Osta IOTA: Paras opas (2022 Päivitetty)

Osta IOTA ja olet osa digitaalisen maailman vallankumousta! IOTA ei itse asiassa ole lainkaan samanlainen projekti, kuin suurin osa jo kovaa tahtia perinteisille rahoitusmarkkinoille murtautuvista DeFi -projekteista ja kryptovaluutoista. IOTA ei nimittäin ole lohkoketju, vaan niin sanottu ‘Tangle’, eli erilaisia liiketoimia vahvistavien solmujen verkko.Se tunnetaan myös osana Esineiden Internetiä, joka laajenee koko ajan. Erilaisen koostumuksensa vuoksi IOTA kehuu olevansa esimerkiksi lohkoketjuja sulavampi ja nopeampi verkko transaktioiden suhteen. 

Mutta tarkoittaako lohkoketjun puute, että tämä projekti on jotenkin DeFi -projekteja ja lohkoketjualustoja huonompi? Lohkoketjujen teknologia edistyy hurjaa vauhtia, ja monia tunnettuja lohkoketjuja on jo otettu osaksi esimerkiksi globaalien suuryhtiöiden toimintaa, mutta miten IOTA mahtuu tähän kaikkeen mukaan? Tämän artikkelin luettuasi ymmärrät mistä IOTAssa on kyse, mihin sitä voi käyttää, ja missä sen potentiaali on. Lisäksi tarjoamme nopean ‘Osta IOTA’ -oppaan.

Osta IOTA täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

4 hyvää syytä ostaa IOTA

 • IOTA tarjoaa markkinoille lohkoketjuja joustavamman ja tehokkaamman Tangle -verkon, joka mahdollistaa nopeammat transaktiot
 • Vaikka IOTA ei ole lohkoketju, sillä on oma kryptovaluutta, MIOTA
 • Analyytikot pitävät IOTAa yhtenä lähivuosien suurena nousijana ja erittäin käytännöllisenä projektina monella alalla
 • Osta IOTA ennen kuin sen hinta karkaa käsistä – Aloita sijoittaminen tänään!
Osta IOTA täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Osta IOTA – Nopea Opas

Mennään heti aluksi suoraan asiaan, eli IOTA osto-oppaaseen. Vaikka IOTA ei olekaan yleisesti erityisen tunnettu kryptovaluutta, sen kurssinousu nyt syksyllä on saanut monet sijoittajat kiinnostumaan siitä. IOTA tarjoaa kryptomarkkinoille erikoisen alustan, tarjoaa nopeampia ja tehokkaampia transaktioita, kuin mitä lohkoketjut pystyvät tarjoamaan. Ja mikä parasta, IOTAlla on erittäin paljon kasvuvaraa, ja mitä enemmän sen kryptovaluuttaa ja Tangle -verkkoalustaa otetaan yleisesti käyttöön esimerkiksi yritysten puolella, sitä rivakammin sen arvo kasvaa.

Nyt on siis erinomainen hetki käydä kiinni tähän kryptovaluuttaan jos siitä haluaa hyötyä ilman, että siihen pitää sijoittaa älyttömiä summia kerralla. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta IOTA omalla vastuulla.

Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2021 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta IOTA markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

eToron alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, myös sosiaalisesti. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta IOTA eTorossa näin:

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Luo tili ja siirrä rahaa

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla. Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. Näin se pystyy tarjoamaan sinulle parhaiten sopivat palvelut. 

Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Tämän voi skipata, mutta suosittelemme, että teet sen samantien. Muuten palvelusi tulevat olemaan rajalliset. Lisäksi tunnistautuminen tuo lisäturvaa sijoituksillesi. Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta IOTA. Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis ostamaan IOTAa!

Osta IOTA

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta IOTA helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata IOTAsta käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa.

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa IOTAa. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousutarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi MIOTA kryptovaluutat eToro-salkussasi.

Osta IOTA eTorossa

Mikä on IOTA?

IOTA on heti alkumerteiltään asti lähtenyt kulkemaan eri polkua kuin muut digitaaliset, hajautetun rahoituksen protokollat, eli lohkoketjuprojektit. Tämä on aina erittäin riskaabeli strategia, mutta IOTAn kohdalla näyttää siltä, että riskin ottaminen on kannattanut. IOTA on perustettu vuonna 2015, ja sen takaa löytyy kansainvälinen neljän pioneerin tiimi: valkovenäläinen Sergey Ivancheglo, venäläinen Serguei Popov, norjalainen David Sønstebø ja italialainen Dominik Schiener. Näiden neljän koplan suunnitelmasta on tähän päivään mennessä kasvanut IOTA -säätiö, joka toimii yli 25 maassa. 

Edellä esitellyn tiimin kehitystyön tuloksena markkinoille tuotiin IOTA -niminen hajautettu pääkirja, joka ei kuitenkaan perustunut lohkoketjuun, kuten kaikki sitä aiemmin tulleet, ja sen jälkeen julkaistut suuret kryptoprojektit. IOTA toimii omanlaisen teknologian pohjalta, ja tätä teknologiaa kutsutaan Tangleksi. Käytännössä Tangle on digitaalisten solmujen (eng. node) järjestelmä tai verkko, jonka tarkoitus on tehostaa ja nopeuttaa erityyppisiä liiketoimia. IOTA siis tarttuu jo rakenteellaan suoraan lohkoketjuja pitkään vaivanneisiin ongelmakohtiin eli hitauteen ja kalleuteen. 

IOTA logo

Omalla tavallaan IOTAa pidetään ennemminkin osana Esineiden Internet -ekosysteemiä, kuin lohkoketjuja. Tämä sopii IOTAlle itselleen mainiosti. Esineiden Internet on nimittäin yksi maailmalla kovinta vauhtia kasvavista digitaalisista ilmiöistä. Lohkoketjun puute tuo IOTAlle paljon erilaisia vahvuuksia sen lisäksi, että se pystyy ainakin teoriassa varmistamaan nopeammat transaktiot. Ilman lohkoketjua sen verkon laajentaminen on nimittäin myös ympäristöystävällisempää, kun sitä ei tarvitse louhia niin kuin Bitcoinia. Louhinnasta riippumattomuus taas tarkoittaa huomattavasti halvempaa ylläpitoa kokonaisuudessaan.

IOTAn kovaa kasvava suosio perustuukin näille kahdelle perustukselle: nopeus ja halpuus. Se pystyy tarjoamaan markkinoille lähes rajatonta suorituskykyä hyvin pienillä kustannuksilla. Ei siis ihme, että alan asiantuntijat ovat viime aikoina heränneet tämän projektin potentiaaliin oikein urakalla. Mutta IOTAn matka ei toki ole jäämässä näille sijoilleen, vaan projektilla on jo nyt kehityssuunnitelmia valmiina tulevaisuuden toteutusta varten.

Osta IOTA

Se pyrkii esimerkiksi tulevaisuudessa olemaan se ainut oikea alusta, jota Esineiden Internet (IoT eli Internet of Things) käyttää pohjanaan. IOTAn alusta pyrkii mahdollistamaan kaikenlaiset IoT -laitteiden väliset tapahtumat kustannustehokkaasti ja mahdollisimman nopeasti, mikä on juuri sitä, mitä kuluttajat eniten haluavat. Mainitsimme äsken, että IoT -ala kasvaa parhaillaan nopeammin, kuin suurin osa meistä edes ymmärtää, mutta miten se tulisi IOTAn visioiden toteutuessa näkymään IOTAn kasvun saralla?

On arvioitu, että vuoteen 2024 mennessä erilaisia IoT -laitteita löytyy globaalilla skaalalla yrityksistä ja asunnoista jo yli 20,4 miljardia kappaletta. Ja jos kaikki nämä useat kymmenet miljardit laitteet käyttävät pohjanaan IOTAn Tangle -verkkoa, sen arvon voidaan odottaa nousevan radikaalisti. Kryptovaluuttojen kohdalla nimittäin arvon nousu on tiukasti sidottu niiden pohjana käytettävien lohkoketjujen, tai IOTAn tapauksessa Tanglen käytön suosioon ja lisääntymiseen.

IOTA ei kuitenkaan aio jättää asioita tähän, vaan IoT -laitteiden alustan lisäksi se haluaa tarjota kuluttajille kokonaisvaltaisen palvelualustan, joka sisältäisi myös digitaalisia identiteettejä, ja sen kautta esimerkiksi vakuutuksia, saumattomia tapoja käydä kauppaa maailmanlaajuisesti sekä erilaisia tapoja todistaa tuotteiden aitoutta. Kaikki tämä tulee perustumaan sen digitaaliseen, hajautettuun tilikirjaan, eli Tangleen.

Miten Tangle toimii?

Vaikka IOTAn kehitystiimi on halunnut monin tavoin erottautua perinteisistä lohkoketjujen käsitteistä, loppupeleissä Tangle tulee kuitenkin teoriassa aina olemaan hyvin samankaltainen verkko, jos ei suoraan lohkoketju. Tanglen tekninen nimitys on Directed Acrylic Graph, joka jo kertoo sen teknisistä eroavaisuuksista lohkoketjuihin verrattuna. Mutta käytännön puolella aletaan olla samoilla vesillä: Tanglen päätarkoitus on varmistaa turvalliset transaktiot sen alustalla, aivan kuten lohkoketjuillakin. Tangle on vain poistanut tästä yhtälöstä itse lohkojen osuuden. 

Toinen asia, joka kertoo IOTAn samankaltaisuudesta lohkoketjujen kanssa on se, että sillä on oma kryptovaluutta, MIOTA. IOTAn perustajien mukaan sitä ei kuitenkaan kuulu sekoittaa altcoineihin, eli Bitcoinin jälkeen tulleisiin kryptovaluuttoihin, vaan se on ennemminkin oman verkkonsa laajennus. MIOTAlla on Tanglen verkossa hyvin selkeä toimintaperiaate, ja se on verkon toiminnan ylläpitäminen ja varmistaminen.

iota

Itse Tangle verkko taas keskittyy tarjoamaan kryptomarkkinoille palvelun, jota sen kehitystiimin mielestä mikään lohkoketjuprojekti ei tarjoa, eli tehokkaat, turvalliset ja reaaliaikaiset mikrotapahtumat. Tässä piileekin monen asiantuntijan mukaan se IOTAn suurin potentiaali: se paikkaa lohkoketjujen markkinoille jättämän porsaanreiän. Monet lohkoketjut ovat toiminnaltaan liian raskaita ja kalliita nimenomaan mikrotapahtumien suorittamiseen. Siksi Tanglella on suuri potentiaali olla juuri se, mikä se haluaa olla; se ainoa oikea IoT -laitteiden alusta.

Tänä päivänä IOTAn maailmanvalloitus on jo hyvässä vauhdissa, sillä se on jo solminut yhteistyösopimuksia esimerkiksi autonvalmistaja Volkswagenin kanssa. Tämän kaliiberin yhteistöiden koppaamisessa sitä auttaa suunnattomasti sen transaktioiden validoinnissa käyttämä tekniikka, jossa uudet transaktiot hyväksytään aina kahdella edellisellä transaktiolla. Tällainen tekniikka pitää verkon likviditeettiä yllä koko ajan, sillä sen toiminta on vahvasti sidoksissa sen käyttäjiin. Osta IOTA jos uskot, että siitä voi tulla maailman digitalisoituessa yksi suurimmista pelaajista.

Mikä on MIOTA?

Kuten mainitsimme aikaisemmin, vaikka IOTA ei ole lohkoketju, sillä on kuitenkin oma kryptovaluuttansa, jota kutsutaan MIOTAksi. Nimi MIOTA tulee siitä, että IOTAlla kauppaa käytävistä yksiköistä käytetään kaupankäyntialustoilla nimeä megaIOTA, joka kuvaa 1 000 000 IOTA tokenia. Kuten kryptovaluutoille on yleistä, myös MIOTA kryptovaluuttaa on markkinoille tarjolla vain rajoitettu määrä, ja MIOTAn tapauksessa kaikki kryptovaluutat ovat jo markkinoilla. 

MIOTA kryptovaluuttaa on olemassa yhteensä 2 779 530 283 tokenia, ja sitä voi käyttää Tangle -verkossa esimerkiksi transaktiomaksujen maksamiseen. Ja kuten aiemmin mainittiin, MIOTA on luotu nimenomaan mikrotransaktioiden tekemiseen, minkä vuoksi se soveltuu käytettäväksi IoT -laitteiden välisissä transaktioissa. Näiden transaktioiden määrän uskotaan kasvavan rakettimaisesti jo lähitulevaisuudessa.

Katso IOTA-kurssi reaaliajassa.

Kannattaako IOTAan sijoittaa?

IOTA on erikoinen kryptovaluutta, mutta samalla tavalla kuin sen serkkujen, myös MIOTAn arvo koostuu täysin eri asioista, kuin esimerkiksi osakkeiden arvo. Kysyntä ja tarjonta ovat tottakai myös kryptovaluuttojen kohdalla erittäin tärkeässä asemassa, mutta yhtä suurta vaikutusta IOTA kurssi in on sen Tangle -verkon käytön määrällä. Mitä enemmän IOTAn alustalla on käyttäjiä, kuten esimerkiksi IoT -laitteita, sitä arvokkaampi koko projektista tulee. 

Tältä kantilta katsottuna IOTAlla meneekin nyt erinomaisesti. Se on onnistunut kasvattamaan tunnettuuttaan kryptomarkkinoilla nopeasti, ja analyytikot pitävät sitä erittäin vahvana tekijänä nimenomaan IoT:n saralla. IOTA kurssi maalaa selkeää kuvaa siitä, miten tämä projekti on alettu ottaa laajemmin huomioon kryptomarkkinoilla. Pari vuotta tasaisesti sujuneen vuoden jälkeen Toukokuu lopussa 2021 IOTA kurssi lähti pystysuoraan nousuun. MIOTAn arvo nousi parissa viikossa 0,42 dollarista melkein 1,50 dollariin. Ja tämän uskotaan olleen vasta alkua! 

Analyytikot ja asiantuntijat näkevät IOTAssa suuren luokan kasvupotentiaalia, ja jos sen Tangle -alusta omaksutaan Internet of Thingsin pääasialliseksi verkoksi, sen arvon voidaan olettaa räjähtävän käsiin. Osta IOTA jos analyytikoiden tavoin uskot sen kasvuun lähitulevaisuudessa. Yleiskuvassa suosittelemme sinua aina tutustumaan sen kryptovaluutan projektiin kokonaisuudessaa, johon olet aikeissa sijoittaa. Kryptovaluuttoihin sijoittamisen järkevyyttä on helpompi perustella, kun ymmärrät mihin jotakin tiettyä kryptovaluuttaa voidaan käyttää, ja näin ollen voit päätellä onko kyseisellä kryptolla kasvupotentiaalia. Osta IOTA jos uskot, että siinä on potentiaalia IoT -alan mullistamiseen, ja jos analyytikoiden tapaan näet sen hyvänä pitkän aikavälin sijoituskohteena.

IOTA plussat ja miinukset

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä MIOTA kryptovaluutta on arvoltaan 1,40 dollaria per token. Sen hinta on ollut vuonna 2021 huomattavasti korkeammalla kuin aiempina vuosina, vaikka IOTA kurssi onkin pomppinut ylös alas kryptovaluutoille ominaiseen tapaan. Monet analyytikot uskovat IOTAn nousevan ja vakiintuvan yli 2 dollariin vuonna 2022 , ja optimistisimmat arviot heittävät sen jopa 25 dollarin arvoon vuoteen 2025 mennessä. Ei siis ole kysymystäkään siitä, etteikö markkinoilla riittäisi uskoa tähän ainutlaatuiseen kryptoprojektiin. Kysymys onkin, löytyykö sinulta luottoa siihen? Osta IOTA jos löytyy, mutta lue ensin nämä pääpiirteiset plussat ja miinukset:

Plussat

 • IOTA tarjoaa lohkoketjuja nopeammat ja kustannustehokkaammat transaktiot
 • IOTAn kyky suorittaa mikrotransaktioita avaa ovet sen käytölle perinteisillä markkinoilla aivan eri tavalla, kuin mihin lohkoketjut pystyvät
 • IOTA pyrkii olemaan tulevaisuudessa se ainoa oikea Internet of Things -verkko
 • MIOTA kryptovaluutta on ollut nousussa vuoden 2021, ja sen nousun jatkoon uskotaan markkinoilla vakaasti
 • Jos IOTA otetaan käyttöön IoT -markkinoilla yleisenä verkkona, sen arvon voidaan olettaa nousevan rakettimaisesti
 • IOTAlla on jo nimekkäitä yhteistyökumppaneita, kuten Volkswagen

Miinukset

 • IOTA on huomattavasti vähemmän tunnettu projekti, kuin monet suuret kryptovaluutat ja niiden lohkoketjut
 • Vaikka IOTA ei perustu lohkoketjuun, sen arvo on silti altis kryptomarkkinoiden kurssimuutoksille
 • IOTAlla ei ole Plan B:tä jos sitä ei otetakaan yleiseksi verkoksi IoT -alalla.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on IOTA?

IOTA -niminen hajautettu pääkirja, jonka pohjana ei toimi lohkoketju, vaan Tangle -niminen nodeverkko, joka mahdollistaa mikrotransaktiot esimerkiksi IoT -laitteiden välillä.

Miten voin ostaa MIOTA tokenia?

Osta MIOTA helposti ja nopeasti suosituimmilta netin kaupankäyntialustoilta, kuten eToro: rekisteröidy, siirrä tilillesi rahaa ja osta MIOTA.
[Katso opas: IOTA:n ostaminen]

Kannattaako IOTA kryptovaluuttaan sijoittaa?

IOTA on kunnollisen käyttötarkoituksen tarjoava mielenkiintoinen projekti, mikä povaa sille valoisaa tulevaisuutta. Analyytikot suosittelevat IOTAa pitkän aikavälin sijoituksena.

Mikä on IOTA hinta?

IOTAn arvo, kuten kaikkien kryptovaluuttojen arvot, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen IOTA kurssi tältä sivustolta.

Nouseeko IOTA hinta tulevaisuudessa?

IOTAn hintaan vaikuttaa eniten sen oman verkon suosion ja käytön kasvu, minkä lisäksi se on kuitenkin altis kryptomarkkinoiden liikehdinnälle kokonaisuudessaan.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria