Osta Cardano (ADA) – Aloittelijan opas 2021

 • tehnyt

Osta Cardano -kryptovaluuttaa jos etsit mielenkiintoisempaa sijoituskohdetta kuin se kaikkien tuntema Bitcoin. Kryptovaluuttoihin sijoittamisesta on tullut vuonna 2021 valtavirtaa, kiitos Bitcoinin, mutta sen lisäksi markkinoilta löytyy todella monta muuta mielenkiintoista kryptoa, joilla on runsaasti kasvuvaraa. Tällä hetkellä markkinoilla on jo 3 000 erilaista kryptovaluuttaa, joista valita, joten tähän uuteen kategoriaan sijoittaessa tieto on valtaa.

Siksi me tarjoamme sinulle tämän aloittelijan oppaan, jossa kerromme kaiken, mitä sinun tulee tietää vuonna 2017 lanseeratusta Cardanon lohkoketjuprojektista ja sen natiivivaluutasta, ADAsta: Mikä se on, miten se toimii, ja mihin se perustuu. Lisäksi ‘Osta Cardano’ -oppaamme avulla voit aloittaa Cardanoon sijoittamisen heti tänään.

Cardano on siitä mielenkiintoinen kryptovaluutta, että se ampaisi heti julkaisunsa jälkeen kymmenen vahvimman kryptovaluutan joukkoon. Tämä on erittäin harvinaista uusien kryptovaluuttojen kohdalla, mutta tämä lentävä lähtö oli vain alkusoittoa ja osviittaa siitä, millainen potentiaali Cardanon projektissa pitkällä aikavälillä onkaan! Osta Cardano ADA tämän selkokielisen aloittelijan oppaan avulla helposti ja nopeasti.

Osta Cardano täältä Kryptovaluutat ovat erittäin epävakaita ja täysin sääntelemättömiä

4 hyvää syytä sijoittaa Cardanoon

 • Cardano tarjoaa kehittäjille samantyyppisen älysopimusten rakentamiseen soveltuvan alustan, kuin Ethereum
 • Cardano ADAlla on mahdollista tienata “korkoa” steikkaamalla ADAa
 • Cardano ADA on jo ylittänyt kaikki aiemmat hinta-arviot, ja siinä nähdään olevan runsaasti kasvupotentiaalia
 • Cardano on suhteellisen nuoresta iästään huolimatta arvostettu projekti ja sen kryptovaluutan uskotaan kasvattavan arvoaan sen pohjana toimivan projektin suosion kasvaessa
 • Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 3000 CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  Tutustu täällä Capital.com * Pääomasi voi olla vaarassa. Muita maksuja voidaan soveltaa.
 • Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10
  Tutustu täällä Nordnet * Sijoittaminen tapahtuu aina omalla vastuullasi. On olemassa riski, että menetät rahasi

Osta Cardano – Nopea opas

Mennään heti aluksi suoraan asiaan, eli Cardano osto-oppaaseen. Vaikka Cardanon hinta onkin tänä vuonna noussut korkeammalle, mitä se on koskaan ollut, sen arvon uskotaan kasvavan edelleen hurjasti. Vaikka nousuarviot ovat sinällään vaatimattomia, kryptovaluutoilta voidaan odottaa arvon kasvun kannalta aina yllätyksiä. Onhan Cardano jo nyt ylittänyt siitä aikaisemmin tehdyt hinta-arviot. Joka tapauksessa kasvuvaraa ja potentiaalia on, ja mitä enemmän Cardano ADAa otetaan yleisesti käyttöön, sitä rivakammin sen arvo kasvaa.

Nyt on siis erinomainen hetki käydä kiinni tähän kryptovaluuttaan jos siitä haluaa hyötyä ilman, että siihen pitää sijoittaa kymmeniä tuhansia kerralla. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta Cardano omalla vastuulla.

Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2021 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta Cardano markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, myös sosiaalisesti. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta Cardano eTorossa näin:

Luo tili ja siirrä rahaa

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla.

Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. Näin se pystyy tarjoamaan sinulle parhaiten sopivat palvelut. Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Tämän voi skipata, mutta suosittelemme, että teet sen samantien. Muuten palvelusi tulevat olemaan rajalliset. Lisäksi tunnistautuminen tuo lisäturvaa sijoituksillesi. Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta Cardano.

Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis ostamaan Cardano ADAa!

Osta Cardano ADA

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta Cardano helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata Cardanosta käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa. 

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa Cardanoa. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousutarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi Cardano ADAt eToro-salkussasi.

Osta Cardano täältä Kryptovaluutat ovat erittäin epävakaita ja täysin sääntelemättömiä

Cardano – mikä se on?

Jokainen kryptovaluutta on omanlaisensa projekti, jolla on oma käyttötarkoituksensa. Suurinta osaa menestyneistä kryptovaluutoista ei ole Bitcoinin tapaan tarkoitettu tulevaisuuden maksuvälineeksi, vaan niiden arvo piilee niiden lohkoketjussa. Cardano on yksi tällaisista projekteista, sillä sen pääosaa esittää sen lohkoketju, eikä sen lohkoketjuun rakennettu kryptovaluutta, ADA. 

Cardanon lohkoketjun rakentaminen alkoi jo vuonna 2015 ja sen takana hääri erittäin osaava taho: Charles Hoskinson oli aikaisemmin ollut perustamassa sekä markkinoiden toiseksi suurinta kryptovaluuttaa, Ethereumia, että kryptovaluuttojen maksualustaa BitShares:ia. Cardanosta haluttiin juuri Ethereumille potentiaalinen kilpailija, joten sen kehittäminen vei pari vuotta, ja virallisesti se tuotiin markkinoille vasta vuonna 2017. Charles Hoskinson rakensi Cardanon yhdessä Hongkongilaisen tietoteknologiayhtiön, IOHK:n kanssa. 

osta Cardano

Hoskinsonin tavoite luoda Ethereumille varteenotettava kilpailija on ymmärrettävää, kun otetaan huomioon, että hän lähti Ethereumilta nimenomaan näkemyserojen vuoksi. Cardano on siis rakennettu samantyyppiseksi alustaksi, jota voi käyttää avoimesti ja monipuolisesti kuka vain, aivan kuin Ethereumia, mutta helpommin ja tehokkaammin. Tällaisilla alustoilla on tottakai oltava oma kryptovaluuttansa, jota käytetään lohkoketjussa tehtävien tapahtumien transaktiomaksujen maksamiseen ja Cardanon lohkoketjussa tämä natiivivaluutta on ADA.

Cardanon kilpailuvalttina Ethereumia, mutta myös muita kryptovaluuttoja vastaan on sen verkon nopeus: Cardanon verkossa transaktiot liikkuvat osapuolelta toiselle huomattavasti nopeammin kuin esimerkiksi Ethereumin verkossa. Lisäksi Cardanon projektissa on kiinnitetty paljon huomiota sen verkon luotettavuuteen ja turvallisuuteen. Ei siis ole suotta, että kryptomarkkinoiden asiantuntijat ovatkin nimittäneet Cardanon verkkoa “erityisen luotettavaksi”. 

osta Cardano

Oman verkkonsa toiminnan kehittämisen lisäksi Cardano pyrkii myös avittamaan muita kryptovaluuttaprojekteja. Se tarjoaa erilaisia ratkaisuja, jotka helpottavat esimerkiksi kryptovaluuttojen skaalaamista ja niiden yhteentoimivuutta. Lisäksi Cardanon eduiksi voidaan laskea sen pyrkimys edistää koulutusta maailmanlaajuisesti. Laadukas koulutus on kaiken kehityksen ja hyvinvoinnin pohja, joten tämä on erittäin pitkälle katsova strategia. 

Esimerkiksi vuonna 2018 IOHK ilmoitti, että Cardanon lohkoketjua aletaan käyttää Etiopian hallituksen toimesta, ja näin vahvistetaan sekä Etiopian teknologista pääomaa, että laajennetaan Cardanon käytettävyyttä useille uusille toimialoille. Lisäksi vuonna 2019 Cardano solmi yhteistyösopimuksen Tbilisin vapaan yliopiston kanssa, ja tämän yhteistyön tarkoituksena on rakentaa Georgiaan valtuuksien todentamisjärjestelmä. 

Vuonna 2021 Etiopiassa aloitettu yhteistyö Cardanon kanssa otti suuria edistysaskelia, kun IOHK ilmoitti, että Etiopian opetusministeriö aikoo käynnistää identiteetti- ja arkistointijärjestelmän oppilailleen, jossa Cardanon lohkoketju toimii koko projektin pohjana. Etiopiassa on pelkästään yliopisto-opiskelijoita viiden miljoonan ihmisen edestä. Lohkoketjut ovat avoimia, hajautettuja ja korruptoimattomia järjestelmiä, joten ne tuovat tarvittua vakautta erittäin korruptoituneisiin maihin, kuten Etiopia ja Georgia. 

Cardano kurssi ja sen kehitys

Ihan ensimmäiseksi on tärkeää ymmärtää, että kryptovaluuttojen arvo koostuu aivan eri asioista ja eri tavalla kuin osakkeiden arvo. Niitä ei siis sinällään voi verrata toisiinsa, vaikka talousuutisissa tätä usein yritetään. Kryptovaluuttojen arvo on hyvin pitkälle riippuvainen niiden pohjan, eli lohkoketjun arvosta: jos lohkoketjulla on paljon käyttäjiä, sillä on myös paljon arvoa. Mitä enemmän käyttäjiä, sitä enemmän sen arvo kasvaa. Tämän vuoksi kryptovaluuttojen kohdalla on tärkeää tutustua projekteihin syvemmin ennen niihin sijoittamista, jotta ymmärrät missä niistä on potentiaalia ja missä ei. Jokainen kryptovaluutta on aivan omanlaisensa projekti, toisin kuin fiat-valuutat.

Myös Cardano kurssi perustuu sen lohkoketjun käytön määrään, mutta poikkeuksiakin löytyy. Esimerkiksi viime aikojen suurnimi, DogeCoin on pystynyt nostamaan arvoaan ennätyksellisiä määriä pelkästään sosiaalisen median avulla. Cardanon etuna on kuitenkin muutama asia, jotka tekevät siitä DogeCoinia vakaamman, ja suojaavat sitä jopa Bitcoinin suurelta vaikutusvallalta kryptokursseihin. 

Cardanon lohkoketju otetaan koko ajan laajemmin käyttöön, ja mitä enemmän sen lohkoketjulla on käyttäjiä, sitä arvokkaampi ja vakaampi sen kryptovaluutasta tulee. Lisääntyvä vakaus puolestaan tuo lisää käyttäjiä, ja näin meillä on kaunis, toimiva kehä, joka kiertää saumattomasti. Cardano kurssia ja sen vakautta avittaa tottakai myös se, että Cardanon lohkoketju on rakennettu erityisen vakaaksi ja luotettavaksi. Tämä kannustaa esimerkiksi hallituksia ja yrityksiä ottamaan Cardanon lohkoketjua enemmän käyttöön ja integroimaan sitä osaksi toimintojaan sekä palveluitaan.

Mitä tulee Cardano kurssin tulevaisuuden ennusteisiin, ne näyttävät vaatimattomilta, mutta vakailta. Siinä missä Bitcoinin ennusteet liikkuvat nykien ylöspäin, Cardanon kurssikäyrän ylöspäin suuntautuva liike taulukolla näyttää tasaisemmalta. Esimerkiksi Intian suurin kryptovaluuttojen vaihtoalusta, CoinSwitch on arvioinut Cardano ADA:n hinnan nousevan kolmeen dollariin per coin viiden vuoden sisällä. Mutta jos Cardanon suosio jatkaa kasvua tätä rataa, kolme dollaria voidaan saavuttaa jo huomattavasti nopeammin. Kryptovaluutoilla on nimittäin tapana yllättää analyytikot ylittämällä näiden villeimmätkin arviot. Osta Cardano jos uskot sen kasvupotentiaaliin.

Cardano staking

Olet varmasti kuullut louhinnasta, joka on prosessi, jolla luodaan esimerkiksi uusia Bitcoineja markkinoille. Louhinta on hidas ja kallis prosessi, johon monilla ei ole mahdollisuutta osallistua, mutta sen lisäksi on olemassa kryptovaluuttojen staking. Staking on prosessi, jossa sinulla on mahdollisuus tienata lisää kryptovaluuttaa korkona, kun talletat kryptovaluuttaa sen lohkoketjuun tietyn määrän tietyksi ajaksi. Tämä auttaa lohkoketjuprojektin kehitystä, ja olet näin ollen ansainnut palkkion, eli kyseistä kryptovaluuttaa.

Cardanon lohkoketju perustuu Proof-of-Stake -protokollaan nimeltä Ouroboro, mikä tarkoittaa sitä, että kyseinen protokolla palkitsee sellaiset palvelimet ADA -kryptovaluutalla, joilla on riittävän pitkään hallussaan riittävä määrä tätä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutan holdaaminen esimerkiksi varmistaa älysopimusten toimivuuden Cardanon lohkoketjussa, joten tällainen toiminta on palkitsemisen arvoista. ADA:n holdaaminen ei vaadi laitteistolta sinänsä energiaa, mikä tekee siitä huomattavasti kuluttajaystävällisemmän vaihtoehdon kuin mitä louhinta on. Näin ollen jopa sinulla on mahdollisuus ansaita ylimääräistä ADA -kryptovaluuttaa Cardanon lohkoketjussa.

Lisäksi analyytikot ovat viime aikoina huomauttaneet, että kryptovaluuttaan sijoittaminen on nykyään huomattavasti parempi tapa tienata rahaa, kuin louhinta, joten osta Cardano, minkä jälkeen voit steikata ne Cardanon lohkoketjuun, ja näin ollen tienata korkoa sen lisäksi, että sijoituksesi arvo nousee.

Kryptovaluutat pohjautuvat lohkoketjuun

Jotta ymmärrät, miten kryptovaluutat toimivat, on hyvä käydä läpi mitä niiden alustat, eli lohkoketjut ovat. Kaikki kryptovaluutat perustuvat lohkoketjuun. Lohkoketjut ovat nimensä mukaisesti digitaalisia ketjuja, jotka koostuvat lohkoista, eli tietokannoista. Käytännössä lohkot ovat digitaalisia algoritmeja. Kun näitä lohkoja, eli tietokantoja on useita yhdessä lohkoketjussa, puhutaan hajautetusta tietokannasta. Kuka tahansa voi ylläpitää omaa tietokantaansa lohkoketjussa, joka on läpinäkyvä, turvallinen ja korruptoimaton verkko. 

Lohkoketjujen korruptoimattomuus johtuu niiden luonteesta hajautettuna verkkona, jolla ei ole keskitettyä hallintoa, esimerkiksi keskuspankkia, joka kontrolloisi kaikkea verkon toimintaa. Jokainen lohkoketju on luotu eri tarkoitusta varten, ja jotta lohkoketjua voitaisiin käyttää, se tarvitsee aina oman natiivivaluutan, eli kryptovaluutan. Näin ollen Bitcoinin lohkoketjussa natiivivaluutta on BTC, Ethereumin lohkoketjussa ETH, Cardanon lohkoketjussa ADA, jne. Näitä kryptovaluuttoja käytetään ennen kaikkea maksuina niiden lohkoketjussa tapahtuvista transaktioista. 

Miksi tämä on tärkeää? Koska Cardanon käyttötarkoituksen ymmärtäminen voi auttaa siinä kohtaa kun olet vasta miettimässä, mihin kryptovaluuttaan sinun kannattaisi sijoittaa. Kryptojen käyttötarkoituksen mukaan pystyt arvioimaan, millä kryptoprojektilla on parhaat mahdollisuudet nousta yleiseen käyttöön tulevaisuudessa. Tämä tottakai nostaa niiden arvoa, mikä taas hyödyttää sinua sijoittajana. Varsinkin Cardanon tapauksessa sen lohkoketju on nimenomaan se asia, joka siinä kiinnostaa: sen käytön monipuolisuus ja tehokkuus verrattuna Ethereumiin. Osta Cardano vasta kun ymmärrät tämän eroavaisuuden.

Kannattaako Cardanoon sijoittaa?

Kryptovaluutat, mukaan lukien Cardano, ovat erittäin volatiileja ja riskialttiita sijoituskohteita. Niiden hinta voi heitellä yhden päivän aikana hurjasti, ja niiden tulevia liikkeitä on lähes mahdotonta ennustaa. Tästä johtuen vanha sääntö pätee: Älä sijoita kohteeseen, jota et tunne tai ymmärrä. Osta Cardano vasta siinä vaiheessa kun ymmärrät mihin sitä käytetään, jonka jälkeen osaat arvioida sen kasvupotentiaalin itse. Tässä muutama hyvä lisäpointti, joita kannattaa miettiä ja tutkia: 

Cardano on esimerkiksi siitä mielenkiintoinen tapaus, että se paikkaa monia Bitcoinin ja Ethereumin vikoja, kuten transaktioiden hitaus. Tämä lisää sen kiinnostavuutta markkinoilla. Lisäksi Cardanon lohkoketju on huomattavasti tukevammin rakennettu ja sen suojaukseen on panostettu isosti. Myös se, että Cardano on jo käytössä monissa valtiollisissa elimissä, kuten yliopistoissa, antaa erinomaista esimerkkiä sekä valtioille, että yrityksille siitä, miten paljon hyötyä kryptovaluutoista voi vielä olla ja mihin kaikkeen niitä voidaan käyttää. 

osta Cardano

Cardano onkin alunperin rakennettu alustaksi, jota valtiot, instituutiot, organisaatiot ja yksityiset ihmiset voivat käyttää erilaisten projektien kehittämiseen ja rakentamiseen, olivat ne sitten älysopimuksia tai hajautettuja sovelluksia. Aika näyttää mihin kaikkeen tämä erinomainen, akateemiseen tutkimukseen perustuva kryptovaluuttaprojekti tulee vielä taipumaan. Osta Cardano kun olet harkinnut seuraavia asioita:

 • Cardanon lohkoketju on koko projektin arvokkain osa, ADA -kryptovaluutta vain mahdollistaa sen verkon käytön
 • Cardano on rakennettu vahvemmaksi, nopeammaksi ja joustavammaksi alustaksi kuin esimerkiksi Ethereum, mikä antaa sille kilpailuedun
 • Cardano mahdollistaa “koron” ansaitsemisen steikkaamalla ADA -kryptovaluuttaa
 • Cardano ADA on edelleen hyvin halpa kryptovaluutta, eikä kukaan tunnu uskovan sen koskaan yltävän Ethereumin arvoon

Usein kysytyt kysymykset

Mikä Cardano on?

Cardano lohkoketjuun perustuva alustaksi, jota voi käyttää avoimesti ja monipuolisesti kuka vain esimerkiksi älysopimusten kehittämiseen. Sen natiivivaluutta on ADA.

Mistä voin ostaa Cardanoa?

Helpoiten ja nopeiten ostat Cardano ADAa eToron kaupankäyntialustalta. Luo alustalle tili, siirrä sinne rahaa ja osta Cardano.

Mistä Cardano on tullut?

Entinen Ethereumin kehittäjä, Charles Hoskinson, rakensi Cardanon yhdessä Hongkongilaisen tietoteknologiayhtiön, IOHK:n kanssa.

Mistä Cardano arvo koostuu?

Cardanon arvo koostuu kysynnästä ja tarjonnasta, sen käytön lisääntymisestä, sekä kryptomarkkinoiden kasvusta.

 • Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 3000 CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  Tutustu täällä Capital.com * Pääomasi voi olla vaarassa. Muita maksuja voidaan soveltaa.
 • Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10
  Tutustu täällä Nordnet * Sijoittaminen tapahtuu aina omalla vastuullasi. On olemassa riski, että menetät rahasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *