Osta Curve: Paras opas (2022 Päivitetty)

Osta Curve jos volatiilimpien kryptovaluuttojen sijasta haluat sijoittaa stablecoineihin. Ota kuitenkin huomioon, että Ethereumin verkkoon rakennettu Curve ei itse ole stablecoin, vaan se tarjoaa nimenomaan stablecoineille tarkoitetun pörssin. Curve -protokolla on yksi markkinoiden ensimmäisistä DeFi -projekteista, ja sen sijaan, että se keskittyisi vain yhden stablecoinin takaamiseen (kuten Maker tekee), sen päätoimintaperiaate on tuottaa stablecoinien väliseen kaupankäyntiin likviditeettiä AMM:n (eng. automated market maker) avulla. 

Kuulostaako liian monimutkaiselta ymmärtää? Stablecoin, Curve, DeFi, mitä ihmettä nämä kaikki ovat? Ei hätää! Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki Curveen liittyvät asiat selkokielellä niin, että artikkelin luettuasi olet täysin perillä tästä erikoisesta kryptovaluutasta ja sen käyttöpotentiaalista. Käymme läpi esimerkiksi mikä Curve on, miten se toimii, ja onko se hyvä sijoitus, sekä mitä siihen sijoittaessa kannattaa ottaa huomioon. Osta Curve tämän selkokielisen aloittelijan oppaan avulla helposti ja nopeasti.

Osta Curve täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

4 hyvää syytä sijoittaa Curveen 

 • Curven CRV token on sen oman DAO:n (hajautettu autonominen organisaatio) hallintatoken, joka ylläpitää kyseisen protokollan likviditeettiä
 • Curven tehtävänä on mahdollistaa stablecoinien välinen kaupankäynti, mutta sen oma arvo voi nousta ja laskea, mikä tekee siitä hyvän kaupankäynnin välineen 
 • Curve on saatavilla hyvin laajasti, sillä se on yksi tunnetuimmista kryptovaluutoista, ja volatiilina tapauksena se sopii aktiiviseen treidaamiseen 
 • Osta Curve eToron erittäin suositulla, kansainvälisellä kaupankäyntialustalla – Aloita sijoittaminen tänään!
Osta Curve täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Osta Curve – Nopea opas

Mennään heti aluksi suoraan asiaan, eli Curven osto-oppaaseen. Curve kryptovaluutan tehtävä on tarjota kaikille markkinoilla oleville stablecoineille markkinapaikka, jossa likviditeetin tarjoamisesta huolehtii alustan isäntä, eli CRV token. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Curven itsensä hinta pitäisi pysyä tasaisena samalla tavalla kuin stablecoinien, vaan Curve on samaan tapaan kryptovaluutta, kuin esimerkiksi Aave tai Cardano. Sen hinnan vaihtelut tekevät siitä hyvän sijoituskohteen varsinkin aktiiviseen kaupankäyntiin. Mutta voidaanko siltä odottaa samanlaisia hintapiikkejä, kuin Bitcoinilta? Se selviää alempaa tästä artikkelista.

Osta Curve erityisesti siinä tapauksessa jos haluat päästä käsiksi maailman suurimpiin kuuluviin stablecoineihin, kuten esimerkiksi DAI. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta Curve omalla vastuulla.

Vaihe 1 – Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2021 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta Curve markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, myös sosiaalisesti. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta Curve eTorossa näin:

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Vaihe 2 – Luo tili ja siirrä rahaa

eToro

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla. Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. 

Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Tämän voi skipata, mutta suosittelemme, että teet sen samantien. Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta Curve. Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis ostamaan CRV tokenia!

Vaihe 3 – Osta Curve

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta Curve helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata CRV:stä käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa. 

osta Curve

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa Curvea. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousutarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi CRV tokenit eToro-salkussasi.

Vaihe 4 – Myy Curve

Sijoittamisessa ostamisen lisäksi myös kryptovaluutan myyminen tulee jossain kohtaa ajankohtaiseksi. Kun haluat myydä salkussasi olevia kryptovaluuttoja, siirry Portfolioosi, ja klikkaa sitä kryptoa, jota haluat myydä, kuten tässä tapauksessa Curve. Eteesi aukeaa lomake, josta klikkaat “Sulje kauppa” -painiketta, jolloin eToro myy omistamasi CRV tokenit, ja myynnin tuotot näkyvät heti eToro -tililläsi. 

Huomaa, että kun siirrät tuotot eTorosta omalle tilillesi, sinun täytyy ilmoittaa kyseiset tuotot verottajalle. Sijoitustuotot ovat Suomessa verotettavaa pääomatuloa, joten tuottojen koosta riippuen, niistä tulee maksaa 30% – 34% vero.

Curve CRV – mikä se on?

Vuonna 2015 kehitetty ja 2020 markkinoille tuotu Curve on hajautettu pörssi, joka on tarkoitettu nimenomaan stablecoinien treidaamiseen. Mikä on stablecoin? Pureudumme tähän termiin tarkemmin alla, mutta pähkinänkuoressa selitettynä kyseessä ovat kryptovaluutat, joiden arvo on sidottu johonkin fiat-valuuttaan, kuten Yhdysvaltain dollariin. Curve ei siis toimi pörssinä kaikille markkinoilla oleville kryptovaluutoille, vaan ainoastaan näille suhteellisen vakaille tapauksille. Mutta koska stablecoinien hinnat eivät pahemmin vaihtele, Curven pitää tuottaa likviditeettiä sen verkkoon jollain muulla keinolla.

Tämän se on ratkaissut automaattisen markkinatakaajan (AMM) avulla, jonka kautta projekti pystyy hallitsemaan ja ylläpitämään alustansa likviditeettiä. Monet näkevät Curven synonyyminä DeFi -markkinoiden (eng. Decentralized Finance) ilmiölle, jonka monet uskovat mullistavan rahoitusmarkkinat jo lähitulevaisuudessa. Ja kuten kaikkien DeFi -projektien verkoista, myös Curven verkosta on löydyttävä natiivitoken, joka mahdollistaa verkon toiminnan. Tätä tokenia varten Curve julkaisi vuoden 2020 kesällä oman hajautetun autonomisen organisaationsa (DAO), joka sisältää Ethereum -pohjaisen tokenin, CRV:n. 

Osta Curve

Curven projektin suurimpana vahvuutena, sekä mielenkiintoisimpana puolena pidetään nimenomaan sen päätarkoitusta, eli kaupankäynnin mahdollistamista stablecoineille. Stablecoinit toimivat hyvinä houkuttimina niille, jotka haluavat tutustua näihin uusiin digitaalisen valuutan markkinoihin, mutta epäilevät rahojensa laittamista suoraan volatiileihin kryptovaluuttoihin, kuten Bitcoiniin tai Ethereumiin. Tämä on näkynyt tietenkin Curven suosion kasvuna viimeisen kahden vuoden aikana, mikä tottakai vaikuttaa positiivisesti alustan kykyyn tuottaa likviditeettiä, mikä taas hyödyttää kaupankävijöitä sen alustalla. 

Katso Curven reaaliaikainen hinta täältä.

Se siis toimii kauniin kehän muodossa, jossa kaikki osapuolet hyödyttävät verkon toimintaa omalla osallistumisellaan, mikä vuorostaan hyödyttää verkon käyttäjiä. Pelkän kaupankäynnin lisäksi Curven alustalle voi myös tallettaa sekä CRV tokeneita, että stablecoineja, jolloin talletus voi ansaita korkoa, sekä harjoittaa tuotonviljelyä. Osta Curve jos sen käyttölogiikka on avautunut sinulle, ja pääset suoraan käsiksi markkinat mullistaviin stablecoinien markkinoihin. Mutta mitäs ne stablecoinit taas olivatkaan? Pureudutaan seuraavaksi tähän.

Mikä on stalbecoin?

Curve ei itsessään ole stablecoin, vaan se tarjoaa pörssin, jossa stablecoinien välinen kaupankäynti on mahdollista ja kannattavaa. Sen sijaan DAI on yksi maailman suurimpia stablecoineja, ja sen markkina-arvo vuoden 2022 alussa oli jo ylittänyt 900 miljoonaa dollaria, vaikka yhden DAI tokenin arvo pidetään yhden Yhdysvaltain dollarin tasolla. Tästä johtuen se on stablecoin -statuksestaan huolimatta noussut 25 suurimman kryptovaluutan joukkoon, ja sillä käydään enemmän kauppaa, kuin markkinoiden suurimmalla stablecoinilla, USDT:llä. 

Yksinkertaisesti selitettynä stablecoinit ovat kryptovaluuttoja, joiden arvo on sidottu johonkin fiat-valuuttaan. Esimerkiksi Maker -nimisen protokollan hallinnoima stablecoin, DAI on sidottu Yhdysvaltain dollarin arvoon, mikä tarkoittaa sitä, että Makerin avulla sen arvo pyritään pitämään mahdollisimman tasaisena. Käytännössä tämän tasaisuuden varmistaminen tapahtuu erittäin monimutkaisen, toisistaan riippumattomien mekanismien järjestelmän kautta, joka on riippuvainen MKR -kryptovaluutan liikkeelle laskettujen tokeneiden määrästä, sekä poistuvien tokeneiden määrästä. 

Curven CRV token toimii samalla logiikalla, mutta ei stablecoinin hallinnoinnissa, vaan sen alustan hallinnoinnissa. Kaikki tämä on mahdollista, kiitos Ethereumin ja sen älysopimusten. Suurin osa stablecoineista on rakennettu Ethereumin verkkoon, minkä vuoksi myös Curven CRV token on tällainen ERC-20 token. Tällöin sitä on mahdollista vaihtaa stablecoinien kanssa, minkä jälkeen kaupankäynti stablecoinien kesken voi alkaa. 

Kannattaako Curveen sijoittaa?

Kryptovaluutat, mukaan lukien Curve, ovat erittäin volatiileja ja riskialttiita sijoituskohteita. Niiden hinta voi heitellä yhden päivän aikana hurjasti, ja niiden tulevia liikkeitä on lähes mahdotonta ennustaa. Tästä johtuen vanha sääntö pätee: Älä sijoita kohteeseen, jota et tunne tai ymmärrä. Osta Curve vasta siinä vaiheessa kun ymmärrät mihin sitä käytetään, jonka jälkeen osaat arvioida sen kasvupotentiaalin itse. Tässä muutama hyvä lisäpointti, joita kannattaa miettiä ja tutkia: 

Osta Curve

Curve tarjoaa ennen kaikkea pörssin stablecoineille, mutta se itse on suhteellisen volatiili kryptovaluutta. Siksi sen kohdalla on tärkeää miettiä erityisesti sitä, että minkä tyyppistä sijoittamista haluat harjoittaa? Oletko hakemassa hyvää kohdetta pitkän aikavälin sijoittamiseen, vai kiinnostaako sinua spekulatiivinen kaupankäynti? Curve sopii hyvin spekulatiiviseen kaupankäyntiin, ja vaikka sen päätarkoitus on tarjota stablecoineille pörssi, sen kysynnän kasvu kryptomarkkinoilla sai Curve kurssin hyvään nousuun kesällä 2021. Tuosta noususta on kuitenkin jo tultu reippaasti alas, mikä näyttää tämän kyseisen kryptovaluutan volatiilisuuden. 

Curve on erityisen kiinnostava sijoituskohde niille, joita kiinnostaa nimenomaan kryptoprojektissa mukana olo henkilökohtaisesti tai spekulatiivinen sijoittaminen. CRV token antaa mahdollisuuden päästä kiinni stablecoinien kasvavaan markkinaan, sekä ansaita passiivista tuottoa tallettamalla näitä stablecoineja Curven verkkoon. Ja tämän kaiken sivussa käyttäjä voi ansaita myös sillä, jos Curve kurssi nousee yhtä hyvin kuin syksyllä 2021. Turvallisuuden saralla Curve on vakaalla pohjalla, sillä Ethereumin verkkoon rakennettuna kryptona, se hyötyy Ethereumin vahvasta suojauksesta. 

Maker plussat ja miinukset 

Curve CRV on Ethereumin lohkoketjuun rakennettu hallintatoken, jonka avulla kontrolloidaan yhtä markkinoiden suurinta stablecoinien pörssiä. Curve -projekti on yksi kryptokehittäjien suosikkiprojekteista, sillä se mahdollistaa projektiin osallistumisen erittäin monella tasolla ja monin eri tavoin. Se tarjoaa erinomaisen sijoituskohteen sekä spekulatiivisesta sijoittamisesta, että pitkän aikavälin sijoittamisesta kiinnostuneille. Osta Curve kun ymmärrät mihin ja miten se toimii, ja kun olet harkinnut seuraavia asioita:

Plussat

 • Curve CRV on hallintatoken, jonka avulla pidetään yllä stablecoineille tarkoitettua kaupankäyntialustaa ja sen likviditeettiä 
 • Curve myös mahdollistaa stakingin sen verkossa olevilla stablecoineilla, eli niitä tallettamalla käyttäjät voivat ansaita passiivista tuloa, kuten korkoa
 • Curven kysyntä on kasvanut runsaasti, mikä sai sen arvon kasvamaan ripeästi vuoden 2021 kesällä ja syksyllä, ja tämän suunnan uskotaan jatkuvan 
 • Curve soveltuu sekä aktiiviseen treidaamiseen, että pitkän aikavälin sijoituskohteeksi

Miinukset

 • Curve on stablecoinien pörssinä toimimisesta huolimatta itse hyvin volatiili kryptovaluutta, mikä saattaa säikyttää varsinkin aloittelijoita pois sen luota
 • Curve on rakennettu Ethereumin lohkoketjuun, mikä tekee siitä altiin reagoimaan Ethereumin liikkeisiin kurssitaulukolla
Osta Curve täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Curve?

Curve CRV on Ethereumin lohkoketjuun rakennettu hallintatoken, jonka avulla kontrolloidaan yhtä markkinoiden suurinta stablecoinien pörssiä.

Mistä Curve kannattaa ostaa?

Osta Curve helposti ja nopeasti suosituimmilta netin kaupankäyntialustoilta, kuten eToro: rekisteröidy, siirrä tilillesi rahaa ja osta Curve.

Kannattaako Curveen sijoittaa?

Curven kysynnän suuri kasvu sai sen arvon kasvamaan runsaasti vuonna 2021, ja tämän alkuvuoden 2022 pudotuksesta huolimatta tämän suunnan uskotaan jatkuvan edelleen.

Mikä on stablecoin?

Stablecoinit ovat kryptovaluuttoja, joiden arvo on sidottu johonkin fiat-valuuttaan. Esimerkiksi Makerin hallinnoima stablecoin, DAI, on sidottu Yhdysvaltain dollarin arvoon.

Voiko Curvea ostaa luottokortilla?

Voit ostaa Curvea luottokortilla melkein mistä tahansa kryptovaluuttapörssistä. eToro-kaupankäyntialustalla luottokortilla tehdyt siirrot siirtyvät välittömästi, joten sinun ei tarvitse odottaa useita päiviä rahan siirtymistä.

Pitääkö Curveen sijoittamisesta maksaa veroa?

Kun yksityishenkilö sijoittaa kryptovaluuttaan, se lasketaan sijoittamiseksi. Tämä tarkoittaa, että sijoitusta mahdollisesti seuraavista tuotoista on maksettava pääomatulovero siinä vaiheessa kun myyt sijoituksen ja nostat tuotot tilillesi. 

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria