Osta Cosmos: Paras opas (2022 Päivitetty)

Osta Cosmos jos uskot, että lohkoketjuprojektit mullistavat tiedon ja varallisuuden turvallisemman ja luotettavamman siirtämisen! Analyytikot ainakin puoltavat tätä, minkä lisäksi Cosmos kurssi viimeisen vuoden osalta vakuuttaa sekä alan asiantuntijat, että sijoittajat. Cosmos (ATOM) haastaa perinteiset rahoitusmarkkinat tarjoamalla markkinoille lohkoketjuun perustuvan ekosysteemin, joka mahdollistaa erillisten lohkoketjujen kommunikoinnin keskenään, ja näin ollen niiden välisen yhteistyön. Tämä on kryptomaailmassa edelleen erittäin harvinaista, sillä jokainen lohkoketju on erillinen, omanlainen verkkonsa, joka ei kykene kommunikoimaan muiden verkkojen kanssa.

Cosmos on saanut lempinimen ‘lohkoketjujen internet’, mikä kuvaa sen käyttötarkoitusta kaikessa yksinkertaisuudessaan. Mutta miten Cosmos tekee lohkoketjujen keskenään kommunikoinnista mahdollista, jos se on muille projekteille niin hankalaa? Kuinka Cosmos toimii käytännössä ja mitä sillä voi tehdä? Näihin kysymyksiin tarjoamme vastaukset tässä artikkelissa, minkä lisäksi tarjoamme sinulle ‘Osta Cosmos’ osto-oppaan, jonka avulla voit aloittaa tähän erittäin mielenkiintoiseen kryptovaluuttaan sijoittamisen vaikka heti tänään. 

Osta Cosmos 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

4 hyvää syytä ostaa Cosmos

 • Cosmos on lohkoketjujen ekosysteemi, eli verkko, joka mahdollistaa erillisten lohkoketjujen keskinäisen kommunikoinnin
 • Cosmoksen tarjoamat ‘moduulit’ tekevät lohkoketjuteknologian implementoinnista esimerkiksi osaksi yrityksen toimintaa helpompaa kuin se on koskaan ennen ollut 
 • Cosmos kurssi on kasvoi läpi vuoden 2021 alusta lähtien hurjasti, mutta on iitä huolimatta edelleen hyvän hintainen – Aloita sijoittaminen tänään!
 • Osta Cosmos helposti ja nopeasti eToron luotettavalta kaupankäyntialustalta.
 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Mikä on Cosmos?

Lohkoketjuteknologia ei ole enää uusi ilmiö, mutta sen integroinnissa yleiseen käyttöön esimerkiksi perinteisille rahoitusmarkkinoilla on mennyt yllättävän pitkään. Yksi tätä teknologiaa suurimmin vaivaavista ongelmista on se, että erilliset lohkoketjut eivät usein pysty kommunikoimaan keskenään tai tekemään yhteistyötä. Lisäksi lohkoketjujen käyttö on vielä hidasta, kallista ja pahimmillaan ympäristölle haitallista. Cosmos haluaa ratkaista kaikki nämä ongelmat kertaheitolla. Lyhyesti sanottuna projektin kehittäjien (Jae Kwon, Zarko Milosevic ja Ethan Buchman) missiona on tuoda kehittäjille lohkoketju ja kaikki työkalut, joita esimerkiksi älysopimusten luominen vaatii. 

Tämän innovatiivisen projektin kehittäminen aloitettiin jo vuonna 2014, kun sen Tendermint -niminen verkon ydin perustettiin. Projektin White Paper julkaistiin kuitenkin vasta kaksi vuotta myöhemmin, ja sen ICO (eng. Initial Coin Offering) julkaistiin vuonna 2017. ICOn myötä projekti toi markkinoille Cosmoksen verkon natiivivaluutan, eli kryptovaluutta ATOMin.

Osta Cosmos

Cosmos haluaa muuttaa lohkoketjujen maineen monimutkaisina ja tehottomina verkkoina tarjoamalla vaihtoehdoksi oman, helposti skaalautuvan lohkoketjunsa ja sen mukana tulevat moduulit. Nämä moduulit ovat kuin valmiita kehityspaketteja, joita käyttämällä kehittäjien on helppoa ja nopeaa päästä alkuun Cosmoksen verkon käytön saralla. Käytännössä nämä moduulit poistavat kokonaan hajautettujen sovellusten (dApps) tarpeen yhtälöstä. Kun lohkoketjuteknologian käytöstä tulee helpompaa sen voidaan olettaa nostavan suosiotaan esimerkiksi yritysten puolella, joille lohkoketjuteknologia voi olla monella saralla erittäin hyödyllinen työkalu. 

Viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä, Cosmos haluaa tehdä lohkoketjujen välisen kommunikoinnin, ja näin ollen niiden välisen yhteistyön mahdolliseksi mahdollisimman joustavasti ja tehokkaasti. Tämän vision se toteuttaa oman Interblockchain -viestintäprotokollansa avulla, joka mahdollistaa erillisten lohkoketjujen keskinäisen viestinnän ja datan siirrot. Tämä on erittäin tärkeää koko alan nousun saralla, sillä tällä hetkellä ala on aivan liian pirstaloitunut otettavaksi yleiseen käyttöön esimerkiksi rahoitusmarkkinoilla. Osta Cosmos jos uskot sen kasvupotentiaaliin ja sen innovatiiviseen käyttölogiikkaan.

Miten Cosmos toimii?

Kuten äsken mainitsimme, yksi syy lohkoketjuteknologian hitaaseen murtautumiseen perinteisille markkinoille, ja ehkä myös se kaikkein suurin syy on nimenomaan alan pirstaloituneisuus. Esimerkiksi yritysten on hankala lähteä ottamaan käyttöön yhtä lohkoketjua, kun ala kehittyy niin kovaa vauhtia, että jokin toinen projekti voi kampittaa vanhemmat tapaukset alta aikayksikön. Jos sen sijaan erilliset lohkoketjut pystyisivät kommunikoimaan keskenään, asiat helpottuisivat huomattavasti. Ja Cosmos pyrkii tekemään juuri tästä mahdollista!

Osta Cosmos

Kaiken A ja O on tottakai se, että lohkoketjuteknologian käyttöön ottaminen olisi esimerkiksi yrityksille mahdollisimman helppoa ja tehokasta. Tämän vuoksi Cosmoksen infrastruktuuri onkin tehty mahdollisimman helppokäyttöiseksi ja nopeasti skaalattavaksi. Tämä kaikki on mahdollista sen tarjoamien moduulien kautta. Nämä moduulit tarjoavat Cosmoksen verkon käyttäjille kaikki työkalut, joita tarvitaan esimerkiksi yrityksen omien palveluiden kehittämiseen sen verkossa. Moduulit korvaavat käytännössä hajautetut sovellukset, joiden kehittäminen vaatii erittäin laajaa koodausosaamista. Itse koodaamisen sijasta moduulit sisältävät nimenomaan sellaisia koodin “paloja” valmiina, joita hajautettujen sovellusten kehittäminen vaatii. 

Yhteistyön puutteen lisäksi monia lohkoketjuja vaivaa niiden hitaus ja kalleus. Esimerkiksi jos Bitcoin otettaisiin yleiseksi, globaaliksi valuutaksi, yhden maksutapahtuman käsittely voisi sen verkossa viedä ruuhkan vuoksi jopa viikkoja, mikä taas tarkoittaa, että siirron kustannukset ehtisivät nousta pilviin. Cosmos haluaa ratkaista myös tämän suuren ongelman, minkä vuoksi sen verkko on rakennettu helposti skaalattavaksi. Käytännössä tämä tarkoittaa, että sen verkossa transaktioiden hyväksyminen käy huomattavasti nopeammin, mikä pitää myös kustannukset alhaisina. Jokaisen transaktion Cosmoksen verkossa mahdollistaa tottakai sen kryptovaluutta, ATOM, joita tuodaan markkinoille lisää stakingin, eli panostamisen kautta. 

Cosmos staking

Kryptovaluutoilla voi tienata rahaa monella eri tavalla. Yleisin tapa on tottakai ostaa haluamaasi kryptovaluuttaa ja odottaa, että sen arvo kasvaa, tai käydä kryptovaluutalla aktiivisesti kauppaa. Jos sinua kiinnostaa kuitenkin ottaa suuremmin osaa itse kryptoprojektiin, voit joko louhia kryptovaluuttaa, tai osallistua stakingiin, riippuen siitä, minkä tyyppiseen algoritmiin kyseinen lohkoketju perustuu. Louhinta tarkoittaa pähkinänkuoressa sitä, että niin sanotut supertietokoneet suorittavat erittäin monimutkaisia laskutoimituksia, ja jokainen suoritettu laskutoimitus on yhtä kuin uusi luotu lohko lohkoketjun jatkeeksi. 

Louhinta on kuitenkin ympäristölle haitallista toimintaa suuren energiankulutuksen vuoksi, minkä vuoksi staking on nousemassa kryptoalan yleiseksi metodiksi tuoda lisää kryptoja markkinoille. Cosmos on kryptovaluutta, joka mahdollistaa stakingin, joka on verrattavissa korona ansaitsemiseen: sen proof-of-stake -konsensusalgoritmi mahdollistaa sen, että tallettamalla ATOM tokeneita sen lohkoketjuun, saat oikeuden osallistua koko projektin kehitykseen ja ylläpitoon esimerkiksi validoimalla transaktioita. Tämä kaikki on palkittavaa toimintaa, josta sinulle maksetaan palkan tavoin lisää tokeneita. Huomaa, että Cosmoksen verkossa määrä ratkaisee: mitä enemmän panostat, sitä todennäköisemmin pääset ansaitsemaan palkkioita. Osta Cosmos ja aloita staking. 

Osta Cosmos – Nopea opas

Mennään seuraavaksi suoraan asiaan, eli Osta Cosmos osto-oppaaseen. Cosmoksen markkina-arvo on suurten kryptovaluuttojen keskiarvoa, vaikka itse ATOM kurssi on erinomaisella mallilla. Cosmoksen kurssi alkoi kasvaa vuoden 2021 alussa, ja se on edelleen historiansa ennätyshinnoissa. Tästä huolimatta ATOM -kryptovaluutalla on edelleen paljon kasvuvaraa! Treidaajat pitävät Cosmoksesta varsinkin siksi, että se on hyvin volatiili kryptovaluutta, mikä luo erinomaisia mahdollisuuksia ansaita pikavoittoja esimerkiksi päiväkaupankäynnin saralla. Osta Cosmos jos uskot sen tulevaisuuden kasvupotentiaaliin.

Nyt on erinomainen hetki käydä kiinni tähän erittäin mielenkiintoiseen kryptovaluuttaan jos siitä haluaa hyötyä ilman, että siihen pitää sijoittaa kymmeniä tuhansia kerralla. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta Cosmos omalla vastuulla.

Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2021 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta Cosmos markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, kuten myydä lyhyeksi tai harjoittaa CopyTradingia alustan sosiaalisen kaupankäynnin kautta. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta Cosmos eTorossa näin:

Luo tili ja talleta rahaa

Luo tili ja talleta rahaa

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla. Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. 

Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Muuten palvelusi tulevat olemaan rajalliset. Lisäksi tunnistautuminen tuo lisäturvaa sijoituksillesi. Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta Cosmos. Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis ostamaan Cosmosta!

Osta Cosmos

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta Cosmos helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata meemikryptosta käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa. 

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa Cosmosta. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousun tarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi ATOM tokenit eToro-salkussasi.

Myy Cosmos

Sijoittamisessa ostamisen lisäksi myös kryptovaluutan myyminen tulee jossain kohtaa ajankohtaiseksi. Kun haluat myydä salkussasi olevia kryptovaluuttoja, siirry Portfolioosi, ja klikkaa sitä kryptoa, jota haluat myydä, kuten tässä tapauksessa Cosmos. Eteesi aukeaa lomake, josta klikkaat “Sulje kauppa” -painiketta, jolloin eToro myy omistamasi Cosmos tokenit, ja myynnin tuotot näkyvät heti eToro -tililläsi. 

Huomaa, että kun siirrät tuotot eTorosta omalle tilillesi, sinun täytyy ilmoittaa kyseiset tuotot verottajalle. Sijoitustuotot ovat Suomessa verotettavaa pääomatuloa, joten tuottojen koosta riippuen, niistä tulee maksaa 30% – 34% vero. 

Onko Cosmos DeFi?

Syksystä 2020 alkaen yksi sana on kaikunut kryptomarkkinoilla joka suunnalta: DeFi! Mitä ne oikein ovat ja liittyvätkö ne jotenkin Cosmokseen? DeFi -sana tulee englannin kielen sanoista Decentralized Finance ja kääntyy suomeksi hajautetuksi rahoitukseksi. DeFit siis tarjoavat erilaisia rahoitusratkaisuja pörsseistä lainoihin ja vakuutuksiin hajautetussa muodossa, eli lohkoketjujen kautta. Tällöin niillä ei ole keskitettyä hallintoa, kuten keskuspankkia, eikä niitä säännellä, mikä hidastaa esimerkiksi perinteisillä rahoitusmarkkinoilla rahoituksen saamista. DeFit perustuvat yleensä älysopimuksiin ja ne ovat demokraattisia, avoimia ja korruptoimattomia rahoituksen tarjoajia. 

Ethereum on maailman numero 1 DeFi -projekti, sillä se tarjoaa DeFi -palveluna oman lohkoketjunsa, johon kuka vain voi rakentaa oman kryptovaluutan (ERC-20 token), perustaa älysopimuksia, tai kehittää hajautettuja sovelluksia. Tästä johtuen suurin osa kaikista DeFi -projekteista onkin rakennettu, ja edelleen rakennetaan nimenomaan Ethereumin verkkoon. Mutta ei Cosmos! Cosmos on myös DeFi -projekti, mutta se perustuu sen omaan lohkoketjuverkkoon. Sen tarjoama DeFi -palvelu on nimenomaan sen helposti skaalautuva ja esimerkiksi yritysten toimintaan integroitava verkko, joka mahdollistaa erillisten lohkoketjujen keskisen kommunikoinnin, ja jopa datan siirrot.    

Osta Cosmos

Kannattaako Cosmokseen sijoittaa?

Jos analyytikoilta kysytään, niin aika monen suositus Cosmokselle on jo pitkään ollut “Osta Cosmos!” Tämä projekti on ollut kryptoalalla pioneeri, mitä tulee lohkoketjujen väliseen kommunikointiin ja yhteistyöhön. Lisäksi sen ATOM -kryptovaluutan arvo lähti vuonna 2021 hurjaan nousuun, ja Cosmos kurssi on edelleen ennätyskorkealla. Joulukuussa 2020 ATOM oli hinnaltaan noin 5 dollarin paikkeilla per token, kun taas nyt syyskuussa 2021 yhden tokenin arvo kävi yli 44 dollarissa. Kasvu vain yhden vuoden sisällä on siis ollut erittäin rivakkaa. Cosmos sopiikin siksi sekä lyhyen aikavälin sijoittamiseen, eli aktiiviseen kaupankäyntiin, sekä pitkäaikaiseen sijoittamiseen, kuten matka- tai eläkekassan kerryttämiseen. 

Markkinoilta ei löydy pahemmin soraääniä, kun tutkitaan mitä mieltä asiantuntijat ovat Cosmoksen kasvuennusteita, ja monet analyytikot ennustavat sen kasvun vain kiihtyvän nyt, kun lohkoketjuteknologian käyttöön ottamista aletaan tosissaan miettiä esimerkiksi rahoitusmarkkinoilla, mutta laajemminkin eri aloilla. Mutta kannattaa aina muistaa, että kryptomarkkinat ovat erittäin ennalta arvaamaton ala. Kryptojen hintahypyt tuntien on hyvin mahdollista, että Cosmos rikkoo kaikki odotuksen sen hinnan saralla jo reippaasti etuajassa, tai sitten edessä voi olla yllättävä romahdus. Kaikki riippuu loppupeleissä markkinavoimista. Pidä siis itse tätä projektia silmällä ja osta Cosmos jos uskot sen kasvun jatkuvan!

Katso Cosmos reaaliaikainen hinta täältä.

Plussat

 • Cosmos on DeFi -kehittäjien joukossa erittäin suosittu projekti sen helppokäyttöisyyden vuoksi
 • Cosmos tottakai myös hyötyy DeFi -markkinoiden kasvusta
 • Cosmos ratkaisee yhden lohkoketjualaa alusta asti vaivanneista suuren luokan ongelmista, sillä se mahdollistaa erillisten lohkoketjujen kommunikoinnin keskenään
 • Cosmoksen tarjoamat moduulit tekevät lohkoketjujen integroinnista osaksi yritysten toimintaa helppoa, mikä voi kasvattaa sen käytön määrää jo lähitulevaisuudessa
 • Kryptoasiantuntijat uskovat Cosmoksen jatkuvaan kasvuun pitkällä aikavälillä

Miinukset

 • Vaikka Cosmos on pioneeri lohkoketjujen yhteistyön saralla, se on saanut viimeisen parin vuoden aikana useita, todella kovan luokan kilpailijoita, kuten Polkadot
 • Cosmoksen kasvu on ollut vauhdikasta katsottavaa, mutta sen hinta ei edelleenkään vieläkään miellytä monia alan asiantuntijoita, joiden mielestä se on liian alhainen
 • Jos muut alustat houkuttelevat enemmän käyttäjiä, ja Cosmos jää jalkoihin, sen kasvu voi tyrehtyä.
Osta Cosmos 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Cosmos crypto?

Cosmos haluaa puhdistaa lohkoketjujen maineen monimutkaisina ja tehottomina verkkoina tarjoamalla vaihtoehdoksi oman, helposti skaalautuvan lohkoketjunsa ja sen mukana tulevat moduulit.

Mihin Cosmosta käytetään?

Cosmoksen tarjoamat moduulit korvaavat käytännössä hajautetut sovellukset, joiden kehittäminen vaatii erittäin laajaa koodausosaamista. Tämän sijasta moduulit tekevät dAppsien kehittämisestä helppoa ja kustannustehokasta.

Kuinka voin ostaa Cosmosta?

Osta Cosmos helpoiten ja nopeiten esimerkiksi eToron kaupankäyntialustalta: luo tili, siirrä rahaa ja osta ATOM.

Onko Cosmos hyvä sijoitus?

Kryptoalan asiantuntijat uskovat, että Cosmos kurssi jatkaa kasvamistaan, ja monien mielestä projektilla on potentiaali rikkoa kaikki odotukset suoriutumalla vieläkin paremmin.

Mitä Cosmos staking on?

Cosmoksen Proof-of-Stake -algoritmi mahdollistaa stakingin, eli panostamisen mikä mahdollistaa projektin kehitykseen osallistumisen, sekä varmistaa Cosmoksen verkon erittäin vahvan suojauksen.

Mikä on DeFi?

DeFi on Decentralized Finance, eli hajautetun rahoituksen protokolla, joka tarkoittaa digitaalisia rahoituksen ratkaisuja muun muassa lainamarkkinoille ja kiinteistöalalle.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria