Osta Litecoin: Paras opas (2023 Päivitetty)

Osta Litecoin kun hakusessa on paikkansa kryptomarkkinoilla vahvasti lunastanut vaihtoehto. Litecoin on nimittäin yksi vanhimmista, ja siksi vakaimmista kryptovaluutoista markkinoilla, ja se on rakenteeltaan ja teknisiltä ominaisuuksiltaan hyvin Bitcoinin kaltainen. Vuosi 2021 on ollut kaikille kryptovaluutoille vauhdikas, ja jopa hyvin nousujohteinen monestakin syystä, eikä Litecoin ole jäänyt näistä karkeloista ulkopuolelle. Toukokuussa 2021 se ylsi historiansa korkeimpaan hintaan, melkein 400 dollariin coinilta, ja on edelleen arvokkaampi kuin edellisenä vuonna. Nousupotentiaalia siis on vaikka ikää alkaa kertyä. 

Toisin kuin monet kuvittelevat, kryptovaluuttoihin sijoittaminen ei ole sen kummoisempaa tai monimutkaisempaa puuhaa kuin osakkeisiin sijoittaminen. Riippuen siitä missä olet tottunut sijoittamaan, se saattaa olla jopa huomattavasti helpompaa, kiitos internetin tarjoamien käyttäjäystävällisten alustojen. Tämän artikkelin luettuasi ymmärrät mikä Litecoin on, miten se eroaa muista kryptovaluutoista, ja onko se hyvä sijoitus. Lisäksi tarjoamme helpon ‘Osta Litecoin’ -oppaan, jonka avulla omistat ensimmäiset kryptovaluuttasi alta aikayksikön. 

Osta Litecoin täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

4 x hyviä syitä ostaa Litecoin

 • Litecoin on perustettu vuonna 2011, eli se on yksi ensimmäisistä Bitcoinin jälkeen markkinoille tuoduista kryptovaluutoista, eli altcoineista
 • Rakenteeltaan Litecoin on melkein identtinen Bitcoinin kanssa
 • Osta Litecoin erityisesti jos olet kiinnostunut spekulatiivisesta kaupankäynnistä, sillä Litecoin on erittäin volatiili kryptovaluutta
 • Litecoinin kasvun uskotaan jatkuvan pitkällä aikavälillä – Osta Litecoin tänään!
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10
 • pepperstone toplist stb 1
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Tarjoaa yli 70 valuuttaparia
  • Jopa 30:1 vipuvaikutus
  • Tukee MetaTraderia ja cTraderia
  Kauppakohtainen hinta Alk. 0,03 euroa Tilimaksu 0 euroa / vuosi Mobiilisovelluksen pisteet
  9/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 77.5% yksityissijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän välittäjän kanssa.

Osta Litecoin – Nopea opas

Mennään seuraavaksi itse asiaan, eli Litecoin osto-oppaaseen. Litecoin markkina-arvo on liikkunut aggressiivisesti kurssitaulukolla läpi vuoden, ja hitaamman kesän jälkeen sen hinta on taas lähtenyt nousuun. Hinnan puolesta voidaan sanoa, että Litecoinilla on edelleen paljon kasvuvaraa! Osta Litecoin jos uskot sen tulevaisuuden kasvupotentiaaliin kryptomarkkinoilla tai jos olet kiinnostunut spekulatiivisesta kaupankäynnistä. 

Nyt on erinomainen hetki käydä kiinni tähän mielenkiintoiseen kryptovaluuttaan jos siitä haluaa hyötyä ilman, että siihen pitää sijoittaa kymmeniä tuhansia kerralla. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta Litecoin omalla vastuulla.

Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2021 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta Litecoin markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, Coinbase, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. Coinbase tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, kuten myydä lyhyeksi tai harjoittaa CopyTradingia alustan sosiaalisen kaupankäynnin kautta. Coinbase on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa Coinbase, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta Litecoin Coinbase näin: 

Luo tili ja siirrä rahaa

coinbase 1

Tilin luominen Coinbase tapahtuu muutamassa minuutissa. Coinbase etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla. Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Tämän voi skipata, mutta suosittelemme, että teet sen samantien. Muuten palvelusi tulevat olemaan rajalliset. Lisäksi tunnistautuminen tuo lisäturvaa sijoituksillesi. 

Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta Litecoin. Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi Coinbase-tilillesi ja olet valmis ostamaan Litecoinia!

Osta Litecoin

Osta krypto

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta Litecoin helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata kryptosta käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa. 

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa Litecoinia. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousun tarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi LTC coinit Coinbase-salkussasi.

Mikä on Litecoin

Ensimmäinen onnistuneesti markkinoille tuotu kryptovaluutta on Bitcoin, jonka lohkoketju lanseerattiin vuonna 2009. Sen jälkeen tulleet monet altcoinit ovat ottaneet Bitcoinin kirjaimellisesti mallikseen sekä toimintaperiaatteensa saralla, että teknisten ominaisuuksiensa puolesta. Vuonna 2011 markkinoille tuotu Litecoin on yksi tällaisista kryptovaluutoista, ja sitä kutsutaankin suoraksi haaraksi Bitcoinin lohkoketjusta, sillä se on monella tavalla täysin samanlainen kuin Bitcoin. 

Samankaltaisuus on täysin ymmärrettävää, sillä tuohon aikaan Bitcoinin teknologia oli ainoaa toimivaksi todettua laatua. Siinä oli kuitenkin jo heti alkumetreillä näkyviä heikkouksia, joihin Litecoinin perustanut entinen Googlen työntekijä, Charlie Lee, halusi tottakai puuttua. Bitcoinin tuolloiset haasteet ovat sen haasteita edelleen, ja yksi niistä suurimmista on sen transaktioiden hitaus. Yhden maksutapahtuman läpi meneminen Bitcoinin verkossa voi kestää jopa kymmenen minuuttia, kun taas Litecoinin verkossa transaktiot tapahtuvat noin 2,5 minuutissa.  

osta Litecoin

Kiitos sen aikaisen lanseerauksen ja Bitcoinin haasteisiin vastaavien teknologisten ratkaisujen, Litecoin nousi hyvin nopeasti kryptomarkkinoiden suurimpien suosikkien joukkoon, ja on pysynyt siellä läpi koko olemassaolonsa. Koska sen käyttöominaisuudet on suurin piirtein kopioitu suoraan Bitcoinilta, Litecoin on tarkoitettu käytettäväksi digitaalisena maksuvaluuttana. Ja koska se on niin iäkäs ja vakaa osa kryptomarkkinoita, Litecoinilla voi maksaa ostoksiaan jo yli 2000 verkkokaupassa ympäri maailman. 

Litecoinia kutsutaan markkinoilla usein Bitcoinin pikkuveljeksi, mikä johtuu sen rakenteellisesta samankaltaisuudesta. Ja koska Bitcoinia kutsutaan kryptomarkkinoiden kullaksi, Litecoin on tällöin loogisesti kryptomarkkinoiden hopea. Osta Litecoin jos etsit suhteellisen varmaa kryptovaluuttasijoitusta, ja siihen rinnalle vielä vähän Bitcoinia, niin saat samalla salkkusi hajautuksen hoidettua kahdella maailman suurimmalla ja vakaimmalla kryptovaluutalla. 

Miten Litecoin eroaa Bitcoinista?

Olemme nyt maininneet moneen kertaan, että Litecoin on melkein sama asia kuin Bitcoin. Joten mikä järki osta Litecoin, kun Bitcoin on kuitenkin paljon tunnetumpi ja huomattavasti arvokkaampi kryptovaluutta? No juuri siitä syystä! Litecoinin kasvupotentiaali on sen alemmasta arvosta johtuen suurempi, minkä lisäksi se on vakiinnuttanut paikkansa kryptomarkkinoilla jo kymmenen vuotta sitten. Nyt onkin tärkeää seurata, miten projekti kehittyy jatkossa.

osta Litecoin

Jotta voimme ymmärtää, miten Litecoinin voidaan odottaa kehittyvät sekä kurssitaulukolla, että käytännössä, on hyvä tietää, miten se eroaa Bitcoinista. Litecoinin perustaja, Charlie Lee, halusi korjata Litecoinilla joitain Bitcoinin suurimpia heikkouksia, ja hän loikin Litecoinin kevyemmäksi, kustannustehokkaammaksi ja nopeammaksi maksuverkoksi. 

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että transaktiot liikkuvat Litecoinin verkossa jopa neljä kertaa nopeammin kuin Bitcoinin verkossa, minkä lisäksi sen verkon käyttö on huomattavasti halvempaa. Itse asiassa Litecoin on saanut transaktiomaksunsa lytättyä lähes olemattomiin, minkä vuoksi sitä on otettu, ja tullaan varmasti myös jatkossa ottamaan käyttöön erityisesti köyhissä maissa. 

Bitcoinin verkkoa on kritisoitu myös sen avoimuudesta, sillä kaikki Bitcoinilla tehdyt transaktiot ovat jäljitettävissä. Sen sijaan Litecoin on parhaillaan kehittämässä ominaisuutta, joka toisi sen käyttäjille enemmän yksityisyyttä. Tämän ominaisuuden kehittäminen alkoi vuoden 2020 lopulla, ja sen testiverkko tunnetaan nimellä MimbleWimble (MW).

Litecoin louhinta

Koska Litecoin on melkein suora kopio Bitcoinista, on loogista, että se on tällöin myös louhittava kryptovaluutta. Louhinta on toimintaa, jonka avulla markkinoille tuodaan uutta kryptovaluuttaa. Käytännössä louhintaa tekevät huipputehokkaat tietokoneet, jotka suorittavat erittäin monimutkaisia laskutoimituksia kellon ympäri. Jokainen suoritettu laskutoimitus luo uuden lohkon Litecoinin lohkoketjuun, ja uusi lohko tarkoittaa yhtä uutta coinia lisää markkinoille. Lohkoketjun luominen ja kehittäminen on palkittavaa toimintaa, ja siksi louhintaa suorittavat kaivostyöläiset, eli tietokoneet, palkitaan aina kyseisen lohkoketjun kryptovaluutalla, eli tässä tapauksessa Litecoinilla.

lou

Kuten Bitcoineja, myös Litecoineja on olemassa vain rajoitettu määrä, ja kun kaikki on louhittu, enempää ei ole tulossa. Litecoinien kokonaismäärä on vain 84 miljoonaa coinia, ja siitä on tällä hetkellä louhittu markkinoille jo noin 67 miljoonaa coinia. Jäljellä louhittavana on siis enää 17 miljoonaa coinia, minkä jälkeen kaikki Litecoinit ovat liikenteessä. Tässä kohtaa täytyy kuitenkin ymmärtää, että coinien lisääntyessä louhinta käy koko ajan haastavammaksi, mikä hidastaa coinien tuloa markkinoille automaattisesti. Joten vaikka aluksi vaikuttaa siltä, että kaikki Litecoinit ovat pian ulkona, niin itse asiassa on arvioitu, että viimeinen Litecoin louhitaan vasta vuonna 2142.

Kannattaako Litecoiniin sijoittaa?

osta Litecoin

Kryptovaluutat ovat sääntelemättömiä sijoituskohteita, joten ihan ensimmäiseksi sinun tulee muistaa, että sijoitat niihin täysin omalla vastuulla. Markkinoilta löytyy jo yli 2000 erilaista kryptovaluuttaa, ja sinun tehtäväsi on itse selvittää, missä niistä on oikeasti kasvupotentiaalia. Me autamme sinua tässä tarjoamalla puolueetonta tietoa eri kryptovaluuttojen ominaisuuksista, käyttötarkoituksista ja analyytikoiden näkemyksistä niiden tulevaisuuteen liittyen. Osta Litecoin kuitenkin vain siinä tapauksessa jos itse uskot siihen, ei sen takia, että joku asiantuntija uskoo siihen. 

Kun tarkastellaan Litecoin kurssia ja sen historiaa, käy hyvin nopeasti selväksi, että pitkällä aikavälillä Litecoin on ollut hyvässä nosteessa. Se on lisäksi kryptovaluutta, joka on vakinaistanut paikkansa kryptovaluuttojen TOP10:ssä jo sen alkuaikoina, eikä sille löydy suuria haastajia. Ainakaan tällä hetkellä. Litecoinin arvo perustuu vahvasti sen käyttöön, eli kysyntään ja tarjontaan, ja kun esimerkiksi köyhissä maissa se nähdään hyvänä vaihtoehtona perinteisten pankkien puutteessa, niin sen käytön voidaan uskoa jatkavan kasvuaan, mikä tulee heijastumaan sen kurssiin.

Pidä kuitenkin silmällä sekä Litecoin kurssia, että uutisointia sekä siitä, että koko kryptomarkkinoista. Kryptovaluutat ovat nimittäin hyvin herkkiä reagoimaan koko alaan vaikuttaviin ilmiöihin, kuten Elon Muskin twiitteihin. Esimerkiksi jos Bitcoin nousee, voit olettaa myös Litecoinin nousevan, ja päinvastoin. Osta Litecoin jos sijoitusbudjettisi ja kärsivällisyytesi kestää sen volatiilisuuden, ja pidä silmällä kuinka se kehittyy.

Litecoin plussat ja miinukset

Litecoinin ehdottomia etuja on se, että se on yksi kryptomarkkinoiden ensimmäisistä kryptovaluutoista, ja on jo kymmenen vuoden ajan viihtynyt siellä vahvimpien ja arvokkaimpien kryptovaluuttojen listalla. Sillä on selkeä käyttötarkoitus, ja koska se on niin sanotusti “paranneltu” versio Bitcoinista, sen käyttöönotto on helppoa ja todennäköistä esimerkiksi sellaisissa maissa, joissa pankkisysteemi ei ole kehittynyt, eikä pankkeihin voi luottaa. Koska kryptovaluuttojen arvo koostuu usein niiden käytön suosiosta, tämä tietää Litecoinille tottakai myös valoisia tulevaisuuden näkymiä. 

Sinällään Litecoinille ei löydy kryptomarkkinoilta suoraa kilpailijaa, eikä sen asemaa vahvimpien kryptovaluuttojen listalla uhkaa tällä hetkellä mikään muu kuin se, että kryptovaluuttojen käyttö lakkaisi kuin seinään. Ja se ei ole todennäköistä, vaan päinvastoin. Mutta kryptomarkkinoilla tapahtuu koko ajan, ja uusia potentiaalisia haastajia pulpahtelee markkinoille kuin sieniä sateella, joten pidä silmäsi ja korvasi auki, jotta sinulta ei mene mikään tärkeä kehitysaskel ohi näillä volatiileilla markkinoilla.

Plussat

 • Litecoin on yksi vanhimmista, arvokkaimmista ja vakaimmista kryptovaluutoista markkinoilla
 • Litecoin on melkein suora kopio Bitcoinista, mutta paranneltu sellainen
 • Litecoin mahdollistaa nopeammat, halvemmat ja tehokkaammat transaktiot kuin Bitcoin, mikä tekee siitä hyvän kryptovaluutan kehittyvissä maissa
 • Litecoinin arvo on syksyllä 2021 ollut hyvässä nousussa, ja sen pitkän aikavälin hinnan nousuun uskotaan vahvasti
 • Jos Bitcoin ottaa uuden hintaharppauksen, Litecoin tulee harppaamaan sen perässä

Miinukset

 • Litecoin on vähemmän tunnettu rikkaammissa maissa, vaikka siinä on paljon potentiaalia
 • Litecoin kurssi on riippuvainen koko kryptomarkkinoiden tilasta, joten jos kryptomarkkinat romahtavat, niin romahtaa myös Litecoin 
 • Markkinoille tuodaan koko ajan edistyneempiä kryptovaluuttoja ja lohkoketjuprojekteja, joiden joukosta voi pian löytyä Litecoinille haastaja
Osta Litecoin täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Litecoin?

Litecoin on yksi vanhimmista, arvokkaimmista ja vakaimmista kryptovaluutoista markkinoilla.

Mistä Litecoinia voi ostaa?

Osta Litecoin helposti ja nopeasti Coinbase kaupankäyntialustalta: rekisteröidy palveluun, siirrä tilillesi rahaa ja osta Litecoin tänään!

Mikä on Litecoin arvo?

Litecoin arvo, kuten kaikkien kryptovaluuttojen arvot, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Litecoin kurssi tältä sivustolta.

Minkä hintainen Litecoin on vuonna 2025?

Analyytikot uskovat Litecoinin kasvuun pitkällä aikavälillä, ja vuonna 2025 sen uskotaan olevan 500 – 1000 dollarin arvoinen per LTC.

Onko Litecoin hyvä sijoitus?

Analyytikot uskovat Litecoinin tasaiseen kasvuun tulevaisuudessa, minkä vuoksi monet suosittelevat sitä pitkän aikavälin sijoituskohteeksi. 

Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria