Osta Ethereum: Paras opas (2022 Päivitetty)

Osta Ethereum helposti ja nopeasti tämän aloittelijan oppaan avulla! Ethereum on yksi vanhimmista, vahvimmista ja mielenkiintoisimmista kryptovauutoista, joita markkinoilta löytyy. Se on Bitcoinin suurin kilpailija, vaikka näiden kahden kryptovaluutan käyttölogiikat ovat aivan eri maailmoista, minkä lisäksi Ethereum on huomattavasti enemmän kuin vain Bitcoinin tyyppinen käyttövaluutta. Se nimittäin tarjoaa alustan, jolle kuka tahansa pystyy rakentamaan oman kryptovaluutan, sekä paljon, paljon muuta. 

Ethereumin hinta lähti vuoden 2021 alussa Bitcoinin peesissä pystysuoraan nousuun, ja se on sen jälkeen pysytellyt suhteellisen vakaasti huippuhinnassa. Vaikka se on yksi kryptomarkkinoiden arvokkaimmista kryptovaluutoista, se on sijoittajan näkökulmasta monella tavalla houkuttelevampi vaihtoehto, kuin se markkinoiden ykkösnimi, Bitcoin. Miksi näin? Mihin Ethereumia voi käyttää ja mistä sitä kannattaa ostaa? Näihin kysymyksiin ja paljoon muuhun tarjoamme tässä artikkelissa vastauksen. Ja ‘Osta Ethereum’ -oppaamme avulla olet mukana Ethereum -karkeloissa ennen kuin ehdit kissaa sanoa.

Osta Ethereum täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

4 hyvää syytä sijoittaa Ethereumiin

 • Ethereum on monia muita kryptovaluuttoja vakaampi sijoituskohde
 • Ethereum on monipuolinen lohkoketjualusta, jota esimerkiksi yritykset voivat jo hyödyntää liiketoiminnassaan
 • Suurin osa isoista DeFi coineista on rakennettu Ethereumin lohkoketjuun, mikä vakauttaa sen toimintaa
 • Ethereumin hinnan voidaan olettaa kasvavan myös jatkossa, joten sitä pidetään hyvänä pitkän aikavälin sijoituksena. 
 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 83,45% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Osta Ethereum – Nopea opas

Mennään heti aluksi suoraan asiaan, eli Ethereum osto-oppaaseen. Vaikka Ethereum on yksi markkinoiden arvokkaimmista kryptovaluutoista, se ei silti ole lähellekään niin arvokas per coin, kuin kryptojen kuningas, Bitcoin. Tästä huolimatta Ethereum tarjoaa sekä krypto- että perinteisille markkinoille erittäin monipuolisen alustan, joten sen arvon kasvuun pitkällä aikavälillä luotetaan vakaasti. Joka tapauksessa kasvuvaraa ja potentiaalia on, ja mitä enemmän Ethereum otetaan yleisesti käyttöön esimerkiksi yritysten piireissä, sitä rivakammin sen arvo kasvaa.

Nyt on siis erinomainen hetki käydä kiinni tähän kryptovaluuttaan jos siitä haluaa hyötyä ilman, että siihen pitää sijoittaa kymmeniä tuhansia kerralla. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta Ethereum omalla vastuulla.

Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2021 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta Ethereum markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

eToron alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, myös sosiaalisesti. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta Ethereum eTorossa näin:

Luo tili ja siirrä rahaa

Untitled design

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla. Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. Näin se pystyy tarjoamaan sinulle parhaiten sopivat palvelut. 

Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Tämän voi skipata, mutta suosittelemme, että teet sen samantien. Muuten palvelusi tulevat olemaan rajalliset. Lisäksi tunnistautuminen tuo lisäturvaa sijoituksillesi. Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta Ethereum. Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis ostamaan Ethereumia!

Osta Ethereum

et

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta Ethereum helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata Ethereumista käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa. 

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa Ethereumia. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousutarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi Etherit eToro-salkussasi.

Ethereum – Mikä se on?

Ethereum on yksi vanhimmista ja suurimmista hajautetun ja avoimen lähdekoodin lohkoketjuista, joita markkinoilta löytyy. Sen lohkoketju on haarautettu vieläkin vanhemmasta lohkoketjusta, Ethereum Classic, joka joutui heti alkumetreillään hakkeroinnin uhriksi. Tämän uuden lohkoketjun natiivivaluutta tunnetaan ticker symbolilla ETH, kun taas ETC:llä viitataan projektin vanhan lohkoketjun natiivivaluuttaan. Ole siis tarkkana, ja osta Ethereum, eikä Ethereum Classic. 

Ethereumin kehitystyö alkoi jo vuonna 2013 kun yksi sen nimekkäimmistä perustajista, venäläis-kanadalainen Vitalik Buterin julkaisi projektin white paperin, jossa hän käsitteli hajautettujen älysopimusten toteuttamista suurella skaalalla. Vuonna 2014 Vitalik, sekä Ethereumin muut perustajajäsenet, mukanaan brittiläinen Gavin Wood keskittyivät rahoituksen keräämiseen, minkä jälkeen uuden lohkoketjun toteutus saatettiin aloittaa. Gavin Wood koodasi Ethereumin lohkoketjun ensimmäiset osat C++ -ohjelmointikieltä käyttäen, ja on ollut ratkaisevassa osassa sen suhteen, minkä tyyppinen lohkoketju Ethereumista on sittemmin kehittynyt.

osta Ethereum

Microsoftin tutkijana ennen toiminut Gavin Wood esimerkiksi toimi myöhemmin Ethereumin projektissa teknologiajohtajana. Woodia ei pahemmin ole nähty julkisuudessa, kun taas Vitalik Buterin viihtyy otsikoissa melkein yhtä hyvin kuin Teslan perustajiin kuuluva kryptovaluuttojen suurfani, Elon Musk. Näiden kahden lisäksi Ethereumia oli perustamassa myös Charles Hoskinson, jolla meni jo projektin alkuvaiheessa sukset ristiin muiden kanssa. Hän lähtikin projektista perustamaan sille kilpailijaa: Cardano on vuodesta 2017 asti niittänyt menestystä esimerkiksi huhuilla Google -yhteistyöstä. 

Ethereum ja Cardano ovat sekä käytöltään, että arvoltaan hyvin samankaltaisia projekteja, mutta ainakin vielä Ethereum vetää pidemmän korren. Ethereum on esimerkiksi melkein yksinään mahdollistanut DeFi -markkinoiden huiman kukoistamisen vuoden 2020 syksystä lähtien. DeFi -projektit (eng. Decentralized Finance) hätyyttelevät jo näillä näppäimillä perinteisiä rahoitusmarkkinoita, kun kuluttajien luottamus esimerkiksi pankkijärjestelmään rapisee silmissä. Ethereumin pitkän ajan tavoite onkin toteuttaa se, mitä varten Bitcoin perustettiin: horjuttaa ja lopulta syrjäyttää perinteiset rahoitusmarkkinat, ja korvata ne omalla maailmanlaajuisella alustallaan. 

Ethereumin globaali alusta eroaa tämänhetkisistä verkkoalustoistamme siinä, että se on kaikille avoin, demokraattinen ja läpinäkyvä alusta, jolle kuka tahansa voi rakentaa älysopimuksia ja hajautettuja sovelluksia (dApps), jotka ovat sensuroimattomia, korruptoimattomia ja petoksen kestäviä ohjelmistoja.

Ethereum kuuluu markkinoiden johtaviin kryptovaluuttoihin

Ethereumia verrataan usein Bitcoiniin, mikä saattaa johtua siitä, että ne ovat kaksi markkinoiden arvokkainta kryptovaluuttaa. Mutta tämä vertaus on monella tapaa virheellinen, sillä siinä missä Bitcoin on tarkoitettu pääasiassa maksuvaluutaksi ja vaihdon välineeksi, Ethereum on paljon, paljon muutakin. Ethereumiakin voi jo käyttää maksuvälineenä, sillä esimerkiksi Visa ja PayPal ovat alkaneet hyväksyä Ethereum -maksuja. Mutta sen lisäksi Ethereum on kiinnostava projekti erityisesti sen alustan vuoksi.

Ethereum tarjoaa avoimen lähdekoodinsa avoimesti kaikkien käytettäväksi, mikä tarkoittaa, että kuka vain voi rakentaa sen lohkoketjuun oman kryptovaluutan, älysopimuksia, tai hajautettuja sovelluksia. Erityisesti älysopimukset ovat olleet kovaa huutoa vuodesta 2020 alkaen, kun DeFi -markkinat alkoivat kasvaa. Erilaiset DeFi -projektit, eli hajautetun rahoituksen projektit hyödyntävät Ethereumin lohkoketjuun rakennettavia älysopimuksia esimerkiksi lainajärjestelmien pohjana, tietovarastoina, ja jopa digitaalisten pelien rakennusalustoina. Älysopimukset vähentävät välikäsien tarvetta kaikissa rahoituksen antamisen ja saamisen muodoissa. 

osta Ethereum

Esimerkiksi kryptolainaa ottaessasi, olet suoraan yhteydessä lainanantajan kanssa, eli välissä ei ole huimia välityspalkkioita ja bonuksia välistä ottavaa pankkia tai muuta rahoituslaitosta. Tämä älysopimusten avoimen kehittämisen alusta tekee Ethereumista yhden kryptomarkkinoiden vahvimmista tekijöistä, sillä se on yksi niistä harvoista projekteista, jota on jo alettu implementoida perinteisten yritysten liiketoiminnan osaksi. Ja mitä enemmän Ethereumin verkkoa otetaan käyttöön yritysmaailmassa yleisesti, sitä nopeammin ja korkeammalle sen arvo tulee jatkossa kasvamaan. 

Tämä kaikki vastaa täysin Ethereumin perustajan, Gavin Woodin visiota yleispätevästä tietokoneesta, joka kykenee palvelemaan kaikkia aloja kestävästi, korruptoimattomasti ja ilman petosten vaaraa. Erityisen mielenkiintoista Ethereumissa on sen potentiaali uusien valuuttojen, kryptovaluuttojen luomisalustana. 

Ethereumin lohkoketjuun on jo rakennettu yli 280 000 ERC-20 tokenia, ja osa niistä (noin 40 ERC-20 tokenia) sijoittuu kryptovaluuttojen 100 parhaan joukkoon markkina-arvolla mitattuna. Näihin kuuluvat esimerkiksi LINK, BNB sekä Yhdysvaltojen luoma USDT. Nyt kun yhä useampi valtio on jo kehittämässä omaa valtiollista kryptovaluuttaansa, onkin mielenkiintoista seurata, kuinka moni niistä rakennetaan Ethereumin lohkoketjuun Yhdysvaltain viitoittaman tien mukaan. Jos uskot tähän skenaarioon, osta Ethereum jo tänään.

Ethereum staking

Olet varmasti kuullut louhinnasta, joka on prosessi, jolla luodaan esimerkiksi uusia Bitcoineja markkinoille. Louhiminen tapahtuu niin sanotuilla supertietokoneilla, jotka maksavat helikoptereita, ja vaativat hurjia määriä sähköä prosessoidakseen louhinnan vaatimia laskutoimituksia. Louhinta on siksi hidas ja kallis prosessi, johon monilla ei ole mahdollisuutta osallistua. Ethereum on Bitcoinin tapaan louhittava kryptovaluutta, mutta nyt sen kehittäjät ovat tuomassa tähän muutosta: louhinnan tilalle on tulossa Ethereum staking, kun Ethereum 2.0 -päivityksessä PoW -algoritmi (Proof-of-Work) korvataan PoS -algoritmilla (Proof-of-Stake). 

osta Ethereum

Staking on prosessi, jossa sinulla on mahdollisuus tienata lisää kryptovaluuttaa korkona, kun talletat kryptovaluuttaa sen lohkoketjuun tietyn määrän tietyksi ajaksi. Tämä auttaa lohkoketjuprojektin kehitystä, ja olet näin ollen ansainnut palkkion, eli kyseistä kryptovaluuttaa palkaksi tuestasi. Ethereumin lohkoketjuun tehtiin valtavia uudistuksia vuonna 2020, ja joulukuussa lanseerattu Ethereum 2.0 Beacon Chain mahdollistaa jo tämän kryptovaluutan stakingin. Käytännössä talletat siis ETH coineja (artikkelin kirjoitushetkellä vaadittu minimitalletus on 32 ETH:ta) Ethereumin lohkoketjun talletussopimukseen, jolloin pääset validoijana osallistumaan lohkoketjyn ylläpitoon ja kehittämiseen.

Validoijien työ mahdollistaa Ethereumin lohkoketjun saumattoman ja luotettavan toiminnan, sekä kehittää sitä koko ajan, joten työstä pitää maksaa palkkaa. Huomaa kuitenkin, että talletuksesi lukkiutuu Ethereumin verkkoon niin pitkäksi aikaa, että 2.0 -päivitys on valmis. Joulukuussa 2020 stakingin tullessa mahdolliseksi validoijien palkkiot olivat noin 0,00403 ETH:ta per päivä, mikä vastasi noin 2,36 dollaria. Tähän päivään mennessä tämä staking palkkio on jo noussut arvoltaan, ja nousee edelleen lohkoketjun kehittyessä ja koko projektin arvon kasvaessa. Osta Ethereum jos uskot sen kasvupotentiaaliin pitkällä aikavälillä.

Kannattaako Ethereumiin sijoittaa?

Ethereum on jo todistanut potentiaalinsa sijoituskohteena, sillä siihen vain kolme vuotta sitten sijoittaneet, ovat käärineet itselleen jo huimia tuottoja. Lisäksi se, että Ethereum on alettu hyväksyä Bitcoinin tapaan maksuvaluuttana esimerkiksi suuritysten, kuten Visan ja PayPalin toimesta, povaa tälle suurkryptolle valoisaa tulevaisuutta. Maksuvaluutan lisäksi Ethereum tarjoaa erittäin monipuolisen kehitysalustan, jota monet yritykset ympäri maailman ovat jo alkaneet implementoida osaksi toimintojaan. 

Katso reaaliaikainen Ethereum kurssi täältä.

Vaikka Ethereumin tulevaisuus näyttää erittäin hyvältä, eikä sen kasvua epäile kukaan, kannattaa pitää mielessä, että se on kuitenkin kryptovaluutta. Ja kryptovaluutat ovat erittäin volatiileja sijoituskohteita silti, vaikka ne ovatkin jo hyvinkin olennainen osa esimerkiksi yritysten arkea. Jos olet aikeissa osta Ethereum, sinun on perehdyttävä kyseiseen kryptovaluuttaan aina syvemmin ennen sijoittamista, ja muistettava, että kryptovaluuttojen arvo perustuu pääosassa niiden suosioon, eli tietenkin kysyntään ja tarjontaan. Mitä enemmän Ethereumilla on käyttäjiä, sitä nopeammin ja vakaammaksi sen arvo kasvaa. 

Loppupeleissä päätös siitä, sijoitatko Ethereumiin, ja kuinka paljon, riippuu täysin sinusta itsestäsi. Älä koskaan sijoita vain siksi, että joku muu kehottaa sinua tekemään niin, vaan koosta aina omat johtopäätöksesi siitä, onko Ethereum ostamisen arvoinen. Ja silti kannattaa pitää mielessä, että tänä päivänä kryptovaluuttojen arvot reagoivat vahvasti niinkin pieniin, ja ennakoimattomiin asioihin kuin twiitit. Lisäksi Bitcoinin menestys tai lasku vaikuttaa koko kryptomarkkinoihin, oli kyseessä kuinka vahva kryptovaluutta tahansa. Jos olet sitä mieltä, että Ethereum on tarpeeksi vakaa kohde, jolla on kasvupotentiaalia, osta Ethereum.

Ethereum plussat ja miinukset

Ethereumiin sijoittaminen voi näyttäytyä monelle turvallisempana vaihtoehtona moniin muihin kryptovaluuttoihin verrattuna jo siksi, että se on yksi vanhimmista ja parhaiten tunnetuista kryptovaluutoista. Ja monet siihen jo vuosia sitten sijoittaneet ovatkin hyötyneet sijoituksestaan huimasti! Koska Ethereum on konkreettisen käyttötarkoituksen tarjoava kryptoprojekti, sen kysyntä perustuu suhteellisen vakaalle pohjalle, mikä on pidemmän päälle ehdottoman suuri plussa. 

Ethereumin tarjoama älysopimusten ja hajautettujen sovellusten kehitysalusta on avoin ja monipuolinen, mikä on jo nyt johtanut sen käyttöönottoon yritysten saralla. Ethereuminkin kohdalla kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että vaikka se on iso ja vakaa projekti, sekään ei ole turvassa koko kryptomarkkinoita heiluttavilta voimilta. 

Jos esimerkiksi kryptojen kuningas, Bitcoin, yllättäen sukeltaisi, voit olettaa, että kaikkien kryptojen kurssit seuraavat perässä. Sama pätee tietenkin myös toiseen suuntaan, eli jos Bitcoinille povataan nousua, myös Ethereumin voidaan odottaa reagoivan positiivisesti. Ennen kuin osta Ethereum, käydään läpi sen yleisimmät plussat ja miinukset:

Plussat

 • Ethereum on yksi suosituimmista, ja siksi vakaimmista lohkoketjuista
 • Ethereumin kryptovaluutta on hyväksytty maksuvaluuttana jo esimerkiksi Visan ja PayPalin palveluissa
 • Ethereumin tarjoama alusta on avoin, globaali ja monipuolinen, mikä tekee siitä ideaalin lohkoketjun yritysten käyttöön
 • Ethereum on yksi arvokkaimmista kryptovaluutoista, mutta sillä on silti runsaasti kasvuvaraa
 • Kun Ethereum 2.0 -päivitys valmistuu, Ethereumin arvon uskotaan nousevan helposti jopa 10 000 dollariin per ETH.

Miinukset

 • Ethereumin käyttökustannukset ovat korkeat, mitä on kritisoitu jo vuosien ajan
 • Ethereumin suurin kilpailija, Cardano, alkaa jo hintansa puolesta hätyytellä tätä jättiläistä
 • Ethereumin lohkoketju käy parhaillaan läpi jättimäistä uudistusta, joka saattaa tehdä siitä haavoittuvan esimerkiksi kyberhyökkäyksille

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Ethereum?

Ethereum tarjoaa kryptomarkkinoille älysopimusten ja hajautettujen sovellusten kehitysalustan, sekä käyttökelpoisen kryptovaluutan.

Miten voin ostaa Ethereumia?

Osta Ethereum helposti ja nopeasti eToron kaupankäyntialustalta: rekisteröidy palveluun, siirrä tilillesi rahaa ja osta Ethereum tänään!

Mikä on Ethereum arvo?

Ethereum arvo, kuten kaikkien kryptovaluuttojen arvot, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Ethereum kurssi tältä sivustolta.

Minkä hintainen Ethereum on vuonna 2025?

Analyytikot uskovat Ethereumin kasvuun pitkällä aikavälillä, ja jos 2.0 -jättipäivitys onnistuu, ETH voi vuonna 2025 nousta jopa 20 000 dollarin arvoon.

Onko Ethereum hyvä sijoitus?

Analyytikot uskovat Ethereumin tasaiseen kasvuun tulevaisuudessa, ja lohkoketjun 2.0 -päivityksen uskotaan vain kiihdyttävän sen kasvua. 

Lähteet ja hyödyllisiä linkkejä, joista voit lukea lisää. bulp
Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria