lainkaan luonnonvaroja, toisin kuin louhinnan vaatima valtava sähkömäärä. 

Onko Polkadot DeFi?

‘DeFi’ on kirjainyhdistelmä, joka on näkynyt tiuhaan eri puolilla talousuutisista sosiaaliseen mediaan. Mutta mitä ihmettä se tarkoittaa? DeFi tulee englannin kielen sanoista Decentralized Finance, joka tarkoittaa suomeksi hajautetun rahoituksen protokollia. Koska kyseessä ovat nimenomaan hajautetut rahoitusratkaisut, DeFi -projektit perustuvat aina lohkoketjuun, joka takaa keskittämättömän, demokraattisen ja avoimen järjestelmän monenlaisille erilaisille rahoitusratkaisuille. 

Tämä sopii tottakai kryptovaluuttojen pirtaan erinomaisesti, sillä ne luotiin alunperin haastamaan perinteiset valuutat, jotka ovat erittäin säänneltyjä ja rajoitettuja. DeFi -projektit ovat siis monella tapaa askel eteenpäin kryptovaluutoista. Kuluttajien luottamus esimerkiksi pankkeihin on viimeisimmän talouskriisin (2008) jälkeen rapautunut pahemman kerran, minkä vuoksi hajautetuilla, demokraattisille rahoitusratkaisuille on jo pitkään ollut kysyntää. 

Ei ole yhteensattuma, että maailman ensimmäinen hajautetun rahoituksen mahdollistanut järjestelmä, eli Bitcoinin lohkoketju, lanseerattiin juuri talouskriisin keskellä vuonna 2009. Bitcoin kuitenkin tarjoaa tällä hetkellä käyttöömme pääasiassa maksuvälineen, sekä tietenkin mielenkiintoisen sijoituskohteen, kun taas DeFi -projektit tuovat meille kaikkea seuraavaa:

 • kryptovaluuttalainoja (asuntolainoja, kulutusluottoja, sijoituslainoja, jne.)
 • joukkorahoitusta (hyväntekeväisyyskeräykset, rahoituskierrokset, jne.)
 • vakuutuksia (omaisuudelle, henkilöille, lemmikeille, jne.)
 • erilaisia sijoitusratkaisuja (pörssejä, likviditeettipooleja, passiivista tuloa, jne.)

Kaikki tämä tulee DeFi -projektien kautta mahdolliseksi kryptovaluutoilla! Ja koska Polkadot tarjoaa markkinoille rakennusalustan, joka mahdollistaa nimenomaan hajautettujen sovellusten kehittämisen esimerkiksi finanssialalle, sekä näiden sovellusten välisen kommunikoinnin, se on hajautetun rahoituksen protokolla, eli DeFi. DeFi -markkinat ovat kukoistaneet viime vuosina, mikä antaa oman osansa lisäarvoa myös Polkadotille.

Kannattaako Polkadotiin sijoittaa?

Heti aluksi haluamme huomauttaa, että kryptovaluutat ovat erittäin volatiileja sijoituskohteita, ja niihin sijoittamisen on aina oltava henkilökohtainen päätöksesi. Älä koskaan sijoita kryptovaluuttoihin vain siksi, että joku kehotti niin tekemään, vaan perehdy eri kryptojen käyttötarkoituksiin ja kurssihistoriaan rakentaaksesi käsityksen siitä, onko jokin krypto pääomasi arvoinen sijoituskohde. Me tarjoamme tässä ‘Osta Polkadot’ -oppaassamme oman tulkintamme Polkadotin historiaan ja sen käyttöön liittyen.

osta polkadot

Polkadot sai kunnolla tuulta purjeisiinsa vuoden 2020 lopulla, vaikka on huomattava, että kyseinen aika oli nousujohteinen kaikille kryptovaluutoille. Polkadotin hinnan nousun myötä se sai kuitenkin osakseen myös paljon uutta huomiota markkinoilta, ja sen innovatiivinen käyttölogiikka veti huomattavasti kiinnostuneita sijoittajia sen ääreen. Kryptovaluuttojen arvo on hyvin riippuvainen kysynnän ja tarjonnan tasapainosta, ja kun Polkadotin kiinnostavuus ja kysyntä kasvoivat, sen kurssi nousi jyrkästi läpi kevään 2023 . Hintapiikissä se kävi toukokuussa, kun yhden DOT tokenin hinta hätyytteli jo 50 dollaria. 

Kun tarkastellaan analyytikoiden arvioita Polkadotin hintakehityksestä jatkossa, on selvää, että kaikki uskovat sen kasvupotentiaaliin. Polkadotin erinomainen lohkoketjuarkkitehtuuri tuo kryptomarkkinoille huomattavaa joustavuutta, minkä vuoksi sen jäämistä unholaan tai muiden jalkoihin ei markkinoilla pelätä. Vuoden 2023 hinta-arviot vaihtelevat 40 – 60 dollarin välillä (artikkelin kirjoitushetkellä DOT on n. 33 dollaria). 

Mitä tulee pidemmän ajan ennusteisiin, niitä on mahdotonta tehdä, mutta ne, jotka silti haluavat yrittää, heittävät Polkadotin hinnan vuoteen 2025 mennessä 100 – 200 dollarin haarukkaan. Pääpointti on kuitenkin selkeä: hinnan odotetaan jatkavan nousuaan. Osta Polkadot jos uskot sen pitkän aikavälin kasvupotentiaaliin.

Polkadotin plussat ja miinukset

Polkadot on viimeisen vuoden aikana noussut niiden kryptomarkkinoiden varteenotattavimpien kryptovaluuttojen joukkoon, eikä ihme! Sen tarjoama lohkoketjuarkkitehtuuri mahdollistaa sen, mikä oli pitkään mahdotonta, eli lohkoketjujen välisen kommunikoinnin ja datan siirrot turvallisesti ja salatusti. Lisäksi sen lohkoketju mahdollistaa hajautettujen sovellusten rakentamisen kaupalliseen käyttöön, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon sellaisille yrityksille, jotka pyrkivät implementoimaan lohkoketjuteknologiaa osaksi liiketoimintojaan. 

Koska kiinnostus Polkadotia kohtaan on viimeisen vuoden aikana noussut kohisten, myös sen arvo on kasvanut jättiloikkauksin. Se raivasi tiensä 20 varteenotettavimman kryptovaluutan joukkoon vuoden 2020 lopulla, ja on pitänyt paikastaan kiinni suhteellisen helposti. Tämän vuoksi analyytikot tuntuvat luottavan siihen, vaikka kukaan ei voi ohittaa sitä tosiasiaa, että myös Polkadot on täysin kryptomarkkinoiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, ja erityisesti Bitcoinin armoilla. Jos Bitcoin laskee, koko kryptomarkkinat laskevat, ja jos Bitcoin nousee, myös Polkadotille on tiedossa aurinkoisia päiviä. 

Plussat

 • Polkadot tarjoaa markkinoille erinomaisen kaupalliseen käyttöön tarkoitetun hajautettujen sovellusten rakennusalustan
 • Polkadotin avoin ja joustava arkkitehtuuri mahdollistaa lohkoketjujen välisen kommunikoinnin ja datan siirrot turvallisesti ja luotettavasti
 • Polkadot on pioneeri kommunikoinnin mahdollistavien lohkoketjujen saralla, mikä antaa sille lisäarvoa
 • Analyytikot uskovat vakaasti Polkadotin kasvuun pitkälle tulevaisuuteen
 • DeFi -projektina Polkadotin tulevaisuus näyttää valoisalta, kun hajautetun rahoituksen protokollia otetaan koko ajan lisää käyttöön finanssialalla

Miinukset

 • Polkadotilla on kryptomarkkinoilla ison luokan kilpailijoita
 • Kryptomarkkinat ovat hyvin volatiili markkina, ja Polkadot on riippuvainen koko markkinan arvon kehityksestä suuntaan jos toiseen
 • Polkadotiin sijoittaminen ei ole mahdollista kaikissa maissa
Osta kryptoja täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Polkadot?

Polkadot tarjoaa markkinoille monipuolisen, kaupalliseen käyttöön tarkoitetun hajautettujen sovellusten rakennusalustan ja lohkoketjun, joka kommunikoi ulkopuolisten lohkoketjujen kanssa.

Mistä Polkadotia voi ostaa?

Osta Polkadot helposti ja nopeasti Coinbase kaupankäyntialustalta: rekisteröidy palveluun, siirrä tilillesi rahaa ja osta Polkadot tänään!
[Katso opas: Polkadotin ostaminen]

Mikä on Polkadot arvo?

Polkadot arvo, kuten kaikkien kryptovaluuttojen arvot, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Polkadot kurssi tältä sivustolta.

Minkä hintainen Polkadot on vuonna 2025?

Analyytikot uskovat Polkadotin kasvuun pitkällä aikavälillä, ja vuonna 2025 sen uskotaan olevan 100 – 200 dollarin arvoinen per DOT token.

Onko Polkadot hyvä sijoitus?

Analyytikot uskovat Polkadotin tasaiseen kasvuun tulevaisuudessa, minkä vuoksi monet suosittelevat sitä pitkän aikavälin sijoituskohteeksi. 

Lähteet ja hyödyllisiä linkkejä, joista voit lukea lisää. bulp
Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria