Osta EOS: Paras opas (2022 Päivitetty)

Osta EOS kryptovaluuttaa jos etsit mielenkiintoisempaa sijoituskohdetta kuin se kaikkien tuntema Bitcoin. Kryptovaluuttoihin sijoittaminen nousi vuonna 2021 perinteisten sijoituskohteiden, kuten osakkeiden rinnalle, eikä niihin sijoittamista pitkällä aikavälilläkään enää kummeksuta niinkuin ennen. Kuten tiedät, Bitcoin on tehnyt viimeisen viiden vuoden aikana monista miljonäärejä kertaheitolla, ja nyt markkinoilta löytyy useita muitakin todella suuren potentiaalin kryptovaluuttoja. EOS on näistä yksi erittäin vahva tapaus, joka on jo pitkään pysytellyt kryptovaluuttojen TOP10 -listalla. 

EOS on niin sanottu älysopimusalusta, eli sen lohkoketju tarjoaa avoimen kehitysalustan kaikille, jotka haluavat luoda älysopimuksia mahdollisimman kustannustehokkaasti. Kustannustehokkuus on nimenomaan EOS -protokollan etu, sillä se ei ole markkinoiden ainoa älysopimusalusta, mutta se pyrkii olemaan halvin ja nopein sellainen. Osta EOS helposti ja nopeasti luettuasi tämän selkokielisen aloittelijan oppaan, josta saat kaiken tarvitsemasi tiedon tähän kryptovaluuttaan ja lohkoketjuprojektiin liittyen. 

Osta EOS täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

4 hyvää syytä sijoittaa EOS kryptovaluuttaan

 • EOS tarjoaa kehittäjille samantyyppisen älysopimusten rakentamiseen soveltuvan alustan, kuin markkinoiden tunnetuimpiin kuuluva Ethereum
 • EOS mahdollistaa stakingin, eli tallettamalla kryptovaluuttaa sen lohkoketjuun, sijoittajalla on mahdollista tienata “korkoa”
 • Erittäin volatiilina kryptovaluuttana EOS sopii erinomaisesti spekulatiiviseen kaupankäyntiin, kuten päiväkaupankäyntiin
 • Osta EOS helposti ja nopeasti maailman suosituimpiin kuuluvalta turvalliselta kaupankäyntialustalta, eTorosta
Osta EOS täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Osta EOS – Nopea opas

Mennään heti aluksi suoraan asiaan, eli EOS osto-oppaaseen. EOS on yksi markkinoiden volatiileimmista kryptovaluutoista, mikä näkyy sen kurssikäyrässä pitkällä aikavälillä: pelkästään vuoden 2021 se kävi useaan otteeseen eri tasoisissa hintapiikeissä vain tullakseen sieltä taas ala. Tämän vuoksi se ei välttämättä sovellu pitkän aikavälin sijoittamiseen, mutta on erinomainen vaihtoehto aktiivisesti kauppaa käyville treidaajille. Joka tapauksessa kasvuvaraa ja potentiaalia on, ja mitä enemmän EOS -älysopimusalustaa otetaan yleisesti käyttöön, sitä rivakammin sen arvo kasvaa.

Nyt on siis erinomainen hetki käydä kiinni tähän kryptovaluuttaan jos siitä haluaa hyötyä ilman, että siihen pitää sijoittaa kymmeniä tuhansia kerralla. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta EOS omalla vastuulla.

Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2021 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta EOS markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, myös sosiaalisesti. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta EOS eTorossa näin:

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 83,45% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Luo tili ja siirrä rahaa

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla.

Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Tämän voi skipata, mutta suosittelemme, että teet sen samantien. Muuten palvelusi tulevat olemaan rajalliset. Lisäksi tunnistautuminen tuo lisäturvaa sijoituksillesi. Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta EOS.

Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis ostamaan EOSta!

Osta EOS

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta EOS helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata EOS kryptovaluutasta käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa. 

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa EOSta. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousutarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi EOS coinit eToro-salkussasi.

EOS – mikä se on?

Jokainen kryptovaluutta on omanlaisensa projekti, jolla on oma käyttötarkoituksensa. Suurinta osaa menestyneistä kryptovaluutoista ei ole Bitcoinin tapaan tarkoitettu tulevaisuuden maksuvälineeksi, vaan niiden arvo piilee ennen kaikkea niiden lohkoketjussa. EOS on yksi tällaisista projekteista, sillä sen pääosaa esittää sen lohkoketju, eikä sen lohkoketjuun rakennettu kryptovaluutta. 

EOS lohkoketju lanseerattiin kesäkuussa 2018 ja se tarjoaa kehittäjille joustavan ja kustannustehokkaan alustan älysopimusten ja hajautettujen sovellusten (dApps) rakentamiseen. Tämän mielenkiintoisen projektin takaa löytyy yhtiö nimeltä Block.one, jonka white paperin kirjoittivat monialayrittäjä Brendan Blumer ja ohjelmistokehittäjä Daniel Larimer. He halusivat tuoda kryptomarkkinoille alustan, joka tekisi lohkoketjuteknologian omaksumisen osaksi erilaisia kehitysprojekteja, ja jopa osaksi yritystoimintaa mahdollisimman yksinkertaiseksi. 

Osta EOS

Tässä tärkeintä oli tottakai rakentaa kilpailijoita helppokäyttöisempi, nopeampi ja halvempi verkkoalusta. Tänä päivänä EOS väittääkin mahdollistavansa älysopimusten kehittämisen lähes maksutta ja erittäin nopeasti, minkä lisäksi se tarjoaa alustansa käyttäjille laajan valikoiman erilaisia työkaluja ja koulutusmateriaaleja. Niiden avulla kehittäjien on helppo päästä alustalla alkuun, ja kehittää esimerkiksi edellä mainittuja hajautettuja sovelluksia erityisen nopeasti.  

EOS älysopimusverkon nopeus perustuu nimenomaan sen lohkoketjun helppoon skaalautuvuuteen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että EOS lohkoketju pystyy käsittelemään jopa 4 000 transaktiota sekunnissa, mikä on huomattavasti enemmän, kuin mihin esimerkiksi sen suurin kilpailija, Ethereum, pystyy. Ethereumin arvioidaan validoivan vain noin 40 transaktiota sekunnissa. Se käytön sujuvoittamiseksi projektin perustajat ovat myös halunneet panostaa sen käyttökokemuksen helppouteen. Tämän toivotaan toimivan kannustimena erityisesti yrityksille ottaa lohkoketjuteknologiaa käyttöön suuremmin, kuin aikaisemmin. 

Tämä kryptovaluuttaprojekti on siis täynnä erilaisia pluspuolia, mutta se on joutunut kryptoalalla myös kritiikin kohteeksi. Suurinta kritiikkiä EOS on saanut siitä, että sen taustalla toimivalla Block.one yhtiöllä nähdään olevan liikaa valtaa. Kryptovaluutat luotiin alunperin tuomaan hajautettu vaihtoehto erittäin keskitetysti hallittuja rahoitusmarkkinoita vastaan, mutta Block.onin kontrollin määrän nähdään olevan ristiriidassa tämän mission kanssa. Toisille taas yhtiön suurempi kontrolli tarkoittaa varmempaa sijoitusta, joten osta EOS, jos uskot sen kasvupotentiaaliin, eikä sinua haittaa sen muita keskitetympi luonne. 

EOS staking

Olet varmasti kuullut louhinnasta, joka on prosessi, jolla luodaan esimerkiksi uusia Bitcoineja markkinoille. Louhinta on hidas ja kallis prosessi, johon monilla ei ole mahdollisuutta osallistua, mutta sen lisäksi on olemassa kryptovaluuttojen staking. Staking on prosessi, jossa sinulla on mahdollisuus tienata lisää kryptovaluuttaa korkona, kun talletat kryptovaluuttaa sen lohkoketjuun tietyn määrän tietyksi ajaksi. Tämä auttaa lohkoketjuprojektin kehitystä, ja olet näin ollen ansainnut palkkion, eli kyseistä kryptovaluuttaa.

Osta EOS

EOS lohkoketju perustuu Proof-of-Stake -konsensusmekanismiin, mikä tarkoittaa sitä, että kyseinen protokolla palkitsee sellaiset palvelimet EOS -kryptovaluutalla, joilla on riittävän pitkään hallussaan riittävä määrä tätä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutan holdaaminen sen omassa lohkoketjussa oikeuttaa holdaajan äänestämään verkon tapahtumista, eli esimerkiksi validoimaan transaktioita. Äänestämällä myös varmistetaan älysopimusten toimivuus EOS lohkoketjussa, joten tällainen toiminta on palkitsemisen arvoista. 

EOS coinien holdaaminen ei vaadi laitteistolta sinänsä energiaa, mikä tekee siitä huomattavasti kuluttajaystävällisemmän vaihtoehdon kuin mitä louhinta on. Näin ollen jopa sinulla on mahdollisuus ansaita ylimääräistä EOS -kryptovaluuttaa vain tallettamalla sitä, sillä tämä ei vaadi kalliita supertietokoneita. Analyytikotkin ovat viime aikoina huomanneet, että kryptovaluuttaan sijoittaminen on nykyään parempi tapa tienata tuottoa, kuin louhinta. Mitä vielä odotat? Osta EOS, minkä jälkeen voit steikata ne EOS lohkoketjuun, ja näin ollen tienata korkoa sen lisäksi, että sijoituksesi arvo nousee.

Kryptovaluutat pohjautuvat lohkoketjuun

Jotta ymmärrät, miten kryptovaluutat toimivat, on hyvä käydä läpi mitä niiden alustat, eli lohkoketjut ovat. Kaikki kryptovaluutat perustuvat lohkoketjuun. Lohkoketjut ovat nimensä mukaisesti digitaalisia ketjuja, jotka koostuvat lohkoista, eli tietokannoista. Käytännössä lohkot ovat digitaalisia algoritmeja. Kun näitä lohkoja, eli tietokantoja on useita yhdessä lohkoketjussa, puhutaan hajautetusta tietokannasta. Kuka tahansa voi ylläpitää omaa tietokantaansa lohkoketjussa, joka on läpinäkyvä, turvallinen ja korruptoimaton verkko. 

block

Lohkoketjujen korruptoimattomuus johtuu niiden luonteesta hajautettuna verkkona, jolla ei ole keskitettyä hallintoa, esimerkiksi keskuspankkia, joka kontrolloisi kaikkea verkon toimintaa. Jokainen lohkoketju on luotu eri tarkoitusta varten, ja jotta lohkoketjua voitaisiin käyttää, se tarvitsee aina oman natiivivaluutan, eli kryptovaluutan. Näin ollen Bitcoinin lohkoketjussa natiivivaluutta on BTC, Ethereumin lohkoketjussa ETH, EOS lohkoketjussa EOS coin, jne. Näitä kryptovaluuttoja käytetään ennen kaikkea niiden lohkoketjussa tapahtuvien transaktioiden maksamiseen, mutta esim BTC ja ETH käyvät myös maksuvaluutoista. 

Miksi tämä on tärkeää? Koska EOS protokollan käyttötarkoituksen ymmärtäminen voi auttaa siinä kohtaa kun olet vasta miettimässä, mihin kryptovaluuttaan sinun kannattaisi sijoittaa. Kryptojen käyttötarkoituksen mukaan pystyt arvioimaan, millä kryptoprojektilla on parhaat mahdollisuudet nousta yleiseen käyttöön tulevaisuudessa. Kryptovaluutan käytön lisääntyminen nostaa sen arvoa, mikä taas hyödyttää sinua sijoittajana. Varsinkin EOS -projektin tapauksessa sen lohkoketju on nimenomaan se asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota: sen käytön monipuolisuus ja nopeus verrattuna esimerkiksi Ethereumiin. Osta EOS vasta kun ymmärrät tämän eroavaisuuden.

Kannattaako EOS coiniin sijoittaa?

Kryptovaluutat, mukaan lukien EOS, ovat erittäin volatiileja ja riskialttiita sijoituskohteita. Niiden hinta voi heitellä yhden päivän aikana hurjasti, ja niiden tulevia liikkeitä on lähes mahdotonta ennustaa. Tästä johtuen vanha sääntö pätee: Älä sijoita kohteeseen, jota et tunne tai ymmärrä. Osta EOS vasta siinä vaiheessa kun ymmärrät mihin sitä käytetään, jonka jälkeen osaat arvioida sen kasvupotentiaalin itse. Tässä muutama hyvä lisäpointti, joita kannattaa miettiä ja tutkia: 

EOS on esimerkiksi siitä mielenkiintoinen tapaus, että se paikkaa monia Ethereumin puutteita, kuten transaktioiden hitautta ja kalleutta. Tämä lisää sen kiinnostavuutta markkinoilla. Lisäksi EOS lohkoketju on turvattu sen PoS algoritmilla, joka myös mahdollistaa stakingin, eli ylimääräisen tuoton ansaitsemisen projektin ylläpitoon osallistumalla. EOS haluaa projektina nousta yleisesti yritysten käyttämäksi lohkoketjuksi ja verkoksi, ja se onkin siksi panostanut helppokäyttöisyyteen. Sillä on kuitenkin markkinoilla erittäin suuren luokan kilpailijoita, kuten Cardano ja Ethereum, joita kannattaa pitää silmällä jos aikeissa on osta EOS. 

Katso EOS-kurssi reaaliajassa.

E

OS plussat ja miinukset

EOS on älysopimusten helppoon ja tehokkaaseen kehittämiseen tarkoitettu verkko, jota valtiot, instituutiot, organisaatiot ja yksityiset ihmiset voivat käyttää erilaisten hajautettujen sovellusten kehittämiseen ja rakentamiseen. Vuonna 2018 markkinoille tuotu projekti on jo todistanut kykynsä toimia nopeammin ja kustannustehokkaammin, kuin monet sen kilpailijat, mutta aika näyttää mihin kaikkeen tämä kunnianhimoinen kryptovaluuttaprojekti tulee vielä taipumaan. Osta EOS kun olet harkinnut seuraavia asioita:

Plussat

 • EOS lohkoketju on koko projektin arvokkain osa, EOS -kryptovaluutta taas vain mahdollistaa sen verkon käytön
 • EOS on rakennettu paikkaamaan esimerkiksi Ethereumin puutteita, kuten hitaita ja kalliita transaktioita, mikä antaa sille kilpailuedun
 • EOS mahdollistaa stakingin, eli “koron” ansaitsemisen holdaamalla EOS -kryptovaluuttaa sen lohkoketjussa ja osallistumalla projektin ylläpitoon
 • EOS on edelleen hyvin halpa kryptovaluutta, joten sen ostaminen näyttää huomattavasti houkuttelevammalta, kuin esimerkiksi kalliin Bitcoinin ostaminen

Miinukset

 • EOS on joutunut kritiikin kohteeksi erityisesti sen taustalla toimivan Block.one yhtiön keskitetyn hallinnon vuoksi, mikä on ristiriidassa kryptovaluuttojen luonteen kanssa
 • EOS cryptolla on markkinoille todella kovan luokan kilpailijoita, kuten Ethereum ja Cardano
 • EOS on hyvin volatiili kryptovaluutta, mikä saattaa häätää monia sijoittajia pois sen ääreltä.
Osta EOS täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on EOS?

EOS on älysopimusten helppoon ja tehokkaaseen kehittämiseen tarkoitettu verkko, jota valtiot, organisaatiot ja yksityiset ihmiset voivat käyttää erilaisten hajautettujen sovellusten kehittämiseen.

Mistä voin ostaa EOS kryptovaluuttaa?

Osta EOS helposti ja nopeasti eToron kaupankäyntialustalta. Luo palveluun tili, siirrä sinne rahaa ja osta EOS.

Mikä on EOS hinta?

EOS arvo, kuten kaikkien kryptovaluuttojen arvot, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen EOS kurssi tältä sivustolta.

Mistä EOS arvo koostuu?

EOS arvo koostuu kysynnästä ja tarjonnasta, sen käytön lisääntymisestä, sekä kryptomarkkinoiden kasvusta.

Onko EOS hyvä sijoitus?

EOS omaa hyvän kasvupotentiaalin, mutta se on hyvin volatiili kryptovaluutta, mikä tekee siitä ennen kaikkea hyvän vaihtoehdon aktiiviseen, spekulatiiviseen kaupankäyntiin. 

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria