Osta dYdX: Paras opas (2022 Päivitetty)

Osta dYdX sinua kiinnostaa kryptovaluuttojen vaihtaminen ilman kolmansien osapuolten, kuten vaihtoalustojen mukana oloa, sekä ylimääräisen tulon ansaitseminen stakingin kautta. Projekti käynnistettiin syyskuussa 2021 ja se tarjoaa kaksikerroksisen hajautetun vaihtoalustan Ethereumin verkossa. Käytännössä se mahdollistaa useiden eri ERC-20 tokeneiden vaihtamisen suoraan sen verkon kautta joko suoraan muiden kaupankävijöiden kesken, tai tallettamalla DYXD tokeneita sen alustalle, jolloin saat oikeuden osallistua projektin kehitykseen ja ylläpitoon. dYdX on yksi sadoista Ethereumin verkkoon rakennetuista korkean kasvupotentiaalin omaavista DeFi -projekteista (eng. Decentralized Finance), ja nyt sen kasvun odotetaan kiihtyvän.

Älä kuitenkaan osta dYdX, ennen kuin ymmärrät sen käyttölogiikan ja taustan kunnolla. Tässä artikkelissa käymme selkokielellä läpi, miten dYdX toimii käytännössä ja miten se voi mullistaa kryptovaluuttojen kaupankäynnin poistamalla yhtälöstä kaikki välikädet. Lisäksi löydät alta Osta dYdX -oppaan, jonka avulla pääset ostamaan tätä kryptovaluuttaa vaikka heti tänään. Voi olla, että jo lähitulevaisuudessa dYdX:n kaltaiset rahoitusratkaisut lyövät kunnolla läpi myös perinteisillä rahoitusmarkkinoilla, jolloin kalliille ja hitaille pankkipalveluille ei enää olisi pahemmin tarvetta. Osta dYdX ennen kuin näin käy, sillä siinä vaiheessa sen hinta ampaisee hurjaan nousuun.

Osta dYdX täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

4 hyvää syytä sijoittaa dYdX:iin

 • dYdX on Ethereumin monipuoliseen ja joustavaan verkkoon rakennettu DeFi -projekti, joka toimii kaksikerroksisena vaihto- ja staking alustana
 • dYdX on yksi monista Ethereumin verkkoon rakennetuista varteenotettavista DeFi -projekteista, ja se tulee jatkossa hyötymään tämän markkinan kasvusta 
 • dYdX:n toiminta perustuu älysopimuksiin, joiden kautta kuka tahansa voi osallistua projektin ylläpitoon ja kehittämiseen syakingin kautta, tai lainata ja ottaa kryptolainaa
 • Tokeneiden tallettaminen dYdX:n verkkoon, ja näin sen verkon toiminnan vahvistaminen on palkittavaa toimintaa, josta maksetaan palkkaa
 • Osta dYdX kansainvälisiltä ja luotettavalta kaupankäyntialustoilta
Osta dYdX täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Osta dYdX – Nopea opas

Mennään heti suoraan asiaan, eli dYdX osto-oppaaseen. dYdX:n markkina-arvo on hyvin alhainen muihin samantyyppisiin DeFi -projekteihin verrattuna, mutta sen kryptovaluutta on silti terveen hintainen, vaikka vuoden 2021 lopun korkeuksista on tultu rymisten alas. Nyt sen arvon nousuun kuitenkin uskotaan erityisesti siksi, että se on lisätty suurten kaupankäyntialustojen listoille. Tämä lisää kryptovaluutan käyttöä, minkä taas voidaan odottaa nostavan sen arvoa. Ja tällä tokenilla on todella paljon kasvuvaraa! Osta dYdX jos uskot sen tulevaisuuden potentiaaliin perinteisten lainamarkkinoiden haastajana.

Nyt onkin erinomainen hetki käydä kiinni tähän mielenkiintoiseen kryptovaluuttaan jos siitä haluaa hyötyä ilman, että siihen pitää sijoittaa kymmeniä tuhansia kerralla. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta dYdX omalla vastuulla.

Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2021 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta dYdX markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa kasvamaan sen sukan varren sijasta. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, kuten myydä lyhyeksi tai harjoittaa CopyTradingia alustan sosiaalisen kaupankäynnin kautta. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta dYdX eTorossa näin:

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Luo tili ja siirrä rahaa

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla. Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. 

Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta dYdX. Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis ostamaan dYdX:iä!

Osta dYdX

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta dYdX helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata kryptovaluutasta käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa. 

Osta dYdX

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa dYdX:iä. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousun tarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi dYdX tokenit eToro-salkussasi.

Myy dYdX

Sijoittamisessa ostamisen lisäksi myös kryptovaluutan myyminen tulee jossain kohtaa ajankohtaiseksi. Kun haluat myydä salkussasi olevia kryptovaluuttoja, siirry Portfolioosi, ja klikkaa sitä kryptoa, jota haluat myydä, kuten tässä tapauksessa dYdX. Eteesi aukeaa lomake, josta klikkaat “Sulje kauppa” -painiketta, jolloin eToro myy omistamasi dYdX tokenit, ja myynnin tuotot näkyvät heti eToro -tililläsi. 

Sulje DYDX

Huomaa, että kun siirrät tuotot eTorosta omalle tilillesi, sinun täytyy ilmoittaa kyseiset tuotot verottajalle. Sijoitustuotot ovat Suomessa verotettavaa pääomatuloa, joten tuottojen koosta riippuen, niistä tulee maksaa 30% – 34% vero.

Mikä on dYdX?

Osta dYdX

Jo vuonna 2017 kehitetty, mutta vasta syyskuussa 2021 markkinoille tuotu DeFi -projekti dYdX tarjoaa käyttäjilleen kaksikerroksisen hajautetun kryptovaluuttojen vaihtoalustan, joka myös mahdollistaa kryptovaluutan lainaamisen ja lainan ottamisen. Sen toiminta perustuu stakingiin, eli tallettamalla dYdX tokeneitaan projektin verkkoon, käyttäjät saavat oikeuden osallistua projektin toisen kerroksen kehitykseen erilaisten äänestysten kautta. Tästä toiminnasta näille käyttäjille maksetaan palkkaa, eli lisää DYDX tokeneita, minkä lisäksi tarjolla on alennuksia kaupankäyntimaksuihin projektin omassa verkossa. 

dYdX:n toinen kerros on rakennettu StarkEx -nimisen “skaalausmoottorin” päälle, mikä parantaa koko lohkoketjuverkon transaktioiden nopeutta, eliminoi GAS-kustannuksia sekä kaupankäynnistä veloitettavia maksuja, ja tekee jopa hyvinkin pienet kryptokaupat mahdollisiksi. dYdX siis tarjoaa ainakin teoriassa yhden vaikuttavimmista ja potentiaalisimmista hajautetuista vaihtoalustoista. Kryptovaluuttojen kaupankäynnin lisäksi kuka tahansa voi toimia alustalla lainanantajana, tai hakea kryptolainaa tarpeisiinsa. 

Miten dYdX toimii?

dYdX tarjoaa markkinoille hajautetun, kaksikerroksisen kaupankäyntialustan, joka poistaa kaupankäynnin yhtälöstä kaikki välistä vetävät osapuolet, kuten pankit tai vaihtoalustat. Sen verkossa kauppaa käyvät treidaajat ovat suoraan yhteydessä toisiinsa. dYdX:n alustalla kaupankäynti keskittyy nimenomaan marginaalikauppaan, eli kaupankäyntiin, jossa vipuvaikutusta käytetään kaupankäynnin vauhdittamiseen. Marginaalikauppa tarkoittaa myös sitä, että dYdX:n alustalla on tarjolla erityyppistä futuurikauppaa, mutta ilman ennalta määrättyä myyntipäivää. 

Osta dYdX

Toinen tärkeä asia, joka dYdX:n toiminnasta on hyvä ymmärtää, on stakingin tärkeys sen kehityksen saralla. Kun käyttäjä tallettaa DYDX tokeneita sen verkkoon, ja saa näin oikeuden osallistua projektin kehitykseen, talletus alkaa välittömästi kerätä korkoa. Käytännössä nämä talletukset tehdään projektin lainapooleihin, joista muiden käyttäjien on mahdollista lainata kryptovaluuttaa. Miten tallettaja sitten voi olla varma, että hänen varansa ovat turvassa? dYdX alusta takaa jokaisen tallettajan varat asettamalla omia varojaan lainojen vakuudeksi. 

Ja kuten mainosTV:ssä aina sanotaan, ei tässä vielä kaikki! dYdX vie stakingin uudelle tasolle tuomalla yhtälöön myös historialliset staking -palkkiot, eli takautuvat palkkiot. Tällä alusta pyrkii kannustamaan pitkän aikavälin steikkaajia jatkamaan stakingia, sillä se tarjoaa likviditeettiä projektin kakkoskerroksen kaupankäynnin vauhdittamiseksi. Lisäksi staking vahvistaa koko alustan turvallisuutta, mikä hyödyttää kaikkia verkossa mukana olevia osapuolia ja houkuttelee laadukkaita markkinatakaajia. 

Mitä DeFi:t ovat?

Syksystä 2020 alkaen yksi sana on kaikunut kryptomarkkinoilla joka suunnalta: DeFi! Mitä ne oikein ovat? DeFi -sana tulee englannin kielen sanoista Decentralized Finance ja kääntyy suomeksi hajautetuksi rahoitukseksi. DeFi -protokollat siis tarjoavat käytännössä erilaisia rahoitusratkaisuja pörsseistä lainoihin ja vakuutuksiin hajautetussa muodossa, eli lohkoketjujen kautta. Tällöin niillä ei ole keskitettyä hallintoa, kuten keskuspankkia, eikä niitä voida säännellä ulkopuolelta, mikä on tähän mennessä hidastanut perinteisillä rahoitusmarkkinoilla rahoituksen saamista. DeFit perustuvat yleensä älysopimuksiin ja ne ovat demokraattisia, avoimia ja korruptoimattomia rahoitusratkaisuja tarjoavia digitaalisia järjestelmiä. 

Ethereum on maailman numero yksi DeFi -projekti, sillä se tarjoaa DeFi -palveluna oman lohkoketjunsa, johon kuka vain voi rakentaa oman kryptovaluutan, perustaa älysopimuksia, tai kehittää hajautettuja sovelluksia. Jokainen Ethereumin verkkoon kehitetty kryptotoken on aina ERC-20 token, kuten dYdX:n DYXD. Ethereumin verkon joustavuudesta ja monipuolisuudesta johtuen suurin osa tämän hetken DeFi -projekteista onkin rakennettu, ja edelleen rakennetaan nimenomaan sen verkkoon. dYdX on myös DeFi -projekti, joka on rakennettu Ethereumin lohkoketjuverkkoon. Sen tarjoama DeFi -palvelu perustuu lainapooleihin, jotka taas ylläpitävät stakingia, ja mahdollistavat kryptovaluuttojen saumattoman ja kustannustehokkaan kaupankäynnin ilman kolmansia osapuolia.

Kannattaako dYxD:iin sijoittaa?

dYdX on kryptovaluutta, ja siten sen arvo koostuu täysin eri asioista, kuin esimerkiksi osakkeiden arvo. Kysyntä ja tarjonta ovat tottakai myös kryptovaluuttojen kohdalla erittäin tärkeässä asemassa, mutta yhtä suurta vaikutusta dYdX kurssi iin on sen tarjoaman palvelun käytön määrällä. Mitä enemmän dYdX:n verkossa on tokeneiden vaihtajia sekä likviditeetin mahdollistajia, sitä arvokkaampi projektista tulee. Tältä kantilta katsottuna dYdX:llä meneekin juuri nyt erinomaisesti. Sen hinta on sen iän huomioon ottaen hyvällä tasolla, mutta se on juuri lisätty maailman suurinten kaupankäyntialustojen listoille, mikä helpottaa sen ostamista ja käyttämistä, ja näiden kahden kasvaessa, sen arvo nousee.

Osta dYdX

dYdX hyötyy myös siitä, että se on DeFi -projekti. DeFi -markkinat lähtivät huimaan nousuun syksyllä 2020, ja voivat edelleen paksusti. Ja jos analyytikoilta kysytään, niin tällä hetkellä 10 dollarin paikkeilla pyörivän tokenin kasvupotentiaaliin uskotaan vahvasti. Nämä uskomukset perustellaan usein sillä, että vaikka vuonna 2021 Bitcoin veri pariinkin otteeseen kryptomarkkinoita alas, dYdX onnistui välttämään nämä suuret laskukaudet. Sen sijaan se jopa kaksinkertaisti arvonsa syyskuussa 2021. Se nähdään tällä hetkellä yhtenä markkinoiden johtavana hajautettuna kryptopörssinä, ja nyt kun se on listattu suurten kaupankäyntialustojen valikoimiin, sen suosion uskotaan lähtevän kiihtyvään kasvuun. 

Yleiskuvassa suosittelemme sinua aina tutustumaan sen kryptovaluutan projektiin kokonaisuudessaa, johon olet aikeissa sijoittaa. Kryptovaluuttoihin sijoittamisen järkevyyttä on helpompi perustella, kun ymmärrät mihin jotakin tiettyä kryptovaluuttaa voidaan käyttää, ja näin ollen voit päätellä onko kyseisellä kryptolla kasvupotentiaalia. Osta dYdX jos uskot, että siinä on potentiaalia esimerkiksi lainamarkkinoiden mullistamiseen, ja jos analyytikoiden tapaan näet sen hyvänä pitkän aikavälin sijoituskohteena. 

Katso reaaliaikainen dYdX kurssi täältä.

dYdX plussat ja miinukset

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä DYDX kryptovaluutta on arvoltaan noin 8,20 dollaria per token. Sen hinta on hyvällä tasolla DeFi -projektiksi, varsinkin kun otetaan huomioon, että se on tuotiin markkinoille vasta syksyllä 2021, ja sen hinta on sittemmin laskenut. Nyt se on kuitenkin vihdoin lisätty suurten kaupankäyntialustojen listoille ostettavaksi, minkä voidaan odottaa tuovan buustia sen kurssikäyrään. Vaikka analyytikot tuntuvat olevan samaa mieltä siitä, että Bancorin arvo tulee jatkossa kasvamaan, sen kasvuvauhdista ei löydy konsensusta. Siitä tunnutaan kuitenkin olevan samaa mieltä, että DYDX token saattaa jo piankin yltää 50 dollariin per token. Markkinoilta siis löytyy kyllä luottoa tähän projektiin, mutta kysymys kuuluu, löytyykö sinulta luottoa siihen? Osta dYdX jos löytyy, mutta lue ensin nämä pääpiirteiset plussat ja miinukset:   

Plussat

 • dYdX on yksi markkinoiden johtavista, Ethereumin verkkoon rakennetuista DeFi -projekteista ja kryptopörsseistä
 • dYdX tarjoaa ainutlaatuisen ja monella tavalla käyttäjänsä palkitsevan vaihtoalustan, eikä sillä ole tällä hetkellä suuria kilpailijoita
 • dYdX on juuri lisätty suurten kaupankäyntialustojen listoille, minkä voidaan odottaa toimivan buusterina sen hinnan nousulle lähitulevaisuudessa
 • DeFi -markkinoiden sekä Ethereumin arvon kasvu hyödyttävät dYdX:iä
 • Analyytikot ja asiantuntijat uskovat dYdX:n kasvuun pitkälle tulevaisuuteen

Miinukset

 • Vaikka dYdX:n kasvuun uskotaan, sen kasvuodotukset ovat vielä plekkää spekulaatiota, joten siihen sijoittamista ei kannata perustella muiden tekemillä hinta-arvioilla
 • Jos Ethereum kurssi laskee, se tulee luultavasti näkymään myös dYdX:n arvossa
 • Kryptovaluuttoihin sijoittaminen on aina korkean riskin sijoittamista
Osta dYdX täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä dYdX on?

dYdX on yksi markkinoiden johtavista, Ethereumin verkkoon rakennetuista DeFi -projekteista ja kryptopörsseistä, joka tarjoaa ainutlaatuisen ja monella tavalla käyttäjänsä palkitsevan kryptovaluuttojen vaihtoalustan.

Miten voin ostaa dYdX tokeneita?

Osta dYdX helposti ja nopeasti suosituimmilta netin kaupankäyntialustoilta, kuten eToro: rekisteröidy, siirrä tilillesi rahaa ja osta dYdX.

Kannattaako dYdX kryptovaluuttaan sijoittaa?

dYdX on palkitsevan käyttötarkoituksen tarjoava DeFi -protokolla, mikä povaa sille valoisaa tulevaisuutta. Se on juuri listattu suurten kaupankäyntialustojen valikoimiin, minkä voidaan myös odottaa nostavan sen arvoa.

Mikä on dYdX hinta?

dYdX hinta, kuten kaikkien kryptovaluuttojen arvot, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen dYdX kurssi tältä sivustolta.

Nouseeko dYdX hinta tulevaisuudessa?

dYdX hintaan vaikuttaa sen oman projektin suosion ja käytön kasvu, minkä lisäksi DeFi -markkinoiden tila, sekä Ethereumin kasvu vaikuttavat siihen. Analyytikot uskovat sen kasvuun, mutta eivät ole samaa mieltä kasvun volyymistä.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria