Osta Dash: Paras opas (2022 Päivitetty)

Osta Dash coin jos uskot, että vanhassa vara parempi. Dash coin on yksi ensimmäisiä suureen suosioon nousseista kryptovaluutoista. Se tuotiin markkinoille jo vuonna 2014 ja Bitcoinin “haarukkana” se herätti välittömästi huomiota lupauksillaan nopeammista ja tehokkaammista transaktioista. Se nousikin nopeasti Bitcoinin, Ethereumin ja Litecoinin seuraksi suurimpien kryptojen joukkoon. Sittemmin kryptomarkkinoille on alkanut tulvia korkealaatuisia, uusia kryptovaluuttoja niin tiuhaan tahtiin, että Dashin oli vaikea pysyä niiden tahdissa mukana. 

Viime vuosina Dash coin on kohdannut suosion laantumisen lisäksi sen toimintaan liittyviä ongelmia, ja sen tarina on jopa näyttänyt lähenevän loppuaan. Vastoin odotuksia Dash coinin kehittäjät ovat kuitenkin onnistuneet pitämään sen pinnalla, ja nyt tunnelin päässä alkaa taas näkyä valoa. Tässä artikkelissa perehdymme tähän altcoiniin paremmin, kerromme miten se liittyy Bitcoiniin, sekä tarjoamme katsauksen sen kehitykseen tulevaisuudessa maustettuna ‘Osta Dash’ osto-opas. 

Osta Dash täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

4 hyvää syytä ostaa Dash coin

 • Dash mahdollistaa kryptovaluuttojen siirrot huomattavasti Bitcoinia tehokkaammin ja halvemmalla
 • Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen Dash alkaa taas kiinnostaa markkinoilla, osta Dash jos uskot sen kasvupotentiaaliin
 • Analyytikot uskovat Dashin vakaaseen nousuun tulevaisuudessa, joten se sopii pitkän aikavälin sijoituskohteeksi
 • Dash kävi yli 1000 dollarin arvossa per coin vuonna 2017, ja sen uskotaan yltävän tähän taas vuoteen 2030 mennessä.
 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 83,45% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Mikä on Dash coin?

Dash on siitä mielenkiintoinen tapaus kryptomarkkinoilla, että se on yksi vanhimmista edelleen toiminnassa olevista coineista. Lisäksi se on onnistunut pysymään pinnalla viime vuosien pahojen laahaamistenkin jälkeen. Mutta mikä se itse asiassa on ja mihin sitä voi käyttää? Näihin kysymyksiin pureudumme nyt.

Dashin toi markkinoille vuonna 2014 Yhdysvalloista kotoisin oleva IT-ammattilainen, Evan Duffield. Duffield oli jo useamman vuoden ollut mukana Bitcoinin projektissa, joka on markkinoiden ensimmäinen onnistuneesti lanseerattu kryptovaluutta. Bitcoin tuotiin markkinoille jo vuonna 2009 talouskriisin keskellä. Duffield halusi nimenomaan kehittää Bitcoinia sellaiseen suuntaan, jossa sen maksuverkko toimisi huomattavasti silloista nopeammin ja kustannustehokkaammin. Vuosien saatossa Duffieldin oli kuitenkin myönnettävä, että Bitcoinin projekti ei yksinkertaisesti ollut menossa sellaiseen suuntaan, johon hän olisi sitä halunnut viedä.

Tämän vuoksi hän jätti Bitcoinin, ja perusti sen sijaan Bitcoinin lohkoketjusta haarautuvan oman kryptovaluuttansa. Tämä kryptovaluutta oli Dashin alkuperäinen muoto, ja se toimi nimellä Xcoin. Tämä nimi ei kuitenkaan pysynyt kauaa, vaan se uudelleen brändättiin Darkcoiniksi, joka toi mukanaan kyseenalaista julkisuutta: Darkcoin sai välittömästi maineen kryptovaluuttana, jota käytetään nimenomaan pimeässä internetissä pääasiallisesti rikollisiin tarkoituksiin. Näin jälkeenpäin katsottuna näyttää kuitenkin siltä, että näiden huhujen polttoaineena toimi nimenomaan huono-onnisen kryptovaluutan nimi, ei sen käyttö edellä mainitussa pimeässä internetissä. 

Vaikka kryptomarkkinoilla huonotkin uutiset ovat usein pitkällä juoksulla hyviä uutisia, sillä ne nostavat tietoisuutta kyseisistä kryptoista, Darkcoinille tällaisten otsikoiden luominen ei ollut osa kasvustrategiaa. Siksi se nimettiin vielä kerran uudelleen, ja näin syntyi Dash. Dash nimi tuli yksinkertaisesta sanayhdistelmästä: digital ja cash. Dash projekti on rakenteeltaan hyvin samantyyppinen kuin sen alkuinspiraatio, Bitcoin: avoimeen lähdekoodiin perustuva hajautettu, autonominen lohkoketju, jonka hallinnointi perustuu louhintaan. Louhinnan avulla hallinnoidaan sekä Dashin budjettia, että sen yhteisöä. 

Vaikka Dash on Bitcoinista haarautuva kryptovaluutta, se ei pärjäisi markkinoilla jos se vain kopioisi Bitcoinia suoraan. Sen sijaan Dash projektin ykkösmääränpää on ollut tarjota markkinoille Bitcoinia nopeampi ja halvempi maksualusta, jolla kaikki transaktiot tapahtuvat välittömästi. Hitaat transaktiot ovat alusta lähtien olleet Bitcoinin suurin hitaus, sillä Bitcoinin siirtymisessä voi kulua jopa tunteja, pahimmillaan päiviä. Lisäksi monia häiritsee Bitoinissa se, että kaikki siirrot ovat jäljitettävissä. Dash taas mahdollistaa täysin anonyymit siirrot verkossaan. 

Vaikka Dash on Bitcoinista haarautuva projekti, sen lähdekoodi perustuu erääseen toiseen iäkkäämpään kryptovaluuttaan: Litecoin ja sen lohkoketjuun. Dashia kuitenkin pidetään Bitcoinin haarana, sillä Litecoinin lohkoketjun koodi perustuu nimenomaan Bitcoiniin. Dash ja Bitcoin ovat siis monella tavalla saman tyyppisiä kryptovaluuttoja, mutta löytyy niistä erojakin. Katsotaan niitä seuraavaksi. Osta Dash varsinkin siinä mielessä, että Bitcoinin ollessa niin älyttömän arvokas, Dashilla on paljon enemmän kasvuvaraa. 

Dash vs. Bitcoin

Dash on siis kryptovaluutta, joka perustuu hyvin vahvasti maailman ensimmäiseen kryptovaluuttaan, eli Bitcoiniin. Mutta kuten tiedämme, kryptomaailmassa muiden kryptojen toimintalogiikkaa kopioivilla projekteilla ei ole kovinkaan pitkää elämää edessään. Siksi Dashin on pitänyt alusta alkaen erottua Bitcoinista jollain keinolla, jotta siitä voisi tulla oikeasti markkinoilla käytetty coin. Ja itse asiassa Dash onkin monella tapaa paranneltu versio Bitcoinista.

Dashin ensimmäinen ja tärkein eroavaisuus Bitcoinista ovat sen transaktiot. Dashin perustajaa, Evan Duffieldia ärsytti Bitcoinissa sen transaktioiden hitaus ja kalleus, joten hän halusi tehdä Dashista nimenomaan alustan, jolla transaktiot ovat välittömiä, eivätkä vaadi älyttömiä määriä kryptovaluuttaa transaktiomaksujen maksamiseen. 

Keskimääräinen kryptovaluutan siirtoaika Dashin verkossa on vain muutaman sekunnin luokkaa sillä sen ‘InstaSend’ -siirrot ohittavat louhinnan täysin ja siirtävät kryptovaluutan suoraan vastaanottajalle. Lisäksi lähettäessäsi maksuja Bitcoinin verkossa, sinulla on oltava jo valmiiksi runsaasti Bitcoinia hallussasi, jotta pystyt maksamaan transaktiomaksut. Dashilla tätä ongelmaa ei ole. 

On vielä yksi eroavaisuus: transaktioiden yksityisyys. Lohkoketjuteknologian erikoisuus on se, että kaikki lohkoketjussa tehdyt transaktiot voidaan jäljittää. Tämän vuoksi esimerkiksi kryptovaluuttojen varastaminen on sinällään turhaa, sillä jäät siitä kuitenkin kiinni. Jotkut kuitenkin haluavat siirtää kryptovaluuttaa täysin anonyymisti, ja Dash mahdollistaa tämän ‘PrivateSend’ -toiminnollaan. Tätä toimintoa käyttäessä lähettäjän transaktioon sekoitetaan käyttäjien käyttämättömiä Dash coineja, jolloin itse lähetettävät kryptovaluutat häviävät niiden joukkoon.

Osta Dash coin – Nopea opas

Mennään seuraavaksi suoraan asiaan, eli Osta Dash osto-oppaaseen. Dashin markkina-arvo on laskenut hurjasti viime vuosina sen suosion laskiessa kovan kilpailun seurauksena. Dash kurssi on kuitenkin aiemmin voinut erinomaisesti ja vuonna 2017 se ylsi Bitcoinin peesissä jopa yli 1000 dollarin arvoon coinilta. Ja nyt analyytikot uskovat, että tämä Bitcoinia mallintava kryptovaluutta voisi toistaa tämän nousun! 

Siksi nyt voisi olla erinomainen hetki käydä kiinni tähän paljon kokeneeseen kryptovaluuttaan jos siitä haluaa hyötyä ilman, että siihen pitää sijoittaa kymmeniä tuhansia kerralla. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta Dash omalla vastuulla.

Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2021 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta Dash markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, kuten myydä lyhyeksi tai harjoittaa CopyTradingia alustan sosiaalisen kaupankäynnin kautta. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta Dash eTorossa näin:

Luo tili ja talleta rahaa

Untitled design

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla.

Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. Näin se pystyy tarjoamaan sinulle parhaiten sopivat palvelut. Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Tämän voi skipata, mutta suosittelemme, että teet sen samantien. Muuten palvelusi tulevat olemaan rajalliset. Lisäksi tunnistautuminen tuo lisäturvaa sijoituksillesi. Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta Dash.

Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis ostamaan Dash kryptovaluuttaa!

Osta Dash

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta Dash helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata kryptovaluutasta käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa. 

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa Dashia. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousun tarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi DASH coinit eToro-salkussasi.

Kannattaako Dashiin sijoittaa?

Dashilla on viimeisten parin vuoden aikana mennyt suhteellisen huonosti, sillä se on jäänyt pahasti uudempien kryptovaluuttojen jalkoihin. Varsinkin meemivaluutat, kuten DogeCoin ja SHIBA INU ovat vieneet huomiota vanhemmilta kryptoilta. Dash on kuitenkin kryptoalalla omanlaisensa pioneeri, mitä tulee Bitcoinia nopeampiin ja kustannustehokkaampiin siirtoihin. Sen InstaSend -ominaisuutta pidetään kryptoalalla edelleen arvossaan, ja jos uudet käyttäjät löytävät sen, voi olla, että osta Dash saattaa olla paras päätöksesi tänä vuonna. 

Varsinkin kun otetaan huomioon, että juuri nyt tunnelin päässä alkaa jo näkyä valoa! Vuoden 2021 keväällä Dashin hinta lähti vihdoin nousuun ja on tällä hetkellä hieman alle 200 dollaria per coin. Lisäksi sen lohkoketju toimii edelleen moitteettomasti, joten nopeiden ja kustannustehokkaiden kryptotransaktioiden toimivuus sen verkossa on testattu jo monen vuoden ajalta. Lisäksi sen uusi Dash Evolution -alusta (uudelta nimeltään Dash Platform) mahdollistaa kryptomaksujen tekemisen kenelle vain, mistä vain, millä tahansa kryptovaluutalla. Tämä onnistuu alustalla olevien hajautettujen sovellusten kautta.

Jos Dash Platform -alustaa otetaan laajalti käyttöön kryptomarkkinoilla, se tulee jatkossa nostamaan Dashin arvoa. Lisäksi Dash on viime aikoina panostanut paljon Etelä-Amerikan markkinoille, sillä vuonna 2019 Dash nousi suosituimmaksi ja eniten käytetyksi kryptovaluutaksi Venezuelassa. Maan oma valuutta on romahtanut, joten kryptovaluutoista on maassa tullut yleinen vaihdon ja kaupankäynnin väline. Tällä saralla Dashin kehitystä kannattaa ehdottomasti seurata silmä tarkkana. 

Plussat

 • Dash on yksi vanhimpia, ja siten kokeneimpia kryptovaluuttoja
 • Huonoista vuosista huolimatta Dash on pysynyt pinnalla ja sen tulevaisuus näyttää valoisalta
 • Analyytikot uskovat, että Dash Platform -alustassa on runsaasti potentiaalia tulla kryptomarkkinoiden suureksi ilmiöksi
 • Dash on yksi harvoja kryptovaluuttoja, jotka mahdollistavat oikeasti anonyymit kryptovaluuttojen siirrot reaaliajassa
 • Asiantuntijat uskovat, että Dashin arvo tulee jatkossa kasvamaan tasaisesti ja pitkään

Miinukset

 • Jos Etelä-Amerikassa aletaankin käyttää Dashin sijasta jotain uutta kryptovaluuttaa, Dashin projektilta poistuu pohja
 • Dashin kasvu on hitaampaa, kuin monien muiden saman tyyppisten kryptovaluuttojen kasvu markkinoilla

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Dash coin?

Dash on Bitcoinista haarautuva kryptovaluutta, joka takaa reaaliaikaiset, halvat ja jopa anonyymit transaktiot.

Miten voin ostaa Dash coinia?

Osta Dash helposti ja nopeasti esimerkiksi eToron kaupankäyntialustalla: luo tili, talleta rajaa ja osta Dash vaikka heti tänään. Katso osto-opas tästä artikkelista.

Voiko Dash nousta uudestaan 1000 dollariin?

Analyytikot uskovat, että Dash kurssi tulee kasvamaan tasaisesti ja yltävän 1000 dollarin arvoon vuoteen 2030 mennessä. 

Voiko Dasha käyttää anonyymisti?

Kyllä, Dash sisältää ominaisuuden nimeltä PrivateSend, jonka avulla transaktioosi sekoitetaan käyttämättömiä Dash coineja, jotta siirtoa ei voida jäljittää.

Kannattaako ostaa Dash coinia?

Muutaman huonon vuoden jälkeen Dash kurssi on alkanut nousta vuonna 2021. Analyytikot uskovat kasvun nousevan, varsinkin jos Dashin suosio Etelä-Amerikassa kasvaa.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria