Osta Enjin Coin: Paras opas (2022 Päivitetty)

Osta Enjin jos uskot NFT -markkinoiden nousuun lähitulevaisuudessa! NFT on kirjainyhdistelmä, jota on alkanut näkyä enenevissä määrin sekä taiteen, että muodin saralla, mutta monelle tämä erikoinen ilmiö ja sen luonne eivät ole kunnolla vielä avautuneet. NFT -omaisuudet ovat lyhyesti sanottuna ainutlaatuisia, digitaalisia omaisuuseriä. Käytännössä ne voivat olla mitä tahansa kryptovaluutasta videopelien avatareihin asti, mutta toisin kuin kryptovaluutat, NFT -omaisuuksia ei voi vaihtaa, koska ne ovat uniikkeja omaisuuksia. Mutta miten Enjin liittyy tähän kaikkeen? 

Enjin on Ethereumin laajaan lohkoketjuun perustettu kryptovaluutta ja verkko, joka mahdollistaa nimenomaan NFT -omaisuuksien kehittämisen, sekä myymisen. Vuonna 2022 NFT -omaisuuksien arvot ovat nousseet uskomattomiin korkeuksiin, mikä tottakai avittaa myös Enjinin kaltaisia projekteja, jotka mahdollistavat niiden kehittämisen. Miten Enjinin NFT -alusta toimii, mitä NFT:t ovat ja onko Enjin hyvä sijoitus? Näihin kaikkiin kysymyksiin pureudumme tässä artikkelissa. Lisäksi tarjoamme sinulle Osta Enjin -oppaan, jotta pääset helposti käsiksi tähän kryptovaluuttaan vaikka heti tänään. Käydään suoraan asiaan!

4 x hyviä syitä ostaa Enjin Coin

 • NFT -ala kasvaa vauhdikkaammin, kuin kukaan osasi odottaa
 • Enjin tarjoaa NFT -omaisuuksien kehittäjille digitaalisen alustan Ethereumin verkossa, mikä takaa näille NFT:ille laajemman ekosysteemin ja markkinan
 • Enjin Coin on vuonna 2022 rikkonut hintaennätyksiä useamman kerran
 • Osta Enjin jos uskot NFT -markkinoiden kasvuun, ja niiden kykyyn mullistaa esimerkiksi taide-, muoti- ja markkinointiala – Aloita sijoittaminen tänään!

Osta Enjin – Nopea opas

Mennään heti itse asiaan, eli Enjin osto-oppaaseen. Enjin Coinille vuosi 2022 on ollut juhlavuosi, sillä sen arvo on noussut kryptovaluutan historian korkeimpaan huippuun, ja pysynyt siellä. Tästä huolimatta ENJ -kryptovaluutalla on kuitenkin edelleen paljon kasvuvaraa! Onhan Enjin, ja itse asiassa NFT:t yleisesti jo nyt ylittäneet kaikki odotukset. Osta Enjin jos uskot sen tulevaisuuden potentiaaliin NFT -alan pioneerina ja sisältömarkkinoinnin uutena universumina.

Nyt on erinomainen hetki käydä kiinni tähän erittäin mielenkiintoiseen kryptovaluuttaan jos siitä haluaa hyötyä ilman, että siihen pitää sijoittaa kymmeniä tuhansia kerralla. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta Enjin omalla vastuulla.

Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2022 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta Enjin markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, kuten myydä lyhyeksi tai harjoittaa CopyTradingia alustan sosiaalisen kaupankäynnin kautta. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta Enjin eTorossa näin: 

Luo tili ja siirrä rahaa

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla. Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Tämän voi skipata, mutta suosittelemme, että teet sen samantien. Muuten palvelusi tulevat olemaan rajalliset. Lisäksi tunnistautuminen tuo lisäturvaa sijoituksillesi. 

Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta Enjin Coin. Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis ostamaan Enjiniä!

Osta Enjin

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta Enjin Coin helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata kryptosta käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa. 

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa Enjiniä. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousun tarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi ENJ coinit eToro-salkussasi.

Mikä on Enjin?

Enjin perustettiin alunperin peliteollisuuden käyttöön. Sen vuonna 2018 markkinoille tuotu lohkoketju tarjosi pelialalle digitaalisen rakennusalustan lohkoketjupeleille, joiden sisälle kehittäjät pystyivät luomaan uniikkeja omaisuuseriä. Nämä NFT:t olivat esimerkiksi pelin sisäisiä esineitä, kuten ainutlaatuisia aseita tai avatareja, joita pelaajat joko tavoittelevat pelissä, tai joista he maksavat. Peliala on tunnetusti yksi nopeimmin kasvavista markkinoista, joten ei ole ihme, että Enjin sai heti houkuteltua käyttäjiä alustalleen. 

Käyttäjien lisääntyessä Enjin on kehittänyt alustaansa, ja tänä päivänä se mahdollistaa huomattavasti laajemmalla skaalalla NFT -omaisuuksien luomisen kuin vain peleihin tarkoitettujen esineiden. Enjinin lohkoketjun toiminta perustuu täysin sen natiivivaluuttaan, eli ENJ -kryptovaluuttaan. Kun kehittäjä haluaa luoda Enjinin verkkoon jonkin NFT -omaisuuden, hänen on ensin steikattava ENJ -kryptovaluuttaa Enjinin älysopimuksiin, jotka taas on rakennettu Ethereumin monipuoliseen ja joustavaan verkkoon. Kun ENJ coin lyödään Enjinin älysopimukseen, sille määritellään automaattisesti arvo. Ja näin syntyy NFT.

Osta Enjin Coin

Kunkin NFT:n arvon määrittäminen riippuu kyseisen NFT:n luonteesta, eli mitä hienostuneempi NFT on kyseessä, sitä korkeamman arvon se saa. Lisäksi peli, jossa kyseinen NFT on osana, vaikuttaa jokaisen siihen liitettävän NFT:n arvon määrittämiseen. Mitä enemmän ominaisuuksia jokin peli sisältää, sitä arvokkaampia siihen luotavat NFT:t ovat. Kun NFT on luotu Enjinin älysopimukseen, se tulee välittömästi verkon käyttäjien vaihdettaviksi. 

Enjin on siitä erikoinen NFT -projekti, että se ei kannusta käyttäjiään myymään NFT -omaisuuksiaan. Sen sijaan vain vaihtamalla niitä keskenään NFT:t voidaan pitää olemassa. Myydessä taas kyseinen NFT “poltetaan”, jolloin siihen lukittu ENJ -kryptovaluutta vapautuu sen myyjälle. Tänä päivänä Enjin on kuitenkin jo paljon pidemmälle kehittynyt projekti, kuin vain NFT -peleihin erikoistunut alusta. Käydään seuraavaksi läpi projektin toimintalogiikkaa hieman tarkemmin. Osta Enjin vasta kun ymmärrät miten se toimii.

Miten Enjin toimii?

ENJ on kryptovaluuttana hyvin samantyyppinen, kuin ne parhaiten tunnetut kryptovaluutat, vaikka se toimiikin myös NFT -omaisuuksien pohjana. Samankaltaisuus perustuu siihen, että ENJ -kryptovaluuttaa on olemassa vain rajoitettu määrä: 1 miljardi coinia. Kryptovaluuttojen vähyys aiheuttaa sen, että niiden arvo kasvaa, päinvastoin kuin fiat-valuuttojen, joiden arvo kukkarossasi laskee päivä päivältä. Mutta Enjinille tällaisesta synteettisestä niukkuudesta on myös muuta hyötyä: kun projektin arvo ja käyttäjämäärä kasvavat, se pystyy vastavuoroisesti laskemaan alustansa, ja esimerkiksi sillä olevien pelien kustannuksia.

Osta Enjin Coin

Digitaalinen pelaaminen on jo pitkään ollut erittäin suosittua, mutta syy siihen, miksi lohkoketjupeleillä on mennyt niin kauan nousta valtavirran tietoisuuteen, on niiden kalleus. Esimerkiksi jokainen pelin sisällä tehty NFT:n siirto voi maksaa pelaajalle hyvinkin paljon. Enjin on tarttunut tähän ongelmaan, sillä tämän ongelman ratkaiseminen auttaisi kaikkia lohkoketjupelejä tarjoavia projekteja. Se kuitenkin keskittää oman ratkaisunsa nimenomaan Ethereumin verkon sisäisiin peleihin. Enjin tekee tavallaan käyttäjistään pelikehittäjiä tarjoamalla heille ohjelmistopaketteja, joiden avulla yksittäinen pelaaja voi kehittää peliin omia NFT -omaisuuksia ilman, että hänen pitäisi maksaa itseään siitä kipeäksi. 

Jokainen Enjinin ohejlmistopaketilla luotu peliominaisuus on tottakai sitten helppo integroida Enjinin älysopimuksiin, ja sitä kautta osaksi jotakin peliä. Jokainen näistä pelaajan kehittämistä omaisuuksista on NFT, eli siinä vaiheessa kun ne lyödään Enjinin älysopimukseen, ne saavat niin sanotun aitoustodistuksen samalla, kun niille määritellään arvo. Tämä aitoustodistus on pieni pala koodia, joka takaa NFT -omaisuuden ainutlaatuisuuden. Ainutlaatuisuudestaan huolimatta näiden NFT -omaisuuksien vaihtaminen keskenään on mahdollista Enjinin alustalla, mutta myytäessä ne poltetaan.

NFT selitettynä

Kirjainyhdistelmä ‘NFT’ tulee englanninkielen sanoista Non-Fungible Token, joka kääntyy suomeksi ei-vaihdettaviksi rahakkeiksi. NFT:t ovat siis kryptotokeneita, joita ei voi vaihtaa toisiin NFtokeneihin, niinkuin kryptovaluuttoja voi vaihtaa keskenään. Tämä johtuu siitä, että jokainen olemassa oleva NFT on edellä mainitun kaltaisella aitoustodistuksella merkitty uniikki token, eli digitaalinen omaisuuserä, jota ei voi korvata toisella, kopioida tai vaihtaa. NFT on aina alkuperäinen ja ainutlaatuinen, minkä vuoksi esimerkiksi NFT -taideteokset ovat tämän hetken hypen keskellä niin arvokkaita. 

NFT:t voivat kuitenkin olla paljon muutakin kuin digitaalisia taideteoksia, kuten Enjin todistaa. Sen alusta mahdollistaa digitaalisten pelien kehittämisen, ja nämä pelit voivat sisältää mitä tahansa ominaisuuksia avatareista peliympäristöihin, joista jokainen on uniikki NFT. NFT:t olivat aluksi ilmiö, jota suurin osa kryptoalan asiantuntijoista seurasi vierestä, mutta kun esimerkiksi Twitterin perustaja onnistui ansaitsemaan ensimmäisen twiittinsä NFT-versiolla satoja tuhansia dollareita, NFT:t alkoivat yhtäkkiä kiinnostaa laajempaa yleisöä. 

Nykyään NFT -teoksista tunnetaan parhaiten erilaisia taideteoksia sekä Enjinin kilpailijoita, eli digitaalisia pelejä, kuten CryptoKitties, jossa pelaajat voivat luoda ja kasvattaa NFT -kissoja, joista maksetaan huimia summia. Tällä hetkellä voidaan jo sanoa, että NFT:t ovat tulleet jäädäkseen, mutta niiden koko potentiaali on vielä suurelta osin sumun peitossa. Osta Enjin jos uskot NFT -alan nousuun.

Kannattaako Enjiniin sijoittaa?

Vuosi 2022 on ollut Enjinille pelkkää juhlaa, sillä kryptovaluutan arvo lähti heti vuoden alussa pystysuoraan nousuun, ja on sittemmin pysytellyt koko historiansa korkeimmissa hinnoissa. Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Enjin Coin on 2,54 dollarin arvoinen, mutta vain muutama viikko taaksepäin, marraskuun lopussa sekä kävi tähän mennessä korkeimmassa hintapiikissään 4,68 dollaria per ENJ. Korkeat kurssinousut eivät kuitenkaan tule täysin ilmaiseksi, ja vuoden 2022 aikana Enjin on ollut huomattavasti volatiilimpi kryptovaluutta, kuin miten se on aiemmin esiintynyt kursstaulukollaan. 

Enjin coin logo

Kun otetaan huomioon, että volatiilisuus on juuri se, mikä monia sijoittajia epäilyttää kryptovaluuttojen kohdalla, tämä muutos ei välttämättä ole Enjinille eduksi. Mutta toisaalta markkinoilta löytyy myös runsaasti sijoittajia, jotka hakevat näitä volatiileja tapauksia, sillä ne sopivat täydellisesti aktiiviseen treidaamiseen. Pitkän aikavälin sijoittajillekin Enjin tarjoaa kuitenkin hyviä uutisia: se on noussut alkuvuodesta tehtyjen enuusteiden mukaisesti tänä vuonna. Vuoden alussa analyytikot arvioivat Enjinin nousevan kolmen dollarin kieppeille vuoden loppuun mennessä, ja siellä se juuri menee. Marraskuun hintapiikki taas todisti sen yleisesti tunnetun faktan: kryptovaluutat yleensä ylittävät ne optimistisimmatkin ennusteet. 

Mutta miten Enjin kehittyy tästä eteenpäin? Tässä kohtaa siirrytään suoraan spekulaatioiden puolelle, mutta monet alan asiantuntijat ovat laskeskelleet, että vuoden 2025 – 2026 tienoilla Enjin onnistuisi nousemaan 10 dollarin kieppeille. Tähän mennessä Enjin on seurannut ennusteita suhteellisen nätisti, mutta vuosi 2022 saattaa ennakoida sille aggressiivisempaa nousukautta lähitulevaisuudessa. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun kryptovaluutta ylittää kaikki asiantuntijoiden odotukset arvon kasvun saralla! Osta Enjin Coin jos uskot sen kasvupotentiaaliin.

Enjin plussat ja miinukset

Enjin tarjoaa yhdelle nopeimmin kasvavista aloista mielenkiintoisen ja kustannustehokkaan alusta, jolla käyttäjistä voi helposti tulla pelikehittäjiä. Alunperin digitaaliseksi pelialustaksi luoti Enjin on vuosien saatossa kehittynyt monipuoliseksi NFT -alustaksi, jonka ohjelmistopaketit mahdollistavat oman NFT -omaisuuden luomisen sen peleihin kenelle tahansa. Tämä kehitys on selkeästi ollut oikean suuntaista, sillä vuonna 2022 Enjin kurssi on liidellyt aivan uusissa korkeuksissa. Sen vuoden korkein hintapiikki (yli 4,60 dollaria) ylitti jopa niiden optimistisimpien analyytikoiden arviot. 

Enjinillä on kuitenkin NFT -pelien saralla kovia kilpailijoita. Näistä kovin on markkinoiden suurin ja tunnetuin Dapper Labs, joka on kehittänyt useita markkinoiden suosituimpia ja arvokkaimpia NFT -pelejä ja keräilykohteita esimerkiksi yhdessä urheiluliigojen kanssa. Lisäksi Enjin ei pysty luistamaan siitä tosiasiasta, että kryptomarkkinoiden vointi vaikuttaa myös sen kurssin kehitykseen jatkossa. Mutta jos NFT -markkinat jatkavat kukoistustaan, asiantuntijat eivät näe suuria syitä sille, miksi Enjin kurssi ei jatkaisi kasvuaan vielä pitkään.

Plussat

 • Enjin tarjoaa monipuolisen ja kustannustehokkaan digitaalisten pelien alustan
 • Enjinin alustalla olevien pelien ominaisuudet ovat NFT -omaisuuksia, joiden arvot voivat niiden ominaisuuksista riippuen olla hyvinkin korkeita
 • Enjinin ohjelmistopakettien avulla peruspelaajasta voi tulla pelikehittäjä, ja pelaaja pystyy luomaan peleihin omia NFT -ominaisuuksia
 • NFT -alan kasvu lupaa runsaasti tuulta purjeisiin myös Enjinille

Miinukset

 • Enjinillä on markkinoilla erittäin kovan luokan kilpailijoita, kuten Dapper Labs
 • Enjin on kaikkien kryptovaluuttojen tapaan altis kryptomarkkinoiden liikehdinnälle, mikä lisää sen volatiilisuutta entisestään
 • Kryptovaluuttoihin sijoittaminen on aina korkean riskin sijoittamista.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Enjin?

Enjin tarjoaa monipuolisen ja kustannustehokkaan digitaalisten alustan pelien ja NFT -omaisuuksien kehittämiseen.

Mistä Enjin Coinia voi ostaa?

Osta Enjin helposti ja nopeasti eToron kaupankäyntialustalta: rekisteröidy palveluun, siirrä tilillesi rahaa ja osta Enjin Coin tänään!

Mikä on Enjin Coin hinta?

Enjinin arvo, kuten kaikkien kryptovaluuttojen arvot, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Enjin kurssi tältä sivustolta.

Minkä hintainen Enjin Coin on vuonna 2025?

Analyytikot uskovat Decentralandin kasvuun pitkällä aikavälillä, ja vuonna 2025 sen uskotaan olevan noin 100 dollarin arvoinen per ENJ coin.

Onko Enjin hyvä sijoitus?

Analyytikot uskovat Enjinin tasaiseen kasvuun tulevaisuudessa, koska se on NFT -alusta, minkä vuoksi monet suosittelevat sitä pitkän aikavälin sijoituskohteeksi. 

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria