Osta Ethereum Classic: Paras opas (2022 Päivitetty)

Osta Ethereum Classic jos hakusessa on monia muita kryptovaluuttoja hieman vakaampi sijoituskohde, joka kuitenkin säilyttää arvonsa hyvin. Kryptovaluuttoihin sijoittamisesta tuli vuonna 2021 valtavirtaa, kiitos Bitcoinin, mutta sen lisäksi markkinoilta löytyy todella monta muuta mielenkiintoista kryptoa, joilla on runsaasti kasvuvaraa. Tällä hetkellä markkinoilla on jo 3 000 erilaista kryptovaluuttaa, joista valita, joten tähän uuteen kategoriaan sijoittaessa tieto on valtaa.

Ethereum Classic saattaa nimenä olla harhaanjohtava, sillä se markkinoiden toiseksi parhaiten tunnettu kryptovaluutta, Ethereum, on itse asiassa siitä erillinen kryptovaluutta, johon voi sijoittaa. Ethereum Classic on tämän päivän Ethereumia edeltänyt projekti, josta maksuvaluuttanakin jo toimiva Ethereum (ETH) on haarautettu. Mutta miten muuten nämä kaksi eroavat toisistaan, ja onko Ethereum Classic hyvä sijoitus, siitä kerromme tässä sijoitusoppaassa. Osta Ethereum Classic tämän selkokielisen aloittelijan oppaan avulla helposti ja nopeasti.

Osta Ethereum Classic 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

4 hyvää syytä sijoittaa Ethereum Classiciin

 • Ethereum Classic tarjoaa markkinoille joustavan lohkoketjualustan, johon kuka vain voi kehittää oman kryptovaluutan tai hajautettuja sovelluksia (dApps)
 • ETC:n rajoitetun määrän uskotaan tulevaisuudessa nostavan sen arvoa ja vakauttavan koko projektia 
 • Vaikka Ethereum on huomattavasti Ethereum Classicia tunnetumpi ja suurempi projekti, Ethereum Classic nähdään hyvänä arvonsa säilyttävänä sijoituskohteena
 • Osta Ethereum Classic eToron erittäin suositulla, kansainvälisellä kaupankäyntialustalla – Aloita sijoittaminen tänään!
Osta Ethereum Classic 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Osta Ethereum Classic – Nopea opas

Mennään heti aluksi suoraan asiaan, eli Ethereum Classicin osto-oppaaseen. Vaikka Ethereum Classicin hinta nousikin vuonna 2021 korkeammalle, mitä se on koskaan ollut, sen arvon uskotaan edelleen jatkavan kasvuaan. Tämän tulevaisuuden kasvun moottorina uskotaan toimivan ETC:n rajoitettu määrä markkinoilla. Ja joka tapauksessa Ethereum Classic on jo todistanut kykynsä toimia hyvin arvonsa säilyttävänä kryptovaluuttana. Lisäksi sillä on runsaasti kasvuvaraa ja potentiaalia, ja mitä enemmän Ethereum Classicia otetaan yleisesti käyttöön, sitä rivakammin sen arvo kasvaa.

Nyt on siis erinomainen hetki käydä kiinni tähän kryptovaluuttaan jos siitä haluaa hyötyä ilman, että siihen pitää sijoittaa kymmeniä tuhansia kerralla. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta Ethereum Classic omalla vastuulla.

Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2021 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta Ethereum Classic markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, myös sosiaalisesti. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta Ethereum Classic eTorossa näin:

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 83,45% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Luo tili ja siirrä rahaa

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla. Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. 

Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Tämän voi skipata, mutta suosittelemme, että teet sen samantien. Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta Ethereum Classic. Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis ostamaan Ethereum Classic ETC!

Osta Ethereum Classic

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta Ethereum Classic helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata ETC:stä käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa. 

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa Ethereum Classicia. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousutarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi ETC:t eToro-salkussasi.

Osta Ethereum Classic

Ethereum Classic – mikä se on?

Ihan ensimmäiseksi on nostettava pöydälle se kuuluisin kissa: Ethereum ja Ethereum Classic ovat kaksi erillistä projektia, ja näin ollen myös kaksi erillistä kryptovaluuttaa. Ethereum Classicista kannattaa pitää mielessä erityisesti se, että vaikka se on virallisesti lanseerattu tällä nimellä vasta vuonna 2016, se on koko Ethereum -projektin aito ja alkuperäinen lohkoketju. Ethereum Classic on lohkoketjualusta, joka perustuu Ethereum Virtual Machine-laitteelle (EVM), ja joka mahdollistaa älysopimusten ja hajautettujen sovellusten kehittämisen. 

Alkuperäinen Ethereum lohkoketju tuotiin markkinoille jo vuonna 2013 Vitalik Buterinin toimesta, mutta homma ei lähtenytkään ihan niin mallikkaasti käyntiin, kuin oli toivottu. Tuohon aikaan lohkoketjuteknologia ei vielä ollut tarpeeksi kehittynyttä, ja monet niistä joutuivat hakkeroinnin uhreiksi. Näin kävi myös Ethereumin alkuperäiselle lohkoketjulle vuonna 2015. Lohkoketjuissa on se erikoisuus, että kaikki siinä suoritetut tapahtumat tallentuvat sen tietokantaan automaattisesti, ja ovat sen jälkeen siellä ikuisesti jäljitettävissä. Ethereumin perustajat eivät kuitenkaan halunneet jatkaa projektin rakentamista tämän hakkeroidun lohkoketjun varaan. 

Osta Ethereum Classic

Siksi vuonna 2016 Ethereumin taustalla toimiva säätiö päätyi tekemään sääntöjenvastaisen tilanmuutoksen lohkoketjuun, eli tästä alkuperäisestä lohkoketjusta haarautettiin uusi Ethereum -lohkoketju. Tässä uudessa, haarautetussa lohkoketjussa ei näy jälkiä edellä mainitusta hakkeroinnista. Tämä uusi haarauma nimettiin Ethereumiksi (ETH), joka tunnetaan tänä päivänä melkein Bitcoinin veroisena kryptovaluuttana ja monipuolisena DeFi -alustana. Jäljelle jäänyt alkuperäinen lohkoketju nimettiin uudelleen, ja siitä tuli Ethereum Classic (ETC). Ethereum Classicin päävastuuksi tuli tällöin Ethereum -verkon alkuperäisen, muuttumattoman historian ylläpitäminen. 

Alkuperäisen Ethereum -verkon ylläpidon lisäksi Ethereum Classic on kuitenkin edelleen myös toimiva lohkoketju. Se toimii esimerkiksi erinomaisena kryptovaluuttojen vaihto- ja kaupankäyntialustana, jossa kauppaa käydään nimenomaan digitaalisilla omaisuuserillä, eli kryptovaluutoilla. Ethereum Classicin natiivivaluuttaa, ETC, käytetään sen verkossa käytävässä kaupassa pääasiassa transaktiomaksujen suorittamiseen. Mietitkö, miten lohkoketjun aiempi hakkerointi vaikuttaa sen toimintaan yleisesti? Ei hätää, se ei vaikuta verkon toimintaan mitenkään, vaikka se löytyy lohkoketjun tietokannasta ikuisesti. 

Miten Ethereum eroaa Ethereum Classicista?

Se suurin sijoittajia ihmetyttävä kysymys on tietenkin se, miten alkuperäinen Ethereum Classic eroaa tämän päivän suurnimenä tunnetusta Ethereumista. Se suurin ero näiden kahden välillä on tietenkin se, että ne ovat kaksi erillistä lohkoketjua ja projektia. Tästä syystä niillä on myös erilliset kryptovaluutat: Ethereum Classicin ETC, ja Ethereumin ETH.

Mutta koska Ethereum on haarautettu suoraan alkuperäisestä Ethereum Classicin lohkoketjusta, nämä kaksi ovat rakenteeltaan, sekä toimintalogiikaltaan hyvin samankaltaisia. Molemmat lohkoketjut mahdollistavat älysopimusten ja hajautettujen sovellusten monipuolisen kehittämisen, sekä kryptovaluuttojen välisen kaupankäynnin. On kuitenkin ymmärrettävää, että Ethereum -säätiö on laittanut enemmän paukkuja uudemman Ethereum -verkon kehittämiseen ja vahvistamiseen, kuin Ethereum Classicin. Tämä on näkynyt siinä, että Ethereumista on kasvanut huomattavasti Ethereum Classicia suurempi, arvokkaampi ja vaikutusvaltaisempi projekti. 

Osta Ethereum Classic

Ethereumin vahvaan kasvuun on ennen kaikkea vaikuttanut se, että suurin osa lohkoketjun louhijoista siirtyi vuonna 2016 tehdyn haarauttamisen myötä Ethereum Classicin verkosta uuteen Ethereum verkkoon. Louhijoiden mukana siirtyivät luonnollisesti myös suurin osa protokollista sekä verkon käyttäjistä, eli älysopimusten ja hajautettujen sovellusten kehittäjistä. Näiden kahden suurin eroavaisuus löytyy siksi niiden yhteisöistä, mikä on johtanut siihen, että molemmat projektit nähdään markkinoilla hyvin eri vinkkelistä. 

Alkuperäinen Ethereum Classic nähdään pääasiassa muuttumattomana pääkirjana, jonka tehtävä on säilyttää koko Ethereum -projektin historialliset tiedot. Arvonsa puolesta se taas nähdään pääasiassa spekulatiivisena omaisuuseränä. Ethereum sen sijaan on tänä päivänä kasvanut jo valtavaksi verkoksi ja ohjelmistoyritykseksi, jonka alustalle rakennetut DeFi -projektit (eng. Decentralized Finance) uhmaavat jo perinteisiä rahoitusmarkkinoita. Lisäksi ETH on jo niin tunnettu ja käytetty kryptovaluutta, että sillä voi maksaa ostoksiaan monissa verkkokaupoissa. 

Entä näiden kahden hinnat, onko niillä vaikutusta toisiinsa? Jo nopealla tarkistamisella huomataan, että ETC ja ETH ovat kahdessa aivan eri leirissä hintansa puolesta: ETC pyörii 40 dollarin molemmin puolin, kun taas ETH huitelee jo yli 3 000 dollarissa. Kuten näistä eroavaisuuksista huomataan, näillä kahdella kryptovaluutalla ei ole vaikutusta toistensa arvoon sinällään. On kuitenkin huomattu, että Ethereumin hintapiikit saavat väliaikaisesti myös Ethereum Classicin hinnan nousuun. 

Katso Filecoinin kurssi reaaliajassa.

Kryptovaluutat pohjautuvat lohkoketjuun

Jotta ymmärrät, miten kryptovaluutat toimivat, on hyvä käydä läpi mitä niiden alustat, eli lohkoketjut ovat. Kaikki kryptovaluutat perustuvat lohkoketjuun. Lohkoketjut ovat nimensä mukaisesti digitaalisia ketjuja, jotka koostuvat lohkoista, eli tietokannoista. Käytännössä lohkot ovat digitaalisia algoritmeja. Kun näitä lohkoja, eli tietokantoja on useita yhdessä lohkoketjussa, puhutaan hajautetusta tietokannasta. Kuka tahansa voi ylläpitää omaa tietokantaansa lohkoketjussa, joka on läpinäkyvä, turvallinen ja korruptoimaton verkko. 

Lohkoketjujen korruptoimattomuus johtuu niiden luonteesta hajautettuna verkkona, jolla ei ole keskitettyä hallintoa, esimerkiksi keskuspankkia, joka kontrolloisi kaikkea verkon toimintaa. Jokainen lohkoketju on luotu eri tarkoitusta varten, ja jotta lohkoketjua voitaisiin käyttää, se tarvitsee aina oman natiivivaluutan, eli kryptovaluutan. Näin ollen Bitcoinin lohkoketjussa natiivivaluutta on BTC, Ethereumin lohkoketjussa ETH, Cardanon lohkoketjussa ADA, jne. Näitä kryptovaluuttoja käytetään ennen kaikkea maksuina niiden lohkoketjussa tapahtuvista transaktioista. 

Miksi tämä on tärkeää? Koska Ethereum Classicin käyttötarkoituksen ymmärtäminen voi auttaa siinä kohtaa kun olet vasta miettimässä, mihin kryptovaluuttaan sinun kannattaisi sijoittaa. Kryptojen käyttötarkoituksen mukaan pystyt arvioimaan, millä kryptoprojektilla on parhaat mahdollisuudet nousta yleiseen käyttöön tulevaisuudessa. Käytön yleistyminen nostaa kryptovaluutan arvoa, mikä taas hyödyttää sinua sijoittajana. Varsinkin Ethereum Classicin tapauksessa sen lohkoketju on nimenomaan se asia, joka siinä kiinnostaa: sen käytön monipuolisuus ja sen eroavaisuudet verrattuna siitä haarautettuun Ethereumiin. Osta Ethereum Classic vasta kun ymmärrät tämän eroavaisuuden.

Kannattaako Ethereum Classiciin sijoittaa?

Osta Ethereum Classic

Kryptovaluutat, mukaan lukien Ethereum Classic, ovat erittäin volatiileja ja riskialttiita sijoituskohteita. Niiden hinta voi heitellä yhden päivän aikana hurjasti, ja niiden tulevia liikkeitä on lähes mahdotonta ennustaa. Tästä johtuen vanha sääntö pätee: Älä sijoita kohteeseen, jota et tunne tai ymmärrä. Osta Ethereum Classic vasta siinä vaiheessa kun ymmärrät mihin sitä käytetään, jonka jälkeen osaat arvioida sen kasvupotentiaalin itse. Tässä muutama hyvä lisäpointti, joita kannattaa miettiä ja tutkia: 

Ethereum Classicin kohdalla on tärkeää miettiä erityisesti sitä, että minkä tyyppistä sijoittamista haluat mieluiten harrastaa? Oletko hakemassa hyvää kohdetta pitkän aikavälin sijoittamiseen, vai kiinnostaako sinua spekulatiivinen kaupankäynti? Ethereum Classic sopii spekulatiiviseen kaupankäyntiin erinomaisesti, mutta sitä ei nähdä saman veroisena pitkän aikavälin sijoituskohteena, kuin Ethereum. Tähän on yksinkertaisena syynä se, että Ethereumin kasvun uskotaan jatkuvan vielä pitkään, ja suurin askelin, kun taas Ethereum Classicille ei samantyyppisiä ennusteita irtoa. 

Tämän alkuperäisen Ethereumin puolesta puhuu kuitenkin se, että se nähdään markkinoilla yleisesti vakaana kryptovaluuttana. Sen hinnan muutokset eivät ole yhtä volatiileja, kuin Ethereumin, ja se säilyttää arvonsa hyvin maailman melskeissäkin. Lisäksi se on nyt, ja tulee aina olemaan se alkuperäinen Ethereum, joka ylläpitää Ethereumin muuttumatonta historiaa. Turvallisuuden saralla Ethereum Classic nähdään suhteellisen vahvana projektina, mutta louhijoiden vähyydestä johtuen, sen suojaus on haavoittuvampi, kuin Ethereumin. 

Ethereum Classic plussat ja miinukset 

Ethereum Classic on Ethereum kryptovaluutan alkuperäinen versio, josta ETH on haarautettu. Ethereum Classic on älysopimusalusta, jota esimerkiksi valtiot, instituutiot, organisaatiot ja yksityiset ihmiset voivat käyttää erilaisten älysopimusten ja hajautettujen sovellusten kehittämiseen. Hintansa puolesta ETC ei pysty kilpailemaan uuden haaransa, ETH:n kanssa, mutta ETC nähdään markkinoilla vakaana, hyvin arvonsa säilyttävänä sijoituskohteena, joka soveltuu erityisen hyvin spekulatiiviseen kaupankäyntiin. Osta Ethereum Classic kun olet harkinnut seuraavia asioita:

Plussat

 • Ethereum Classic lohkoketju on älysopimusluasta ja alkuperäinen Ethereum -lohkoketju, jonka toiminnan mahdollistaa sen natiivivaluutta ETC
 • Ethereum Classic on vetovoimainen krytovaluutta erityisesti aktiivisesti treidaavien sijoittajien keskuudessa sen spekulatiivisen luonteen vuoksi
 • Ethereum Classic kurssi on markkinoiden silmissä vakaa monilla eri osa-alueilla, ja se nähdään erityisen hyvänä arvonsa säilyttäjänä
 • Ethereum Classic on edelleen hyvin halpa kryptovaluutta, eikä kukaan usko sen koskaan yltävän Ethereumin arvoon

Miinukset

 • Koska suurin osa louhijoista on siirtynyt Ethereumin lohkoketjuun, Ethereum Classicin lohkoketju on haavoittuvampi 
 • Vaikka Ethereum Classic säilyttää arvonsa hyvin, sitä ei nähdä tulevaisuuden suurenan nousijana
Osta Ethereum Classic 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Ethereum Classic?

Ethereum Classic on Ethereum kryptovaluutan alkuperäinen lohkoketju, josta ETH on haarautettu. Ethereum Classic toimii älysopimusalustana.

Mistä Ethereum Classic kannattaa ostaa?

Osta Ethereum Classic helposti ja nopeasti suosituimmilta netin kaupankäyntialustoilta, kuten eToro: rekisteröidy, siirrä tilillesi rahaa ja osta Ethereum Classic.

Kannattaako Ethereum Classiciin sijoittaa?

Ethereum Classic sopii spekulatiiviseen kaupankäyntiin erinomaisesti, mutta sitä ei nähdä saman veroisena pitkän aikavälin sijoituskohteena, kuin Ethereum.

Miten Ethereum Classic eroaa Ethereumista?

Ethereum Classic ETC on erillinen kryptovaluutta Ethereumista ETH, joka on haarautettu Ethereum Classicin lohkoketjusta. Näiden arvot ja kasvunäkymät ovat aivan eri kaliiberia.

Mikä on lohkoketju?

Lohkoketjut ovat digitaalisia ketjuja, jotka koostuvat lohkoista, eli tietokannoista. Käytännössä lohkot ovat digitaalisia algoritmeja. Kun näitä lohkoja, eli tietokantoja on useita yhdessä lohkoketjussa, puhutaan hajautetusta tietokannasta.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria